| خانه 4 بلاگ 4 عوارض ژنیکوماستی

عوارض ژنیکوماستی

شهریور ۲۷, ۱۴۰۱ | بلاگ | ۲ دیدگاه ها

عوارض ژنیکوماستی نیز مانند هر عمل جراحی پلاستیک دیگر ، بخش اجتناب ناپذیر روند درمان محسوب می شود. یک جراح آموزش دیده و با تجربه قادر است این عوارض را به حداقل برساند ، البته مشروط بر اینکه بیمار نیز دستورالعمل های قبل و بعد از جراحی خود را متعهدانه رعایت کند. راز جراحی با ارائه این مجموعه کامل و جامع اطلاع رسانی ، شرایطی شبیه به مشاوره اولیه را که در آن جراح بیمار را از خطرات و عوارض ژنیکوماستی آگاه می کند ، فراهم آورده است تا بتواند به شما در داشتن یک انتخاب منطقی کمک کند.

عوارض ژنیکوماستی

عوارض احتمالی ژنیکوماستی

بروز عوارض جدی در این جراحی در موارد نادر اتفاق می افتد. اما در هر صورت باید خطرات احتمالی برای بیمار ، شفاف سازی شود. عوارض ژنیکوماستی عبارتند از:

  • عفونت باکتریایی

عفونت سینه معمولاً توسط یک باکتری در پوست به نام استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد می شود. این باکتری از طریق شیار یا ترک در پوست ، به نوک سینه وارد می شود.

سپس عفونت در بافت پارانشیم اتفاق افتاده و باعث تورم بافت می شود. این تورم بر روی سینه فشار آورده و نتیجه آن درد و تورم سینه عفونی خواهد بود.

روند های خود مراقبتی از قبیل قرار دادن دستمال گرم مرطوب بر روی بافت پستان به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ، چهار بار در روز مفید می باشد.

داروهای آنتی بیوتیک نیز در درمان ورم پستان بسیار موثر هستند.

  • روند کند بهبود

بمنظور پیشگیری از روند کند بهبود بعد از جراحی انجام برخی اقدامات ، الزامی می باشد. در اینجا آنچه شما باید در مورد کمک به جلوگیری از کند پیش رفتن روند بهبود انجام دهید ، ارائه می شود.

  • پانسمان و مراقبت از زخم

بلافاصله پس از عمل جراحی ، روی برش ها ، پانسمان و بانداژ قرار می گیرد. هدف از این کار کمک به کاهش تورم و التهاب و پشتیبانی از شکل جدید قفسه سینه با شروع روند بهبود بدن است. برای دستیابی به بهترین نتایج و کاهش عوارض ژنیکوماستی ، دنبال کردن دقیق دستورالعمل ، از ضرورت بالایی برخوردار می باشد.

در برخی موارد ، یک لوله کوچک و نازک در زیر پوست قرار داده می شود. این لوله برای تخلیه مایعات از جمله خون که باید از ناحیه درمان تخلیه شود ، مورد استفاده قرار می گیرد. پزشک در مورد بهترین روش برای مراقبت از زخم ها ، مشاوره ای را در اختیار شما قرار داده و تیم مراقبت نیز تا زمان زهکشی کامل به شما کمک خواهد کرد.

  • استراحت کافی

بعد از عمل جراحی ، استراحت و خواب دو فاکتور مهم برای کمک به بدن در ایفای نقش موثر ، در ترمیم می باشد. همچنین به شما توصیه می شود تا از جای خود بلند شده و مرتب حرکت کنید تا به گردش خون کمک کرده و از بروز خطر لخته شدن خون جلوگیری کنید. شما باید در اسرع وقت بعد از جراحی ، حرکت کردن را آغاز کنید.

  • لخته شدن خون

بدیهی است که پس از ژنیکوماستی ، مانند هر جراحی دیگری ، تجمع مقداری خونریزی داخلی ، قابل پیش بینی می باشد . البته این مقدار معمولاً جزئی بوده و به سرعت متوقف می شود و به مرور زمان مانند سرم ، جذب بدن می گردد. هماتوم زمانی ایجاد می شود که خون در یک حفره تجمع پیدا کند. در این شرایط بیمار یک توده بزرگ یا کوچک را در بدن خود احساس کرده و همین امر گاهی باعث ظهور کبودی و درد می شود.

