| خانه 4 بلاگ 4 ریزش مو

ریزش مو

تیر ۵, ۱۴۰۱ | بلاگ | ۰ دیدگاه

وقتی علائمی از ریزش مو یا آلوپسی را تجربه می کنید، ترسی بر وجودتان غالب می شود که مبادا این اتفاق به طاسی منجر شود. علت این همه نگرانی منطقی و طبیعی است. موها نقش پر رنگی در زیبایی ظاهری ما دارند. آن ها اعتماد به نفس ما را بالا می برند و داشتن موهای زیبا و آراسته تکمیل کننده سایر زیبایی های ظاهری هر فرد است. وقتی موهای زیبایی داشته باشد حتی یک لباس بسیار ساده نیز باعث جذاب دیده شدن شما می شود. خب قطعاً هیچکس دوست ندارد این فاکتور را که تا این اندازه مزیت های متنوع به همراه دارد از دست بدهد. راز جراحی امروز هم همراه شماست تا با ارائه یک مجموعه کامل اطلاعاتی ، از قبیل انواع ، علل ، عوامل ، راه های درمان مانند کاشت مو و بسیاری موارد دیگر ، شما را در حفظ سرمایه ارزشمند یاری رساند.

ریزش مو - راز جراحی

نشانه های ریزش مو

هر چند کم شدن مو نشانه رایج ریزش مو می باشد ولی در برخی افراد ، علائمی از قبیل موارد زیر نیز تجربه می شود:

  • سوزش و مورمور شدن قبل از ریزش ناگهانی – برخی افراد مبتلا به بیماری آلوپسی آره آتا این علائم را تجربه می کنند.
  • خارش ، سوزش و حساس شدن پوست سر در ناحیه ریزش – اگر این اتفاق رخ دهد ، ممکن است در معرض خطر ابتلا به عفونت قرار بگیرید.
  • تکه های طاس فلس مانند – بیماری به نام فولیکولیتیس باعث بروز علائم ریختن مو می شود.
  • تکه های فلس مانند پسوریازیس بر روی پوست سر – بسیاری از افراد مبتلا به پسوریازیس گاهی اوقات در پوست سر خود دچار تکه های فلس مانند می شوند و این امر می تواند باعث آلوپسی شود.

علائم و نشانگان شکل گرفته به علت وقوع ریزش وابسته است.

مهم ترین علل آلوپسی یا طاسی

  • علل ریزش موی وراثتی

زنان و مردان هر دو در معرض این علت ریزش قرار دارند و این علت ، رایج ترین دلیل ریزش مو در سراسر دنیا محسوب می شود. در مردان ، این علت ، ریزش با الگوی مردانه و در زنان ، آلوپسی با الگوی زنانه نامیده می شود. صرفنظر از وقوع از دست رفتن مو در زنان یا مردان ، واژه پزشکی این علت ریزش ، طاسی آندروژنیک نامیده می شود. این بدان معناست که ژن های وراثتی باعث آب رفتن یا کوچک شدن فولیکول های مو شده و در نهایت رشد مو متوقف می شود. این اتفاق می تواند از اوایل نوجوانی آغاز شود ولی در بیشتر مواقع ، در سنین بالاتر رخ می دهد.

در زنان ، اولین علامت قابل توجه آلوپسی وراثتی ، نازک شدن مو می باشد.

وقتی مردان دچار ریزش موی وراثتی می شوند ، اولین علامت به صورت عقب رفتن خط رشد مو یا شکل گیری نقاط طاس در بالای سر می باشد.

  • سن

با بالا رفتن سن ، بیشتر افراد به دلیل کند شدن رشد مو ، متوجه آلوپسی می شوند. در این مرحله ، فولیکول های مو از رشد باز می مانند و همین امر باعث کم حجم شدن مو در پوست سر می شود. بعلاوه رنگ مو نیز شروع به تغییر یافتن می نماید. معمولاً خط رشد مو نیز با ریزش مو به سمت عقب پیشروی پیدا می کند.

  • کچلی سکه ای

کچلی سکه ای بیماری است که در زمان مورد هجوم قرار گرفتن فولیکول های مو توسط سیستم ایمنی اتفاق افتاده و باعث ریزش می شود. ممکن است این طاسی سکه ای در هر نقطه ای از بدن از قبیل پوست سر ، داخل بینی ، و در گوش ها اتفاق بیافتد. برخی افراد حتی موی ابرو و مژه خود را از دست می دهند.

  • درمان سرطان

اگر تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی در ناحیه سر و گردن قرار گرفته باشید ، در طول چند هفته از زمان شروع درمان ، موی شما شروع به ریزش می کند.

