| خانه 4 بلاگ 4 چسب بینی

چسب بینی

مرداد ۱, ۱۴۰۱ | بلاگ | ۰ دیدگاه

چسب بینی ، یکی از مهم ترین نکات مراقبتی پس از جراحی بینی محسوب می شود. دغدغه بسیاری از افراد این است که بعد از عمل، چگونه چسب را به طور صحیح بر روی بینی بچسبانند. ممکن است علی رغم توضیح متعدد و بسیار کامل پزشک، به محض رسیدن به خانه و اقدام برای تعویض چسب، نکاتی را فراموش کنید و آن گونه که باید عمل چسب زدن را انجام ندهید. به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا تمام اصول و مراحل چسب زدن را برایتان شرح دهیم تا در صورت از یاد بردن هر یک از موارد مربوط به این فرایند، بتوانید به راز جراحی رجوع کنید و اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آورید.

چسب بینی

چسب زدن بینی

تا حالا به این موضوع فکر کرده اید که چرا باید بعد از انجام رینوپلاستی ، دماغ خود را چسب بزنید؟ پس از باز شدن گچ، بهترین جراح بینی با توجه به نوع بینی و وضعیت کلی آن، علاوه بر آموزش صحیح چسب زدن بینی ، مدت زمان لازم را نیز به شما اعلام می کند.

یکی از مهم ترین علت های استفاده از چسب بینی، کنترل ورم بعد از جراحی بینی می باشد. پس از عمل، اولین موردی که در دماغ خود مشاهده می کنید، متورم شدن آن، بویژه در ناحیه نوک بینی، است. بنابراین چسب بر روی پل و نزدیک به نوک دماغ قرار می گیرد تا از میزان ورم ایجاد شده بکاهد.

همان طور که در مقاله های پیشین مطالعه کردید (نگید که نخواندید!)، بینی برای رسیدن به فرم نهایی خود حداقل به یک سال زمان نیاز دارد. بدین ترتیب، لازم است در طول این مدت، اصولی را که به روند بهبودی کمک می کنند، رعایت کنید؛ از جمله زدن چسب زدن به بینی . این فرایند دوره بهبود را تسریع می بخشد و در امر سازگاری بینی با ساختار جدید خود، نیز تأثیر گذار می باشد.

پرسش بعدی که ممکن است پیش بیاید این است که اگر بعد از جراحی، از زدن چسب امتناع کنیم، چه اتفاقی رخ می دهد؟

پس از عمل بینی به هر علتی امکان دارد که شما از زدن چسب بینی اجتناب کنید. گاهی اوقات دلیل آن تنها سهل انگاری در این امر و بی اهمیت پنداشتن آن می باشد که البته ضرر آن را مشاهده خواهید کرد. اول از همه برطرف نشدن ورم و شاید حتی افزایش شدت آن را به همراه دارد و در پی آن کند شدن روند بهبودی وقوع پیدا می کند. هر چه روند بهبودی کند تر پیش رود احتمال بروز بافت اسکار یا دیگر عوارض پس از جراحی، افزایش می یابد.

همچنین ممکن است که بینی با ساختار جدید خود سازگاری پیدا نکند و کمی تغییر شکل در ظاهر آن، نمایان شود. درست است که ساختمان استخوانی و غضروفی، فرم اصلی بینی را تشکیل می دهند؛ اما پوست و بافت ها نیز در این امر دخیل هستند. بنابراین تغییر در پوست و بافت بینی، بر ظاهر آن نیز اثر گذار خواهد بود.

دلیل دیگر استفاده نکردن از چسب بینی ، ممکن است حساسیت فرد به مواد تشکیل دهنده آن باشد. چنانچه بروز علائمی مانند سوزش، قرمزی و برآمدگی بر روی بینی مشاهده کردید، باید تا زمان برطرف شدن علائم، زدن چسب  را متوقف نمایید. پس از رفع اثرات ذکر شده می توانید مجدداً عمل چسب زنی را انجام دهید.