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که در صورت ایجاد هماتوم چه باید کرد؟ در چنین شرایطی ، پزشک بلافاصله از طریق آسپیراسیون سوزنی برای تخلیه خون اضافی تصمیم گیری می کند. با گذر زمان و عدم تخلیه هماتوم ، خون انعقاد یافته و به یک ماده ژله مانند تبدیل می شود. البته در این شرایط هنوز امکان برداشته شدن آن وجود دارد ولی به احتمال زیاد ایجاد یک برش کوچک و بی حسی موضعی ، مورد نیاز خواهد بود.

  • خطر ترشح مایعات

عامل اصلی ترشح و تخلیه مایعات بعد از جراحی ، عفونت است. با این حال ، هرگونه اقدام لازم برای جلوگیری از بروز این احتمال ، با ارائه دستورالعمل های مراقبتی به بیمار ، انجام می شود. میزان عفونت و تخلیه سروما و هماتوم در صورت انجام جراحی به دست یک جراح با تجربه و ماهر ، بسیار نزدیک به صفر است.

اگر نگران ایجاد سروما یا هماتوم هستید ، حتماً در خصوص آن با جراح خود مشورت کنید.

شما می توانید با رعایت دستورالعمل های بعد از عمل جراحی ، تورم کلی و احتمالاً خطر بروز سروما و هماتوم که جز عوارض ژنیکوماستی است را به حداقل برسانید. پوشیدن گن برای مدت زمان مقرر نیز یکی از بهترین اقدامات محسوب می شود.

  • جای زخم

صرف نظر از بی عیب و نقص انجام شدن جراحی ، عدم ایجاد اسکار در اطراف ناحیه برش یا در محل امری بعید تلقی می شود. پزشک سعی می کند تا برش ها را در موقعیت های استراتژیک ایجاد کند تا با به کار گیری این تدبیر ، ظاهر زخم را به حداقل برساند. معمولاً پس از گذشت یک دوره زمانی مناسب ، اکثر زخم ها تا حد قابل ملاحظه ای بهبود پیدا کرده و به سختی قابل مشاهده خواهند بود.

در اینجا چند روش برای کمک به کاهش بر جای ماندن اسکارهای ناشی از جراحی در اختیار شما قرار داده می شود.

  • بهداشت مناسب

رعایت دستورالعمل های بهداشتی و شستشوی ناحیه ، برای کمک به بهبود زخم بسیار اهمیت دارد. پس از اجرای جراحی ، جلوگیری از تجمع میکروب ها و بقایای ناخواسته برای جلوگیری از بروز عفونت حائز اهمیت است. این اقدامات شامل مرطوب نگه داشتن ناحیه برای جلوگیری از خشکی پوست ، قرمزی یا تغییر رنگ آن می باشد.

  • محافظت در برابر آفتاب

استفاده از کرم ضد آفتاب بر روی ناحیه اسکار پس از بهبودی از قرمزی و تغییر رنگ جلوگیری کرده و باعث محو شدن سریعتر زخم می شود. حتماً از کرم های ضد آفتاب با طیف وسیع SPF30 یا بیشتر استفاده کنید.

  • داروهای تجویزی

گاهی جراح پماد ، مکمل و داروهای مراقبت از پوست را برای تسریع روند بهبود تجویز می کند.

  • ورق های سیلیکونی یا ژل های اسکار

ورقه های سیلیکونی با رنگدانه مطابق با پوست دارای خواص درمانی بوده و انتخابی مطلوب برای کسانی که به دنبال کاهش زخم هستند ، محسوب می شود. ژل های اسکار معمولاً بر یک مبنای روزانه و متناسب با اندازه اسکار استفاده می شوند.

  • لیزر

هنگامی که جای زخم به طور کامل بهبود نباید ، درمان با لیزر می تواند انتخاب مناسبی محسوب شود. در صورت توصیه از سوی پزشک ، فناوری لیزر می تواند با استفاده از لیزرهای میکروسکوپی ، لایه های فوقانی و میانی پوست را هدف قرار داده و جای زخم را برطرف کند. این تکنیک منجر به کاهش یا حذف اسکارهای عمیق می شود. برای دستیابی به نتایج مطلوب ، در طول یک دوره چند جلسه درمان ، مورد نیاز می باشد. بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد اسکار ، انتخاب جراح مناسب است. به همین دلیل برای کسب موفق ترین نتیجه و نزدیک شدن به بهترین روند بهبود ، انتخاب یک جراح خوب را در الویت قرار دهید.

