| خانه 4 بلاگ 4 هر آنچه باید درباره طول عمر پروتز سینه بدانید

هر آنچه باید درباره طول عمر پروتز سینه بدانید

دی 4, 1403 | بلاگ | ۰ comments

مقصود از طول عمر پروتز سینه ، بازه زمانی ای می باشد که ایمپلنت کار گذاشته شده در سینه بدون آن که مشکلی پدید آورد در جای خود فیکس بماند. هر چند سازندگان پروتزهای پستان آن را به نحوی طراحی نموده اند که دوام بالا یا به عبارتی ماندگاری طولانی داشته باشد ، اما با این حال به توصیه جراحان متخصص افراد باید برای بررسی های کلینیکی به صورت منظم به پزشک خود مراجعه کنند تا در صورت وقوع هر گونه مشکل ، اقدام به درمان بهنگام صورت پذیرد. لازم به ذکر است که طول عمر مفید پروتزهای سینه معمولا به طور میانگین بین ۱۰ تا نهایتا ۲۰ سال و در برخی موارد تا پایان عمر برآورد شده است. طبیعتا اگر از افرادی هستید که دوست دارید جراحی پروتز سینه انجام دهید یا اخیرا این جراحی را به انجام رسانیده اید ، تمایل دارید درباره طول عمر پروتزهای پستان بیشتر بدانید ؛ در این صورت تا پایان این مقاله از راز جراحی با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در ای خصوص کسب نمایید.

طول عمر پروتز سینه

طول عمر پروتز سینه چقدر است؟

یکی از رایج ترین سوالاتی که بانوان محترم در جلسه مشاوره قبل از پروتز سینه ، به دفعات از جراح درباره آن می پرسند ؛ راجع به این است که پروتزهای پستان چقدر عمر می کنند یا این که تاریخ انقضای پروتز سینه چه وقت است؟

به گفته متخصصین واجد شرایط ؛ تمامی پروتزها مثل هر کالای پزشکی و غیرپزشکی ، دارای یک تاریخ تولید و یک تاریخ انقضا می باشند. به عنوان مثال در پکیج پروتز سینه منتور که یکی از معروف ترین برندهای پروتز پستان می باشد ؛ تاریخ تولید و انقضا ۲۰۱۹ و۲۰۲۴ قید شده ؛ این بدان معنی است که در این بازه زمانی ۵ ساله این پروتز باید مورد استفاده قرار گیرد. یعنی اگر بعد از تاریخ ۲۰۲۴ این پروتز حتی اگر استریل باشد و باز نشده باشد باز هم قابل استفاده نخواهد بود. حال اگر این پروتز را در سال ۲۰۲۰ یا ۲۰۲۱ برای بیمار استفاده کنیم به این معنی نیست که در سال ۲۰۲۴ مجبور به خارج کردن یا تعویض پروتز هستیم.

بنابراین پروتزها مثل هر عضو مصنوعی دیگر مثل مفصل مصنوعی یا دریچه مصنوعی قلب ، یک طول عمر مادام العمر دارند و تنها در صورتی که دچار عارضه ای شوند یا مشکلی برای آن ها حادث شود ؛ نیاز به تعویض خواهند داشت و در غیر این صورت می توان ۱۰ تا ۲۰ سال و گاها در برخی موارد به صورت مادام العمر از آن ها استفاده کرد.

البته این طول عمر به پارامترهای مختلفی ؛ اعم از جنس پروتز ، عکس العمل بدن نسبت به آن ، سبک زندگی زیباجو ، مراقبت های بعد از پروتز و معاینات ادواری ، تبحر جراح ، نوسانات وزنی و فرسایش پروتز وابسته می باشد ؛ لذا در افراد مختلف می تواند متفاوت باشد.

چه عواملی در طول عمر پروتز سینه اثرگذارند؟

همان طور که پیشتر اشاره شد مولفه هایی وجود دارند که در دوام و طول عمر پروتزهای پستان دخیل هستند ، در ادامه به بررسی این موارد پرداخته ایم :

جنس پروتز

پروتزهایی که امروزه بیشتر از آن ها استفاده می شود پروتزهای سیلیکونی می باشند ؛ این پروتزها نسبت به پروتزهای سالین یا آب نمکی که قبلا مورد استفاده قرار می گرفتند ، به مراتب مقاومت بیشتری در مقابل پارگی و نشت دارند و چنانچه در موارد معدودی دچار پارگی شوند نیز نشت محتویات آن ها به بیرون بسیار ناچیز خواهد بود ؛ این در حالی است که در پروتزهای آب نمکی ریسک پارگی پروتز بالا بود و در صورت پارگی نیز محتویات پروتز (مایع نمکی) به سرعت تخلیه شده و سریعا توسط بدن جذب می شد ، البته جذب آن از طریق بدن عارضه ای ایجاد نمی کرد اما خالی شدن پروتز موجب تغییر شکل آن می شد و در نتیجه نیاز به تعویض پروتز را ضروری می ساخت.