توصیه می شود در صورت بروز دوباره چنین واکنش هایی، به پزشک مراجعه کنید تا در صورت امکان روند دیگری را اتخاذ نماید.

اکنون رسیدیم به مهم ترین مطلب؛ چگونه چسب را بر روی بینی قرار دهیم؟

آموزش چسب زدن بینی

البته که آموزش چسب زدن به بینی توسط پزشک به شما ارائه داده می شود. با این حال پیشنهاد می شود در هفته ابتدایی جهت هر بار تعویض چسب، به پزشک مراجعه نمایید. چرا که در روزهای اول ساختار بینی همچنان حساس بوده و بهتر است برای جلوگیری از بروز هر آسیب احتمالی، یک متخصص عمل برداشتن و زدن چسب بینی را انجام دهد. همچنین در این مدت می توانید به طور دقیق نحوه قرار گیری چسب بر روی دماغ را، در ذهن تان حک کنید. بعد از یک هفته، خود می توانید به انجام این امر بپردازید.

نحوه چسب زدن بینی

مرحله اول– تمیز کردن پوست بینی: پیش از زدن چسب ، مطمئن شوید که پوست بینی و نواحی اطراف آن، عاری از هرگونه آلودگی می باشد. می توانید با استفاده از صابون ملایم و آب پوست بینی را به آرامی شستشو دهید سپس با دستمال کاغذی آن را خشک کنید یا می توانید از پد الکلی استفاده نمایید. انجام هر دو مورد با یکدیگر نیز امکان پذیر است. این امر سبب می شود تا هرگونه مواد چربی و آرایشی از پوست شما پاک گردد و چسب به طور کامل بر روی آن قرار گیرد. بعد از شستن و پاک کردن پوست خود، ۵ الی ۱۰ دقیقه صبر کنید تا پوست کاملاً خشک شود.

مرحله دوم– برش دادن چسب: ۶ الی ۸ نوار چسب به اندازه های ۳ تا ۴ سانتی متر برش دهید. دقت کنید که اندازه برش ها دقیق باشند. سپس ۲ نوار به اندازه ۱۰ الی ۱۲ سانتی متر نیز جدا کنید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که با توجه به اندازه بینی، ممکن است به تعداد برش های بیشتری نیاز پیدا کنید.

مرحله سوم– قرار دادن چسب بر روی دماغ : جهت زدن چسب ، مقابله آینه قرار بگیرید تا دید بهتری داشته باشید. این فرآیند را از قسمت بالایی بینی شروع کرده و به سمت پایین ادامه دهید.

در وهله اول نوار چسب های کوچک تر را بر روی پل دماغ قرار داده و هر چه به سمت پایین می روید، باید چسب هایی با طول بیشتر را مورد استفاده قرار دهید. دقت کنید که هنگام قرار دادن چسب بعدی، بخشی از آن (حدود ۵۰ درصد) بر روی نوار چسب قبلی قرار گیرد تا استحکام بهتری ایجاد کند. این عمل را باید دقیقاً تا بالای نوک بینی انجام دهید.

سپس دو نوار چسب ۱۰ الی ۱۲ سانتی متری را از وسط بر روی کلوملا بینی (زیر نوک بینی) قرار داده و دو طرف دیگر آن را تا بالای بینی بچسبانید (مانند حرف U انگلیسی). توجه داشته باشید که چسب، سوراخ های دماغ را نپوشاند.

نحوه قرار دادن چسب ها به این صورت است که دو طرف چسب را گرفته، وسط آن را بر روی بینی قرار داده و سپس کناره های نوار چسب را با یک فشار آرام به کناره های دماغ بچسبانید و آن را مالش دهید تا به خوبی بر روی پوست بچسبد. در طول این فرایند هیچ گونه فشاری نباید به بینی وارد شود. به طور طبیعی هنگام زدن چسب کمی درد احساس می شود.

