| خانه 4 درمانی 4 سرطان سینه

سرطان سینه

اردیبهشت ۲۴, ۱۴۰۲ | درمانی | ۶۴ دیدگاه ها

سرطان سینه (Breast cancer) زمانی آغاز می شود که سلول ها به شکلی غیر قابل کنترل شروع به رشد کنند. سلول های سرطان پستان معمولاً یک تومور را شکل می دهند که اغلب به صورت یک برآمدگی، قابل لمس بوده و با اشعه ایکس قابل رویت می باشد. سرطان پستان تقریباً منحصراً در زنان رخ می دهد، ولی برخی مردان نیز به این بیماری دچار می شوند. حتما حتما این مقاله رو در سایت راز جراحی مطالعه کنید تا تمام ابهامات شما برطرف شود با ما همراه باشید.

سرطان سینه -راز جراحی

 

همیشه با خاطر داشته باشید که اغلب برآمدگی های پستان خوش خیم هستند و در واقع سرطانی ( بدخیم ) نمی باشند. تومورهای غیر سرطانی، توده های رشد کرده ناهنجاری می باشند که به خارج از محدوده سینه رشد نمی کنند. این توده ها برای زندگی فرد تهدید کننده محسوب نمی شوند، ولی برخی انواع آنها، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهند. هر گونه برآمدگی یا تغییر بمنظور تعیین خوش خیم یا بدخیم بودن آن و احتمال تاثیرگذاری بر روی خطر سرطان در آینده، باید توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.

هرچند سرطان پستان یکی از علل اصلی مرگ و میر در میان زنان است، ولی با تشخیص زود هنگام در مرحله ۱ این بیماری، شانس زنده ماندن ۹۰ درصد می باشد. بنابراین با رفع تصورات غلط در مورد سرطان سینه و اهمیت دادن به سلامت خود از طریق آزمایشات در منزل و انجام تست های غربالگری ماموگرام منظم و کسب اطلاعات جامع و کامل با مطالعه مقاله زیر و به اشتراک گذاشتن آن با دوستان و آشنایان خود، لذت یک زندگی سالم و بدون دغدغه را به خود و عزیزانتان هدیه دهید.

افراد در خطر ابتلا به سرطان پستان

علت بروز سرطان سینه

پزشکان بر این مسئله آگاه هستند که سرطان پستان زمانی نمود پیدا می کند که تقسیم سلول های سینه به طور غیر طبیعی شروع می شود. در این شرایط سرعت تقسیم آن ها از حد نرمال فراتر رفته و با ادامه پیدا کردن این روند توده یا غده های سرطانی تشکیل می شوند. بعد از آن سلول های سرطانی ممکن است در بافت سینه پراکنده شوند و به سمت گره های لنفاوی یا سایر نقاط بدن پیشروی کنند. تقسیم غیر طبیعی سلول ها به سبب بروز جهش در DNA آن ها نمود پیدا می کند. حال نکته مبهم این است که دلیل بروز جهش DNA مشخص نیست. یعنی معلوم نیست به چه علتی DNA سلول ها دچار تغییر می شوند.

یک سری تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می دهند که تغییرات هورمونی ، نوع و سبک زندگی و عوامل محیطی می توانند ریسک فاکتورهایی برای سرطان سینه باشند. البته هستند اشخاصی که در معرض هیچ ریسک فاکتوری قرار ندارند اما بازم هم به سرطان پستان مبتلا می شوند که دلیل این امر همچنان مجهول است.

ریسک فاکتورهای مربوط به سن در سرطان پستان

با افزایش سن ریسک ابتلا به سرطان پستان نیز بالا می رود. حدود ۸۰ درصد سرطان های سینه در میان زنان بالای ۵۰ سال وقوع می یابد. لازم به ذکر است که احتمال ابتلا آقایان به سرطان سینه هر چند کم است اما صفر نیست. اکثر مردانی که به این بیماری دچار شدند ، بیش از ۶۰ سال سن داشتند.

به غیر از روند طبیعی بالا رفتن سن موارد دیگری نیز وجود دارند که خطر وقوع بیماری را بالا برده و عملاً راهی برای ممانعت از بروز آن ها وجود ندارد؛ این عوامل به شرح زیر می باشند:

  • آغاز دوره پریودی : زنانی که سیکل قاعدگی شان در سنین کم (قبل از ۱۲ سال )  شروع می شود ، در مقایسه با سایرین کمی بیشتر در خطر سرطان پستان هستند. حال هر چه شروع پریودی در سن پایین تری رخ دهد ، ریسک بیماری بالا می رود.
  • شروع دوران یائسگی : میانگین سن یائسگی در خانم ها ۵۲ سال در نظر گرفته شده است. هر چه این پروسه به تاخیر بیفتد ، یعنی شخص در سن بالاتری یائسه شود ، خطر بیماری را بیشتر احساس خواهد کرد.
  • تراکم بافت پستان : منظور از تراکم پستان ، مقدار بافت سینه در مقایسه با بافت های چربی درون سینه می باشد. اگر نسبت بافت پستان از بافت چربی بیشتر باشد ، یکی تراکم پستان بالاست و این امر ریسک سرطان سینه را بالا می برد.  تراکم پستانی میان زنان مختلف ، متفاوت بوده و به کمک ماموگرافی اندازه گیری می شود.
  • برخی از کیست های خوش خیم پستان : شمار زیادی از کیست های خوش خیم در بیماری سرطان سینه نقشی ندارند. اما افرادی که کیست هیپرپلازی آتیپیک یا نئوپلازی لوبولار دارند ، بروز بیماری کمی برای آنان محتمل تر است.