  • زایمان ، بیماری یا عوامل استرس زای دیگر

چند ماه بعد از زایمان ، ریکاوری از بیماری یا انجام عمل جراحی ، متوجه ریزش مو بیشتر خود می شوید. این امر می تواند بعد از تجربه کردن یک موقعیت استرس زا در زندگی از قبیل طلاق یا مرگ عزیزان نیز اتفاق بیافتد.

  • مراقبت از مو

اگر موهایتان را رنگ یا فر می کنید یا عملیات دیگری بر روی موها انجام می دهید در واقع به آنها آسیب می زنید. در طول زمان ، این آسیب دیدگی می تواند به ریختن مو منجر شود.

  • بستن محکم مو

اگر موهایتان را محکم از پشت ببندید ، این کشش باعث ریزش مو می شود.

  • بهم ریختگی هورمون

علت رایج بهم ریختن هورمون ، سندروم تخمدان پلی کیستیک می باشد. این امر به بروز کیست در تخمدان منجر شده و علائمی از قبیل از دست رفتن مو را به همراه خواهد داشت. قطع مصرف برخی انواع قرص های ضد بارداری می تواند باعث بهم ریختگی موقتی هورمون ها شود.

  • عفونت پوست سر

عفونت پوست سر می تواند باعث ایجاد نواحی فلس مانند و ملتهب در پوست سر شود که گاهی به صورت نقاط سیاه در پوست سر دیده می شود. در این افراد نقاط طاس شکل می گیرد.

  • دارو

یکی از عوارض جانبی احتمالی مصرف برخی داروها ، ریزش مو می باشد. اگر فکر می کنید دارویی باعث از دست رفتن موی شما می شود ، با پزشک مشورت کنید.

  • کشیدن موی سر

برخی افراد موهای خود را اغلب برای تسکین استرس ، می کشند. شاید آن ها اصلاً متوجه انجام این کار نشده و آن را به طور غیر ارادی انجام دهند. اصطلاح علمی این بیماری تریکوتیلومانیا می باشد.

  • آلوپسی اسکار

این موقعیت زمانی اتفاق می افتد که التهاب فولیکول مو را تخریب کند. فولیکول مو بعد از تخریب شدن نمی تواند رشد مو را ادامه دهد.

  • عفونت های انتقال یافته از راه جنسی

یک عفونت انتقال یافته از راه جنسی که بدون درمان باقی مانده است می تواند باعث ریزش مو شود. سیفلیس یکی از انواع این بیماری ها بوده و می تواند باعث ریزش تکه ای مو در پوست سر ، ابروها ، ریش و جاهای دیگر شود.

  • تیروئید

اگر مشکل تیروئید دارید ، ممکن است دچار آلوپسی شوید.

  • کمبود بیوتن ، آهن ، پروتئین یا روی

اگر از این مواد به اندازه کافی مصرف نکنید ، ممکن است متوجه ریزش قابل ملاحظه مو شوید.

انواع ریزش مو

۱ . گاهی ریختن مو به عوامل ژنتیکی نسبت داده می شود. این نوع ریزش ، طاسی آندروژنیک نامیده می شود که دارای انواع زیر می باشد:

  • ریزش با الگوی مردانه
  • ریزش با الگوی زنانه

۲ . تلوژن افلوویوم نوع دیگری از ریختن مو می باشد که در آن تعداد زیادی از فولیکول ها وارد فاز استراحت در چرخه رشد می شوند. همین امر باعث ریختن و عدم رویش مجدد موها می شود.

۳ . آناژن افلوویوم یک فرایند ریزش موی سریع است که در پی درمان پزشکی از قبیل شیمی درمانی اتفاق می افتد. این ماده قوی کشنده سلول های سرطان تولید فولیکول مو را کند نموده و باعث ریزش می شود.

۴ . آلوپسی آره آتا یک بیماری خود ایمن است که در آن ، سیستم ایمنی به بافت های سالم از جمله فولیکول های مو حمله کرده و باعث ریزش می شود.

۵ . تینه آ کاپیتیس یا قارچ پوست سر یک عفونت قارچی در پوست سر است که معمولاً باعث از دست رفتن موی سر در کودکان می شود.