  • بی حسی

بعد از جراحی ، همیشه حس در سینه و نوک سینه ها کاهش می یابد. این امر معمولاً موقتی بوده و حس کامل یا تقریباً کامل در طول ماه های پس از عمل ، البته با روند بسیار کند ، بازمی گردد. بی حسی دائمی بر روی پوست قفسه سینه به ندرت اتفاق می افتد. اما در صورت وقوع ، هیچ درمانی برای آن وجود نخواهد داشت.

علت اصلی بی حسی و سوزن سوزن شدن بعد از جراحی ، اختلال در پایانه های عصبی است. هنگامی که برش در حین عمل جراحی ایجاد می شود ، پایانه عصبی مختل می گردد. در این شرایط ، اعصاب ابتدا بی حس می شود ، و سپس حس سوزن سوزن شدن با تجدید حیات عصب و بازگشت حس به پوست و بافت ها رخ می دهد و سیگنال هایی برای شروع دوباره کار ، به مغز ارسال می گردد.

مدت زمان بی حسی و سوزن سوزن شدن تا حد زیادی به بدن فرد بیمار ، سرعت بهبودی و خود عمل ، بستگی دارد. روش های کمتر تهاجمی ، بی حسی جزئی و دوره کوتاه تر سوزن سوزن شدن را بر جای می گذارد. اکثر پزشکان معتقدند که بی حسی فقط یک هفته طول می کشد و سوزن سوزن شدن فقط برای چند روز ، تا چند ماه طول ادامه دار خواهد بود.

برای جلوگیری از بی حسی و سوزن سوزن شدن ، اقدام چندانی نمی توان انجام داد ، زیرا این موارد عوارض جانبی طبیعی روند بهبود می باشند. البته ، انتخاب یک جراح با تجربه ، احتمال از دست رفتن دائمی عصب را کاهش می دهد.

  • درد

درد یا حساسیت دائمی نیز بعد از عمل جراحی دور از انتظار نمی باشد. این امر به دلیل آسیب ماهیچه ، آسیب عصب یا ایجاد بافت اسکار رخ می دهد. گاهی اوقات تزریق کورتیزون می تواند به بهبود وضعیت کمک کند.

عوارض ژنیکوماستی - راز جراحی

عوارض بسیار نادر ژنیکوماستی

در برخی موارد بسیار نادر ، عوارض شدیدی از قبیل موارد زیر در طول یا بعد از جراحی ایجاد می شود. عوارض ژنیکوماستی شامل موارد زیر می باشد:

  • ایست قلبی
  • آریتمی قلبی
  • لخته شدن داخلی خون
  • خونریزی بیش از حد
  • تداخلات حاد دارویی
  • واکنش های آلرژیک به بیهوشی یا داروها
  • آسیب دائمی عصب
  • تشنج
  • آسیب مغزی ناشی از بیهوشی

در حالت ایده آل ، بیمارانی که با تجربه ترین و کارآمدتری جراح را برای سپردن جراحی به دست او انتخاب کرده اند، در واقع بر روی بالاترین سطح استانداردهای کیفیت و شیوه های جراحی زیبایی سینه سرمایه گذاری کرده و از تکنیک های جراحی پیشرفته و جدیدترین پروتکل های ایمنی برای ایجاد شرایطی امن و نتایجی قابل پیش بینی بهره برده اند.

خطرات مربوط به برداشت بیش از حد چربی

برخی از جراحان روش تهاجمی را برای برداشتن مقدار زیادی چربی از ناحیه سینه به صورت مستقیم یا با استفاده از روش لیپوساکشن انتخاب می کنند.

اگر جراح در یک روند تخلیه چربی سینه، بیش از حد چربی برداشت کند ، به دلیل از دست دادن خون و مایعات بدن گاهی شرایط خطرناکی برای بیمار ایجاد می شود. اگر جراح رویکرد محافظه کارانه ای را اتخاذ نکند ، این یک خطر جدی را برای بیمار شکل خواهد داد.