ریسک فاکتورهای مربوط به سبک زندگی در سرطان سینه

همان طور که کمی پیش تر توضیح دادیم ، سبک زندگی ناسالم می تواند خطر ابتلا به بیماری را دو چندان کند. در ادامه مقاله راز جراحی به یک سری از این عوامل می پردازیم:

  • مشروبات الکلی : مصرف بی رویه نوشیدنی های الکلی با ابتلا به سرطان پستان رابطه مستقیمی دارد. پس برای اینکه که از این خطر در امان بمانید ، باید مصرف مشروبات الکلی را محدود کنید.
  • عدم تحرک و اضافه وزن غیر متعارف : تجمع توده های چربی بیش از حد در نقاط مختلف بدن که باعث چاقی مفرط می شود ، می تواند فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان پستان قرار دهد. زنان بعد از دوران یائسگی به چاقی دچار می شود. در این شرایط بایستی میزان غذا خوردن و سطح فعالیت هایتان را تنظیم نمایید تا از چاقی جلوگیری شود.
  • دخانیات : مدارک و شواهد زیادی وجود دارند که نشان می دهند سیگار یا هر ماده مخدر دیگری در بروز بیماری سرطان سینه تاثیر گذار است. حال اگر فردی سیگار بکشد و سابقه این بیماری در میان افراد خانواده او نیز وجود داشته باشد ، ریسک سرطان افزایش پیدا می کند. اگر دختران در سنین جوانی سیگار کشیدن را شروع کرده باشند ، وقوع سرطان برای آنان محتمل تر است. چنانچه فرد سیگار را ترک کند تا ۲۰ سال پس از آن نیز همچنان ریسک بیماری باقی می ماند.
  • بارداری و شیردهی : هر زن در یک مقطع سنی به لحاظ فیزیکی و سیستم بدن ، نیاز است که باردار شود و پروسه شیردهی را پشت سر بگذارد. عدم وقوع این رویداد می تواند تغییراتی را در بدن ایجاد کند که ریسک سرطان را بالا می برد. به طور کلی بارداری و شیر دهی تا حدودی خطر سرطان را کاهش می دهند.

ریسک فاکتورهای مربوط به داروهای مصرفی در سرطان پستان

قرص های پیشگیری از بارداری نیز می توانند باعث سرطان سینه شوند؛ به گونه ای که حتی تا چند سال بعد از ترک مصرف ، ریسک ناشی از آن ها باقی می ماند. هورمون درمانی نیز همچون داروهای ضد بارداری ریسک سرطان را بالا می برند و اثر ان تا مدت ها نیز ماندگار است. گفتنی است ریسکی که از آن حرف می زنیم درصد بالایی را شامل نمی شود و کسی که در معرض هر یک از موارد فوق باشد لزوماً درگیر سرطان نمی شود ؛ همچنین برخلاف این مسئله نیز صادق است. یعنی افرادی هم هستند که هیچ یک از شرایط فوق را دارا نبوده اما به بیماری مذکور دچار شده اند. تحقیقات در این زمینه همچنان در حال انجام است تا پاسخ قطعی برای علت وقوع سرطان سینه بدست آید.

سرطان سینه - راز جراحی

 

انواع سرطان سینه

آنکولوژیست ها از گزارشات پاتولوژیکی و تست های تصویر برداری برای تعیین مرحله سرطان پستان استفاده می کنند. نوع سرطان سینه به این موضوع بستگی دارد که این بیماری از کدام بخش این اندام منشاء گرفته است. مجاری شیر، لوبول های تولید شیر، بافت های همبند و غیره می توانند بعنوان منشاء های اصلی این بیماری محسوب شوند. انواع سرطان سینه به شرح زیر می باشد:

  • کارسینوم مجاری درجا ( DCIS )

این نوع سرطان سینه ، قابل درمان ترین شکل پیش سرطان می باشد ( گاهی سرطان پستان مرحله صفر نامیده می شود). این بیماری در مجرای شیر آغاز شده و رایج ترین نوع سرطان سینه غیر تهاجمی محسوب می شود. در DCIS، سلول ها ناهنجار هستند، ولی به بافت های نواحی اطراف گسترش پیدا نمی کنند. اگر این بیماری در طول زمان، بدون درمان رها شود، می تواند گسترش یابد و به صورت شکل تهاجمی سرطان ظهور کند.

  • کارسینوم مجاری تهاجمی ( IDC )

این بیماری، رایج ترین نوع سرطان سینه می باشد و حدوداً ۸۰ درصد تمام موارد سرطان های سینه تهاجمی را شامل می شود. این بیماری نیز مانند نوع DCIS، از مجاری شیر منشاء می گیرد. سپس دیواره مجرا را تخریب کرده و بافت اطراف سینه را نیز مورد هجوم قرار می دهد. این بیماری دارای توان بالقوه برای شیوع به نواحی دیگر بدن نیز می باشد.

  • کارسینوم لوبولار تهاجمی ( ILC )

این نوع سرطان سینه در لوبول ها یا غدد تولید کننده شیر در پستان ها آغاز می شود. ILC  دارای توان بالقوه گسترش در بافت های خارج از لوبول ها و بافت های اطراف سینه بوده و می تواند به نقاط دیگر بدن نیز پخش شود. این نوع سرطان پستان تنها ۱۰ درصد کل فرم های تهاجمی این بیماری را تشکیل می دهد.

  • سرطان پستان التهابی ( IBC )

IBC یک نوع تهاجمی و نادر می باشد. این بیماری باعث ایجاد تورم و قرمزی در یک یا هر دو سینه می شود. بیمار در ناحیه آسیب دیده، احساس گرمی، سنگینی و حساسیت می کند. در بیماران IBC، پوست اطراف ناحیه سینه سفت و زبر می شود. این نوع سرطان در ماموگرام غربالگری به خوبی نشان داده نمی شود و در مقایسه با دیگر انواع سرطان پستان ، پنج سال زودتر حمله خود را آغاز می کند.

  • بیماری پاژه پستان ( یا نوک سینه )

بیماری پاژه نوع نادر دیگری از سرطان سینه می باشد که پوست نوک سینه و هاله ( حلقه تیره پوست اطراف نوک سینه ) را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری باید از اگزمای نوک پستان متمایز شود. در افراد آسیب دیده توسط بیماری پاژه، نوک و هاله پستان اغلب پوسته پوسته و قرمز شده یا دچار خارش می شود. همچنین گاهی بیماران ترشح مواد زرد رنگ یا خون آلود را از نوک سینه خود تجربه می کنند. بیشتر افراد مبتلا به بیماری پاژه، دارای سرطان پستان تهاجمی پایه یا DCIS در همان پستان می باشند.

