| خانه 4 بلاگ 4 بیماری ابولا

بیماری ابولا

تیر ۵, ۱۴۰۱ | بلاگ | ۰ دیدگاه

بیماری های اپیدمی به محض ورود به هر محیطی می توانند افراد بسیار زیادی را درگیر کنند و حتی به کام مرگ بکشانند. معمولا هنگامی که خبر همه گیری یک ویروس در سراسر جهان می پیچید، ایجاد رعب و وحشت بسیار زیادی کرده و نگرانی های بسیاری از جانب تمامی مردم صورت می گیرد. بیماری ابولا نیز یکی از این بیماری ها بود که با وجود اینکه در سال های دور نیز در کشورهای آفریقایی مشاهده شده بود و افراد بسیاری را درگیر کرده بود؛ در سال ۲۰۱۴ مجددا سر و کله آن پیدا شد، افراد زیادی را کشت و ترس و وحشت بسیاری در دل تمامی مردم جهان به وجود آورد. در این مقاله راز جراحی در خصوص این بیماری قرار است حرف بزنیم در صورتی که دوست دارید در مورد عارضه مذکور آگاهی کامل داشته باشید ،حتما این مقاله را با دقت مطالعه کنید.

بیماری ابولا - راز جراحی

بیماری ابولا چیست ؟

ویروس ابولا یک بیماری نادر اما کشنده می باشد که باعث حالت تهوع، بدن درد، خونریزی داخلی و در بیرون بدن می شود. هنگامی که ویروس درون بدن پخش می شود به سیستم ایمنی و ارگان های حیاتی بدن آسیب می رساند و در نهایت موجب پایین آمدن سطح سلول های لخته کننده خون می شود و این موضوع منجر به خونریزی شدید و قابل کنترل خواهد شد. در نهایت ۹۰ درصد افرادی که با این ویروس درگیر می شوند توسط این ویروس کشته می شوند. بیماری ابولا بسیار ترسناک است اما تنها راه ابتلا به آن تماس مستقیم یک شخص با مایعات و مخاط بدن شخص آلوده است.

طی سال های ۲۰۱۴-۲۰۱۶ بیشترین موارد مبتلا به ویروس ابولا شناسایی شد. اگرچه ویروس از سال ۱۹۷۶ کشف شده بود. پنج نوع گوناگون از ویروس فوق وجود دارد که چهار نوع آن در انسان ها ایجاد بیماری می کند. این نام را از روی رودخانه ابولا که در نزدیکی یکی از روستاهای جمهوری کنگو که بیماری برای اولین بار در آن مشاهده شد بر روی این ویروس گذاشته اند.

ابتلا به بیماری ابولا چگونه است ؟

سوالی که با فهمیدن نام یک بیماری در ابتدا برای همه افراد پیش می آید این موضوع است که چگونه این بیماری به دیگران سرایت می کند. ابولا یک ویروس است و مانند دیگر ویروس های سرماخوردگی ، انفولانزا یا سرخک خیلی مسری نیست. به این دلیل که باید شرایط انتقال آن از فردی به فرد دیگر فراهم شود. عارضه ذکر شده، هنگامی روی می دهد که افراد با پوست یا مایعات بدن انسان یا حیواناتی آلوده مانند میمون ،شامپانزه در تماس باشند و از این طریق ویروس به بدن انسان ها منتقل شود. سپس از طریق یک انسان به انسان دیگر از همین طریق منتقل می شود. در صورتی که شخصی با یک بیمار مبتلا به این بیماری در تماس باشد یا پس از مرگ ناشی از این بیماری او را دفن کند، حتما به عارضه مبتلا خواهد شد. از جمله موارد دیگر که موجب انتقال این بیماری می شود لمس سوزن آلوده است. به خاطر داشته باشید که بیماری ابولا از طریق هوا ، آب یا غذا انتقال نمی یابد. مایعات بدن مانند خون ، مدفوع و استفراغ ، از جمله مواردی هستند که بیش از پیش افراد را در خطر ابتلا به عفونت قرار می دهند. اگرچه مواردی چون منی ، ادرار ، اشک و شیر مادر نیز می تواند این ویروس را جابه جا کرده و انتقال دهد. لازم به ذکر است که هنوز گزارشی مبنی بر انتقال از طریق مایعات واژنی در دسترس نمی باشد.

 علائم بیماری ابولا

نشانه ها معمولا بین ۲ الی ۲۱ روز پس از در معرض ویروس قرار گرفتن ظاهر می شوند و دوره کمون بیماری بین ۴ الی ۱۰ روز است. ابولا عموما با یک تب ناگهانی آغاز می شود. در ادامه اشخاص ضعف بدنی ، درد در ماهیچه ها ، درد عصبی مفاصل ،سردرد و سوزش گلو که در ادامه با مشکلاتی چون استفراغ، اسهال و درد شکم یا سرفه خشک ادامه می یابد را تجربه می کنند. این بیماری همچنین موجب تغییر وضعیت ذهنی ، شوک ، نارسایی در چند ارگان و در مواردی خونریزی غیر طبیعی می گردد. علائم دیگر شامل قرمزی چشم ، سکسکه ، درد قفسه سینه ، تنگی نفس و مشکلات در بلع و در نهایت تشنج و کما می باشند.

