| خانه 4 درمانی 4 بواسیر از تشخیص تا درمان + راز جراحی

بواسیر از تشخیص تا درمان + راز جراحی

اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۲ | درمانی | ۳۱ دیدگاه ها

بواسیر یا هموروئید (Hemorrhoid) زمانی ایجاد می شود که عروق یا رگ های خونی در داخل یا اطراف مقعد و قسمت تحتانی راست روده، متورم و حساس شوند. این اتفاق زمانی رخ می دهد که فشار خارجی بر روی این رگ ها ایجاد گردد. مجموعه راز جراحی با هدف آگاه سازی خوانندگان عزیز، اطلاعات جامع و کاملی را در خصوص بواسیر گردآوری نموده و در اختیار شما قرار داده است، در صورتی که می خواهید درباره این بیماری دانش خود را افزایش دهید به شما توصیه می کنم حتماً حتماً حتماً این مقاله را بخوانید.

بواسیر - راز جراحی

بواسیر می تواند در داخل مقعد ( داخلی ) یا در زیر پوست در اطراف این بخش از بدن ( خارجی ) شکل گیرد. این بیماری در میان زنان و مردان رایج می باشد. در حدود نیمی از افراد بالای ۵۰ سال دارای هموروئید هستند. بسیاری از زنان در طول دوره بارداری و زایمان، دچار بواسیر می شوند. فشار ناشی از حمل جنین در دوران بارداری بر روی ناف، باعث ایجاد فشار مضاعف بر روی رگ های خونی ناحیه لگن می شود. فشار وارد آمده در دوران وضع حمل نیز می تواند این رگ های خونی را تحت فشار بیشتری قرار دهد.

انواع بواسیر

هموروئید می تواند در داخل یا خارج راست روده اتفاق بیفتد. نوع آن به جایی که ورید در آن متورم شده است بستگی دارد. انواع بواسیر شامل موارد زیر می باشد:

  • بواسیر داخلی

هموروئید داخلی در راست روده یافت می شود. این نوع هموروئید به دلیل قرار داشتن در عمق مقعد، قابل رویت نمی باشد. در بواسیر داخلی ، وریدهای متورم در داخل راست روده ایجاد می شوند. راست روده بخشی از سیستم گوارشی است که روده بزرگ را به مقعد متصل می کند. هموروئید داخلی گاهی خونریزی کند ، اما معمولاً دردناک نمی باشد.

بواسیر داخلی در حالت نرمال، خطرناک نبوده و به خودی خود از بین می رود. گاهی اوقات هموروئید های داخلی متورم شده و از مقعد، بیرون می زنند که تحت عنوان هموروئید های پایین افتاده خوانده می شوند. در ناحیه راست روده، عصبی برای شناسایی درد وجود ندارد، بنابراین شما اغلب متوجه وجود هموروئید های داخلی نمی شوید. ولی گاهی اوقات در صورت رشد و بزرگ تر شدن، می تواند علائمی را بوجود آورد. این علائم عبارتند از :

  • درد و احساس ناراحتی
  • خارش
  • سوزش
  • برآمدگی های قابل لمس یا تورم در نزدیکی مقعد

زمانی که مدفوع در راست روده به حرکت در می آید، می تواند هموروئید داخلی را تحریک کند. این امر می تواند باعث خونریزی شود. آغشته شدن دستمال توالت به خون در زمان استفاده از سرویس بهداشتی، می تواند نشانه ای از ابتلاء شما به بواسیر داخلی باشد.

بواسیر داخلی به ندرت باعث بروز درد می شود و معمولاً دردی ایجاد نمی کند ، مگر اینکه دچار افتادگی گردد. بسیاری از مبتلایان به بواسیر داخلی به دلیل نداشتن علائم ، از ابتلا به آن نا آگاهند. اگر به هموروئید داخلی دچار باشید ، گاهی خون را بر روی کاغذ توالت ، مدفوع یا کاسه توالت مشاهده می کنید. این موارد نشانه های بواسیر داخلی محسوب می شوند. در صورت داشتن درد و ناراحتی، باید به پزشک مراجعه کنید.

  • بواسیر پایین افتاده

هموروئید داخلی و خارجی می تواند دچار افتادگی شود ، به این معنی که به خارج از مقعد کشیده شده و برآمده می شود. این بواسیرها گاهی خونریزی کرده یا باعث بروز درد می شوند. هموروئید پایین افتاده زمانی رخ می دهد که بواسیر داخلی، متورم شده و از مقعد بیرون بزند. پزشک درجه بیرون زدگی بواسیر را بر اساس میزان فرو افتادن آن تعیین می کند.

  • درجه ۱ : هیچگونه فرو افتادنی وجود ندارد.
  • درجه ۲ : فرو افتادن اتفاق می افتد، ولی به خودی خود رفع می شود. این نوع هموروئید در زمان وارد آمدن فشار به مقعد یا راست روده، مثلاً در زمان مدفوع کردن، بیرون می زند و سپس در موقعیت نرمال به حالت عادی خود باز می گردد.
  • درجه ۳ : در این درجه از هموروئید، فرو افتادن اتفاق می افتد، ولی باید بمنظور جلوگیری از عفونی یا دردناک شدن ، تحت درمان قرار گیرد.
  • درجه ۴ : این نوع بواسیر نیز فرو می افتد، ولی برای جلوگیری از بروز درد و عوارض جانبی بیشتر، باید تحت درمان واقع شود.

هموروئید های فرو افتاده، شبیه به برآمدگی های متورم قرمز رنگ، در خارج از مقعد می باشند. شما می توانید با استفاده از آیینه برای آزمایش کردن این ناحیه، آن را مشاهده کنید. بواسیر فروافتاده، غیر از پیش آمدگی علامت و نشانه دیگری ندارد. البته این نوع هموروئید ، گاهی باعث بروز درد، خارش، یا سوزش نیز می شود. در برخی موارد، برای برداشتن یا درمان هموروئید فرو افتاده، بمنظور جلوگیری از ایجاد درد و ناراحتی، جراحی مورد نیاز است.

  • بواسیر خارجی

بواسیر خارجی بر روی مقعد، مستقیماً در سطح جایی که مدفوع خارج می شود، بوجود می آید. این نوع بواسیر همیشه قابل رویت نمی باشد، ولی گاهی اوقات به صورت برآمدگی در سطح مقعد، قابل مشاهده است. در این نوع بواسیر ، وریدهای متورم در زیر پوست اطراف مقعد ایجاد می شوند. مقعد مجرایی است که مدفوع از آن خارج می شود. بواسیر خارجی می تواند با خارش و درد همراه  باشد. گاهی اوقات ، خونریزی نیز اتفاق می افتد. گاهی خون در محل هموروئید ، لخته می شود که البته خطرناک نبوده ، اما می تواند منجر به بروز درد و تورم شود.

هموروئید خارجی بعنوان یک مشکل پزشکی جدی محسوب نمی شود، ولی در صورت احساس دردی که باعث ایجاد اختلال در زندگی روزمره تان شود، به پزشک مراجعه کنید. علائم هموروئید خارجی، الزاماً شبیه به هموروئید های داخلی می باشد. ولی از آنجاییکه آنها بر روی سطح خارجی ناحیه مقعد واقع شده اند، در زمان نشستن، انجام فعالیت های فیزیکی یا مدفوع کردن، باعث بروز درد و ناراحتی بیشتری می شوند. همچنین مشاهده آنها در زمان متورم شدن شان، راحت تر می باشد و رگ های خونی آبی رنگ گشاد شده، در زیر سطح پوست مقعد، قابل رویت هستند.

علائم بواسیر خارجی عبارتند از:

  • خارش مقعد
  • وجود توده های سفت در نزدیکی مقعد که با احساس درد یا حساسیت همراه است.
  • درد در مقعد ، به ویژه هنگام نشستن
  • خونریزی از رکتوم

بواسیر پرولاپس دردناک و ناراحت کننده  بوده و گاه آن را در بیرون از مقعد نیز احساس می کنید و می توانید آن را به آرامی به داخل فشار دهید. در صورت تجربه درد و ناراحتی، به پزشک مراجعه کنید.

  • بواسیر ترومبوز

هموروئید ترومبوز شامل یک لخته خون ( ترومبوز ) در داخل بافت هموروئید می باشد. آنها به صورت برآمدگی یا تورم در اطراف مقعد نمایان می شوند. بواسیر ترومبوز الزاماً یک عارضه جانبی بواسیر می باشد که لخته خون در آن شکل گرفته است. لخته های خون در هموروئید داخلی و خارجی ایجاد می شوند و علائم آنها عبارتند از:

  • درد و خارش شدید
  • تورم و قرمزی
  • آبی رنگ شدن ناحیه اطراف بواسیر

به محض احساس افزایش درد، خارش یا التهاب در اطراف راست روده یا ناحیه مقعد، به پزشک مراجعه کنید. هموروئید ترومبوز باید بمنظور پیشگیری از عوارض جانبی ناشی از تخریب منبع خونرسانی به مقعد یا بافت راست روده، بلافاصله تحت درمان قرار گیرد.

