| خانه 4 بلاگ 4 جراحی چاقی

جراحی چاقی

دی ۱۶, ۱۴۰۱ | بلاگ, جراحی بدن | ۰ دیدگاه

بای پس معده و دیگر عمل های جراحی از انواع جراحی های چاقی به شمار می روند که شامل تغییر در دستگاه گوارش در راستای کمک به کاهش وزن می شوند. جراحی چاقی هنگامی انجام می شود که روش های مرسوم کاهش وزن از قبیل رژیم و ورزش برای شخص کاربردی نداشته باشد و وضعیت سلامتی افراد به دلیل بالا بودن وزن در خطر جدی باشد. برخی از پروسه های جراحی چاقی با محدود کردن میزان غذایی که افراد مصرف می کنند و دیگر پروسه ها با کاهش دادن قبلیت جذب مواد مغذی در بدن کار می کنند.البته گاهی اوقات هر دو پروسه را انجام می دهند. در حالیکه این جراحی می تواند شامل مزایای بسیار زیادی باشد. تمامی اقسام مختلف جراحی هایی که جهت کم کردن وزن انجام می شوند می توانند باعث بروز خطرات و عوارضی باشند. اگرچه بعد از انجام جراحی افراد باید با اصلاح رژیم غذایی خود و تمرینات منظم و دائم ورزشی برای کمک به تثبیت موفقیت در عمل چاقی کمک کنند. در این مقاله راز جراحی با ما همراه باشید.

جراحی چاقی - راز جراحی

دلایل انجام جراحی چاقی

جراحی چاقی ممکن است به دلیل پایین آوردن وزن و کاهش خطرات بالقوه که در اثر افزایش وزن برای افراد ایجاد می شوند صورت می پذیرد. این مشکلات می تواند شامل موارد زیر باشد.

  • سکته قلبی
  • بالا بودن فشار خون
  • بیماری کبد چرب غیر الکلی یا استئاتوهپاتیت غیر الکلی
  • آپنه خواب
  • دیابت نوع دوم

معمولا این جراحی بعد از تلاشهای مکرر و بی نتیجه افراد در روش های کاهش وزن نظیر تغذیه و ورزش انجام می شود.

کاندیدای مناسب برای جراحی چاقی

به طور کلی جراحی چاقی یک آپشن برای شما به شمار می رود اگر :

شاخص توده بدنی (BMI) شما ۴۰ یا بالاتر می باشد و دچار چاقی شدید هستید.

BMI شما بین ۳۵-۳۹.۵ می باشد و شما دارای مشکلات جدی سلامتی که می تواند شامل دیابت نوع ۲،فشار خون بالا یا آپنه خواب می باشید.

در برخی از موارد در صورتی که BMI شما بین ۳۰-۳۴ باشد ممکن است مشکلاتی در خصوص سلامتی خواهید داشت.

جراحی چاقی برای تمامی افرادی که دارای چاقی شدید می باشند قابل انجام نمی باشد . گاهی اوقات لازم است که افراد ابتلا انواعی از توصیه های پزشکی را پیش از عمل انجام دهند. شما احتمالاً یک فرآیند غربالگری گسترده خواهید داشت تا ببینید آیا واجد شرایط هستید یا خیر.بعضی اوقات نیز لازم است که افراد تغییرات دائمی را در خصوص در پیش گرفتن یک رویکرد سالم را نیاز خواهند داشت.

همچنین این امکان وجود دارد که نیاز به یک طرح های بلند مدت پیش رو که شامل بررسی مواد مغذی ،سبک زندگی و رفتارها و شرایط پزشکی افراد وجود خواهد داشت.

این نکته را در ذهن داشته باشید که جراحی چاقی بسیار گران قیمت می باشد.در خصوص این مساله که آیا برای انجام این جراحی می توانید از بیمه استفاده کنید یا بیمه چه میزان از هزینه درمان را پرداخت خواهد کرد پیش از انجام جراحی حتما ای مورد را بررسی کنید.