خوب است بدانید که با توجه به نوع عمل (جراحی اولیه بینی یا جراحی بینی ترمیمی ) ممکن است نحوه زدن چسب بینی کمی متفاوت باشد. گاهی اوقات نیز پزشک بنا به تشخیص خود در این روند ،تغییری ایجاد می کند. پس در صورت مشاهده مواردی از این قبیل، تعجب نکنید.

شیوه ای که ما توضیح داده ایم برای تمامی جراحی ها مناسب و کاربردی است.

پیرامون موضوع زدن چسب گاهی این سؤال مطرح می شود که آیا نحوه زدن چسب بینی گوشتی و استخوانی با هم متفاوت است یا خیر. باید گفت که اساس کار، برای هر دو بینی یکسان می باشد و تضادی میان آن ها وجود ندارد. اما در برخی موارد جانبی که در ادامه به تفکیک آن ها را توضیح می دهیم، با یکدیگر تا حدودی متفاوت هستند.

چسب زدن بینی گوشتی

عمل بینی گوشتی کمی دشوار تلقی می شود و مراقبت های پس از آن نیز به همین منوال سخت تر می باشد. میزان تورم دماغ گوشتی و احتمال ایجاد بافت اسکار بر روی آن، بسیار بیشتر است؛ بنابراین نیاز است تا به مدت بیشتری ، چسب بینی بر روی آن قرار بگیرد.

همچنین این دسته از بینی ها دارای غدد چربی فراوانی می باشند؛ در نتیجه عموماً سطح پوست آن ها چرب و براق است. از این رو پیشنهاد می شود که روزانه چسب دماغ را تعویض نمایید.

توصیه می شود شب پیش از خواب حتماً بر روی بینی گوشتی خود چسب بزنید؛ بدین منظور که هنگام بیدار شدن از خواب، مقدار قابل توجهی از ورم دماغ کاهش یافته باشد.

چسب زدن بینی استخوانی

افراد پس از عمل بینی استخوانی خود، به نسبت ریکاوری آسان تری در پیش دارند. به دلیل ساختار استخوانی ، این بینی ها به میزان کمتری ورم می کنند و در مدت کوتاهی نیز برطرف می شود. در نتیجه مدت زمان کمتری را برای زدن چسب به بینی صرف می کنند.

به علاوه، در صورتی که پوست بینی استخوانی خشک نباشد، برای تعویض چسب می توانید یک روز در میان اقدام نمایید. اگر که پوست بینی خشک باشد می توانید ۳ روز یک بار چسب دماغ خود را عوض کنید.

مدت زمان زدن چسب بینی

عموماً نوع بینی ( گوشتی یا استخوانی )، مدت لازم برای زدن چسب بر روی آن را مشخص می کند. این مدت بین ۳ هفته تا ۶ ماه متغیر است. به طور کلی پس از جراحی، متخصص زیبایی تأکید می کند که فرد حداقل به مدت ۳ هفته پس از بازکردن گچ بینی، باید از چسب استفاده کند. بعد از این مدت، بهتر است به پزشک مراجعه کرده تا با معاینه بینی شما، بهتر بتواند در مورد ادامه روند زدن چسب، تصمیم گیری کند.

همان گونه که پیش تر نیز اشاره شد، مدت زمان چسب زدن بینی ، برای دماغ هایی با ساختار استخوانی کمتر از بینی گوشتی است. دماغ استخوانی حتی امکان دارد پس از ۳ هفته دیگر نیازی به چسب ، نداشته باشد. اما فرد درصورت تمایل می تواند به مدت بیشتری این عمل را انجام دهد.

این امر در بینی گوشتی، کمی متفاوت تر است. چنانچه دماغ شما گوشتی می باشد، به دلیل ضخامت پوست آن، باید مدت زمان بیشتری از چسب استفاده کنید. با توجه به روند بهبودی بینی، پروسه زدن چسب بر روی بینی، امکان دارد تا ۶ ماه نیز زمان برد. تورم بینی های گوشتی حتی سال ها پس از جراحی نیز ممکن است بروز پیدا کند. در این صورت می توانید مجدداً از چسب زدن دماغ استفاده نمایید.