دلایل ایجاد بواسیر

هر چیزی که باعث وارد آمدن فشار برروی مقعد یا راست روده شود می تواند باعث گشاد شدن رگ ها گردد. برخی علل و فاکتورهای خطر رایج عبارتند از:

  • چاق شدن
  • وارد آمدن فشار در حین مدفوع کردن
  • اسهال داشتن یا دچار یبوست شدن
  • نشستن برای مدت طولانی در زمان مدفوع کردن
  • باردار بودن یا زایمان کردن
  • عدم مصرف فیبر اضافی در رژیم غذایی
  • استفاده زیاد از روان سازها
  • بالا رفتن سن، و از دست رفتن مقاومت و خاصیت ارتجاعی بافت

هموروئید داخلی می تواند در صورت ادامه این علائم، به هموروئید فرو افتاده تبدیل شود. احتمال تبدیل هموروئید های خارجی به بواسیرهای ترومبوز بیشتر است، هر چند فاکتور خطر ویژه ای که باعث بروز این حالت شود، شناخته نشده است.

تشخیص بواسیر - راز جراحی

تشخیص بواسیر

پزشک می تواند هموروئید خارجی را مشاهده کند. تشخیص هموروئید های داخلی شامل آزمایش کانال مقعد و راست روده می باشد.

  • آزمایش دیجیتال . پزشک، انگشت خود را که با دستکش پوشش داده شده و چرب شده است، بمنظور کنترل هرگونه توده رشد کرده غیر عادی، وارد مقعد می نماید.
  • مشاهده بصری . از آنجاییکه هموروئید های داخلی اغلب نرم هستند، در طول آزمایش راست روده قابل لمس می باشند. پزشک شما بخش پایینی روده و راست روده شما را با آنوسکوپ، پروتوسکوپ یا سیگموئیدوسکوپ، آزمایش می کند.

در صورت وجود موارد زیر، پزشک، کل روده را با کولونوسکوپی، تحت آزمایش قرار می دهد:

  • علائم و نشانگان شما نشان دهد که شما به بیماری گوارشی دیگری مبتلا هستید.
  • فاکتورهای خطر سرطان کولورکتال در شما مشاهده شده باشد.
  • شما میانسال باشید و اخیراً کولونوسکوپی انجام نداده باشید.

علائم بواسیر

بروز بیماری نشیمنگاهی هموروئید بر اساس نوع آن می تواند برای هر بیمار با علائم مختلفی همراه باشد ؛ اما به طور کلی موارد زیر از شایع ترین علائم آن هستند :

خونریزی از مقعد : در صورت وجود بواسیر فرد به هنگام عمل دفع ممکن است شاهد خون باشد یا به هنگام خشک کردن ناحیه نشیمنگاهی با دستمال ، لکه های خون بر روی آن مشاهده کند. شدت خونریزی در مراحل ابتدایی بیماری کم بوده اما هرچه عارضه پیشرفت کند ، شدت خونریزی هم افزایش می یابد. در صورتی که این مسئله به مدت طولانی ادامه پیدا کند ، امکان دارد باعث بروز مشکلات حادتری شود.

ایجاد برآمدگی دردناک در ناحیه نشیمنگاهی : به سبب متورم شدن عروق و پاره شدن ان ها ، در ناحیه مقعدی گوشت های اضافه ی پدیدار می شوند که مانند توده می مانند. توده های ایجاد شده بسیار حساس بوده و فرد به هنگام نشستن یا عمل دفع متحمل درد قابل توجهی می شود.

سوزش و خارش مقعد : در صورت وجود هموروئید این احتمال وجود دارد که فرد در ناحیه نشیمنگاهی مدام احساس خارش و سوزش داشته باشد. شدن این علائم پس از اجابت مزاج نیز افزایش می یابد و بسیار برای فرد بیمار آزار دهنده است.

درد : یکی دیگر از نشانه های شایع بیماری ، درد است که با پیشرفت بیماری رابطه مستقیمی دارد. بدین معنا هر چی عارضه پیشرفته تر شود درد هم تا حد زیادی بالا می رود. نوع خارجی بواسیر به نسبت درد بیشتری را به همراه دارد.

متورم شدن نواحی مقعدی : از دیگر نشانه هایی که حاکی از وجود بواسیر هستند می توان به ملتهب شدن پوست در ناحیه نشیمنگاهی اشاره کرد. ورم پوستی ایجاد شده به سبب ماده مخاطی است که در زمان متورم شدن عروق ترشح می شود.

احساس عدم دفع مدفوع به طور کامل : وقتی که مدفوع در کانال مقعدی تجمع یابد ، شخص احساس دفع را تجربه می کند. اما کسانی که به بیماری هایی همچون بواسیر مبتلا هستند ، به خاطر این عارضه ها در عملکرد دریچه مقعد اختلالی ایجاد می شود یا حتی ممکن است یبوست نمود پیدا کند. در این شرایط عمل دفع به طور کامل انجام نمی شود ؛ یعنی مدفوع کاملا از کانال مقعدی خارج نمی شود.

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟

به طور کلی خونریزی هنگام عمل دفع غیر طبیعی بوده و ممکن است نشانه ای از وجود بیماری هایی همچون سرطان روده بزرگ ، سرطان مقعد با بیماری های التهابی روده باشد ؛ اما خونریزی به عنوان بارزترین علامت بیماری بواسیر شناخته می شود.

در هر صورت به هیچ عنوان نباید خودسرانه عمل کنید بدون مراجعه به دکتر خونریزی را به هموروئید ربط داده و برای خود روندهای درمانی تجویز نمایید. بدین صورت لازم است که به پزشک متخصص مراجعه نموده تا در گام اول ایشان به معاینه کردن شما به طور دقیق و تفسیر نتایج آزمایش های پزشکی علت خونریزی را شناسایی کند. هر موقع که شاهد خونریزی بودید و درد رکتوم و خستگی عضلانی را احساس کردید ، توصیه می شود به پزشک مراجعه کنید.

آنچه به صورت بواسیر نمایان می شود می تواند نشانه ای از یک مشکل جدی تر محسوب شود. بیماری هایی که علائم آنها با بواسیر مشترک است شامل موارد زیر می باشد:

  • سرطان کولورکتال
  • بیماری روده التهابی
  • زخم معده پپتیک
  • پولیپ های روده ای

به همین دلیل شما نباید تصور کنید که خونریزی داخلی ، درد یا برآمدگی در راست روده همیشه در اثر بواسیر به وجود آمده است. اگر درمان خانگی بعد از یک هفته مفید واقع نشد، باید قرار ملاقاتی را با پزشک خود مقرر کرده و درباره علائم با وی مشورت نمایید.

درمان بواسیر

  • درمان خانگی بواسیر

شما می توانید با استفاده از درمان های خانگی، درد ملایم، تورم و التهاب را تسکین دهید.

  • غذاهای حاوی فیبر فراوان بخورید. میوه، سبزیجات و غلات را در رژیم غذایی تان بگنجانید. با انجام این کار می توانید مدفوع را نرم کرده و به اجتناب از وارد آمدن فشار که باعث تشدید علائم ناشی از بواسیر می شود، کمک کنید. بمنظور اجتناب از احساس وجود گاز، به آرامی، فیبر را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.
  • از درمان های موضعی استفاده کنید. از کرم های هموروئید یا محصولات حاوی هیدروکورتیزون استفاده کرده یا پدهای حاوی عنصر بی حسی را مورد استفاده قرار دهید.
  • مرتباً ناحیه مقعد را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دو تا سه بار در روز، در آب گرم قرار دهید.
  • از داروهای مسکن خوراکی استفاده کنید. استامینوفن، آسپرین یا ایبوپروفن، به طور موقتی می تواند به تسکین درد کمک کند.

با این درمان ها علائم بواسیر اغلب در طول یک هفته از بین می رود. اگر بعد از گذر یک هفته، این علائم تسکین پیدا نکرد، یا در صورتی که درد یا خونریزی شدت پیدا کرد، به پزشک مراجعه کنید.

درمان بواسیر - راز جراحی

  • دارو جهت درمان بواسیر

اگر هموروئید باعث بروز درد ملایم شود، پزشک استفاده از کرم ها، پمادها یا پدهای بدون نسخه را که در داروخانه ها در دسترس می باشد، تجویز می کند. این محصولات بطور موقتی می تواند درد و خارش را تسکین دهد. از کرم های استروئید بدون نسخه برای بیش از یک هفته جز در صورت تجویز پزشک استفاده نکنید، چون این مواد باعث نازک شدن پوست می شود.

  • ترومبکتومی هموروئید بیرونی

اگر یک لخته خون دردناک در بواسیر بیرونی شکل گرفته باشد، پزشک می تواند آن را بردارد و درد را تسکین دهد. این فرایند تحت بی حسی موضعی انجام می شود و اگر در طول ۷۲ ساعت رشد لخته، درمان صورت گیرد، بیشترین تاثیر را بر جای می گذارد.

  • روندهای حداقل تهاجمی

در شرایط خونریزی مستمر یا دردناک بودن بواسیر، پزشک یکی از روندهای حداقل تهاجمی را توصیه می کند. این درمان ها در مطب پزشک یا سایر مراکز درمانی قابل اجرا بوده و به بیهوشی نیازی ندارند. برخی درمان های حداقل تهاجمی عبارتند از:

  • بستن نوار لاستیکی

پزشک، یک یا دو نوار لاستیکی ریز را در اطراف پایه هموروئید داخلی قرار داده و جریان خون به آن را قطع می کند. بدین ترتیب، بواسیر ظرف یک هفته فرو می افتد. قرار دادن نوار لاستیکی در اطراف هموروئید ، گاهی دردناک بوده و باعث خونریزی می شود. این درد و خونریزی اغلب دو تا چهار روز بعد از روند شروع می شود، ولی به ندرت شدت می یابد. گاهی اوقات برخی عوارض جانبی جدی، اتفاق می افتد.