انواع جراحی چاقی

تعداد زیادی از جراحی ها برای چاقی وجود دارد که در زیر به انها اشاره می کنیم .

جراحی نوار معده یک نوار می باشد که دورمعده قرار داده می شود و باعث می شود که افراد نیاز به خوردن غذا به میزان زیاد نداشته باشند.

بای پس معده :قسمت بالای معده به روده کوچک متصل خواهد شد بنابراین اشخاص خیلی زودتر احساس سیری خواهند کرد میزان بسیار کمی کالری را از غذاها دریافت می کنند.

اسلیوگاسترکتومی در این جراحی حدود ۸۰% از معده را بر می دارند ومعده بسیار کوچک خواهد شد در نتیجه معده افراد دارای حجم کوچک و کمی خواهد شد وخیلی زودتر ازقبل دچار حس سیری خواهد شد.این روش باعث کم کردن سطح هورمون گرلین که اشتها را تنظیم می کند خواهد شد.

تمامی مواردی که در بالا به انها اشاره کردیم می توانند با گذشت چند سال فرآیند کاهش وزن را رقم بزنند اگرچه هرکدام از انها دارای مزایا و معایبی منحصر به فرد می باشند.

کدامیک از روش های جراحی چاقی برای من مناسب ترمی باشد؟

فاکتورهای زیادی برای شناسایی بهترین نوع جراحی برای شما وجود دارد که می تواند شامل میزان کاهش وزن مورد نیاز و بیماری هایی که در انتظارتان خواهد بود می باشد.

از جراح می توانید در خصوص پروسه مورد نظر و ریسک های موجود ان صحبت کنید و درباره ان مشاوره بگیرید.

چگونگی آمادگی برای جراحی چاقی

در صورتی که می خواهید عمل چاقی انجام دهید پزشک در خصوص نوع مخصوصی از جراحی که تصمیم به انجام آن گرفته اید دستورالعمل هایی را برایتان تجویز خواهد کرد.ممکن است که پیش از انجام عمل نیاز به نتیجه آزمایشات و تست هایی داشته باشید.ممکن است که توصیه هایی در خصوص خوردن و آشامیدن و دارو هایی که پیش از عمل را دریافت کنید.ممکن است که پیش از عمل همچنین به انجام فعالیت های فیزیکی و متوقف کردن دخانیات نیز نیاز داشته باشید.

در صورتی که تصمیم قطعی خود را در خصوص جراحی چاقی گرفته اید در قدم بعدی می بایست با پزشک خود مشورت کنید که او بتواند در مورد نوع جراحی که شما کاندیدای مناسبی برای آن به شمار می روید و برایتان قابل انجام می باشد و بهترین نتیجه را برایتان رقم خواهد زد صحبت کنید.پزشک همچنین در خصوص مراقبت هایی که در پروسه ریکاوری به ان نیاز دارید با شما سخن خواهد گفت و ممکن است به شما یادآوری کند که به همراهی برای بازگشت به خانه و چند روز بعد از جراحی نیازخواهید داشت.

پروسه جراحی چاقی

عمل چاقی در بیمارستان تحت بیهوشی عمومی قرار خواهید گرفت .این مساله به این معنا می باشد که شما در حین جراحی هیچ چیز را حس نخواهید کرد.برای انجام این جراحی نیاز به پوشیدن گان جراحی خواهید داشت. پیش از انجام جراحی ناحیه مورد نظر را برای کاهش خطر عفونت و جلوگیری از ان کاملا مورد ضدعفونی قرار خواهند داد.

ویژگی های جراحی شما به وضعیت فردی شما، نوع جراحی کاهش وزن و اقدامات بیمارستان یا پزشک بستگی دارد.برخی از روش های کاهش وزن با همچون روش های سنتی با برش های بزرگ ،باز یا برش هایی در شکم انجام می شود.