  • سرطان سینه متاپلاستیک

سرطان پستان متاپلاستیک نیز نوع بسیار نادر و تهاجمی می باشد. این بیماری در مجرای شیر آغاز شده و پس از پیشرفت، به شکل تومورهای خیلی بزرگ نمایان می شود. این تومورها حاوی ترکیبی از سلول هایی می باشند که در زمان مقایسه با سرطان های سینه معمولی، دارای ظاهری متفاوت بوده و اغلب تشخیص آنها دشوار تر می باشد.

  • آنژیوسارکومای سینه

آنژیوسارکوما یک تومور بافت نرم کمیاب در پستان است. این بیماری در فرم اولیه خود بدون هیچگونه پیش آگهی مشخص بروز می کند. شکل ثانویه آن با سابقه بافت سینه ای که قبلاً تحت پرتودرمانی قرار گرفته است، ارتباط دارد.

  • سرطان سینه در مردان

سرطان سینه در مردان بسیار نادر است. برخی تشابهات بین سرطان سینه مردان و زنان وجود دارد، ولی تفاوت های مهمی هم بین آنها مشاهده می شود. رایج ترین نوع این سرطان مشترک بین مردان و زنان کارسینوم مجاری تهاجمی می باشد که البته در میان انواع سرطان پستان ، نوع خاصی محسوب نمی شود.

سن سرطان سینه

همه افراد زنده، روند افزایش سن را سپری می کنند و مثل بسیاری بیماری های دیگر خطر سرطان پستان نیز با بالاتر رفتن سن، افزایش می یابد. برای مثال، بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، در حدود ۱ مورد از هر ۸ مورد سرطان های سینه تهاجمی، در زنان کمتر از ۴۵ سال گسترش می یابد. حدود ۲ مورد از هر ۳ سرطان سینه تهاجمی نیز در زنان بالای ۵۵ سال یافت می شود. در واقع، فرایند بالا رفتن سن بزرگترین فاکتور خطر برای سرطان پستان محسوب می شود. بهمین علت است که هر قدر سن مان بیشتر می شود، احتمال آسیب دیدگی های ژنتیکی ( موتاسیون ) در بدن نیز افزایش می یابد. با افزایش سن، میزان توانایی بدن برای ترمیم آسیب های ژنتیکی، کاهش پیدا می کند.

سرطان سینه چه علائمی دارد ؟

اولین علائم و نشانه سرطان سینه که اکثر افراد متوجه آن می شوند، وجود یک برآمدگی در سینه یا ضخیم شدن بخشی از آن می باشد.

علائم سرطان سینه - راز جراحی

برخی از علائم سرطان سینه به شرح زیر می باشد:

  • برآمدگی در سینه

اولین علائم سرطان پستان که بسیاری از زنان متوجه آن می شوند، وجود یک برآمدگی در پستان می باشد. بیشتر برآمدگی ها در این اندام، سرطانی نیستند. بیشتر برآمدگی های خوش خیم پستان شامل موارد زیر می باشند:

  1.  نواحی دارای برآمدگی های نرمال که درست قبل از دوره قائدگی پدیدار می شوند.
  2.  کیست ها- کیسه های حاوی مایع در بافت پستان که کاملاً رایج هستند.
  3.  فیبروآدنوما- تجمعی از بافت غده ای فیبروز ( که در زنان جوان، برای مثال زنان زیر ۳۰ سال رایج می باشد)

کنترل این برآمدگی ها توسط پزشک حائز اهمیت است. پزشک تست هایی را بمنظور تشخیص سرطانی یا غیر سرطانی بودن این برآمدگی ها تجویز می نماید.

  • برآمدگی یا تورم در زیر بغل

شما معمولاً نمی توانید غدد لنفاوی در بدن خود را حس کنید. ولی این غدد در زمان ابتلا شما به عفونت یا سرماخوردگی، متورم می شوند. بخشی از این غدد شامل گره های لنفاوی زیر بغل می باشد. سرطان سینه یکی از علل تورم غدد لنفاوی یا برآمدگی های زیر بغل می باشد که البته از رواج بسیار اندکی برخوردار است.

  • تغییر اندازه، شکل یا احساس در سینه ها

سرطان گاهی باعث بزرگ تر بنظر رسیدن یا حتی تغییر شکل طبیعی سینه ها و تغییر احساس در آنها می شود. بسیاری از زنان سالم، درست قبل از دوره قائدگی متوجه ایجاد برآمدگی و حساس شدن سینه های خود می شوند. تغییر اندازه، شکل و احساس در سینه ها، می تواند بعنوان یک علامت هشدار دهنده در سینه های شما محسوب شود.

  • تغییرات پوست

تغییرات پوست شامل چروک شدن، کشیده شدن پوست به داخل، جوش زدن یا قرمزی پوست سینه می باشد. برخی افراد در نوک سینه یا پوست اطراف آن جوش زدن را تجربه می کنند. در این شرایط، پوست سینه شبیه به پوست پرتقال بنظر رسیده و بافت آن متفاوت می شود. این حالت گاهی در اثر سایر مشکلات سینه نیز حادث می گردد. ولی در هر حال در صورت مشاهده هرگونه شرایط غیر عادی برای چک آپ شدن به پزشک خود مراجعه کنید.

  • ترشح مایعات از نوک سینه

ترشح مایعات از نوک سینه در زنانی که باردار نبوده و در دوره شیردهی نمی باشند، می تواند علامت سرطان سینه به شمار آید. ولی سایر عوامل نیز می تواند در بروز چنین حالتی دخیل باشد.

  • تغییر موقعیت نوک سینه

گاهی نوک یک سینه به سمت داخل کشیده شده یا کوچک می شود. در این حالت شکل و احساس آن متفاوت خواهد بود. اگر متوجه چنین تغییری در نوک یکی از سینه های خود شدید، به پزشک تان مراجعه کنید.

  • درد سینه

درد پستان بسیار رایج بوده و همیشه به دلیل وقوع سرطان نمی باشد. گاهی در یک یا هر دو سینه خود برای یک مدت زمان کوتاه احساس درد می کنید. شاید دلیل مشخصی برای چنین احساس دردی حتی در صورت انجام تست های مختلف، یافت نشود.