  • تزریق ( اسکلروتراپی )

پزشک یک محلول شیمیایی را در بافت هموروئید با هدف کوچک کردن آن، تزریق می کند. هر چند تزریق باعث بروز درد نمی شود، ولی در مقایسه با بستن نوار لاستیکی، تاثیر کمتری را بر جای می گذارد.

  • انعقاد ( اشعه مادون قرمز، لیزر)

تکنیک انعقاد، از لیزر، اشعه مادون قرمز یا حرارت استفاده می کند. این تکنیک می تواند باعث خونریزی جزئی در بواسیر داخلی شود. درد جزئی بعنوان یکی از عوارض جانبی این تکنیک می باشد.

  • روندهای جراحی بواسیر

تنها درصد کمی از افراد مبتلا به بواسیر به جراحی نیاز پیدا می کنند. با این وجود، اگر روندهای دیگر موفق واقع نشود یا هموروئید شما بزرگ شود، پزشک یکی از روش های زیر را توصیه می کند:

  • برداشتن بواسیر یا (هموروئیدکتومی)

جراح با انتخاب یک یا چند تکنیک، بافت اضافی که باعث خونریزی می شود را بر می دارد. جراحی را می توان تحت بی حسی موضعی به همراه تزریق درون وریدی، بی حسی نخاعی، یا بیهوشی عمومی انجام داد. هموروئیدکتومی، موثرترین روش بوده و شیوه درمان هموروئید های شدید یا بازگشتی را تکمیل می کند. عوارض جانبی شامل دشواری موقتی در تخلیه مثانه می باشد که می تواند باعث عفونت مجاری ادرار شود. این عارضه جانبی عمدتاً بعد از بی حسی نخاعی اتفاق می افتد. بیشتر افراد بعد از این روند، اندکی درد را تجربه می کنند که برخی داروها برای تسکین این درد، موثر می باشند. فرو بردن ناحیه مورد نظر در آب گرم نیز می تواند مفید واقع شود.

  • گیره زدن بواسیر

این روند که هموروئیدوپکسی نامیده می شود، جریان خون به بافت بواسیر را مسدود می کند. این تکنیک معمولاً برای بواسیر داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. تکنیک گیره زدن هموروئید، در مقایسه با هموروئیدکتومی از درد کمتری برخوردار بوده و امکان بازگشت به فعالیت های نرمال، در آن سریع تر است. با این وجود، این تکنیک، خطر بیشتری را در خصوص عود یا بازگشت هموروئید یا فروافتادن راست روده، به همراه دارد. در این عارضه، بخشی از راست روده از مقعد بیرون می زند. عوارض جانبی آن شامل خونریزی، احتباس ادرار، و در موارد نادر، عفونت خون تهدید کننده زندگی، می باشد. بمنظور بهره مندی از بهترین گزینه، با پزشک خود گفتگو کنید.

بواسیر خونی چیست ؟

در برخی افراد امکان دارد که هموروئید ترمبوزه شود ؛ به عبارتی یعنی لخته خون در آن تشکیل می گردد. در این شرایط به سبب فشارهایی که هنگام دفع به آن نقطه وارد می شود ، خونریزی نمود پیدا می کند و بواسیر وارد حالت حادتری می شود که به آن بواسیر خونی می گویند. اگر هموروئید خونی از نوع داخلی باشد ، در صورت وارد آمدن فشار ، خونریزی داخلی نمود پیدا می کند و حتی امکان دارد فرد متوجه این مسئله نشود. اما در نوع خارجی ، به محض خونریزی ، فرد متوجه بیماری خواهد شد.

بواسیر خونی می تواند خطرناک باشد ؟

همان طور که پیش تر اشاره کردیم این نوع از هموروئید ،  وضع وخیم تری نسبت به انوع دیگر دارد. اما زمانی خطرناک شده و شما را پزشک لازم می کند که خونریزی شدید بوده و رنگ خونی که خارج می شود ، روشن باشد. چرا که این مسئله به معنای ترکیدن هموروئید ترومبوزه می باشد و با گذشت زمان به کم خونی ، ضعف و خستگی منجر می گردد. اگر خونریزی ایجاد شده بعد از یک هفته متوقف گردید ، دیگر جای نگرانی نیست ؛ اما چنانچه با گذشت این مدت همچنان شاهد خونریزی بودید ، حتما به متخصص مراجع کنید.

چه روشی بهترین درمان هموروئید خونی است ؟

گفتیم که هموروئید خونی با خونریزی همراه است و در صورت تشدید یافتن این امر چه مسائلی پیش می آید و می تواند خطرناک باشد و گاهاً آسیب هایی که وارد می شوند جبران ناپذیر هستند ؛ بنابراین لازم است در سریع ترین زمان ممکن برای درمان اقدام کنید. از آن جایی که خود این بیماری خونریزی را در پی دارد ، باید برای درمان آن تکنیکی انتخاب شود که کمترین حد خونریزی را موجب شود. بدین نحو می توان گفت لیزر مناسب ترین روش است ؛ چرا که می تواند با کمترین درد و خونریزی به درمان عارضه پیش امده بپردازد.

آیا می توان با درمان های گیاهی هموروئید خونی را درمان کرد ؟

درمان با داروهایی گیاهی که یک طب سنتی می باشد ، برای برطرف نمود بواسیر خونی هم می تواند کاربرد داشته باشد اما باید بدانید که این درمان قطعی نیست و احتمال عود بیماری وجود دارد. چای کیسه ای ، خاکشیر و روغن زیتون کرچک از مواردی هستند که در طب سنتی برای درمان این بیماری نشیمنگاهی مورد استفاده قرار می گیرند.

چه زمانی درمان بواسیر به روش هموروئیدکتومی انجام می شود ؟

همانگونه که در مقاله توضیح دادیم برای درمان این بیماری نشیمنگاهی ، بسته به شرایط بیمار راه های مختلفی وجود دارد. هموروئیدکتومی یکی از روندهای درمانی است که برای بیمارانی با شرایط زیر انجام می شود :

  • بواسیر داخلی و سایز آن بسیار بزرگ بوده و با علائم بیماری همراه باشد
  • هموروئید خارجی که با درد و ناراحتی همراه بوده و مراقبت از آن سخت و دشوار شده است.
  • عدم موفقیت سایر روش های درمانی

راه های پیشگیری از بواسیر

راه های پیشگیری از بواسیر

اگر به هموروئید مبتلا هستید، گزینه های درمان بسیاری برای شما وجود دارد. با این وجود، اگر هموروئید دارید، به شما توصیه می شود تا در همان مراحل اولیه، به پیشگیری از پیشرفت آن بپردازید.

بواسیر، توده های رگی ملتهب و متورم شده، می تواند گاهی باعث بروز درد و خارش شود و خونریزی را به همراه داشته باشد. ولی شما می توانید با به کار گیری برخی تغییرات ساده در سبک زندگی خود از بروز این مشکلات پیشگیری کنید.

۱ . زمانی که به استفاده از سرویس بهداشتی احساس نیاز کردید، درنگ نکنید. این یک توصیه کلی به نظر می آید ولی بسیاری از افراد آن را نادیده می گیرند. اگر شما استفاده از سرویس بهداشتی را در زمان نیاز به تعویق بیاندازید، مدفوع شما خشک شده و در نتیجه خارج شدن آنها از بدن شما دشوار تر خواهد شد.

در خصوص بحث وارد آوردن فشار برای خارج نمودن مدفوع، توصیه می شود در صورت عدم لزوم از وارد آوردن فشار برای تلاش در خارج نمودن مدفوع، خودداری کنید.

فشار باعث افزایش یافتن نیروی وارد شده به توده های رگی شده و این امر به بروز بواسیر منتهی می شود. به طور کلی، فشار می تواند بواسیر داخلی را بواسیر خارجی تبدیل نماید.

۲ . سرویس بهداشتی را به اتاق مطالعه خود تبدیل نکنید. در صورت نیاز و لزوم از سرویس بهداشتی استفاده کنید و ماندن در این مکان برای مدت زمان طولانی، به یک عادت در شما تبدیل نشود. اگر بر روی فلاش تانک سرویس بهداشتی شما مجلات و کتاب هایی وجود دارد که شما را به مطالعه آنها در زمان ورود به این مکان ترغیب می کند، آنها را به اتاق دیگری انتقال دهید تا عاملی برای سپری کردن مدت زمان اضافی غیر از رفع نیاز برای مدفوع و ادرار کردن در این مکان وجود نداشته باشد.

در زمان رفتن به سرویس بهداشتی از به همراه بردن تلفن همراه خود خودداری کنید، چون گاهی محو وبگردی و استفاده از فیس بوک، اینستاگرام، اسنپ چت، توییتر یا بازی های کامپیوتری می شوید و نا آگاهانه مدت زیادی را در این مکان می مانید.

هر قدر مدت زمان بیشتری در سرویس بهداشتی بمانید، احتمال وارد آمدن فشار بیشتر بر روی ناحیه مقعد شما در تلاش برای خارج نمودن مدفوع نیز بیشتر می شود. بعلاوه قرار داشتن در حالت نشسته، فشار بیشتری را  بر روی عروق خونی ناحیه مقعد شما وارد می کند. هر دوی این فاکتورها خطر ابتلا به بواسیر را افزایش می دهد.

