| خانه 4 جراحی سر و گردن 4 پولیپ بینی

پولیپ بینی

شهریور ۲۰, ۱۴۰۱ | جراحی سر و گردن | ۷ comments

پولیپ بینی ، بافت نرم، ناهنجار، متورم و کیسه ای شکلی می باشد که در پوشش داخلی بینی یا سینوس های شما رشد می کند. سینوس ها گروهی از فضاهای پر شده با هوا در داخل استخوان های سر شما می باشند. آنها به حفره بینی متصل می شوند. این حفره، یک فضای بزرگ پر شده با هوا در پشت بینی شماست. در حالت نرمال، این فضاها کاملاً باز هستند، ولی پولیپ های بینی می توانند در آنها رشد کرده و آنها را مسدود نمایند. این امر باعث بروز مشکل در روند تنفس می شود، در این مقاله راز جراحی حتما با ما همراه باشید تا اطلاعات جامع و مفیدی در این خصوص کسب کنید.

پولیپ بینی در راز جراحی

پولیپ بینی یک شاخه فرعی از رینوسینوزیت مزمن می باشد. پولیپ بینی، موقعیتی است که در آن حفره بینی و سینوس ها به مدت بیش از ۴ تا ۱۲ هفته، ملتهب می شوند.

نوع دیگری از این توده ها، گاهی در حفره بینی رشد می کنند. برخی از انواع این توده های رشد کرده، سرطانی می شوند. ولی یک پولیپ بینی واقعی، سرطانی نمی باشد.

چه عواملی باعث ایجاد پولیپ بینی می شود؟

محققان هنوز در حال تحقیق درباره علل پولیپ بینی می باشند. التهاب پایه در بافت، در این میان تا حدودی ایفای نقش می نماید. پولیپ بینی بیشتر در میان افراد مبتلا به مشکلات زیر، رایج است:

  • آسم
  • حساسیت به آسپرین
  • عفونت های مزمن سینوسی
  • فیبروز کیستیک
  • تب یونجه ( ورم مخاط بینی آلرژیک )

برخی ژن های خاص به رشد پولیپ بینی کمک می کند. اینها معمولاً ژن هایی هستند که در سیستم ایمنی بدن و واکنش التهابی، ایفای نقش می نمایند. اگر یکی از اعضای خانواده شما دارای این ژن باشد، احتمال ابتلای شما نیز به پولیپ بینی، بالا می رود.

علائم پولیپ بینی چیست؟

اگر شما به پولیپ بینی دچار هستید، حسی شبیه به سرماخوردگی به مدت چند ماه یا بیشتر را تجربه خواهید کرد. برخی از این علائم، به دلیل وجود پولیپ های بینی می باشد.

رایج ترین علائم پولیپ بینی شامل موارد زیر می باشد:

  • گرفتگی بینی
  • آبریزش بینی
  • متورم شدن سینوس های صورت ( که اغلب با درد همراه نمی باشد )
  • خروج ترشحات از پشت بینی
  • کاهش حس بویایی
  • احساس گرفتگی در بینی و نیاز به تنفس از راه دهان

جز در صورت بروز عفونت، شما علائمی از قبیل تب یا خروج ترشحات زرد یا سبز از بینی را تجربه نخواهید کرد. عوارض ناشی از پولیپ بینی می تواند باعث بروز برخی علائم مضاعف شود.

علائم پولیپ بینی گاهی شبیه به برخی بیماری ها و مشکلات سلامتی می باشد.

پولیپ بینی چگونه تشخیص داده می شود؟

تشخیص، با یک بررسی کامل تاریخچه سلامت و آزمایش فیزیکی آغاز می شود. پزشک، بینی شما را آزمایش می کند. او می تواند با استفاده از یک ابزار مخصوص مجهز به منبع نور، پولیپ های شما را ببیند.

پزشک همچنین اطلاعاتی در خصوص سینوس ها و حفره بینی شما کسب می نماید. او تلاش می کند علت اصلی شکل گیری پولیپ بینی، از قبیل آلرژی یا سایر موارد را در شما تشخیص دهد. شما باید تست هایی از قبیل موارد زیر را انجام دهید:

  • آندوسکوپی بینی : پزشک، یک لوله بلند و انعطاف پذیر را در بینی شما قرار می دهد. این لوله مجهز به یک منبع نور در یک سر خود می باشد. به این ترتیب، پزشک می تواند دقیقاً داخل بینی و سینوس های شما را مشاهده کند.
  • اسکن سی تی: این تست در صورت ثمر بخش نبودن تشخیص با استفاده از آزمایشات فیزیکی، تجویز می شود. اشعه X از بینی عبور داده می شود و تصاویری را خلق می نماید که بوسیله کامپیوتر مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند.
  • ام آر آی: این تست در صورت نیاز به تصویر برداری بیشتر، تجویز می شود. دستگاه ام آر آی از میدان مغناطیسی برای تولید تصاویر مربوط به ساختارهای داخل بدن شما استفاده می کند.
  • تست آلرژی: این تست برای تشخیص حساسیت یا آلرژی در شما انجام می شود.
  • تست های دیگر: برخی تست های دیگر برای تشخیص ناحیه و روند جریان هوا در حفره بینی انجام می شود.
  • نمونه برداری یا بیوپسی از پولیپ: این تست زمانی انجام می شود که توده ها، مشکوک به سرطانی بودن باشند. پزشک، پولیپ شما را بر می دارد یا نمونه ای از آن می گیرد. سپس این نمونه برای تشخیص سرطانی بودن، به آزمایشگاه ارسال می شود.

پولیپ بینی چگونه درمان می شود؟

درمان به علائم، سن، و سلامت عمومی وابسته است. همچنین شدت موقعیت نیز در انتخاب درمان، دخیل می باشد.

درمان، هدف کاهش التهاب و نیز اندازه پولیپ ها را دنبال می کند. پزشک اغلب درمان را با داروهای استروئیدی که از راه بینی استنشاق می شود، آغاز می نماید. این داروها می تواند التهاب را در ریشه مشکل، کاهش دهد. افرادی که به این روش، واکنش مثبت نشان نمی دهند، به مصرف خوراکی داروهای استروئیدی نیاز پیدا خواهند کرد.

برخی درمان های دیگر پولیپ بینی عبارتند از:

  • دارو برای کاهش التهاب (antileukotrienes)
  • آنتی بیوتیک ها برای کمک به کاهش اندازه پولیپ
  • شستشوی روزانه سینوس ها با محلول آب و نمک
  • آنتی هیستامین ها برای کاهش واکنش های آلرژیک
  • ایمونوتراپی آلرژن ها و مواد حساسیت زا و کاهش حتی الامکان آنها
  • درمان حساسیت زدایی به آسپرین
  • مصرف داروی بیولوژیکی به نام دوپیلوماب (dupilumab) که به صورت شات ( تزریق ) هر یک هفته در میان استفاده می شود.

گاهی علیرغم همه این درمان ها، هنوز علائم در شما وجود دارد. در این حالت، جراحی وارد عمل می شود. جراحی اغلب باعث خلاصی شما از شر علائم می شود. ولی پولیپ ها در طول چند ماه یا چند سال، گاهی قابلیت برگشت خود را حفظ می کنند. درمان علت پایه پولیپ بینی برای کمک به پیشگیری از این رویداد، حائز اهمیت می باشد. بعد از جراحی، شما باید استروئیدهای استنشاقی را جهت کمک به جلوگیری از بازگشت پولیپ ها مورد استفاده قرار دهید.

برخی عوارض پولیپ بینی عبارتند از:

پولیپ های بینی گاهی اوقات باعث بروز برخی مشکلات می شوند. عفونت های سینوسی جزو رایج ترین مشکلات می باشند. این عفونت ها گاهی برگشتی بوده و برای مدت طولانی ماندگار می باشند. اگر شما به عفونت باکتریایی دچار شده باشید، درمان آنتی بیوتیکی مورد نیاز خواهد بود.

در موارد نادرتر، پولیپ بینی در اثر عفونت های خطرناک تر از قبیل موارد زیر حادث می شود:

  • عفونت بافت اطراف مغز و ستون فقرات ( مننژیت )
  • عفونت اطراف بافت دور چشم ها
  • عفونت استخوان های سینوس

پزشک، علائم را به دقت بررسی کرده و مشکل را شناسایی می کند. اگر شما به یکی از این مشکلات دچار باشید، آنتی بیوتیک برای شما تجویز می شود. در موارد بسیار نادر، جراحی توصیه می گردد.

پولیپ های بینی بسیار بزرگ گاهی اوقات، مجاری عبور هوا را در طول خواب مسدود می کنند. این آپنه خواب انسدادی نامیده می شود. گاهی این حالت در طول روز، زمانی که خسته و خواب آلود هستید نیز اتفاق می افتد. اگر چنین علائمی را در خود احساس کردید، حتماً مورد را به پزشک خود گزارش دهید.

راه های پیشگیری از پولیپ بینی

هیچ اطلاعات قطعی در خصوص چگونگی پیشگیری از شکل گیری اولیه پولیپ بینی وجود ندارد. درمان، هدف تحت کنترل در آوردن پولیپ های بینی را دنبال می کند همچنین با روش های درمان، می توان از بازگشت پولیپ بینی جلوگیری کرد. رعایت دستورالعمل های پزشک، می تواند به پیشگیری از بازگشت پولیپ کمک کند.