امروزه با پیشرفت علم بسیاری از جراحی های شکم را از طریق تکنیک های لاپاراسکوپی انجام می دهند.لاپاراسکوپ یک لوله نازک و باریک می باشد که بر سر ان نوعی دوربین قرار دارد.لاپاراسکوپ از طریق برش هایی بسیار کوچک وارد شکم می شود .دوربین کوچکی که بر روی آن قرار دارد به پزشک این امکان را خواهد داد که بدون نیاز به ایجاد زخم های بزرگ داخل شکم را مشاهده کند و مورد بررسی قرار دهد و مانند روش سنتی برش هایی بزرگ را ایجاد نکند.

جراحی لاپاراسکوپی دوره نقاهت را بسیار کوتاه می کند اما برای تمامی افراد تکنیکی مناسب نیست.

طول جراحی ممکن است چند ساعت طول بکشد .بعد از جراحی شما در اتاق ریکاوری به هوش می آیید در حالی که پرستاران و یا تیم پزشکی بروز هرگونه مشکلی را در شما مورد بررسی قرار می دهد.بعد از اینکه پروسه جراحی چاقی صورت می پذیرد شما نیاز به ماندن چند روز در بیمارستان خواهید داشت.

دوره ریکاوری جراحی چاقی

  1. بعد از انجام جراحی درد در ناحیه شکم را حس خواهید کرد و در ناحیه زخم هایتان درن قرار خواهند داد تا مایعات و خونابه ها بعد از جراحی از این طریق خارج شوند.
  2. بعد از جراحی کاتتر را خارج خواهند کرد و طی زمانی که در بیمارستان بستری می باشید خود قادر به پیاده روی تا دستشویی خواهید بود.
  3. در طول مدتی که در بیمارستان سپری خواهید کرد قادر به نوشیدن مایعات شفاف می باشید و مصرف مواد جامد و مایعات غلیظ تر را با تا مدتی متوقف کنید.
  4. پس از جراحی به خاطر داشته باشید که قادر به رانندگی نمی باشید و حتما باید شخصی شمارا تا منزل همراهی کند.
  5. ممکن است که شما نیاز به انجام تغییراتی در روتین زندگی تان بعد از جراحی کاهش وزن داشته باشید. بهطور مثال باید انواعی از دستورالعمل ها را بعد از پروسه جراحی رعایت کنید.
  6. انواعی از مکمل ها و داروها را که توسط پزشک برایتان تجویز خواهد شد را باید بعد از جراحی حتما سروقت مصرف کنید.
  7. بعد از انجام این پروسه ممکن است به افزایش میزان فعالیت فیزیکی نیاز داشته باشید.
  8. بعد از جراحی خوردن غذا را باید با خوردن مایعات تا چند هفته پیش رو شروع کنید بعد از ان می توانید به سراغ مصرف غذاهای پوره شده بروید.وعده های غذایی تان پس از جراحی بسیار کوچک تر خواهد شد و ممکن است که به دلیل کوچک شدن معده قادر به نوشیدن به هنگام صرف غذا نباشید.
  9. در برخی موارد، افراد در ابتدا وزن خود را کاهش می دهند، اما بدن آنها به تغییرات ایجاد شده در طول جراحی عادت می کند و می توانند مقداری از وزن خود را  دوباره به دست بیاورند.

هنگامی که جراحی چاقی کاربردی نیست!

بای پس معده و سایر جراحی های کاهش وزن همیشه آنطور که انتظار داشتید جواب نمی دهند. اگر روش کاهش وزن به خوبی کار نکند یا از کار بیفتد، ممکن است وزن کم نکنید و ممکن است دچار مشکلات سلامتی جدی شوید.

تمام قرارهای معاینه های برنامه ریزی شده خود را بعد از جراحی کاهش وزن به خاطر بسپارید. اگر متوجه شدید که وزن کم نمی‌کنید یا عوارض خیلی شدیدی را تجربه می کنید ، فوراً به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند کاهش وزن شما را کنترل کند و عواملی که به طور بالقوه در کاهش وزن شما نقش دارند را مورد ارزیابی قرار دهد.