۳ . رژیم غذایی خود را مورد ارزیابی مجدد قرار دهید. برای پیشگیری از بواسیر، نیاز دارید که مدفوع شما نرم بوده و خروج  آن از بدن آسان باشد. شما می توانید با داشتن یک رژیم حاوی گزینه های مناسب و نوشیدن مقدار زیادی آب برای پیشگیری از دهیدراته شدن، به ایجاد یک بافت یکنواخت و نرم در مدفوع کمک کنید.

نبود فیبر مهم ترین مشکل در سفت شدن مدفوع می باشد. برای مثال اگر دچار یبوست شده باشید، استفاده بیشتر از فیبر، در پی مصرف سبزیجات، میوه ها و غلات کامل، می تواند به شما کمک به سزایی نماید. در صورت نیاز می توانید از پزشک خود در خصوص مصرف مکمل های فیبر نیز راهنمایی لازم را دریافت نمایید، ولی در قدم نخست بهتر است استفاده از فیبر را از رژیم غذایی خود آغاز کرده و این محصول را در غذاهایی که روزمره میل می کنید، بگنجانید. فیبر می تواند به شما در جلوگیری از ابتلا به یبوست که پیش مقدمه ای برای وارد آمدن فشار به ناحیه مقعد و فاکتور خطر برای بواسیر می باشد، کمک کند.

همراه فیبر مقدار زیادی آب بنوشید. فیبر بدون آب باعث سفت شدن مدفوع می شود البته باید در خصوص مصرف فیبر با احتیاط عمل کنید. برخی افراد به مشکلی مبتلا می شوند که ما آن را ابتلای آرام آرام به یبوست می نامیم. مدفوع آنها کند تر از حد نرمال، حرکت می کند. در این دسته از افراد، استفاده از فیبر اضافی باعث رسوب آن در روده شده و در نتیجه شدت یبوست را تشدید می نماید.

همچنین به صدای بدن خود گوش فرا دهید. از مصرف غذاهایی که باعث ایجاد حساسیت هایی از قبیل سفت شدن مدفوع شما می شود، خودداری کنید. در برخی افراد، لاکتوز در محصولات لبنی، باعث ایجاد حساسیت می شود. در برخی دیگر، گلوتن یا بسیاری محصولات غذایی فرآوری شده می تواند باعث بروز حساسیت هایی شود.

۴ . پر تحرک باشید. ورزش مرتب به بهبود و پیشگیری از بسیاری از مشکلات مرتبط با مدفوع از قبیل بواسیر کمک می کند. وقتی بی تحرک باشید، همه چیز در بدن شما کند می شود و این امر در خصوص مدفوع نیز مستثنی نبوده و مدت زمان ماندگاری مدفوع در بدن و خشک شدن بیشتر آن، افزایش می یابد.

ورزش کردن می تواند به خارج نمودن ضایعات و پس ماندها از بدن و مجاری روده کمک کند. بهمین ترتیب، از بروز یبوست و خشک و سفت شدن مدفوع نیز جلوگیری به عمل می آید. راه رفتن یا همان پیاده روی، دویدن در فواصل کوتا، دوچرخه سواری و یوگا، می تواند یک سبک فعال را در زندگی شما خلق نموده و به شما در جلوگیری از ابتلا به مشکلات بسیاری از این دست کمک می کند.

نکته ای که باید به آن اهتمام ویژه داشته باشید این است که اگر بواسیر دارید، از انجام فعالیت هایی از قبیل بلند کردن اجسام سنگین که باعث وارد آمدن فشار به ناحیه شکم می شود، خودداری کنید. اگر می خواهید از ابتلا به بواسیر پیشگیری کنید، چنین ورزش هایی بیشتر از آن که بتوانند برای شما مفید باشند، برایتان ضرر خواهند داشت.

۵ . به پزشک خود مراجعه کنید. اگر علائمی در خصوص تغییر یا افزایش خونریزی در ناحیه مقعد خود مشاهده کردید، به پزشک خود مراجعه کنید. وی این علائم را مورد ارزیابی قرار داده می دهد. همه گزینه های درمان هموروئید شامل عمل جراحی نمی باشد و گاهی بعد از ارزیابی معلوم می شود که شما به بیماری های دیگری مبتلا هستید که روش های درمان دیگری را می طلبد.

عوارض بواسیر - راز جراحی

عوارض بواسیر

موارد زیر جزو عوارض جانبی بالقوه ابتلا به هموروئید محسوب می شوند.

  • خونریزی – احتمالاً رایج ترین عارضه جانبی روند، خونریزی می باشد که معمولاً با کنترل وارد آمدن فشار مستقیم، قابل کنترل است. اگر در اثر وارد آمدن فشار مستقیم هموستاز ایجاد نشده باشد، استفاده از کاتریزاسیون نیترات نقره بعنوان روندی قابل استفاده محسوب می شود.
  • عفونت – نرخ عفونت هنوز به طور کامل شناخته نشده است، ولی بر اساس برآورد های انجام شده، کمتر از ۵ درصد می باشد. آنتی بیوتیک های پروفیلاکتیک در این خصوص قابل استفاده می باشند.
  • ایجاد زائده پوستی در حاشیه مقعد – این یک مشکل یا عارضه جانبی خوش خیم می باشد که بعد از بهبود ناحیه ای از مقعد که پارگی در اثر وارد آمدن فشار ایجاد شده است، نمایان می شود.
  • بی اختیاری – بی اختیاری یکی از مشکلات نادری است که در اثر ابتلا به بواسیر برخی افراد دچار آن شده و به راحتی نمی توانند خروج مدفوع را در زمانی که شرایط مناسبی برای دفع آن وجود ندارد، تحت کنترل در آورند. علت این امر تاثیر بر جای مانده بر روی ماهیچه های این ناحیه و ضعیف شده آنها می باشد.
  • درد – درد یکی از رایج ترین مشکلات و عوارض جانبی و در عین حال قابل اجتنابی می باشد که در صورت ابتلا به بواسیر اکثر افراد دچار آن می شوند.

بواسیر بعد از زایمان

می توان گفت حدود ۲۵ تا ۳۵ درصد از زنان باردار ، بعد از زایمان به بواسیر دچار می شوند. در ضمن احتمال وقوع این عارضه برای کسانی که زایمان طبیعی انجام داده اند بیشتر است. البته احتمال بوجود آمدن هموروئید بعد از زایمان سزارین هم نباید نادیده گرفته شود. البته این خبر خوش را هم به شما می دهیم که هموروئید های بعد از زایمان با گذشت چند روز و با اتخاذ درمان های خانگی بواسیر بهبود پیدا می کنند و نیازی نیست بعد پروسه دشوار زایمان یک روند درمانی پیچیده برای هموروئید در پیش بگیرید. در این مدت کافیست غذاهای حاوی فیبر مصرف کنید ، آب به میزان کافی بنوشید ، از مصرف از خوراکی های که باعث یبوست می شوند اجتناب کنید و از تشت آب گرم استفاده نمایید. دقت داشته باشید که اگر یک هفته بعد از زایمان این عارضه برطرف نگردید و به تب دچار شدید ، حتما به پزشک مراجعه کنید.

پروسه درمان بواسیر با لیزر

یکی از جدیدترین متدهای درمانی ، لیزر می باشد که این فناوری در معالجه هموروئید هم مورد استفاده قرار می گیرد. طی این روند به کمک پرتوهای نوری ، خونرسانی  به بواسیر قطع می شود. پیش از شروع فرایند ، معمولا فرد تحت بی حسی موضعی قرار می گیرد. برای انجام پروسه ، متخصص کورکتال پروب دستگاه لیزر را وارد هموروئید می کند. به سبب حرارت بالای ناشی از پرتو لیزر ، عروق خونی که به هموروئید منتهی میشوند ، مسدود می گردند. بدین صورت ، به سبب عدم تغذیه ، ضایعه ایجاد شده خشک می شود. از مزایای این پروسه درمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • احتمال بروز ریسک و عارضه به حداقل می رسد
  • درد کمتری را ایجاد می کند
  • دوره ریکاوری آن کوتاه بوده و فرد می تواند در کمترین زمان به روتین خود باز گردد.

آیا بواسیر خطرناک است؟

بواسیر می تواند باعث بروز درد و ناراحتی شدید شود، ولی به خودی خود کشنده نمی باشد. حتی شدید ترین بواسیر ها نیز نمی تواند تهدیدی برای زندگی و حیات فرد مبتلا محسوب شود. بواسیر گاهی داخلی می باشد به این معنی که در دیواره داخلی مقعد بوجود می آید. بواسیر خارجی، به گونه ای است که فرد می تواند آن را در بیرون از مقعد خود احساس کند. هر دو نوع بواسیر می تواند باعث بروز مشکلات سلامت دیگری شود. برخی از آنها در دراز مدت می تواند سلامت فرد را به خطر بیاندازد.

افراد در معرض خطر بواسیر

بواسیر در همه افراد می تواند بروز نماید و تحقیقات پزشکی در خصوص این مطلب که چرا برخی به آن مبتلا شده و برخی به آن دچار نمی شوند در حال انجام می باشد. تحقیقات دریافته است که فاکتورهای خطری با رشد بواسیر در ارتباط است.