چه زمان باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم در طو چند روز بعد از درمان، بهبود پیدا نکرد، به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر نیز مراجعه فوری به پزشک، الزامی می باشد:

  • غیر عادی بودن بینایی
  • تورم در اطراف چشم
  • گیجی یا از دست دادن هوشیاری

قدم بعدی

نکاتی که راز جراحی برای کمک به شما برای کسب بیشترین بهره از جلسه ویزیت توسط پزشک، پیشنهاد می کند:

  • قبل از جلسه، سوالاتی را برای پرسیدن از پزشک در ذهن دارید، بر روی کاغذ بنویسید.
  • از یکی از دوستان یا نزدیکان تقاضا کنید تا شما را در این ملاقات همراهی کند، تا موردی را از قلم نیاندازید.
  • در جلسه ویزیت، نام تشخیص، داروهای تجویز شده توسط پزشک، یا تست های توصیه شده توسط او را بنویسید. از پزشک بخواهید تا دستورالعمل مناسبی را در اختیار شما قرار دهد.
  • علت تجویز این داروهای جدید را سوال کرده و در خصوص عوارض جانبی آنها کسب اطلاعات کنید.
  • از پزشک در خصوص روش های درمان دیگر برای مشکل تان بپرسید.
  • اگر پزشک جلسه فالوآپی را برای شما مقرر کرد، تاریخ آن را یادداشت کنید تا در موقع مقرر، در مطب پزشک حضور یابید.

درمان خانگی پولیپ بینی - راز جراحی

درمان خانگی پولیپ بینی بدون جراحی

خوشبختانه برای درمان پولیپ بینی روش های طبیعی زیادی وجود دارد که در منزل به سادگی امکان پذیر است. از جمله این روش ها می توان به تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی و استفاده از عصاره ها و مکمل های روزانه اشاره کرد. در ادامه به چند مورد درمان خانگی موثر در درمان پولیپ بینی در کودکان و بزرگسالان اشاره شده است که به کمک آن ها می توانید به نتیجه و هدف مورد نظر برسید.

نوشیدن مقدار زیادی آب : مهم ترین روش برای درمان پولیپ در کودکان می باشد. نوشیدن مقدار زیادی آب موجب مرطوب شدن غشای مخاطی می شود. بنابراین زمانی که آب زیادی مصرف می کنید به خارج کردن مواد حساسیت زا از بدن کمک خواهید کرد.

آناناس : آناناس سرشار از ویتامین سی بوده و همچنین حاوی آنزیمی به نام بروملین است که خاصیت ضد التهابی و کاهش تورم دارد. به همین دلیل مصرف آناناس را یکی از راه های موثر در درمان پولیپ بینی می دانند .خوب است بدانید که مقدار زیادی از بروملین در ریشه آناناس وجود دارد. امروزه قرص هایی در داروخانه ها به فروش می رسد که از آناناس و ریشه آن تهیه شده است. می توانید برای ان منظور قرص آناهیل را تهیه کرده و مصرف نمایید.

سبزیجات تازه : مصرف سبزیجات تازه که سرشار از ویتامین های    A ، C  ،E  و بتاکاروتن و سلنیوم می باشد به تقویت دستگاه ایمنی بدن کمک می کند. برای دریافت این دسته از مواد مغذی ضروری بدن می توانید از انواع کلم ها ، هویج ، اسفناج ، بروکلی ، زرد آلو ، هندوانه ، انبه ، کدو حلوایی و سیب زمینی شیرین شده استفاده نمایید. تمامی این سبزیجات دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بوده که به درمان پولیپ بینی کمک می کند.

گیاه خوک طلایی : یکی از راه های موثر در روش خانگی درمان پولیپ بینی در بزرگسالانی که دوست ندارند قرص های شیمیایی مصرف کنند ، استفاده از گیاه خوک طلایی می باشد. این گیاه در آمریکای شمالی رشد می کند و دارای خاصیت آنتی باکتریال و ضد التهابی می باشد که در تسکین التهاب بسیار موثر است. در صورتی که باردار هستید مصرف این گیاه توصیه نمی شود.

استفاده از آب نمک : می توانید برای کاهش التهاب و تورم داخل بینی و همچنین پیشگیری از ایجاد مخاط  به دلیل مسدود شدن مسیر هوا از آب نمک استفاده نمایید. نمک سرعت تولید آدیپونکتین را کاهش می دهد. این ماده شیمایی در ایجاد التهاب موثر می باشد که با شست و شوی بینی با آب نمک می توانید آن را از مخاط بینی پاک نمایید و بدین ترتیب مشکلات مربوط به پولیپ بینی را برطرف کنید. برای این منظور می توانید نصف قاشق غذا خوری و یا کمتر را به یک فنجان آب جوشیده شده اضافه کنید. سپس اجازه دهید محلول خنک شود سپس آن را در یک ظرف اسپری ریخته و برای تمیز کردن حفره های بینی از آن استفاده نمایید.