فواید چسب زدن به بینی

یکی از بارزترین فواید چسب زدن پس از جراحی ، کنترل التهاب و تورم و در نتیجه کاهش یافتن آن می باشد.

در طول دو هفته اول بعد از عمل بینی ، لثه ها معمولاً ملتهب می شوند و بینی و بافت های اطراف آن متورم می گردند.  به این ترتیب چسب زدن ، می تواند در کاهش دادن این تورم و التهاب نقش به سزایی داشته باشد.

علاوه بر این ، چسب زدن می تواند بعنوان یک علامت هشدار دهنده برای اطرافیان عمل کند. به این ترتیب که به آنها هشدار می دهد تا مراقب حرکات خود نسبت به شما باشند تا ناخواسته آسیبی به بینی شما وارد نیاورند.

وقتی به بینی خود چسب می زنید ، اطرافیان شما می دانند که نباید این اندام تحت درمان قرار گرفته را لمس کنند یا حرکات خشونت آمیزی که باعث آسیب دیدن بینی شما شود ، انجام دهند.

بنابراین چسباندن چسب بینی بعد از عمل جراحی ، به کاهش سریع تر تورم کمک کرده ، بهبود را سرعت بخشیده و در دستیابی به نتیجه بهتر و قابل پیش بینی تر کمک می کند. فشار وارد آمده بر روی بینی در نتیجه چسباندن چسب ، باعث می شود که بهبود ساختار جدید بینی ، بهتر تحت کنترل قرار گیرد. این فشار همچنین تورم و ادم بافت را نیز کاهش می دهد.

استفاده از چسب بینی بخصوص در بیماران دارای پوست ضخیم بینی ، که در آنها کشیدن پوست و اصلاح بینی برای کسب نتیجه مطلوب در جراحی بسیار مهم است ، کارساز می باشد. چسب زدن می تواند باعث تحریک این اندام و تلاش بیشتر بدن برای بهبود سریع تر شود. برخی از بیماران می توانند چسب برای مدت طولانی را به خوبی تحمل کنند ولی در برخی دیگر این کار بسیار دشوار می باشد.

در برخی از بیماران زدن چشب بعد از عمل باعث بروز علائمی از قبیل سوزش و قرمزی در پوست بینی می شود. در این شرایط چسب را تا زمان از بین رفتن تحریک ، متوقف نموده و سپس دوباره چسب زدن به دماغ را آغاز کنید.

نحوه برداشتن چسب بینی

برداشتن چسب بینی باید با دقت بسیار زیاد انجام شود. شما نباید به طور ناگهانی و یکدفعه چسب را از انتهای آن بکشید و از روی بینی جدا کنید . اگر این کار را انجام دهید ، پوست نمی تواند به روند بهبود و جمع شدن خود ادامه دهد. برای برداشتن و جدا کردن چسب طی یک روند بی خطر و امن ، شما می توانید یک محلول خیس کننده چسب را از داروخانه بدون نیاز به داشتن نسخه تهیه کنید. این محلول باعث شل شدن چسب می شود. پس از آن به راحتی می توانید چسب را بدون وارد آمدن فشار به پوست بینی از روی آن جدا کنید.

روش دیگر برای جدا کردن چسب ، گرفتن دوش آب گرم می باشد. در این هنگام باید مقدار زیادی کف را برروی چسب قرار دهید تا بتوانید به راحتی آن را از روی پوست بینی خود جدا کنید. استفاده از یک موچین و ابزار مشابه با آن به شما کمک می کند تا بخش عمده ای از چسب را از روی پوست بینی بلند کنید. در ابتدا به آرامی چسب را از روی پوست جدا کنید  و سپس به سرعت یک زاویه ۱۸۰ درجه دور بزنید و بقیه چسب بینی را در همان جهت مشابه و موازی با سطح پوست ، جدا کنید. با انجام این کار می توانید خطر جدا شدن پوست از استخوان و غضروف را به حداقل سطح ممکن برسانید .