در اینجا نگاهی به برترین فاکتورهای خطر رشد بواسیر می اندازیم:

  • داشتن رژیم غذایی کم فیبر- عدم استفاده از فیبر کافی به افزایش خطر بروز بواسیر منجر می شود
  • چاق بودن- مطالعات نشان می دهد که بین اضافه وزن و بواسیر، رابطه قابل ملاحظه ای وجود دارد
  • سن- بواسیر در افراد ۵۰ سال و بالاتر، رواج بیشتری دارد
  • داشتن اسهال یا یبوست- هر دو موقعیت می تواند باعث بالا رفتن فشار بر روی رگ های کانال مقعدی شده و احتمال بواسیر را افزایش دهد
  • بارداری- بواسیر در طول بارداری، به دلیل وارد آمدن فشار بر روی عروق ناحیه مقعدی، محتمل می باشد.
  • ابتلا به بیماری کرون – این موقعیت ها باعث برزو مشکلاتی در روده و التهاب و افزایش خطر بواسیر در طول زمان می شود.

سابقه خانوادگی- سابقه خانوادگی نیز می تواند در رشد بواسیر دخیل باشد به این معنی که اگر افرادی در خانواده شما دارای سابقه درگیری با بواسیر باشند، خطر بروز این مشکل در شما نیز بالاتر خواهد رفت.

بواسیر در زنان باردار

حاملگی و زایمان مواردی هستند که خانم ها را در معرض خطر بیماری هموروئید قرار می دهد. شمار زیادی از مادران ، خصوصاً در ۳ ماه آخر دوران بارداری ، درگیر این عارضه می شوند. از آن جایی که زنان در دوره حاملگی خود نسبت به خیلی از موارد حساس تر می شوند ، طبیعتاً تحمل درد ناشی از بواسیر در این بازه برایشان خیلی سخت تر خواهد بود.

مادران برای پیشگیری از نمود یافتن هموروئید در دوران بارداری شان می توانند همان راه های پیشگیرانه ای که در طول مقاله توضیح داده شده اند را در پیش بگیرند. یعنی از غذاهای حاوی فیبر استفاده کنند ، بدن شان را هیدراته نگه دارند ، ورزش و تحرک روزانه داشته باشند ، در لگن آب گرم بنشینند و دیگر مواردی که پیش تر گفته شده اند.

بواسیر بعد از زایمان نیز ادامه می یابد؟

در بیشتر موارد این مشکل پس از به دنیا آمدن کودک از بین خواهد رفت. تا کنون هیچ تحقیقی ثابت نکرده است که این معضل روی نوزاد اثر می گذارد. در نظر داشته باشید که می توانید در دوران شیردهی نیز اقدام به درمان نمایید. البته ، می توانید با نوشیدن مقدار کافی آب از رو به رو شدن با یبوست پیشگیری نمایید. در صورتی که چند ماه بعد از زایمان همچنان با این مشکل دست و پنجه نرم می کردید ، بهتر است به منظور درمان آن به مراکز درمانی مراجعه نمایید.

هموروئید در دوران حاملگی نوید از مشکل جدی تری می دهد؟

در صورتی که با این بیماری مواجه شده اید ، باید به یک پزشک خوب مراجعه فرمایید تا اقدامات لازم جهت تشخیص و درمان آن به انجام برسند. گاهی اوقات خونریزی مقعد می تواند نشانه یک مشکل جدی تر مثل سرطان باشد.

در چه صورت باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که درد زائده بواسیر به حدی بود که در زندگی فرد اختلال ایجاد گردد ، باید به جراح متخصص مراجعه کرد. در مواردی که این زائده به ترومبوز دچار شود ، یعنی در ناحیه مقعدی لخته های خونی شکل گرفت نیز باید سریعا خود را به مرکز درمانی برسانید.

علت بروز بواسیر در زنان

در ۳ ماه پایانی دوران حاملگی ، فشار رحم به حدی تشدید می شود که موجب بروز اختلال در عروق شده و خون را در رگ های اندام های تحتانی جمع می کند و سرعت بازگشت خون به قلب کمتر می شود. جمع شدن خون باعث می شود که دیواره رگ ها کشیده شوند و توانایی پمپاژ آن ها کاهش یابد. بدین نحو عملکرد رگ های مقعدی و رگ های کف پا زودتر از سایر عروق مختل می شوند. علاوه بر این تغییرات هورمونی که در دوره بارداری رخ می دهند نیز باعث شل شدن دیواره رگ ها و بروز یبوست می شوند. به سبب این موارد خانم های حامله ممکن است با بروز بواسیر مواجه شوند.

درمان بواسیر بارداری

در اغلب موارد ، پس از زایمان ، هموروئید خود به خود نیز برطرف می شود. با این حال راهکارهای درمانی نیز وجود دارد :

  • تهیه محلول رقیق از آب و نمک و نشستن در آن
  • حمام آب گرم با جوش شیرین
  • قرار دادن جوش شیرین خشک در ناحیه نشیمنگاهی به جهت کاهش خارش
  • استفاده از کمپرس یخ
  • درمان های گیاهی همچون استفاده از روغن نارگیل ، آلوئه ورا ، جوز هندی ، چای سیاه کیسه ای

شایع بودن بواسیر

طبق براورد های انجام شده و آمار ارائه گردیده ، از هر بیست نفر ، معمولاً یک نفر به بواسیر دچار می شود.  افراد از هر رده سنی ، جنسیت ، نژاد و قومیتی در معرض دچار شدن به بواسیر قرار دارند. با افزایش سن ، احتمال ابتلا به این مشکل شایع تر است و بیش از نیمی از افراد بالای ۵۰ سال معمولاً تحت تاثیر آن قرار می گیرند.

چه کسانی دچار بواسیر می شوند - راز جراحی

چه کسانی دچار بواسیر می شوند؟

همه افراد حتی نوجوانان می توانند به هموروئید مبتلا شوند. اگر علائم زیر را در خود مشاهده کردید ، آن را نشانه ای از احتمال بیشتر ابتلا به بواسیر بدانید:

  • اضافه وزن یا چاقی
  • بارداری
  • داشتن رژیم غذایی کم فیبر
  • داشتن یبوست مزمن یا اسهال
  • بلند کردن مرتب اجسام سنگین
  • صرف زمان زیاد برای نشستن روی توالت فرنگی
  • وارد آوردن فشار در هنگام انجام حرکات روده

تفاوت بواسیر و شقاق - راز جراحی

نحوه تمیز کردن ناحیه درگیر بواسیر

کسانی که با بواسیر دست و پنجه نرم می کنند ، برای اینکه درد و ناراحتی حاصل از این بیماری فروکش کند ، بایستی محل وجود بیماری را همیشه تمیز نگه دارند. انجام این امر به طور منظم باعث می شود که مقعد خنک باقی بماند و درد تا حد زیادی تسکین پیدا کند. برای تمیز کردن ناحیه نشیمنگاهی به جای دستمال های معمولی می توانید از دستمال مرطوب استفاده کنید اما بدون عطر. چرا که دستمال های توالت ضخیم و زبر بوده و توانایی پاک کنندگی پایینی دارند.

اگر به بواسیر مبتلا هستید ، ترجیحاً روزانه دوش بگیرید و محل هموروئید را با آب بشویید. سپس برای آن که ناحیه مقعدی مرطوب باقی نماند ، برای خشک کردن آن می توانید از درجه پایین سشوار استفاده کنید.

یکی دیگر از راه های شست و شوی محل درگیر هموروئید ، حمام سیتز می باشد. این روند بدین صورت است که اول باید یک تشت را پر آب کنید. بایستی آب مورد استفاده تمیز و خنک باشد. سپس به مدت ده دقیقه تا یک ربع درون تشت بنشینید. این پروسه را باید در طول ۲۴ ساعت ، سه مرتبه انجام دهید. گفتنی است که در صورت نیاز می توانید دفعات بیشتری حمام سیتز را تکرار کنید.

تفاوت بواسیر و شقاق چیست؟

بواسیر و شقاق مقعد علائم مشابهی مانند خارش ، درد و خونریزی را ایجاد می کنند. اگر رگ های متورم ، باعث بروز بواسیر شده باشند ، پارگی در لایه داخلی مقعد شکافی را در مقعد ایجاد می کند که منجر به بروز شقاق می شود. پزشک معاینه فیزیکی را بر روی شما  انجام می دهد و آزمایشاتی را برای یافتن علت ایجاد علائم تجویز می نماید.

بواسیر چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک هموروئید را بر اساس علائم و انجام معاینه فیزیکی تشخیص می دهد. همچنین با استفاده از روندهای زیر ، به وجود بواسیر در شما پی می برد:

  • معاینه دیجیتال رکتوم: پزشک انگشت پوشش داده شده با دستکش و آغشته شده به روان ساز را داخل راست روده فرو می برد تا رگ های متورم را احساس کند.
  • آنوسکوپی: پزشک از آنوسکوپ برای مشاهده پوشش مقعد و راست روده استفاده می کند.
  • سیگموئیدوسکوپی: پزشک از سیگموئیدوسکوپ (لوله مجهز به دوربین) برای مشاهده داخل قسمت پایینی روده بزرگ و راست روده استفاده می کند. انواع این روش ها شامل سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر و سیگموئیدوسکوپی سفت (پروکتوسکوپی) می باشد.

این آزمایشات ممکن است باعث ایجاد ناراحتی در فرد شود ، اما هیچ دردی را به همراه ندارد. آنها معمولاً در مطب پزشک یا مرکز سرپایی بدون بیهوشی قابل اجرا بوده و شما می توانید در همان روز اجرای روند ، به منزل بازگردید. گاهی پزشک کولونوسکوپی را برای تأیید یافته های به دست آمده از آزمایشات یا بررسی علائم سرطان روده بزرگ نیز تجویز می کند. این روش نیز یک روند سرپایی بوده و نیازی به قرار گرفتن تحت بیهوشی ندارد.