برداشتن چربی اضافی یا بافت غده نیز می تواند منجر به ایجاد فرورفتگی ، برآمدگی و شل شدن پوست در ناحیه قفسه سینه شود. این جراحی در مردان باید به صورت مرحله ای انجام شود تا احتمال بروز چنین عوارضی به حداقل رسانده شده و عوارض جانبی ناشی از قرار گرفتن تحت بیهوشی برای مدت طولانی ، کاهش یابد.

اگر بیمار به برداشته شدن مقدار قابل توجهی چربی نیاز داشته باشد ، باید لیپوساکشن به صورت مرحله ای انجام پذیرد.

چگونه می توانیم احتمال بروز خطرات را به حداقل برسانیم؟

در جلسه مشاوره با جراح ، بیمار باید صادقانه وضعیت جسمانی فعلی ، داروهای در حال مصرف ، مکمل ها و سابقه پزشکی کامل خود ، از جمله جراحی های قبلی را ، به جراح اطلاع رسانی نماید. در صورت سیگاری بودن ، بیمار باید برای مدت زمان مشخص شده توسط جراح ، سیگار کشیدن را ترک نماید.

چه عواملی موجب افزایش بروز عوارض ژنیکوماستی در مردان می شود ؟

نیکوتین و دود سیگار : افرادی که در معرض دود سیگار و دخانیات قرار می گیرند و یا به صورت مستقیم از نیکوتین موجود در دخانیات استفاده می کنند ، بیشتر در معرض خطرات بالقوه عوارض ژنیکوماستی هستند. همچنین ممکن است افراد سیگاری در زمان ریکاوری ، قبل و بعد از بیهوشی دچار مشکلات زیادی شوند و احتمال خونریزی در آن ها افزایش پیدا کند.

نور مستقیم آفتاب : قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید منجر به افزایش جای زخم ، کند شدن روند بهبودی و تغییر رنگ پوست می شود.

انجام برخی فعالیت ها به ویژه رابطه جنسی : معمولا پس از عمل جراحی ، انعقاد عروق خونی رخ می دهد. افزایش فعالیت ها منجر به باز شدن عروق خونی و افزایش خونریزی یا هماتوم خواهد شد. به همین دلیل در دوره ریکاوری باید از انجام فعالیت هایی که موجب افزایش ضربان قلب و نبض می شود ، خوددار نمایید. افزایش فعالیت ها می تواند منجر به کبودی و تورم بیشتری بعد از عمل شود. فعالیت جنسی از جمله فعالیت هایی است که موجب افزایش فشار خون می شود به همین دلیل باید تا زمان بهبودی از برقرار رابطه جنسی خودداری نمایید تا عوارض بعد از عمل کوچک کردن پستان در مردان کاهش پیدا کند.

مصرف برخی داروها : در نتیجه مصرف برخی داروهای گیاهی ، بدون تجویز پزشک ممکن است عوارض بسیاری رخ دهد. در رابطه با مصرف هر نوع دارو نیاز است حتما با بهترین جراح ژنیکوماستی مشورت نمایید. در صورتی که از داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده می کنید اما دچار واکنش های نامطلوبی شده اید ، نیاز است حتما مصرف دارو را قطع کرده و این موضوع را به جراح خود اطلاع دهید. معمولا در هنگام مصرف داروهای مسکن ، هوشیاری کاهش پیدا می کند به همین دلیل نباید در هنگام مصرف داروها رانندگی کنید.

سایر عوارض بعد از جراحی ژنیکوماستی

تغییر رنگ دائمی پوست : تغییر رنگ پوست معمولا در موارد بسیار کمی مشاهده می شود. معمولا این تغییر رنگ پوست ناشی از برش های جراحی و باقی ماندن جای اسکار بعد از عمل است. امروزه با انجام تکنیک های جراحی مدرن می توان خطرات بروز این مشکل را برطرف نمود. همچنین رعایت مراقبت های بعد از عمل و مراقبت از جای زخم ها از دیگر عوامل تاثیر گذار در از بین رفتن و محو شدن جای بخیه های بعد از عمل است.

افتادگی پوست : به صورت کلی افتادگی پوست بعد از انجام این عمل یکی از عوارض قابل پیش بینی بوده و تا زمانی که بیماران از این احتمال اطلاع داشته باشند ، محدودیت ها و مشکلات بالقوه پس از آن را خواهند پذیرفت.