همچنین ممکن است پس از هر نوع جراحی جهت  کاهش وزن به اندازه کافی وزن کم نکنید یا دوباره وزن خود را به دست آورید، حتی اگر خود این روش کاملا به درستی عمل کند. این افزایش وزن ممکن است در صورتی اتفاق بیفتد که از تغییرات توصیه شده در سبک زندگی مانند انجام فعالیت بدنی منظم و خوردن غذاهای سالم پیروی نکنید.

چرا بیماران نمی توانند از رژیم و ورزش نتیجه بگیرند؟

دلایل زیادی وجود دارد که شخص روندهای مرسوم را نیمه کاره بگذارد و در وسط راه همه چیز را رها کند و به سراغ جراحی چاقی برود. در ادامه به بررسی این موارد پرداخته ایم :

سخت بودن : بیشتر تکنیک هایی که به این منظور به کار گرفته می شوند ، نیاز به تلاش زیادی دارند و فرد در طول آن ها با چالش های زیادی رو به رو می شود. برای مثال ورزش کردن نیاز به انرژی زیادی دارد ، شاید افرادی که کارهای سخت و طولانی دارند ، دیگر وقت و انرژی برای ورزش کردن نداشته باشند! و یا در مورد رژیم غذایی ، چون افراد با چاقی مفرط نیاز است تا مدت طولانی برنامه غذایی را رعایت کنند ، ممکن است قادر به تهیه دقیق غذاها نباشند و یا اصلا به مواد اولیه آن دسترسی نداشته باشند.

خسته شدن : یکی دیگر از دلایلی که بیمار را به سمت جراحی چاقی سوق می دهد ، خسته شدن از روش های لاغری می باشد. روند کاهش وزن برای افراد با شاخص توده بدنی بالا ، سفری طولانی است که نیاز به صبوری دارد. برخی افراد در نیمه این سفر به علت خستگی آن را رها می کنند و ترجیح می دهند از روشی سریع تر بهره بگیرند.

اختصاصی نبودن تکنیک ها : معمولا رژیم و ورزش به صورت یکسان و عمومی برای همه تجویز می شوند و منحصر به فرد نیستند. شاید برای اثرگذاری هرچه بهتر این رویکردها ، نیاز باشد تا با بررسی ویژگی های فیزیکی هر بیمار یک برنامه اختصاصی برایشان تجویز شود. اما خیلی از پزشکان و مربی های ورزشی وقت این کار را ندارند و یا خود شخص به دلایل محدودیت های مالی قادر به این کار نیست.

در انتخاب روش لاغری چه فاکتوری باید در نظر گرفته شود؟

از بین تمامی متدهایی که منجر به کاهش وزن می شوند ، بیماران آن روشی را ترجیح می دهند که با سرعت بیشتری آن ها را به نتیجه مطلوب برساند. همانطور که پیش تر ذکر شد ، ورزش و رژیم غذایی روند کندی دارند و خسته کننده می باشند. جراحی چاقی ، از سریع ترین راه هایی است که می تواند شخص را به اندام ایده آل خود برساند. مورد دوم ، سادگی است. بیشتر مراجعه کنندگان به دنبال رویکردی هستند که بدون پیچیدگی و مستقیما آن ها را به اندام ایده آل خود برساند ؛ و همچنین برنامه ریزی طولانی مدت الزام نداشته باشد.

در سومین مورد ، باید به میزان کاهش وزن اشاره کنیم. معمولا فردی که به سراغ جراحی چاقی می رود از وزن بالا رنج می برد و به چاقی مفرط مبتلا است. این دسته از افراد به طور معمول با بیماری های زیادی نیز دست و پنجه نرم می کنند و نیاز دارند هرچه زودتر از شر چربی های اضافه خلاص شوند و وزن خود را پایین بیاورند. بنابراین ورزش و پیروی از یک برنامه غذایی مورد مناسبی برای این هدف نیست.