خونریزی در بواسیر

در خونریزی در ناحیه مقعد که به عنوان یکی از علائم بواسیر محسوب می شود ، خون به رنگ قرمز روشن در هنگام دفع مدفوع ، بدون تجربه درد ، خارج می شود. البته گاهی با آغشته شدن دستمال توالت به خون ، فرد متوجه خونریزی می شود. در مراحل اولیه ، یعنی زمانی که هنوز بواسیر به مراحل پیشرفته خود نرسیده است ، خونریزی با کمیت اندک اتفاق می افتد ، ولی در صورت پیشرفت و تداوم ، می تواند مشکلاتی را برای فرد به همراه داشته باشد.

خارش و سوزش در مقعد

خارش و سوزش بعنوان یکی از علائم بواسیر در این مقاله مورد اشاره قرار گرفت. گاهی این خارش به بواسیر ارتباطی نداشته و منشاء آن مواد شیمیایی موجود در مدفوع می باشد.

افراد مبتلا به بواسیر چه مراقبت هایی را باید انجام دهند ؟

یکی از مواردی که بیماران مبتلا به بواسیر از آن رنج می برند، بروز درد هنگام نشستن است. زیرا موقعی که فرد می نشیند ، فشار خون در رگ های مقعدی و اطراف آن زیاد شده و باعث تشدید یافتن درد می شود. برای اینکه این افراد بتوانند راحت تر بنشینند راهکارهایی ارائه شده است که در ادامه به آن ها می پردازیم .

اصلاح چگونگی نشستن مبتلایان به بواسیر

نشستن بر روی توالت فرنگی : هنگام عمل دفع ، هر چه زانوها به شکم نزدیک تر باشند ، این پروسه با سهولت بیشتری به انجام می رسد. حتی بعضی از پزشکان معتقدند که این فرم از نشستن برای اجابت مزاج ، ریسک بروز هموروئید را نیز کاهش می دهد. بدین نحو بیماران بایستی به هنگام نشستن بر روی توالت فرنگی برای اینکه برای دفع فشار کمتری وارد شود ، بایستی یک چهارپایه زیر پاهایشان قرار دهند تا زانوها در وضعیتی نزدیک به ناحیه شکمی قرار گیرند. بدین صورت عمل دفع با فشار کم به انجام می رسد.

استفاده از بالشتک : همانطور که چندین بار اشاره کردیم ، نشستن درد ناشی از وجود هموروئید را بالا می برد. بیماران اگر به مدت طولانی و ثابت روی صندلی های راحتی بنشینند ، خارش و درد بیشتری را متحمل می شوند. به یاد داشته باشید که نشستن بر روی سطح نرم بسیار بهتر از سطح سفت است. پس زیر خود یک بالشتک نرم قرار دهید. از بالشتک های دوناتی شکل که معمولاً بعد از جراحی ها کاربرد دارند نیز می توانید استفاده کنید.

نگذارید ناحیه مقعد خیس و مرطوب باقی بماند : یکی از مواردی که باعث بدتر شدن بیماری می شود ، گرما و رطوبت است. تعریق شدید باعث افزایش حرارت بدن شده و ناحیه مقعدی را تحریک می کند. پس کسانی که به بواسیر دچار هستند  بهتر است از ایستادن به طور ثابت و پوشیدن لباس های خیلی تنگ و چسبان اجتناب کنید. باید از لباس های نخی ، گشاد و آزاد استفاده کنید و در صورت خیس شدن لباس زیر سریعا برای تعویض ان اقدام کنید.

پرولاپس چیست ؟

پرولاپس عنوان دیگری است که برای بیرون زدگی هموروئید داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. پرولاپس به شکل یک توده قرمز رنگ گوشتی و زائده مانند می باشد که بر اساس میزان تورم و بیرون زدگی رگ هایی در این ناحیه ، به چهار بخش درجه بندی می شود.

  • در درجه بندی نوع اول رگ های داخلی در ناحیه مقعد دچار التهاب می شوند ولی به سمت بیرون ، راه پیدا نمی کنند.
  • در درجه بندی نوع دوم ، در زمان اجابت مزاج ، زائده یا پرولاپس ، به سمت بیرون هدایت شده و پس از مدتی کوتاه ، بدون هیچگونه مداخله ای به سمت داخل باز می گردد.
  • در درجه بندی نوع سوم ، فشاری داخلی برای قرار گرفتن و بازگشت پرولاپس به موقعیت داخلی مورد نیاز می باشد.
  • و در درجه بندی نوع چهارم ، درمان از نوع جراحی یا لیزر برای بازگشت به حالت اولیه ، مورد نیاز بوده و در واقع این عارضه به خودی خود رفع نمی شود.

بهترین متخصص درمان بواسیر

اگر بواسیر برای شما به عامل مختل کننده زندگی روزمره تبدیل شده و شما را مجاب به یافتن یک راه حل درمان واقعی و دائمی نموده است ، قدم اول یافتن یک متخصص خوب درمان بواسیر می باشد. یکی از ویژگی هایی که باید در پزشک بالقوه خود برای سپردن درمان به دست او در نظر بگیرید ، تجربه و مهارت است که بتواند با ارائه خدماتی مناسب ، بهترین درمان را برای شما به مرحله اجرا در آورد. انتخاب یک پزشک که دارای مهارت کافی در این زمینه نباشد به این معنی است که شما ، فرایند درمان را به یک پروسیجر طولانی برای خود تبدیل کرده و به تبع آن ، خود را درگیر مشکلاتی جدید نموده اید. پزشک خوب می تواند با استفاده از دامنه دانش و اطلاعات خود در خصوص مشکلات ناحیه مقعد ، بهترین طرح درمان را برای شما ترسیم نماید.

در طول جلسه مشاوره با پرشک خوب بواسیر می توانید سوالات خود از جمله موارد زیر را از پزشک بپرسید:

  1. آیا بواسیر من قابل درمان است؟
  2. آیا می توانم با مصرف دارو از این مشکل خلاصی پیدا کنم؟
  3. روش قطعی برای درمان بواسیر من چیست؟
  4. آیا نتیجه درمان برگشت پذیر است و احتمال ابتلا مجدد من به آن وجود دارد؟

بواسیر و سرطان

خونریزی که یکی از علائم شایع در بواسیر است ، گاهی برخی افراد را دچار ترس و نگرانی می کند که مبادا این خونریزی نشانه ابتلا به سرطان باشد. در چنین شرایطی اصلاً جای نگرانی وجود ندارد چون هر خونریزی در ناحیه مقعد نمی تواند دلیلی بر ابتلا به سرطان باشد. اگر این موضوع ذهن شما را مشغول کرده است و نگران سلامتی تان هستید ، می توانید با مراجعه به پزشک ، از این دغدغه رهایی یابید.

در سرطان روده نیز ممکن است علائمی شبیه به بواسیر اتفاق بیافتد که البته دامنه شدت آن متغیر می باشد. علائم دیگر مرتبط با سرطان روده علاوه بر خونریزی شامل مواردی از قبیل احساس درد و نفخ مداوم در ناحیه معده ، حالت تهوع و استفراغ ، تغییر رنگ طولانی مدت مدفوع ، کم خونی ، فقر آهن ، کاهش ناگهانی و شدید وزن و احساس ضعف و خستگی می باشد. بهترین روش ، برای دستیابی به یک تشخیص صحیح ، مراجعه به پزشک بمنظور انجام بررسی های لازم و رفع نگرانی در این خصوص می باشد.

آزمایشات برای تشخیص بواسیر

پزشک به منظور دستیابی به یک تشخیص صحیح در خصوص بواسیر داخلی که بر خلاف بواسیر خارجی قابل رویت نمی باشد ، آزمایشاتی را برای بیمار خود تجویز می کند. آزمایش فیزیکی که در آن ، پزشک با وارد کردن انگشت خود در رکتوم ، ناحیه را لمس کرده و در صورت مواجهه با هر گونه توده غیر طبیعی رشد کرده در محل ، آزمایشات بعدی را جهت انجام تشخیص دقیق ، توصیه می کند.

اندوسکوپی ، آزمایش دیگری است که در صورت عدم دستیابی به نتیجه مطلوب از تست های فوق ، پزشک به انجام آن اقدام می نماید. کولونوسکوپی ، در صورتی توصیه می شود که علائم مشاهده شده ، دلیل وجود بیماری دیگری غیر از بواسیر باشد. در این شرایط ، پزشک به وجود سرطان مظنون می باشد. این آزمایش اغلب در افراد بالای ۵۰ سال انجام می شود.