علائم اولیه بیماری ابولا معمولا مشابه بیماری های جدی و خطرناک دیگری مانند حصبه ، مالاریا و وبا است و همچنین بسیار مشابه با نشانه های اولیه دوران بارداری اشتباه گرفته می شود. به این دلیل تست آزمایشگاهی برای شناسایی کردن بیماران مبتلا به عفونت ضروری است. زیرا افرادی که جواب تست خون شان مثبت می شود، بلافاصله از محیط عمومی جدا و تماس آنان با دیگر افراد قطع شده و قرنطینه می شوند تا از پخش ویروس در بین دیگر افراد از این راه جلوگیری شود. این افراد باید تحت نظارت پزشک و پرستاران باشند تا مراقبت های ویژه ای برای آن ها صورت پذیرد.

چگونه می توان از همه گیری بیماری ابولا پیشگیری کرد و آنرا مورد کنترل قرار داد؟

بعد از دانستنی هایی که لازم بود در این مقاله راز جراحی به دست آوردید. اکنون حتما این مساله به فکر شما خطور کرد که چگونه می توانید از گرفتار شدن به این بیماری نجات پیدا کنید و جان سالم به در ببرید. نگران نباشید زیرا واکسن هایی وجود دارد که قادر به پیشگیری از بیماری ابولا می باشند و بهترین راه جلوگیری از بروز آن می باشد. مهم ترین نکته این مساله است که نباید به نواحی که بیماری در آن همه گیر شده است، سفر کنید. در برخی از کشورهای آفریقایی این بیماری به وفور در حیواناتی مانند شامپانزه ها و میمون ها مشاهده می شود.

در صورتی که در نواحی که ابولا در آن شناسایی شده، حضور دارید، از تماس با خفاش ها ، میمون ها ، شامپانزه ها و گوریل ها خودداری کنید. زیرا این حیوانات قادر به پخش بیماری مذکور در میان دیگر مردم هستند. در این شرایط حتما تزریق واکسن نیز توصیه می شود. البته امروزه مشاوران بهداشت در سراسر نقاط کشورهایی که احتمال ابتلا افراد به این ویروس بسیار بالا است، به طور شبانه روزی در حال آموزش به تمامی افراد جامعه برای پیشگیری از بروز اپیدمی هستند. این آموزش ها بسیار نتیجه مثبتی داشته است.

پرستاران و پزشکان برای جلوگیری از بروز عفونت از طریق پوشیدن ماسک ، دستکش ، عینک و لباسهای مخصوص بیماران و افراد مشکوک را معاینه کنند. به هیچ عنوان بدون این محافظت ها نباید رسیدگی به امور بیماران را انجام دهند.

رابطه جنسی با مردانی که به تازگی از بیماری ابولا ریکاوری شده بسیار خطرناک است. زیرا مایع منی حامل ویروس است و حتی بعد از بهبودی افراد تا زمانی که دوبار تست آن ها در خصوص وجود ویروس در ماده منی منفی شود نباید با کسی رابطه جنسی برقرار کنند و در صورتی که ماده منی به دست آن ها مالیده شد خیلی سریع باید ضدعفونی انجام شود.

یکی از مهم ترین موارد در تقابل با بیماری های ویروسی که می تواند از ابتلای افراد جلوگیری کند، شستن مداوم دست ها است. برای شستن دست ها از آب و صابون استفاده کنید. علاوه بر این موارد می توانید دست ها را از طریق ضدعفونی کننده که اکثرا حاوی الکل هستند تمیز کنید.

از مصرف گوشت حیواناتی که ممکن است ناقل این بیماری باشند به طور خام خودداری کنید و به طور کلی گوشت حیوانات را کاملا پخته مصرف کنید.

همانطور که پیش تر نیز به آن اشاره شد نباید با مایعات و ترشحات بدن فردی که مبتلا به بیماری ابولا است تماس داشته باشید. علاوه بر این ها نباید از لباس ها یا جای خواب این افراد استفاده کنید زیرا ممکن است این وسایل پیش تر توسط فرد آلوده لمس شده باشند.

واکسن ابولا

نمونه ای از واکسن بیماری ابولا که در یک دوز و در امریکا تهیه شده است و توسط سازمان بهداشت امریکا تاییده گرفته است نتیجه ای مثبت و موثر گرفته است و کاملا واکسنی ایمن است. این واکسن می تواند افراد را در مقابل کشنده بودن ویروس مورد حمایت قرار دهد. البته نوعی دیگر از واکسن برای درمان این عارضه وجود دارد که در جمهوری دموکراتیک کنگو استفاده می شود. این واکسن دو دوز دارد و باید هر دوز را با فاصله ۵۶ روز تزریق کنند.