درجه بندی سرطان سینه

منظور از درجه بندی سرطان سینه چیست ؟ سرطان های پستان با توجه به میزان تغییر سلول های سرطانی در قیاس با سلول های طبیعی و سرعت رشد و انتشار آن ها ، درجه بندی می شوند. دقت کنید که درجه بندی سرطان پستان با مرحله آن متفاوت است.  پاتالوژیست بعد از آن که سلول های سرطانی نمونه برداری شده را زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار داد ، می تواند درجه بیماری را تعیین نماید.

سرطان سینه تهاجمی در سه گروه درجه بندی می شوند:

  1. در گرید یک بیماری ، سلول های سرطانی تشابه زیادی به سلول های طبیعی پستان داشته و سرعت تقسیم آن ها آهسته می باشد.
  2. در گرید دو کمی تفاوت میان سلول های سرطانی و سلول های بافت سینه وجود داشته و سرعت تکثیرشان به نسبت بالا می باشد.
  3. در گرید سه سلول های سرطانی کاملا شکل متفاوتی داشته و با سرعت بسیار بالایی تقسیم می شوند.

تاثیر درجه بندی سرطان پستان در انتخاب روند درمانی

تیم پزشکی زمانی که می خواهد پروسه درمان را برای بیمار در نظر بگیرد ، گرید سرطان را نیز مورد توجه قرار می دهد. اگر سرطان سینه گرید سه باشد ، به احتمال خیلی زیاد روند درمانی پیشنهادی شیمی درمانی است. پروسه شیمی درمانی کمک می کند تا هر سلول سرطانی که به سبب سرعت انتشار بالا در نقاط مختلف بدن پخش شده ، از بین برود. شیمی درمانی در گرید یک و دو ، به میزان خیلی کمتری کاربرد دارد. توجه داشته باشید که درجه بندی سرطان سینه به تنهایی نوع درمان را مشخص نمی کند ، بلکه در کنار سایر اطلاعات بدست آمده از روند بیماری ، گزینه های درمانی را پیش روی فرد قرار می دهد.

استیج های سرطان سینه

پزشک استیج بیماری سرطان پستان را با توجه اندازه تومور و اینکه آیا به گره های لنفاوی یا دیگر قسمت ها بدن انتشار یافته است یا خیر ، مشخص می نماید.

  • استیج ۰ : این مرحله را کارسینوم مجرای درجا نیز می نامند. در این استیج سلول های سرطانی تنها در مجاری سینه قرار دارند و بافت های اطراف را آلوده نکرده اند.
  • استیج ۱ : در این مرحله ، سایز تومور به ۲ سانتی متر افزایش پیدا می کند. در این شرایط معمولاً گره های لنفاوی به طور جدی درگیر بیماری نمی شوند یا تنها گروه های کوچکی از سلول های سرطانی در آن ناحیه به چشم می خورند.
  • استیج ۲ : در این فاز عرض تومور ۲ سانتی متر باقی می ماند و پراکندگی در چندین گره لنفاوی نواحی نزدیک را در پی دارد یا عرض غده از ۲ تا ۵ سانتی متر تغییر کرده و به گره های لنفاوی وارد نمی شود.
  • استیج ۳ : غده سرطانی عرض ۵ سانتی متری داشته و وارد گره های لنفاوی می شود یا اندازه عرض تومور بیش از ۵ سانتی متر شده و تنها تعداد بسیار کمی از گره های لنفاوی را آلوده می کند.
  • استیج ۴ : در استیج آخر ، سلول های سرطانی به اندام و ارگان های دور نزدیک بدن همچون استخوان ها ، کبد ، مغز یا ریه ها پراکنده می شوند.

علائم سرطان سینه التهابی

یکی از انواع نادر سرطان، سرطان سینه التهابی نامیده می شود که می تواند در مقایسه با سایر انواع سرطان ، علائم متفاوتی را به همراه داشته باشد. گاهی کل سینه شما قرمز و ملتهب بنظر رسیده و حساس می شود. سینه سفت شده و پوست آن شبیه پوست پرتقال خواهد شد.

تشخیص سرطان سینه

تشخیص سرطان سینه

پزشکان اغلب از تست های مضاعف برای یافتن یا تشخیص سرطان سینه استفاده می کنند. آنها زنان را به متخصص پستان یا یک جراح ارجاع می دهند. این بدان معنی نیست که فرد حتماً به سرطان مبتلا شده یا نیاز به جراحی دارد. این پزشکان، متخصصان در زمینه مشکلات سینه می باشند.

راه های تشخیص سرطان پستان به شرح زیر می باشد:

  • سونوگرافی پستان : دستگاهی که از امواج صوتی برای گرفتن تصاویر دقیق به نام سونوگرام از ناحیه ای از داخل سینه استفاده می کند.
  • ماموگرام تشخیصی : اگر شما در سینه خود با مشکلی مواجه شده اید، یا اگر ناحیه ای از پستان شما در ماموگرام غربالگری غیر طبیعی بنظر می رسد، پزشکان ماموگرام تشخیصی را برای شما تجویز خواهند کرد. این یک تست اشعه X بسیار دقیق از سینه ها می باشد.
  • تصویر برداری رزونانس مغناطیسی ( MRI ) : نوعی اسکن بدن که از مگنت متصل به کامپیوتر استفاده می کند. اسکن MRI تصاویر دقیقی از نواحی داخل سینه را خلق می نماید.
  • بیوپسی یا نمونه برداری : این تستی است که در آن بافت یا مایع، با هدف آزمایش در زیر میکروسکوپ و انجام تست های بیشتر، از سینه ها برداشته می شود. انواع مختلف نمونه برداری از قبیل بیوپسی با سوزن ریز، بیوپسی هسته ای، یا بیوپسی باز موجود می باشند.

تشخیص سرطان سینه در خانه

زنان بالغ با هر سنی، باید حداقل ماهی یک بار، سینه خود را معاینه کنند. در چهل درصد موارد، سرطان پستان به علت وجود برآمدگی در سینه تشخیص داده شده، به همین علت معاینه پستان توسط خود شخص از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با اینکه ماموگرافی قبل از احساس هرگونه برآمدگی، به تشخیص سرطان سینه کمک می کند، اما معاینه مرتب سینه به فرد اجازه می دهد با شکل آن آشنا شده، و در صورت بروز هرگونه تغییری به پزشک مراجعه کند.