کدام یک از بیماری های نشیمنگاهی ؛ علائمی مشابه با بواسیر دارند ؟

انواع مختلفی از بیماری های گوارشی ممکن است منجر به خونریزی مقعدی و دیگر نشانه های مشابه با بیماری هموروئید شوند. تعدادی از این بیماری های نیز حتی جان فرد را تهدید می کنند. به همین خاطر است که در صورت بروز هر گونه نشانه بایستی به متخصص بیماری های نشیمنگاهی مراجعه فرمایید تا ایشان عارضه پدید آمده را تشخیص دهد. از جمله بیماری های گوارشی که خونریزی از مقعد را به دنبال دارند :

  • سرطان روده بزرگ
  • بیماری کرون
  • کولیت اولسراتیو یا کولیت روده

آیا هموروئید رابطه جنسی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد ؟

یکی از مواردی که مبتلایان به بواسیر درگیر آن هستند این است که در صورت وجود هموروئید می توانند مقاربت جنسی داشته باشند یا نه ؟! این بخش از مقاله راز جراحی به طور کامل به این موضوع پرداخته است. اگر روی صحبت رابطه جنسی از طریق واژن باشد ، باید بگوییم که چنانچه عمل دخول با فشار زیاد صورت گیرد ،  می تواند موجب ملتهب و متورم شدن هموروئیدهای داخلی شود. البته متخصصان می گویند که می توانید پوزیشن های متفاوتی را امتحان نمایید تا متوجه شوید در چه حالتی دردی را احساس نخواهید کرد. توصیه اکید آن ها هم این است که تا زمانی که بیماری بهبود نیافته است رابطه جنسی از راه مقعد نداشته باشید ؛ زیرا در این صورت باید فشار و درد بسیار زیادی را متحمل شود.

ورزش و فعالیت پس از بهبود بواسیر

  • هر زمان که احساس خستگی داشتید ، استراحت کنید.
  • در طول روز زمانی را برای پیاده روی سبک کنار بگذارید ؛ زیرا در روند بهبودی به شما کمک می کند.
  • به بدنتان اجازه دهید به بهبودی کامل برسد و تا زمانی که کاملاً خوب نشدید به خودتان فشار نیاورید.
  • پس از درمان بواسیر ، می توانید مطابق با روال معمول استحمام کنید. اما پس از حمام حتما محل درمان را با استفاده از یک حوله تمیز و بدون مالش کاملاً خشک کنید.
  • اگر شغل شما فیزیکی می باشد ؛ باید حداقل یک الی دو هفته از آن دور بمانید تا مطمئن شوید کاملا بهبود یافته اید.

چه غذاهایی برای بواسیر خوب است ؟

معمولا متخصص کلورکتال که بواسیر را درمان کرده است ، در مورد برنامه غذایی تان توصیه ها و دستورالعملی را ارائه می دهد که اگر می خواهید با مشکلی مواجه نشوید باید از آن پیروی کنید.

با گذشت ۲ الی ۳ روز بعد از درمان جراحی یا با لیزر ، غذاهای غنی از فیبر را در وعده های غذایی قرار دهید. چرا که غذاهای حاوی فیبر مانع وقوع یبوست می شوند ، از تحریک شدن محل جراحی ممانعت کرده و احتمال عود هموروئید پس از درمان را پایین می آورد. البته دقت کنید که کم کم حجم فیبر مصرفی را بالا ببرید تا از بروز نفخ جلوگیری نمایید. همچنین مصرف آب و نوشیدنی های سالم در تسهیل عمل دفع بسیار موثر است.

در این قسمت برخی از مواد غذایی که فیبر بالا دارند را برای شما ذکر کرده ایم  :

  1. سبوس گندم و گندم خرد شده : تنها یک سوم یا یک چهارم فنجان از این ماده ، بین ۹ تا ۱۴ گرم فیبر غیر حلال دارد که یبوست را برطرف خواهد کرد تا عمل دفع با سهولت بیشتری صورت گیرد.
  1. آلو : آلوی خشک یا بخارپز شده فیبر بسیار بالایی دارد. تنها نصف فنجان از آلوی بخارپز حدود ۴ گرم فیبر دارد. این خوراکی همچنین کمک می کند شکم مدت بیشتری سیر بماند ، که یعنی فرد برای مدت طولانی احساس نمی کند که به غذا خوردن نیاز دارد. این موضوع هم به یبوست و هم به چاقی مفرط ( یکی ازعوامل بروز بواسیر ) کمک می کند.
  1. سیب : بنا به تحقیقات انجام شده ، میوه سیب نیز سرشار از فیبر است. یک سیب متوسط حدود ۴.۴ گرم فیبر دارد که این میوه را تبدیل به یکی از منابع عالی کرده است. فیبر داخل پوست سیب در طول هضم تخریب نمی شود و به یبوست کمک خواهد کرد.
  1. گلابی : این میوه نیز فیبر بالایی دارد و به افرادی که از هموروئید رنج می برند کمک شایانی می کند. گلابی با پوست حدود ۶ گرم از این ماده معدنی را شامل می شود و همچنین حاوی موادی مثل فروکتوز است که به عنوان یک ملین طبیعی عمل می کند.
  1. ذرت : یک فنجان از ذرت شیرین پخته شده حدود ۴.۲ گرم فیبر دارد. افراد از سال های دور برای درمان این بیماری از ذرت استفاده می کردند ؛ احتمالا به خاطر اینکه غیر از فیبر ، این خوراکی آنتی اوکسیدان های زیادی دارد که اجازه نمی دهند رادیکال های آزاد به سلول ها آسیب وارد کنند و از درد جلوگیری خواهند کرد.

چه دارویی برای بواسیر خوب است ؟

اگر درد داشته باشید ، بسته به شدت آن متخصص داروی مسکن برای شما تجویز می نماید. باید همانطور که دکتر برایتان تجویز نموده مصرف کنید. مراقب باشید که خارج از حالت گفته شده از سوی دکتر ، داروهای مسکن را مصرف نکنید ؛ زیرا خود این داروها می توانند باعث یبوست شوند. اگر آنتی بیوتیک نیز برایتان تجویز شده ، حتما حتما باید طبق تجویز دوره مصرف آن را کامل کنید. امکان دارد آنتی بیوتیک به صورت پماد نیز تجویز گردد که باید بر موضع مورد نظر اعمال شود.

آیا هموروئیدکتومی عوارضی دارد ؟

مثل هر پروسه دیگر ، این روش درمان بواسیر هم می تواند عوارض احتمالی را به همراه داشته باشد ؛ این عارضه ها ممکن است در مدت کوتاهی پس از جراحی نمود پیدا کنند مثل خونریزی مقعدی ، جمع شدن خون در محل جراحی شده ، نداشتن کنترل بر عمل روده یا مثانه. نوعی از عوارض هستند که در دراز مدت پس از هموروئیدکتومی وقوع می یابند همچون باریک و تنگ شدن کانال مقعد ، عود بواسیر و افتادگی روده

بعد از درمان بواسیر باید چه مراقبت هایی انجام شوند ؟

پس از آن که با یکی از روش های درمانی ، هموروئید تخلیه و برداشته شد ، متوجه خواهید شد که روز به روز حال شما بهتر و بهتر می شود. امکان دارد به مدت ۲ الی ۴ هفته ناحیه مقعدی شما همچنان درد و گرفته باشد. برای آرام کردن درد ، در این بازه اکثر بیماران به داروی مسکن احتیاج پیدا می کنند.

همچنین طبیعی است که در زمان ریکاوری خونریزی خفیف یا خروج مایعات زرد رنگ از مقعد را شاهد باشید. عموما این مسئله زمانی که دفع مدفوع انجام می شود ، نمود پیدا می کند و شاید تا ۱ الی ۲ ماه پس از جراحی و درمان ادامه داشته باشد.

البته با توجه به درمان با تیغ جراحی یا لیزر ، امکان دارد دوره نقاهت کمی طولانی یا کوتاه تر باشد اما در مجموع نهایتا با گذشت یک الی دو هفته ، فرد توانایی لازم برای پرداختن به اکثر کارهای روزانه خود را بدست آورده است ؛ با این حال باز هم نباید بدن خود را تحت فشار قرار دهید. در ادامه یک راهنمایی کلی را قرار داده ایم تا خوانندگانی که به بواسیر مبتلا هستند بتوانند همیشه مراقبت های بعد از درمان را در دسترس خود داشته باشند.

هزینه عمل بواسیر با لیزر

همانطور که می دانید با توجه به شرایط اقتصادی موجود ، قیمت و هزینه ها روزانه رو به افزایش هستند. بنابراین نمی توان به طور قطع رقمی را اعلام کرد. برای اطلاع از هزینه عمل بواسیر با لیزر بهترین کار این است که به کلینیک مورد نظر مراجعه کرده یا حداقل تماس بگیرید. در صورت مراجعه متخصص این امکان دارد که شما را معاینه کند و تمام جوانب را مورد بررسی قرار دهد و در نهایت هزینه را به شما اعلام کند.

چگونه می توان درد ناشی از بواسیر را کاهش داد ؟

درد یکی از نشانه های این بیماری نشیمنگاهی است که گاهی می تواند آزار دهنده باشد. از این بابت با اتخاذ راهکارهایی می توانید به آرام شدن درد کمک کنید.

  1. در رعایت بهداشت کوشا باشید. تمیز نگه داشتن آن ناحیه در کاهش درد موثر است اما حواستان باشد از شوینده و صابون های ملایم استفاده کنید.
  2. هر زمان احساس دفع داشتید ، به سرویس بهداشتی بروید. به تاخیر انداختن دفع مدفوع باعث می شود که هنگام دفع فشار بیشتری به شما وارد شود و در نتیجه درد بیشتری نمود یابد.
  3. به جای استفاده از دستمال های توالت خشک ، از دستمال مرطوب استفاده نمایید. زیرا برخلاف دستمال های معمولی خشک و زبر نبوده و کشیده شدن آن ها بر روی پوست دردی ایجاد نمی کند. البته دقت کنید دستمال مرطوب الکلی و معطر نباشد.
  4. اگر به یبوست دچار هستید ، از داروها یا گیاهانی استفاده کنید که نرم کننده مدفوع هستند. البته دارو را زیر نظر مصرف نمایید.
  5. هنگام دفع مدفوع نفس را حبس نکنید بلکه با کشیدن نفس های عمیق به دفع راحت مدفوع کمک کنید.
  6. اگر هنگام نشستن ، بواسیر موجب بروز درد می شود ، می تواند از بالشتک های طبی و دوناتی شکل استفاده کنید و پیش از نشستن آن را زیر خود قرار دهید.