درمان بیماری ابولا

همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم ، تا به امروز هنوز درمانی قطعی برای این بیماری پیدا نشده است و تنها با کنترل موارد آسیب رسان بیماری می توان تا حدودی این عارضه را بهبود بخشید.

معمولا برای درمان ابولا در ابتدای کار با درمان های دارویی برای کاهش دادن درد شروع می کنند. در ادامه داروهایی برای قطع تب ، استفراغ و اسهال توسط پزشک برای بیماران تجویز می شود. این مرحله برای کنترل عواملی می باشد که باعث بدتر شدن بیماری شده است.

در گام های بعدی تمرکز درمان بیماری ابولا بر روی موضوع هیدراته نگه داشتن بدن افراد است. به این دلیل که به خاطر بیماری و اسهال و استفراغ ، افراد آب بسیار زیادی از دست داده اند. هیدراته نگه داشتن بدن آن ها موجب می شود از شوک و پیامدهای احتمالی دیگر دور بمانند.

در صورتی که بیمار در حالت هوشیاری باشد و در شرایطی مانند استفراغ شدید قرار نداشته باشد می توان از طریق مایعات به صورت خوراکی این مشکل را در آنان برطرف نمود در غیر این صورت باید الکترولیت ها از طریق سرم و تزریق به بدن انها القا شود.

داروهایی نیز برای کنترل فشار خون کاهش استفراغ و اسهال ودر نتیجه کنترل درد و تب تجویز خواهد شد.

در صورتی که این افراد به عفونت های دیگری مبتلا هستند حتما آنها را مورد درمان قرار دهند. زیرا بروز هرگونه عفونت دیگر می تواند موجب اختلال در مراحل درمان شود.

علاوه بر مواردی که گفته شد خانواده فردی که دچار این بیماری خطرناک شده باید تحت حمایت عاطفی قرار بگیرند.

نتیجه گیری

در این مقاله راز جراحی در خصوص بیماری ابولا اطلاعاتی کسب کردیم و متوجه شدیم که این بیماری نیز مانند عارضه های همه گیر دیگر چقدر می تواند خطرناک باشد و تا چه اندازه باید در برابر آنها از خود محافظت کنیم . این بیماری مانند کرونا که یک همه گیری جهانی است تا به امروز در نقاط دیگر جهان مشاهده نشده و آخرین شیوع گسترده آن در کشورهای آفریقایی بود . اما بیماری مذکور دارای واکسن های کشف شده می باشد که برای نجات جان انسانها بسیار موثر واقع شده و تا حدود بسیار زیادی از شدت عارضه کم کرده است. با این وجود همچنان دانشمندان در حال مطالعه برای کشف واکسنی کامل تر و بهتر هستند .با این حال ریکاوری از این بیماری در صورتی که نظارت های پزشکی به میزان لازم و کاملا سر وقت انجام شوند امکان پذیر است.افرادی که از این عارضه نجات پیدا می کنند، معمولا در برابر این نوع خاص از بیماری که به آن مبتلا شده بودند تا حدودی مصون می شوند.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

  خانم های عزیزی که به خاطر بارداری های متعدد ، کاهش و افزایش وزن ، بالا رفتن سن یا اصلا به طور ژنتیکی سینه های کوچک و دفورمه ای دارند ، یا حتی اگر به سبب درمان بیماری سرطان بخشی یا تمام بافت پستان های خود را از دست داده اند ، مطلب پروتز سینه برایشان حتما بحث...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

بوتاکس

بوتاکس

بوتاکس (Botox) ، عمدتاً به دلیل توانایی آن در کاهش دادن شکل ظاهری چین و چروک ها و جوانسازی صورت در میان همگان شهرت یافته است. این روند همچنین برای درمان مشکلاتی از قبیل اسپاسم گردن، عرق کردن زیاد، سردردهای میگرنی، کبد بیش فعال و تنبلی چشم نیز کاربرد دارد. در صورتی که...

لیفت سانترال لب

لیفت سانترال لب

لب ها عضوی در صورت می باشند که زیبایی و شادابی آن ها می تواند باعث زیبایی چهره شود. با بالا رفتن سن لب ها مانند دیگر اجزای صورت تحت تاثیر جاذبه حالت افتادگی پیدا می کنند. روش های مختلفی برای زیبا سازی لب وجود دارد که تزریق فیلر و پروتز لب از جمله این روش ها به شمار می...

باسن برزیلی

باسن برزیلی

شکل و تناسب باسن، فاکتور مهمی در جذابیت و داشتن یک اندام تراشیده می باشد. جراحی باسن برزیلی (BBL Butt Lift) ، می تواند با استفاده از تکنیک هایی از قبیل تزریق چربی ، شکل ظاهری پر تری را در باسن شما خلق کرده و کانتور باسن شما را بهبود بخشد، البته افرادی هستند که با...