معاینه سینه چطور باید انجام شود؟

در حمام: هر ماه، با نوک سه انگشت وسطی، تمام سطح هر دو سینه و زیر بغل را با فشار کم، متوسط و شدید بررسی کنید تا متوجه برآمدگی، سفت شدگی یا هر تغییر دیگری در پستان شوید.

جلوی آینه: ابتدا دست ها را کنار بدن قرار دهید و به صورت بصری، ظاهر پستان ها را مورد بررسی قرار دهید. در مرحله بعد، دست ها را بالای سر خود بگیرید. به دنبال هر تغییری در نوک یا کانتور پستان، تورم و فرورفتگی باشید. در مرحله بعد، کف دست ها را کنار بدن قرار داده و محکم فشار دهید تا عضلات منقبض شوند. حال به دنبال هر نوع فرورفتگی، چین خوردگی یا هر تغییر دیگری، به خصوص در یک سمت باشید.

در حال دراز کشیدن: برای تشخیص سرطان سینه در این حالت، بافت پستان باید به شکل یکسان روی قفسه سینه پخش شود. یک عدد بالش را زیر شانه راست خود قرار دهید و دست راست را پشت سر خود بگذارید. با استفاده از دست چپ، نوک انگشتان را به آرامی روی تمام مناطق سینه و زیر بغل بکشید. نوک پستان را فشار دهید و ترشحات و برآمدگی های آن را بررسی کنید. تمام این مراحل را برای پستان چپ نیز انجام دهید.

می توان برای تشخیص سرطان سینه، به معاینه شخصی اکتفا کرد؟

قبل از اینکه بتوان تومورها را احساس کرد، می توان از طریق ماموگرافی، در مراحل اولیه آن را تشخیص داد. اما وقتی این روش با معاینات منظم ترکیب شود، کمک شایانی به درمان زودهنگام این بیماری می کند. حس کردن بین هشت تا ده توده در پستان طبیعی است و نیازی به نگرانی نیست. اما برای مطمئن شدن، بهتر از با پزشک خود تماس بگیرید.

اقدامات قبل از درمان سرطان سینه

قبل از جراحی پستان ، تست هایی با هدف آمادگی شما برای درمان سرطان سینه انجام می پذیرد. شما با برخی از اعضای تیم درمانی خود ملاقات خواهید نمود. جهت انجام جراحی، معمولاً صبح در بیمارستان حاضر می شوید.

تست های مورد نیاز قبل از درمان سرطان پستان

قبل از جراحی سرطان سینه موارد زیر در شما کنترل می شود:

  • آمادگی شما برای قرار گرفتن تحت بیهوشی عمومی
  • اطمینان از قرار داشتن بدن شما در موقعیت مناسب برای سپری کردن دوره ریکاوری

برخی از تست های لازم برای قبل از جراحی شامل موارد زیر می باشد:

  • تست خون برای کنترل سلامت عمومی بیمار و کیفیت عملکرد کلیه ها و کبد
  • ECG برای کنترل سلامت قلب
  • تست های تنفسی ( که تحت عنوان تست های عملکرد ریه نامیده می شوند )
  • اکوکاردیوگرام ( یک تست بدون درد از قلب با استفاده از امواج صوتی )
  • تست اشعه X از قفسه سینه برای کنترل سلامت ریه ها

ملاقات های پیش ارزیابی سرطان پستان

ملاقات های پیش ارزیابی با هدف آماده نمودن بیمار برای جراحی سرطان سینه برگزار می شود. این ملاقات ها حدوداً یک هفته قبل از جراحی برگزار می شود. شما با تیم درمان خود ملاقات نموده و فرم رضایتنامه ای را برای نشان دادن موافقت تان با جراحی امضا می کنید. شما می توانید در این جلسات ملاقات کلیه سوالات مد نظر خود را بپرسید. سوالات خود را از قبل یادداشت کنید. هر قدر اطلاعات شما درباره آنچه قرار است اتفاق بیافتد، بیشتر باشد، احساس ترس شما نیز بیشتر کاهش پیدا خواهد کرد.

قبل از جراحی سرطان پستان با چه افرادی ملاقات می کنید؟

در مرکز درمان، شما با پرستار و دستیار مراقبت های بهداشتی ملاقات می کنید. این افراد موارد زیر را در شما کنترل خواهند کرد:

  • سلامت عمومی
  • وزن
  • فشار خون
  • نبض
  • دمای بدن

پرستار سوالاتی را از شما می پرسد تا از آمادگی شما برای جراحی اطمینان حاصل نماید. وی همچنین تست های مورد نیاز بعدی را نیز هماهنگ خواهد نمود. آنها در خصوص داروهای فعلی مصرفی تان سوال کرده و اطلاعات لازم در خصوص اقدامات مورد نیاز در زمان حضور در مرکز درمان را به شما آموزش می دهند.

همچنین در صورت نیاز به توقف مصرف برخی داروها قبل از جراحی، اطلاعات لازم در اختیار شما قرار داده خواهد شد. در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون یا داشتن برخی مشکلات پزشکی از قبیل دیابت حتماً اطلاع رسانی لازم را انجام دهید. بروشوری برای آموزش دادن نحوه ورزش های پا و تنفس بعد از جراحی با هدف کمک به ارتقاء روند ریکاوری در اختیار شما قرار داده خواهد شد.

سرطان سینه در مردان و زنان

سرطان پستان ، سرطانی است که در بافت سینه آغاز می شود. زنان و مردان، هر دو در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. این بدان معناست که همه از جمله مردان ، پسران و خانم ها، می توانند به این سرطان مبتلا شوند. سرطان سینه در مردان، نادر است. سرطان سینه در مردان ، کمتر از یک درصد کل ابتلا به این بیماری را تشکیل می دهد. از میان تمام انواع سرطان ها، سرطان پستان، یکی از مواردی است که زیاد درباره آن صحبت می شود. یک زن از هر هشت زن، در طول زندگی خود به این بیماری مبتلا می شوند. بهمین دلیل است که هر زنی باید در خصوص چگونگی نگهداری از خود در برابر این بیماری، اطلاعات لازم را کسب نماید. معمولاً این بیماری در لوله های انتقال دهنده شیر از سینه به نوک پستان آغاز می شود. اگر سرطان به بخش های دیگر پستان زنان یا بدن شیوع پیدا کند، سرطان سینه تهاجمی نام می گیرد. برخی سرطان های سینه تهاجمی تر بوده و با سرعت بالایی رشد پیدا می کنند.