۶ . ناهنجاری های شفت مو نیز می تواند باعث ریزش مو شود. این بیماری باعث نازک شدن رشته های مو شده و آنها را در برابر شکستگی ، آسیب پذیر می کند. ریزش در فولیکول اتفاق نمی افتد بلکه به دلیل شکستگی در ناحیه ای از شفت مو ایجاد می شود. برخی از عوامل دخیل در بروز ناهنجاری شفت مو شامل موارد زیر می باشد:

  • سندروم آناژن
  • تریکوتیلومانیا
  • طاسی سر کششی

درمان های خانگی برای ریزش مو

درمان های خانگی برای ریزش مو - راز جراحی

درمان های خانگی زیر برای کاهش ریختن مو و بهبود رویش مجدد مو در سطح وسیعی مورد استفاده قرار می گیرند ولی نمی توانند یک نتیجه موفق برای همگان را تضمین کنند. شما می توانید روش های مختلف را با هدف یافتن موثرترین آن ها امتحان کنید. برخی از این درمان های خانگی ریزش مو شامل موارد زیر می باشد:

  • پوست سر را ماساژ بدهید. روغن مو را با فشار ملایم و حرکت دورانی به مدت چند دقیق بر روی پوست سر ماساژ دهید و بگذارید روغن به مدت ۱ ساعت بر روی پوست سر بماند . سپس موها را شامپو کنید. این کار را دوبار در هفته انجام دهید. روغن های مفید برای این کار شامل روغن زیتون ، روغن آرگان ، روغن بادام و روغن کاستور می باشد.
  • از آلئووار استفاده کنید. برگ آلئوورا را برش داده و ژل داخل آن را روی مو و پوست سر بمالید و اجازه بدهید به مدت ۴۵ دقیقه باقی بماند. سپس با آب خالی آبکشی کنید. این کار را ۳ تا ۴ بار در هفته انجام دهید.
  • آب پیاز دارای قدرت بالقوه ای در رشد مو می باشد. پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. پنبه را به آن آغشته کرده و به پوست سر بمالید و بعد از ۳۰ دقیقه ، با شامپوی ملایم موها را بشویید. این درمان را یک بار در هفته انجام دهید.

روش های درمان ریختن مو

روش های درمان ریزش دارای دامنه متنوعی می باشد. این روش ها به شرح زیر است:

۱ . گزینه های دارویی برای درمان ریزش مو

داروهای تائید شده از سوی سازمان غذا و دارو شامل مینوکسیدیل و فیناستراید می باشد. البته بهتر است در خصوص مصرف این داروها حتماً با پزشک مشورت کنید. برای مشاهده نتایج معمولاً یک دوره یک ساله زمان مورد نیاز است و برای بهره مند شدن از نتیجه به دست آمده ، لازم است مصرف دارو ادامه پیدا کند.

۲ . کاشت مو برای درمان ریزش مو

دو روند رایج کاشت مو شامل FUT و FUE می باشند که تحت فرایند های جراحی اجرا می شوند.

۳ . درمان ریزش مو با لیزر

گفته می شود لیزر درمانی التهاب در فولیکول را کاهش داده و باعث رشد مجدد مو می شود. مطالعات انجام شده در این خصوص ، در سطح وسیعی انجام نشده است ولی LLLT بعنوان یک روش بی خطر و مفید در زمان استفاده برای درمان آلوپسی با الگوی مردانه ، معرفی شده است.

۴ . سبک زندگی و عادات تحریک کننده ریختن مو

بمنظور کمک به جلوگیری از ریزش مو لازم است برخی عادات و رفتارها را در زندگی خود تغییر دهید. برخی از موارد مورد اشاره به شرح زیر می باشد:

  • سیگار کشیدن را ترک کنید.
  • ماساژ دادن موها را فراموش نکنید.
  • رژیم غذایی متعادلی را دنبال کنید.
  • استرس را در زندگی تان کاهش دهید.

تغذیه و ریزش مو

داشتن یک رژیم غذایی متعادل می تواند به حفظ سلامت موها کمک کند. حتماً انواع سبزیجات ، میوه ها ، غلات و چربی های اشباع نشده و پروتئین های بدون چربی را در رژیم غذایی تان بگنجانید. مصرف شیرینی ها را محدود کنید. غذاهای حاوی منابع غنی آهن از قبیل گوشت گوساله ، لوبیا ، سبزیجات برگ سبز و تخم مرغ را فراموش نکنید.

اسیدهای چرب امگا ۳ که در غذاهایی از قبیل سالمون ، ماهی تون ، زرده تخم مرغ و گردو یافت می شود می تواند یک منبع غذایی مهم برای کمک به جلوگیری از ریزش محسوب شود.