از مصرف خوراکی های حساسیت زا دوری کنید

همانطور که می دانید مصرف غذاهای حساسیت زا ممکن است سبب ایجاد پولیپ در بینی شود. بنابراین عدم مصرف این دسته از مواد غذایی در پیشگیری از ابتلا به پولیپ نیز موثر است. از جمله مواد غذایی که ممکن است سبب واکنش های آلرژیک شود سویا ، تخم مرغ ، مخمر و خوراکی های حاوی گلوتن می باشد. همچنین توصیه می شود از مصرف مواد غذایی که دارای نگهدارنده هستند ، خودداری نمایید.

استفاده از دستگاه بخور

استفاده از بخور می تواند به مرطوب کردن سینوس ها و مسیر هوایی بینی کمک کند و موجب نرم شدن مخاط آن شود و بدین ترتیب از انسداد مسیر هوا جلوگیری می شود. همچنین می توانید برای درمان موثر علائم پولیپ بینی ، بخور دادن را امتحان نمایید. برای افزایش اثر درمانی می توانید کمی عصاره به محلول اضافه کنید. اگر دستگاه بخور ندارید ، می توانید یک کاسته آب جوش روی میز قرار داده و سرتان را در چند سانتی متری کاسته نگه دارید سپس سر خود  و کاسته را با استفاده از یک حوله پوشانده و نفس های عمیق بکشید. خوب است بدانید که بخور دادن تا چندین بار در روز سبب برطرف شدن گرفتگی های بینی شده و ناراحتی های ناشی از پولیپ را از بین می برد. این روش بسیار ساده بوده و به راحتی در خانه می توان آن را امتحان کرد.

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

مدت زمان جراحی پروتز سینه

مدت زمان جراحی پروتز سینه

با توجه به این که امروزه اکثر بانوان شاغل هستند ، وقتی قصد انجام یک جراحی را می کنند ؛ می خواهند بدانند مدت زمان انجام و دوره بهبودی آن چقدر است و به چند روز مرخصی نیاز دارند. از این رو یکی از پرتکرارترین سوالاتی که در جلسه مشاوره عمل پروتز سینه از جراح به دفعات...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

5 7 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
7 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نفیسه احمدیان
نفیسه احمدیان
3 سال قبل

سلام من از جراحی پولیپ بینی میترسم ، آیا با دارو میشه رفعش کرد یا حتما باید جراحی بشه؟

زهرا پارسا
زهرا پارسا
3 سال قبل

در خصوص روش های جراحی پولیپ بینی هم توضیح بدین.ممنونم

ساحل نادرپور
ساحل نادرپور
3 سال قبل

من پولیپ دارم انقدر تنفس برام سخته شده

رضا دولتی
رضا دولتی
3 سال قبل

پولیپ بینی باعث نفس تنگی میشه ؟

مهسا ایزدی
مهسا ایزدی
3 سال قبل

پولیپ بینی با بی حسی انجام میشه؟

اشکان زارعی
اشکان زارعی
3 سال قبل

از تامپون استفاده میشه؟

رضا دادگر
رضا دادگر
3 سال قبل

۱۹ سالمه میتونم عمل کنم پولیپ بینیم رو؟

مقالات مرتبط

لیفت شقیقه

لیفت شقیقه

لیفت شقیقه که لیفت تمپورال نیز نامیده می شود ، یک فرایند جراحی پلاستیک است که برای بالا کشیدن بخش بیرونی یا انتهایی ابروها مورد استفاده قرار می گیرد. این فرایند می تواند خطوط پنجه کلاغی کنار چشم ها را درمان کرده و ناحیه اطراف شقیقه ها را محکم کند. در این مقاله راز...

کاشت مو

کاشت مو

همیشه این سوال براتون پیش میاد که بعد از کاشت مو (Hair transplant) میزان تراکم به چه صورت میشه آیا مثل قبل موهای پرپشتی میتونید داشته باشید ؟؟!! یا اینکه خط رویش مو میتونه طبیعی باشه که کسی متوجه پیوند مو شما نشه ؟؟؟!! یا این سوال که آیا موها بصورت فلپ برداشته میشه یا...

جراحی پلک

جراحی پلک

جراحی پلک که تحت عنوان بلفاروپلاستی نیز شناخته می شود، یک روند جراحی برای کاهش پف پلک های پایینی و برداشتن پوست اضافی از پلک های بالایی می باشد. این جراحی معمولاً با اهداف زیبایی انجام می شود، ولی می تواند به عنوان یک روش موثر برای بهبود بینایی در بیمارانی که افتادگی...