مدیریت درد بعد از جراحی سرطان پستان

بعد از جراحی سرطان سینه ، تجربه کردن مقداری درد ، کاملاً طبیعی می باشد. با استفاده از داروهای مسکن جدید امروزی ، دیگر دلیلی برای تحمل درد وجود ندارد. اگر درد با استفاده از داروهای مسکن فروکش نکرد ، احتمالاً مشکل جدی تری وجود داشته و باید به پزشک مراجعه شود.

با مدیریت صحیح درد ، می توانید فرایند بهبود را سرعت بخشیده و زودتر به فعالیت های نرمال خود باز گردید. قبل از جراحی در خصوص گزینه های کنترل درد که در گذشته ، تاثیر بهتری بر روی بدن شما داشته اند ، گفتگو کنید. بعد از جراحی ، پزشک و پرستار شما ، در خصوص نوع دارو و دوز مصرفی مناسب ، اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شما قرار می دهد. در صورت نیاز ، پزشک نوع دارو و دوز آن را تغییر می دهد. مقدار دردی که بعد از جراحی تجربه می کنید به فاکتورهای متعددی از جمله نوع روند جراحی و آستانه درد شما وابسته است.

مراقبت از زخم ها بعد از جراحی سرطان سینه

معمولاً برش ایجاد شده در طول جراحی سرطان سینه ، بعد از فرایند ، با چسب جراحی یا استری استریپ ها بسته می شود. برای تمیز کردن این زخم ها ، شما می توانید به آرامی ناحیه را شستشو داده و با پد مخصوص آن را خشک کنید. شما باید تا زمان صلاحدید پزشک ، استری استریپ ها را دست نخورده در محل خود باقی بگذارید. گاهی اوقات بخیه های غیر جذبی مورد استفاده قرار می گیرد. در چنین شرایطی پزشک نحوه مراقبت از آنها را قبل از انجام جراحی ، برای شما شرح خواهد داد.

درمان سرطان سینه

گزینه های درمان سرطان سینه شامل موارد زیر می باشد:

  • جراحی برای برداشتن سینه، گره های لنفاوی در زیر بغل، پوشش واقع بر روی قفسه سینه و ماهیچه های قفسه سینه
  • پرتو درمانی بعد از جراحی برای کشتن هر گونه سلول سرطانی باقی مانده و مورد هدف قرار دادن تومورهای ویژه
  • شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی که به بخش های دیگر بدن شیوع پیدا کرده اند
  • هورمون درمانی برای مسدود کردن هورمون هایی که می تواند به رشد انواع خاصی از سرطان های سینه کمک کند

در طول درمان و پس از آن، پزشک تان از شما می خواهد تا تست های بیشتری را انجام دهید. این تست ها شامل تست هایی در طول تشخیص می باشند. تست های فالو آپ نیز نشان می دهند که درمان تا چه اندازه مفید بوده و چگونه عمل کرده است. این تست ها همچنین دارای قابلیت نشان دادن این مطلب هستند که آیا سرطان سینه قابل برگشت است یا خیر.

 

داروهایی که برای درمان سرطان سینه استفاده می شوند، بسته به نوع سرطان، قبل یا بعد از جراحی تجویز می شوند. سرطانی که روی گیرنده استروژن و پروژسترون تاثیر می گذارد، احتمالا به آندوکرین (هورمون) درمانی جواب می دهند. این داروهای باید بین پنج تا ده سال مصرف شوند تا شانس بازگشت دوباره این نوع سرطان سینه نصف شود. آندوکرین تراپی می تواند باعث بروز علائم یائسگی شود.

مدت زمان درمان سرطان سینه چقدر است؟

فاکتورهای متعددی وجود دارد که باید در زمان تعیین مدت زمان طول کشیدن درمان سرطان پستان در نظر گرفته شود. حتی پزشک شما تنها می تواند تخمین هایی را بر اساس میزان پیشرفت سرطان شما در بافت سینه و اینکه این سرطان در کجا، متاستاز شده است، بزند.

این تخمین ها بر اساس دهه ها تجربه و تحقیقات دارویی استوار می باشد. با این وجود، شما باید از پزشک خود بخواهید تا این تخمین ها و برآوردها را نیز در اختیار شما قرار دهد. این برآوردها و تخمین ها می تواند در برنامه ریزی و مبارزه با فاکتورهایی که باعث بروز عوارض جانبی می شوند، کارساز باشد. با در نظر گرفتن تمام فاکتورهای دخیل در میزان طول کشیدن ، درمان برای سرطان پستان، می تواند به دو الگو تقسیم شود: سرطان سینه در مرحله اولیه و سرطان سینه پیشرفته.

در زمان تلاش برای ترسیم مدت زمان طول کشیدن درمان سرطان سینه، بهتر است نکات ذکر شده در این مقاله را مد نظر قرار دهید.

اگر خوش شانس باشید و زود این بیماری را در شما تشخیص داده شود، درمان سرطان پستان شما عموماً بین سه تا شش ماه به طول می انجامد. در این جا این گونه فرض می شود که زمانی که شما تحت درمان قرار می گیرید، بیماری دیگر بیش از این مرحله، پیشرفت نخواهد کرد. در موارد پیشرفته تر، معمولاً حداقل شش ماه برای دوره درمان، در نظر گرفته می شود. اینکه درمان چقدر بیشتر از این مدت طول بکشد، به جراحی های مورد نیاز شما و میزان پیشرفت سرطان وابسته است.

درمان سرطان سینه می تواند روی غذایی که می خوریم تاثیر بگذارد؟

بسیاری از افراد این سوال را در ذهن خود دارند که در طول دوره درمانی چه غذاهایی باید بخورند ، از چه غذاهایی دوری کنند و رژیم غذایی آن ها چگونه تحت تاثیر قرار می گیرد. روندهایی مثل شیمی درمانی و هورمون درمانی ممکن است عوارض جانبی داشته باشند که برخی از آن ها روی غذا و نوشیدنی هایی که میل می کنید تاثیرگذار است. ممکن است روتین روزانه شما بهم بخورد و همین روی الگوی غذا خوردنتان تاثیر منفی بگذارد. حتی استرس و اضطراب این بیماری روی اشتهای شما اثرگذار خواهد بود و امکان دارد کمتر و یا بیشتر از همیشه غذا بخورید.