عوارض جراحی چاقی

همانند هر نوع عمل جراحی دیگر عمل چاقی نیز می تواند منجر به بروز ریسک هایی شود که ممکن است در کوتاه مدت و بلند مدت پدیدار شوند.در ذیل به عوارضی که ممکن است درخصوص جراحی چاقی در افراد پدیدار شود اشاره خواهیم کرد:

خونریزی شدید، عفونت، واکنش های بدن در خصوص مواد بیهوشی ،لخته خون ، بروزمشکل در ریه یا مشکلات تنفسی، نشتی در دستگاه گوارش ومرگ

انواع دیگری از عوارض نیز در خصوص این جراحی وجود دارد که بستگی به نوع جراحی که برای شما انجام می شوند دارد که می تواند شامل : انسداد روده ،سندرم دامپینگ که منجر به اسهال، گرگرفتگی، سبکی سر، حالت تهوع یا استفراغ می شود. سنگ کیسه صفرا،فتق ها ،پایین آمدن میزان قندخون ،سوتغذیه، زخم ها،استفراغ ،رفلاکس اسید ،نیاز به جراحی ترمیمی و در موارد قلیلی مرگ باشد.

مکن است بعد از جراحی مقادیر از پوست اضافه را داشته باشید که برای حذف ان ها نیاز به جراحی دوباره می باشد.همچنین دریافت نکردن مقادیر مناسب از مواد معدنی و ویتامین ها باعث خواهد شد که روزانه نیاز به مصرف تعداد زیادی از مکمل ها برای جبران این کمبود تا آخر عمر خواهید داشت.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

همه چیز درباره عدم تقارن سینه + علل شایع ، بهترین روش درمان

آیا فکر می‌کنید یکی از سینه‌هایتان اندازه یا شکل متفاوتی نسبت به دیگری دارد؟ آیا این موضوع باعث می‌شود که احساس ناخوشایندی داشته باشید و این عدم تقارن باعث شده است که در زمان پوشیدن لباس هایی که تا حدودی جذب هستند ، احساس ناراحتی کنید ؟ آیا فکر می کنید هیچ چاره ای...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

همه چیز درباره عدم تقارن سینه + علل شایع ، بهترین روش درمان

آیا فکر می‌کنید یکی از سینه‌هایتان اندازه یا شکل متفاوتی نسبت به دیگری دارد؟ آیا این موضوع باعث می‌شود که احساس ناخوشایندی داشته باشید و این عدم تقارن باعث شده است که در زمان پوشیدن لباس هایی که تا حدودی جذب هستند ، احساس ناراحتی کنید ؟ آیا فکر می کنید هیچ چاره ای...

جراحی ماستکتومی یا پستان برداری | تکنیک پیشگیری از شیوع سرطان

جراحی ماستکتومی یا پستان برداری | تکنیک پیشگیری از شیوع سرطان

جراحی اغلب تجربه‌ای استرس‌زا است. داشتن تصویری واضح از نحوه انجام کار در روز عمل و بلافاصله پس از آن می‌تواند کمک کند تا این مسیر را با استرس کمتری سپری کنیم. در این مجموعه تهیه شده توسط راز جراحی درباره ماستکتومی یا جراحی پستان برداری ، سوالاتی که ممکن است در خصوص...

نکروز پوست پستان پس از ماستکتومی + علائم ، علل و راه های درمان

نکروز پوست پستان پس از ماستکتومی + علائم ، علل و راه های درمان

اگر پس از ماستکتومی ، با علائم نکروز پوستی مواجه شدید ، فوراً به تیم جراحی خود اطلاع دهید. اگر بازسازی پستان با ایمپلنت یا فلپ همزمان با این عمل انجام شود ، گاهی پوست پستان به درستی بهبود نمی‌یابد و تکروز پوست پستان پس از ماستکتومی اتفاق می افتد. علت این تاخیر در روند...