سوالات متداول درباره بیماری بواسیر

نشستن و ایستادن به مدت طولانی ، ممکن است موجب بروز بواسیر شود ؟

پاسخ به این پرسش مثبت است. با توجه به این که قرار گرفتن در حالت ایستاده یا نشسته ، آن هم برای یک بازه طولانی ، به رگ های کانال مقعد فشار زیادی وارد می سازد ، احتمال دارد که در نتیجه آن هموروئید بوجود آید. بنابراین افرادی که به اقتضای شغل شان مجبور هستند برای یک زمان طولانی به طور مداوم ایستاده باشند یا بنشینند ، خوب است در فواصل زمانی کمی تغییر در حالت فیزیکی خود ایجاد نمایند تا عروق تحت فشار مداوم قرار نگیرند.

روش بستن باند لاستیکی در درمان هموروئید ، موثر است ؟

همونطور که توضیح دادیم ، بواسیر با توجه به حاد بودن ان ، درجه بندی می شود. بستن باند پلاستیکی یکی از درمان های موثر برای از بین بردن هموروئید های درجه یک و دو می باشد. طی جلسات درمانی با بستن کش لاستیکی به دور بواسیر ، خونرسانی به آن قطع شده و با گذشت زمان خشک می شود. البته این نکته را هم بگوییم که این روند درمانی می تواند با درد همراه باشد.

وقوع این بیماری در چه سنی و برای چه جنسیتی شایع تر است ؟

به لحاظ جنسیت در برخی منابع علمی گفته میشود که آقایان به میزان بیشتری مستعد ابتلا به بواسیر هستند و گاهی نیز اشاره می شود که شانس آن برای مردان و زنان یکسان است. در مورد سن نیز بر اساس پژوهش های انجام شده ، میانگین سنی بدست آمده از افرادی که به هموروئید مبتلا شده اند ، ۵۰ سال می باشد.

درمان هموروئید به کمک لیزر با بقیه راه های درمانی چه تفاوتی دارد ؟

اصولاً لیزر درمانی یک پروسه سرپایی به حساب می آید. همچنین درقیاس با روندهای جراحی یا بستن باند لاستیکی ، درد ناشی از آن شدت پایینی داشته و احتمال بروز عارضه نیز کمتر می باشد. همچنین در لیزر درمانی بافت ای مجاور و اطراف بواسیر ، آسیب و صدمه کمتری را متحمل می شوند. مهم ترین نکته نیز این است که دوره نقاهت بعد از درمان هموروئید با لیزر کوتاه می باشد.

آیا برای درمان هموروئید با لیزر به بیهوشی نیاز است ؟

خیر ؛ لیزر درمانی یک پروسه حداقل تهاجمی بوده و بر خلاف روش های تهاجمی تر فرد تحت بیهوشی عمومی قرار نمی گیرد. برای درمان بواسیر به این روش نهایتا برای فرد از بی حسی موضعی استفاده می کنند.

هزینه درمان بواسیر چقدر است ؟

عموما پزشکان درخواست دارند تا فرد برای اطلاع دقیق از هزینه درمان حضوراً به مطب مراجعه کند. چرا که باید شرایط او بررسی شده و بهترین نوع درمان اتخاذ شود. از طرفی نیز به دلیل نوسانات ارزی و شرایط اقتصادی حاکم نمی توان به طور قطع مبلغی را اعلام کرد. پس بهترین راه همان است که به متخصص کلورکتال مراجعه کرده یا حداقل تماس حاصل کنید.

دانلود : بواسیر – PDF

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

  خانم های عزیزی که به خاطر بارداری های متعدد ، کاهش و افزایش وزن ، بالا رفتن سن یا اصلا به طور ژنتیکی سینه های کوچک و دفورمه ای دارند ، یا حتی اگر به سبب درمان بیماری سرطان بخشی یا تمام بافت پستان های خود را از دست داده اند ، مطلب پروتز سینه برایشان حتما بحث...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

5 16 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
31 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
زهرا پارسا
زهرا پارسا
2 سال قبل

سلام ممنون از مطالب مفیدتون.میشه درباره لیزر کردن هموروئید هم توضیح بدین؟

بابک صادقی
بابک صادقی
2 سال قبل

راه های جلوگیری از بواسیر چیه؟

آنیتا عسگری
آنیتا عسگری
2 سال قبل

سلام. ببخشید من هموروئید ندارم اما گوشتی کنار مقعدم و در حد فاصل مقعد تا واژن، بیرون زده که منظره بسیار ناخوشایندی داره
میشه درمانش کرد؟ با لیزر میشه درمان کرد؟

آخرین ویرایش 2 سال قبل توسط آنیتا عسگری
سمیه چراغپور
سمیه چراغپور
2 سال قبل

سلام خسته نباشید من بواسیر دارم ولی خیلی درد نداره ممکنه با دارو و پماد کنترلش کرد؟

نادر شمعخانی
نادر شمعخانی
2 سال قبل

خونریزی موقع اجابت مزاج میتونه نشونه بواسیر باشه؟

مریم بیگلری
مریم بیگلری
2 سال قبل

لیزر بواسیر با بیهوشی انجام میشه یا بی حسی؟

فاطمه اسکندری
فاطمه اسکندری
2 سال قبل

بواسیر از چه سنی به بالا ایجاد میشه؟

مبینا
مبینا
2 سال قبل

راه های پیشگیری بواسیر چیه؟

مهتاب نظری
مهتاب نظری
2 سال قبل

با لیزر عمل میشه؟

امیرطاهری
امیرطاهری
2 سال قبل

علت ایجاد بواسیر چیه؟

صبا امیری
صبا امیری
2 سال قبل

مقاله خوبی بود ممنون

مهتاب شکری
مهتاب شکری
2 سال قبل

سلام چرا بارداری و زایمان باعث بواسیر میشه؟

بهناز اکبری
بهناز اکبری
2 سال قبل

سلام
علت ایجاد بواسیر چیه؟

رضا ممالک
رضا ممالک
2 سال قبل

وقت بخیر
بواسیر درمان قطعی داره؟

ملیکا ارجمند
ملیکا ارجمند
2 سال قبل

سلام وقت بخیر بواسیر خطرناکه؟

هدا ناصری
هدا ناصری
2 سال قبل

سلام مقاله خیلی خوبی بود و بسیار کاربردی

رومینا ناصح
رومینا ناصح
2 سال قبل

با دارو درمان میشه؟

سمانه نظری
سمانه نظری
2 سال قبل

خسته نباشید بسیار عالی بود

هدیه وحدتی
هدیه وحدتی
2 سال قبل

سلام عالی بود ممنون

مریم
مریم
2 سال قبل

ممنون از مقاله خوبتون درباره بواسیر ❤️

طیبه غلامی
طیبه غلامی
2 سال قبل

با لیزر میشه جراحی کرد؟

محبوبه نادری
محبوبه نادری
2 سال قبل

خارش مقعد ممکنه بخاطر بواسیر باشه؟

زینب حمیدی
زینب حمیدی
2 سال قبل

مقاله بواسیر عالی بود😍

لادن
لادن
2 سال قبل

با لیزر میشه بواسیر رو جراحی کرد؟

maryam mirgholi
مدیر
2 سال قبل
پاسخ به  لادن

بله امروز درمان بواسیر با لیزر یکی از راحت ترین روش های درمانی برای بیمار محسوب می شود.

رضا اسدی
رضا اسدی
2 سال قبل

بواسیر برای سن پایین هم اتفاق میوفته؟

مقالات مرتبط

سرطان سینه

سرطان سینه

سرطان سینه (Breast cancer) زمانی آغاز می شود که سلول ها به شکلی غیر قابل کنترل شروع به رشد کنند. سلول های سرطان پستان معمولاً یک تومور را شکل می دهند که اغلب به صورت یک برآمدگی، قابل لمس بوده و با اشعه ایکس قابل رویت می باشد. سرطان پستان تقریباً منحصراً در زنان رخ می...

زگیل تناسلی و راه های درمان آن ✔ توضیح کامل در راز جراحی

زگیل تناسلی و راه های درمان آن ✔ توضیح کامل در راز جراحی

زگیل تناسلی (Genital warts) یک توده رشد کرده بدون درد در پوست اندام تناسلی، واژن، دهانه رحم ، مقعد و پوست بیضه می باشد. زگیل های تناسلی به رنگ پوست بوده و به شکل برآمدگی نرم و گوشت مانند می باشند که شبیه به یک گل کلم کوچک به نظر می رسد. برخی از آنها بزرگ، برخی کوچک،...

لیزیک چشم صفر تا ۱۰۰ + راز جراحی

لیزیک چشم صفر تا ۱۰۰ + راز جراحی

لیزیک یک نوع فرایند جراحی اجرا شده بر روی چشم می باشد که در آن از نور لیزر برای درمان عیوب قرنیه که مشکلاتی از قبیل نزدیک بینی ، دوربینی و آستیگماتیسم را به وجود آورده است ، استفاده می شود. این فرایند درمان ، اساساً با هدف حذف استفاده از عینک یا لنز انجام می شود ولی...