بیشتر افراد بعد از جراحی ، بدون مشکل می توانند به غذا خوردن ادامه دهند. خوب غذا خوردن به بهبود و ریکاوری بدن کمک شایانی می کند. نمی توان به صورت قطع بیان کرد که شیمی درمانی چه تاثیری روی بدن خواهد داشت ، در برخی افراد هیچ تغییری در رژیم آن ها ایجاد نمی شود و برخی دیگر با عوارضی رو به رو می شوند که باعث ایجاد تغییر در برنامه غذاییشان می شود.

شیمی درمانی برای سرطان سینه باعث می شود تا سلول های سفید خون کم شوند ، همین امر ریسک ابتلا به عفونت را بالا می برد. در طول درمان ، باید به صورت مرتب از طریق آزمایش تعداد سلول های سفید خود را چک کنید. در صورتی که در معرض ابتلا به این مشکل باشید ، پزشک به شما پیشنهاد می کند تا یک رژیم غذایی خاص را پیش بگیرید.

در صورتی که در حین شیمی درمانی اشتهای خود را از دست دادیم ، چه غذایی بخوریم؟

در صورتی که اشتهای شما کاهش یافته است و یا طعم غذاها را متفاوت احساس می کنید ، بهتر است به جای اینکه در یک وعده ، غذای زیادی میل کنید ، آن را به چند وعده کوچک تبدیل نمایید. این امر به موارد زیر کمک می کند :

  • هر روز به جای سه وعده ، پنج یا شش وعده غذایی یا خوراکی بخورید
  • در صورتی که میل به غذای جامد نداشتید ، اسموتی ، آبمیوه و یا سوپ بخورید
  • اگر توانایی آن را دارید ، فعال باشید. ورزش کردن اشتها را زیاد می کند. برای مثال می توانید قبل از ناهار کمی قدم بزنید
  • توجه داشته باشید که با نوشیدن مایعات زیاد قبل از هر وعده ، اشتهای خود را کم نکنید.

تغییرات وزنی بعد از درمان سرطان سینه

پس از بهبود یافتن از این بیماری ، امکان دارد وزن اضافه کرده یا مقداری از آن را از دست بدهید. در این زمان ، باید با متخصص زنان و زایمان مشورت کنید تا ایشان تشخیص دهند که در محدوده وزنی سالم قرار دارید یا خیر. به این منظور پزشک قد و وزن را اندازه گیری کرده و سپس BMI شما را محاسبه خواهند کرد. اگر این مقدار خیلی بالا یا خیلی پایین باشد ، به شما کمک می کنند تا با رعایت یک برنامه غذایی سالم ، دوباره به وزن دلخواه خود برسید.

چرا اضافه وزن رخ می دهد؟

شما می توانید چربی های اضافی را به وسیله راه حل هایی که در ادامه ذکر کرده ایم از بین ببرید. معمولا زمانی که مقدار کالری دریافتی از میزان کالری که میسوزد بیشتر باشد ، وزن اضافه می شود. برخی افراد در حین و یا بعد از درمان سرطان سینه وزن اضافه می کنند که این موضوع می تواند برای آن ها ناراحت کننده باشد. این اتفاق می تواند به علل زیر رخ دهد :

  • عوارض جانبی برخی داروها که اشتها را زیاد می کنند.
  • جمع شدن مایع در بدن
  • کمتر شدن فعالیت ها نسبت به حالت عادی
  • فرد به علت اضطراب ، بیش از حد لازم غذا بخورد
  • یائسگی که در نتیجه درمان سرطان سینه رخ می دهد

چگونه می توان به روشی ایمن وزن کم کرد؟

اگر می خواهید وزن خود را پایین آورید ، انتظاراتی به جا و منطقی داشته باشید و هدفتان از بین بردن نیم تا یک کیلو چربی در هفته باشد. تنها راه برای رسیدن به این هدف ، این است که تغییراتی دائمی را در روش غذا خوردن و روتین ورزشی خود ایجاد کنید. به این منظور باید :

  • حجم وعده غذایی را کم کنید. برای مثال از بشقاب کوچک تری استفاده کنید.
  • روزانه حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات میل نمایید.
  • در انتخاب نان و پاستا ، آن موردی را برگزینید که سرشار از گندم کامل باشد.
  • از محصولات لبنی با چربی پایین استفاده کنید.
  • میزان گوشت مصرفی را کم کنید و تا جایی که می توانید چربی آن را جدا نمایید.
  • پس از بهبود یافتن از سرطان سینه ، حبوبات را در رژیم خود بگنجانید.
  • میزان الکلی که می نوشید را محدود کنید
  • سعی کنید بیسکوییت ، کیک ، شکلات و چیپس را کنار بگذارید.
  • بیشتر غذای خانه را میل نمایید.

چگونه می توان وزن اضافه کرد؟

در صورتی که در طول این سفر وزن خود را از دست داده اید ، می توانید با تغییرات ساده ای در برنامه غذایی خود به راحتی به وزن مناسب برسید. برای افزایش وزن ، باید کالری و پروتئین بیشتری به بدن وارد کنید. سعی کنید در طول روز سه وعده غذایی کامل و خوراکی های مختلف بخورید. برای مثال گوشت ، ماهی ، تخم مرغ ، آجیل ، دانه غلات و حبوبات سرشار از پروتئین هستند. می توانید چربی های مفیدی که در آواکادو ، زیتون و یا روغن بادام زمینی هستند را نیز در رژیم خود بعد از بگنجانید.