این فرایند را هر روز تا زمان صلاحدید پزشک برای متوقف نمودن آن و تا زمانی که پزشک تشخیص دهد که چسب زدن به دماغ دیگر مورد نیاز نمی باشد ، ادامه دهید. اگر چسب زدن بعد از جراحی به طور مداوم و به طرز صحیح انجام شود ، می تواند نتیجه مطلوبی را بر جای گذارد .

همان قدر که مراقبت از چسب دماغ حائز اهمیت است ، برداشته شدن آن از روی بینی نیز به ملاحظات ویژه ای نیاز دارد. همانطور که گفته شد ، یکی از روش های برداشتن چسب بینی ، استفاده از دوش آب گرم است. وقتی در حال گرفتن دوش آب گرم هستید ، اجازه بدهید تا آب بر روی بینی شما جریان پیدا کند. سپس به روی بینی صابون بکشید و به آرامی آن را از پایین به بالا بر روی بینی حرکت دهید. جدا کردن چسب از بالا به پایین ممنوع می باشد.

بعد از برداشتن چسب بینی ، بینی تان را با آب و صابون ملایم بشویید و اجازه بدهید تا خشک شود. ۵ تا ۱۰ دقیقه دست نگه دارید. پس از آن دوباره می توانید طبق روش آموزش داده شده توسط پزشک ، بینی تان را مجدداً چسب بزنید.

تا چند وقت بعد از رینوپلاستی باید به بینی چسب بزنیم؟

به بیان کلی به مدت ۱ الی ۳ ماه نمی توانید از چسب بینی تان خداحافظی کنید. البته این مدت زمان در بیماران مختلف بر حسب شرایط بینی آنها و نیز ویژگی های بینی و دامنه عمل بینی ، متغیر است. اگر با وجود داشتن چسب بر روی بینی تان مشکلی ندارید یعنی وجود چسب در زمان تعاملات روزمره برایتان آزار دهنده نیست ، می توانید چسب زدن را به مدت ۳ ماه ادامه دهید. در شرایطی که چسب زدن به بینی در طول روز و در حین تعاملات روزمره برایتان ناممکن است ، می توانید هر روز به مدت ۵ الی ۶ ساعت چسب را از روی دماغ بردارید. ولی بهتر است در طول شب ، حتماً بینی را چسب بزنید.

بهترین چسب بینی

پزشکان معمولاً چسب های کاغذی پزشکی ضد حساسیت را که تقریباً در تمام داروخانه ها موجود می باشند ، توصیه می کنند. بعلاوه ، بهتر است از چسب هایی استفاده کنید که عرض آنها ۱.۲ اینچ است استفاده کنید.

آیا می توان با چسب دوش گرفت؟

برای حداقل  یک هفته بعد از جراحی ، یعنی تا زمانی که بر روی بینی شما اسپلینت وجود دارد ، از دوش گرفتن اجتناب کرده و به جای دوش گرفتن حمام کنید. در طول این مدت بدون اینکه اجازه بدهید بینی تان خیس شود ، موهایتان را بشویید و سپس صورت را به آرامی به طور جداگانه تمیز کنید تا به بینی آسیبی وارد نشده و خیس نشود. بعد از برداشته شدن اسپلینت ، زمانی که بینی شما چسب زده شد ، بهتر است چسب به مدت ۴ الی ۵ روز دست نخورده باقی بماند. بعد از سپری شدن این دوره ، می توانید طبق روال قبل از عمل ، دوش بگیرید و چسب بینی خود را تعویض کنید.