عکس العمل بدن نسبت به پروتز

به طور کلی پس از جایگذاری ایمپلنت در بافت پستان ، یک کپسول بافتی در اطراف آن ایجاد می شود که در واقع واکنش طبیعی بدن نسبت به جسم خارجی می باشد. جنس این کپسول های بافتی عموما نرم است و مشکلی ایجاد نمی کند ، اما بعضا در موارد معدودی شاهد آن هستیم که بافت اسکار بسیار سخت است و در نتیجه پروتز را تحت فشار قرار می دهد ؛ در این موارد اصطلاحا گفته می شود انقباض کپسولی رخ داده است که به درد مزمن در پستان و حتی انحراف شکل ظاهری سینه منتج می شود. در این موارد می بایست جراحی مجدد انجام پذیرفته و پروتز تعویض گردد.

سبک زندگی زیباجو

چنانچه سبک زندگی بیمار به گونه ای باشد که فعالیت های فیزیکی سخت و ورزش های سنگین در برنامه روزانه او قرار داشته باشد ، ریسک برخورد ضربه به سینه و در نتیجه پارگی پروتز افزایش می یابد. از این رو زیباجویانی ورزش های پرتنش و شدید انجام می دهند حتما باید این موضوع را مد نظر قرار دهند که اعمال فشار مضاعف روی سینه ها منجر به کاهش طول عمر پروتز سینه خواهند شد.

مراقبت های بعد از جراحی

معاینات ادواری و مراقبت های پس از جراحی ، منجر به شناخت سریع و به موقع مشکلات ناشی از جراحی پروتز می شود و بدین ترتیب می تواند درصد نیاز به انجام جراحی اصلاحی را تقلیل دهد.

مهارت و توانمندی جراح

متد و روش جراحی و نیز توانایی جراح در انجام عمل پروتز سینه ، از مواردی هستند که بر میزان ماندگاری و دوام پروتز تاثیر بسزایی می گذارند. طبیعتا یک جراح حاذق ، عمل پروتز پستان را با نهایت دقت انجام داده و با ایجاد برش مناسب و جایگذاری پروتز در موقعیت صحیح و دقیق می تواند نتیجه جراحی را ماندگار تر کند.

نوسانات وزنی

نوسانات وزن طی کاهش یا افزایش وزن شدید ، می تواند حجم و فرم ظاهری سینه ها را تحت الشعاع قرار داده و به پروتزها فشار مضاعفی وارد آورده و در نتیجه به کاهش طول عمر آن ها منتج گردد.

فرسایش پروتز

همه پروتزهای مصنوعی به مرور و با گذشت زمان دچار فرسایش می شوند ، یکسری عوامل محیطی در فرسوده شدن پروتز دخیل هستند که عبارتند از :

  • فشار مداوم به سینه ها
  • انجام حرکات و فعالیت های سگین
  • قرارگیری در معرض دمای خیلی گرم رو به داغ

سخن پایانی

طول عمر و ماندگاری پروتز سینه از مهم ترین سوالاتی است که در رابطه با این جراحی به وفور پرسیده می شود. در مقاله ای که خواندیم به طور مفصل به این مسئله پرداختیم و عوامل اثرگذار در ماندگار شدن نتیجه عمل ایمپلنت سینه را نیز بررسی کردیم. به طور کلی برای کسب نتایج بهینه و مانا از جراحی پروتز سینه توصیه می شود به بهترین جراح سینه مراجعه نمایید و در انتخاب جراح نهایت دقت خود را به کار بگیرید.

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

جراحی چانه ✔️ ۰ تا ۱۰۰ + راز جراحی

جراحی چانه ✔️ ۰ تا ۱۰۰ + راز جراحی

جراحی چانه یا ژینوپلاستی، یک روند جراحی برای شکل دهی مجدد چانه از طریق بزرگ کردن با پروتز یا کوچک کردن استخوان در طی یک فرایند جراحی می باشد. جراح با اجرای روندهایی بر روی خط پایینی فک و ناحیه چانه، تناسب بخش های مختلف صورت را بهبود بخشیده و به این ترتیب به بالا رفتن...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

بهترین روش درمان خارش بینی بعد از جراحی

بهترین روش درمان خارش بینی بعد از جراحی

خارش بینی بعد از جراحی از جمله عوارض بالقوه می باشد که بعد از عمل بینی ریسک بروز آن بسیار بالا است و معمولا افراد در روزها و هفته های اول پس از عمل آن را تجربه می کنند. در این مقاله از راز جراحی علل ایجاد کننده خارش بینی بعد از جراحی بینی را مورد بحث قرار داده ایم و...

مدت زمان جراحی پروتز سینه

مدت زمان جراحی پروتز سینه

با توجه به این که امروزه اکثر بانوان شاغل هستند ، وقتی قصد انجام یک جراحی را می کنند ؛ می خواهند بدانند مدت زمان انجام و دوره بهبودی آن چقدر است و به چند روز مرخصی نیاز دارند. از این رو یکی از پرتکرارترین سوالاتی که در جلسه مشاوره عمل پروتز سینه از جراح به دفعات...

لیفت شقیقه

لیفت شقیقه

لیفت شقیقه که لیفت تمپورال نیز نامیده می شود ، یک فرایند جراحی پلاستیک است که برای بالا کشیدن بخش بیرونی یا انتهایی ابروها مورد استفاده قرار می گیرد. این فرایند می تواند خطوط پنجه کلاغی کنار چشم ها را درمان کرده و ناحیه اطراف شقیقه ها را محکم کند. در این مقاله راز...