غذاهای حاوی منابع غنی پروتئین از قبیل تخم مرغ ، گوشت بدون چربی و غذاهای دریایی نیز بسیار ضروری می باشد. در کنار تمام موارد فوق ، نوشیدن مقدار فراوان آب را فراموش نکنید.

استرس و ریزش مو

استرس می تواند تاثیرات نامطلوبی از قبیل از دست دادن مو را به همراه داشته باشد. استراتژی هایی وجود دارند که می توانند به شما در کاهش دادن استرس کمک کند. برخی از این راهکارها عبارتند از :

  • به طور منظم ورزش کنید.
  • به موسیقی گوش کنید.
  • یوگا انجام دهید.
  • به اندازه کافی بخوابید.

ریزش مو از چه سنی آغاز می شود؟

اگر متوجه ریزش موهایتان شده اید ، طبیعی است که نگران باشید که آیا این ریزش موقتی است یا نشانه ای از طاسی است. در پاسخ به این نگرانی باید بگوییم که موقتی یا دائمی بودن ریزش ، بستگی به شرایط دارد. هر چند بیشتر مردان ، از دست دادن مو را با بالا رفتن سن تجربه می کنند ولی طاسی با الگوی مردانه می تواند از هر سنی آغاز شود. مقدار و زمان ریزش مو به عوامل ژنتیکی وابسته است ولی آمار نشان می دهد که احتمال ریزش با بالا رفتن سن ، افزایش می یابد. جدول زیر درصد از دست رفتن مو در سنین مختلف را نشان می دهد:

سن

درصد ریزش مو در مردان %

۲۰ ۲۰%
۳۰ ۲۵%
۵۰ ۵۰%
۶۰ ۶۶%

ریزش مو در نوجوانان

هر چند ممکن است تصور کنید جوان تر از آن هستید که دچار آلوپسی شوید ولی واقعیت این است گاه ریزش مو از اوایل ۱۵ یا ۱۶ سالگی شروع می شود. هر چند این اتفاق در موارد نادر رخ می دهد ولی در صورت وقوع ، طی یک فرایند تدریجی ادامه یافته و با نازک شدن موها آغاز می شود.

شروع ریزش در این سن یک اتفاق ناگوار است و متاسفانه برخی آن را تجربه می کنند. زمانی که در هر سنی متوجه ریزش شدید ، با پزشک مشورت کنید تا با توصیه راه های پیشگیری و درمان ، این سرمایه زیبایی خود را از دست ندهید.

شامپو ضد ریزش مو - راز جراحی

شامپو ضد ریزش مو

ریختن موها به دلایل مختلفی اتفاق می افتد و نوع شامپوی مناسب که بتواند بهترین نتیجه را در کنترل ریزش مو بر جای گذارد باید با در نظر گرفتن علت ریزش ، انتخاب شود. گاهی شامپویی که برای درمان مشکل شما موثر است در بیمار دیگر ، نتیجه خوبی را به دست نمی دهد. تعیین علت پایه و نیز استفاده از دستاوردهای آزمون و خطا برای انتخاب نوع شامپوی مناسب ، بسیار حائز اهمیت است.

برخی شامپوها حاوی مواد اولیه در ترکیب خود هستند که می تواند برای کمک به کاهش از دست دادن مو مفید واقع شود. برخی دیگر نیز از طریق کمک به قوی شدن تارهای مو و افزایش حجم مو ، مشکل را درمان می کنند. پزشک با تکیه بر داده ها و یافته های علمی و مطالعات انجام شده و بررسی محتویات شامپوهای مختلف و در نظر گرفتن علل ریزش در بیمار بالقوه ، بهترین گزینه را انتخاب می نماید.

درمان ریزش مو بعد از کرونا

خوشبختانه مدتی است که کرونا سایه شوم خود را از سر جهانیان برداشته است ولی همچنان آثار و عوارض آن را در بخش هایی از زندگی خود تجربه می کنیم. یکی از این عوارض بر جای مانده از این ویروس منحوس ، ریزش مو می باشد. تحقیقات نشان می دهد که موقعیتی به نام تلوژن افلوویم TE عامل آلوپسی در افرادی است که به کرونا مبتلا شده و اکنون دچار ریزش مو بعنوان یکی از عوارض جانبی این بیماری شده اند. در این شرایط ، بیمار برای مدتی ریزش را تجربه کرده و پس از آن ، رویش مجدد موها آغاز می شود.