عدم تقارن سینه ها : ممکن است در برخی شرایط با وجود خارج کردن حجم یکسانی از بافت چربی از نواحی پستان ها ، بعد از عمل شاهد عدم تقارن در سینه ها باشید. گاهی علت این عارضه به دلیل تورم بعد از جراحی بوده اما در برخی شرایط که بعد از بهبودی ، مشکل تقارن پستان ها برطرف نشد می توان با لیپوساکن آن را برطرف نمود.

نکروز نوک پستان و آرئول : بعد از عمل جراحی کوچک کردن پستان آقایان ، ممکن است خونرسانی به نوک سینه ها مختل شود. باید این موضوع را در نظر داشته باشید که در صورت بروز برخی عوارض ممکن است نیاز به درمان های دیگر و یا عمل جراحی داشته باشید. به همین دلیل تمامی عوارض و خطرات ناشی از این جراحی توسط پزشک در جلسه مشاوره بیان شده و دستورالعمل های لازم توصیه می شود. به همین دلیل یکی از مواردی که باید در انتخاب آن  دقت داشته باشید ، مراجعه به جراح متبحر ، با تجربه و دارای وجدان کاری است ؛ بدین صورت می توان از عوارض جدی بعد از کوچک کردن سینه آقایان پیشگیری نمود.

ترومبوز وریدی عمقی ، عوارض قلبی و ریوی : در مواردی که مدت زمان انجام عمل جراحی طولانی باشد ، احتمال ایجاد لخته های خونی در سیستم وریدی افزایش پیدا می کند. عوارض ریوی اغلب با رسوب چربی یا آمبولی چربی ، لخته شدن خون و یا آسیب جزئی ریه ها بعد از به هوش آمدن همراه است.  در برخی شرایط ممکن است آمبولی چربی و ریوی زندگی فرد را تهدید کرده و کشنده باشد. در بیمارانی که سابقه بیماری های قلبی دارند نیز ، بروز عارضه های قلبی در زمان جراحی و پس از آن دور از انتظار نیست. در شرایطی که به تنگی نفس ، درد قفسه سینه دچار شدید و یا احساس کردید ضربان قلب شما غیر عادی شده است ، باید حتما در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه نمایید.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

  خانم های عزیزی که به خاطر بارداری های متعدد ، کاهش و افزایش وزن ، بالا رفتن سن یا اصلا به طور ژنتیکی سینه های کوچک و دفورمه ای دارند ، یا حتی اگر به سبب درمان بیماری سرطان بخشی یا تمام بافت پستان های خود را از دست داده اند ، مطلب پروتز سینه برایشان حتما بحث...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

5 3 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
هاتف
هاتف
2 سال قبل

پوست رو می کشن؟

مقالات مرتبط

بوتاکس

بوتاکس

بوتاکس (Botox) ، عمدتاً به دلیل توانایی آن در کاهش دادن شکل ظاهری چین و چروک ها و جوانسازی صورت در میان همگان شهرت یافته است. این روند همچنین برای درمان مشکلاتی از قبیل اسپاسم گردن، عرق کردن زیاد، سردردهای میگرنی، کبد بیش فعال و تنبلی چشم نیز کاربرد دارد. در صورتی که...

لیفت سانترال لب

لیفت سانترال لب

لب ها عضوی در صورت می باشند که زیبایی و شادابی آن ها می تواند باعث زیبایی چهره شود. با بالا رفتن سن لب ها مانند دیگر اجزای صورت تحت تاثیر جاذبه حالت افتادگی پیدا می کنند. روش های مختلفی برای زیبا سازی لب وجود دارد که تزریق فیلر و پروتز لب از جمله این روش ها به شمار می...

باسن برزیلی

باسن برزیلی

شکل و تناسب باسن، فاکتور مهمی در جذابیت و داشتن یک اندام تراشیده می باشد. جراحی باسن برزیلی (BBL Butt Lift) ، می تواند با استفاده از تکنیک هایی از قبیل تزریق چربی ، شکل ظاهری پر تری را در باسن شما خلق کرده و کانتور باسن شما را بهبود بخشد، البته افرادی هستند که با...