آیا چسب بینی را کوچک می کند؟

چسب زدن به بینی برای کمک به فروکش کردن تورم بینی و هماهنگ شدن پوست بینی با چارچوب تازه شکل داده شده در این اندام ، مفید می باشد. البته ، چسب زدن بر روی شکل و فرم بینی اثری نمی گذارد. اگر بعد از عمل بینی شاهد کوچک شدن بینی تان بودید ، علت ، فروکش کردن تورمی است که به عنوان یک عارضه جانبی بعد از عمل رینوپلاستی ، کاملاً نرمال می باشد.

چسب زدن به بینی برای مدت طولانی

بعد از تکمیل فرایند عمل زیبایی ، پزشک بر رو بینی اسپلینت قرار می دهد و بعد از حدوداً یک هفته ، اسپلینت بینی برداشته می شود و بینی چسب زده می شود. برخی تصور می کنند که چسب زدن به بینی برای مدت زمان طولانی ، بر روی نتیجه درمان ، اثر می گذارد. باید بگوییم که این تصور صحیح نمی باشد و چسب برای مدت زمان طولانی تر از زمان مقرر شده توسط پزشک ، هیچ تاثیری برروی بهبود نتیجه درمان نخواهد داشت.

عوارض چسب نزدن به بینی

علت اصلی چسب زدن بعد از رینوپلاستی کمک به فروکش کردن سریع تر تورم می باشد. البته تاثیر گذاری این فرآیند بر روی کاهش تورم از نظر علمی ثابت نشده است ولی از نظر بسیاری از جراحان ، این اقدام مفید واقع می شود. اگر بعد از عمل به بینی خود چسب نزنید ، زمان مورد نیاز برای فروکش کردن تورم ، طولانی تر خواهد شد. برخی جراحان نیز بر این باورند که چسب زدن از بروز برخی مشکلات از قبیل دفرمه شدن نوک بینی جلوگیری می کند.

سخن پایانی

فاکتورهای بسیاری، نتیجه حاصل از عمل رینوپلاستی را تحت تأثیر قرار می دهند.  چسب زدن بینی یکی از این عوامل بوده و بسیار حائز اهمیت می باشد. پس در صورت انجام عمل زیبایی بینی حتماً به این موضوع توجه داشته باشید. همچنین علاوه بر مطالب گفته شده در این بخش، حتما توصیه های پزشک خود را نیز مد نظر قرار دهید.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

  خانم های عزیزی که به خاطر بارداری های متعدد ، کاهش و افزایش وزن ، بالا رفتن سن یا اصلا به طور ژنتیکی سینه های کوچک و دفورمه ای دارند ، یا حتی اگر به سبب درمان بیماری سرطان بخشی یا تمام بافت پستان های خود را از دست داده اند ، مطلب پروتز سینه برایشان حتما بحث...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

بوتاکس

بوتاکس

بوتاکس (Botox) ، عمدتاً به دلیل توانایی آن در کاهش دادن شکل ظاهری چین و چروک ها و جوانسازی صورت در میان همگان شهرت یافته است. این روند همچنین برای درمان مشکلاتی از قبیل اسپاسم گردن، عرق کردن زیاد، سردردهای میگرنی، کبد بیش فعال و تنبلی چشم نیز کاربرد دارد. در صورتی که...

لیفت سانترال لب

لیفت سانترال لب

لب ها عضوی در صورت می باشند که زیبایی و شادابی آن ها می تواند باعث زیبایی چهره شود. با بالا رفتن سن لب ها مانند دیگر اجزای صورت تحت تاثیر جاذبه حالت افتادگی پیدا می کنند. روش های مختلفی برای زیبا سازی لب وجود دارد که تزریق فیلر و پروتز لب از جمله این روش ها به شمار می...

باسن برزیلی

باسن برزیلی

شکل و تناسب باسن، فاکتور مهمی در جذابیت و داشتن یک اندام تراشیده می باشد. جراحی باسن برزیلی (BBL Butt Lift) ، می تواند با استفاده از تکنیک هایی از قبیل تزریق چربی ، شکل ظاهری پر تری را در باسن شما خلق کرده و کانتور باسن شما را بهبود بخشد، البته افرادی هستند که با...