ریزش مو ناشی از کمبود کدام ویتامین است؟

کمبود آهن در دوره قبل از یائسگی در زنان علت اصلی ریختن موها می باشد. آهن نیز در تولید هموگلوبین دخیل بوده و می تواند در حمل اکسیژن به فولیکول های مو کمک کند. بدون آهن کافی ، مو نمی تواند رشد کند و در نتیجه ضعیف می شود. زنانی که دوره های قائدگی سنگینی را تجربه می کنند با کمبود آهن روبرو می شوند. علاوه بر دو مورد ذکر شده ، محققان دریافته اند که کمبود ویتامین D نیز باعث توقف رشد مو می شود.

روی نیز ماده دیگری است که کمبود آن باعث آسیب دیدن مو و از دست رفتن آن می شود.

سلنیوم ماده دیگری است که پزشکان در خصوص کمبود آن و ارتباط این کمبود با ریزش ، هشدار می دهند.

چه میزان ریزش مو طبیعی است؟

بر اساس تحقیقات آکادمی متخصصان پوست و مو در آمریکا از دست دادن ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی می باشد. در افرادی که تار موهای بلندتری دارند ، از دست دادن این تعداد تار مو قابل ملاحظه تر است. با توجه به اینکه بر روی سر هر فرد حدوداً ۱۰۰۰۰۰ فولیکول مو وجود دارد ، از دست رفتن صد عدد تار مو بر یک مبنای روزانه ، موضوع نگران کننده ای به نظر نمی رسد و تفاوت چندانی را در ظاهر فرد ایجاد نمی کند.

ریزش مو بعد از کراتینه

کراتینه یکی از روش هایی است که امروزه بسیاری را برای شبیه شدن به سوپر مدل ها به سمت خود جلب کرده است ولی اگر از آثار مخرب آن که به واسطه استفاده از مواد شیمیایی قوی برای صاف کردن مو استفاده می شود با خبر باشیم شاید دیگر تا این اندازه مشتاق به سمت آن نرویم. مواد شیمیایی استفاده شده در این فرایند ، باعث آسیب دیدن فولیکول های مو می شود و در نتیجه ریزش را به همراه می آورد. بعلاوه در افرادی که پوست سر آنها حساس و آسیب پذیر است ممکن است این مواد شیمیایی آسیب هایی را به پوست سر وارد کند. البته آسیب ناشی از کراتینه کردن مو خوشبختانه همیشگی نبوده و بعد از چند ماه ، مو شروع به ترمیم خود کرده و رشد مجدد را از سر می گیرد.

ریزش مو بعد از زایمان

بسیاری از مادران در طول چند ماه اول بعد از زایمان ، شاهد ریزش موهای خود هستند. این امر کاملاً طبیعی بوده و در واقع ریزش حقیقی نیست. متخصصان پوست و مو علت این اتفاق را کاهش سطح استروژن می دانند. اگر این ریزش برای شما آزار دهنده است ، می توانید به دکتر پوست و مو مراجعه کرده و از او کمک بگیرید.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

  خانم های عزیزی که به خاطر بارداری های متعدد ، کاهش و افزایش وزن ، بالا رفتن سن یا اصلا به طور ژنتیکی سینه های کوچک و دفورمه ای دارند ، یا حتی اگر به سبب درمان بیماری سرطان بخشی یا تمام بافت پستان های خود را از دست داده اند ، مطلب پروتز سینه برایشان حتما بحث...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

بوتاکس

بوتاکس

بوتاکس (Botox) ، عمدتاً به دلیل توانایی آن در کاهش دادن شکل ظاهری چین و چروک ها و جوانسازی صورت در میان همگان شهرت یافته است. این روند همچنین برای درمان مشکلاتی از قبیل اسپاسم گردن، عرق کردن زیاد، سردردهای میگرنی، کبد بیش فعال و تنبلی چشم نیز کاربرد دارد. در صورتی که...

لیفت سانترال لب

لیفت سانترال لب

لب ها عضوی در صورت می باشند که زیبایی و شادابی آن ها می تواند باعث زیبایی چهره شود. با بالا رفتن سن لب ها مانند دیگر اجزای صورت تحت تاثیر جاذبه حالت افتادگی پیدا می کنند. روش های مختلفی برای زیبا سازی لب وجود دارد که تزریق فیلر و پروتز لب از جمله این روش ها به شمار می...

باسن برزیلی

باسن برزیلی

شکل و تناسب باسن، فاکتور مهمی در جذابیت و داشتن یک اندام تراشیده می باشد. جراحی باسن برزیلی (BBL Butt Lift) ، می تواند با استفاده از تکنیک هایی از قبیل تزریق چربی ، شکل ظاهری پر تری را در باسن شما خلق کرده و کانتور باسن شما را بهبود بخشد، البته افرادی هستند که با...