سلامت استخوان بعد از درمان سرطان سینه

در برخی افراد درمان هایی مثل شیمی درمانی یا هورمون درمانی می تواند روی سلامت استخوان تاثیر بگذارد. این امر می تواند ریسک پوکی استخوان وکاهش تراکم استخوان را بالا ببرد. از آنجایی که وجود کلسیم برای سلامت استخوان ها مفید و ضروری می باشد ، به همین خاطر مهم است که در رژیم غذایی خود مواد غذایی که حاوی کلسیم هستند را بگنجانید و یا از قرص های آن استفاده نمایید. منابع خوب برای کلسیم شامل موارد زیر می شوند :

  • شیر و محصولات لبنی مثل ماست و پنیر
  • میوه خشک مثل زردآلو و انجیر
  • ماهی هایی که استخوان هایشان قابل خوردن می باشد. ساردین ، ماهی کولی و سملت سفید از این دست می باشند
  • سبزیجات برگ دار مثل بروکلی ، کلم و شاهی
  • حبوباتی مثل لوبیا سبز و قرمز
  • آجیل که شامل بادام ، گردو و کنجد می شود
  • بامیه

ویتامین ها و مکمل هایی که می توانید در حین و بعد از درمان سرطان پستان مصرف کنید

اگر تنها با رعایت رژیم غذایی مواد مغذی و یا ویتامین های مورد نیاز به بدنتان نمی رسد ، پزشک برایتان مکمل تجویز خواهد کرد. برای مثال در صورتی که سلامت استخوان ها تحت تاثیر شیمی درمانی قرار گرفته باشد ، قرص کلسیم یا ویتامین D تجویز خواهد شد. هرچند در صورتی که هیچ مشکلی در بهبود یافتن از سرطان سینه نداشته باشید ، این مکمل ها لازم نیستند.

برخی افراد می پرسند که آیا برخی محصولات گیاهی می تواند کمکی کند یا خیر. برای مثال عوارض حاصل از درمان با این داروها تسکین می یابند؟ هرچند باید در نظر داشته باشید که ایمنی و تاثیرگذاری برخی محصولات گیاهی کامل مشخص نیست و برخی نیز ممکن است روی درمان این بیماری اثری منفی بگذارند. پیش از مصرف هر یک از این محصولات موظفید با پزشک خود مشورت نمایید.

غربالگری سرطان سینه و کووید ۱۹

پاندمی کووید ۱۹ باعث شده است که بسیاری افراد نتوانند ماموگرافی خود را انجام دهند. اگر موعدی برای ماموگرافی شما مقرر شده است، دست نگه ندارید. با پزشک خود تماس گرفته و قرار ملاقاتی را تنظیم کنید. اگر علائمی از سرطان در خود مشاهده کردید، با پزشک تماس بگیرید. انجام منظم ماموگرافی، بهترین روش برای تشخیص زود هنگام سرطان و در نتیجه درمان موثر تر آن می باشد. استفاده از ماسک و انجام تست کرونا توسط پزشک، پرسنل و بیماران، و نیز ضد عفونی شدن کلیه تجهیزات، محیطی امن را جهت انجام تست غربالگری فراهم می آورد.

غربالگری سرطان سینه و واکسن کووید ۱۹

در خصوص انجام تست ماموگرافی قبل از اولین دوز واکسن کووید ۱۹ یا ۴ الی ۶ هفته بعد از دریافت دوز نهایی واکسن خود، با پزشک، صحبت کنید. واکسن کووید ۱۹ می تواند باعث تورم گره های لنفوای در زیر بغل شود. این امر طبیعی بوده و به مرور زمان، از بین می رود. البته، گره های لنفاوی متورم در زیر بغل، می تواند نشانه ابتلا به این نوع سرطان نیز باشد که در تست ماموگرافی، نشان داده خواهد شد

انتخاب جراح سرطان سینه

بعد از تشخیص سرطان سینه، یکی از مهم ترین تصمیم ها، انتخاب جراح سرطان سینه و تیم متخصص می باشد. برای دریافت بهترین مراقبت، شما به تیمی نیاز دارید که شامل متخصصینی از قبیل جراح سینه ، آنکولوژیست دارویی، آنکولوژیست پرتودرمانی، جراح پلاستیک، و یک مشاور ژنتیک باشد.

فرایند تحقیق و ملاقات با پزشکان، در ابتدا ترسناک و دشوار به نظر می رسد. شاید در ابتدا این وسوسه در شما ایجاد شود که اگر زودتر تصمیم گیری کنید، می توانید درمان را سریع تر آغاز کنید. ولی به خاطر داشته باشید که در اکثر موارد، شما باید برای انتخاب دقیق پزشکانی که می توانند برای مورد شما مناسب باشند، وقت بگذارید.

در اینجا پنج چیزی که باید در زمان انتخاب اعضای کلیدی تیم درمان سرطان سینه مد نظر قرار دهید، آمده است:

۱ . آیا نحوه برخورد آنها خوب است؟

لازم است که پزشک شما، همه چیز را به شیوه ای قابل فهم برای شما شرح داده، به حرف های شما توجه نموده و دغدغه های شما را جدی بگیرد. شما از پزشک خود انتظار دارید که سوالات شما را به وضوح پاسخ داده و زمانی که شما گزینه های درمان را که درباره آن تحقیق کرده اید، مطرح می کنید، نباید نگاه تحقیر آمیزی به شما داشته باشد.

از خودتان بپرسید: آیا این فرد از فعالیت در حوزه پزشکی لذت می برد یا به نظر می رسد که از روی اجبار در این عرصه فعالیت دارد؟ در صورت امکان یکی از اعضای قابل اعتماد را در یکی از ملاقات های خود با پزشک به همراه ببرید. وقتی شما عصبی یا غمگین هستید، درک مطالبی که پزشک درباره آنها صحبت می کند و نیز قضاوت درباره تعاملات او با شما، دشوار خواهد بود. یک دوست یا عضو خانواده می تواند این ارتباط را بهتر قضاوت کند.

۲ . آیا تیم منتخب، دارای تخصص مناسب می باشند؟

مطمئن شوید که پزشک دارای تجربه و تخصص مناسب می باشد. برای مثال، جراح و آنکولوژیستی را انتخاب کنید که به جای درمان چندین نوع سرطان، در زمینه سرطان سینه تخصص داشته باشد. در طول ملاقات، سوالاتی را از پزشک بپرسید تا بفهمید که او درباره جدیدترین پیشرفت ها و دستاورد های درمانی که مرتبط با موقعیت شما می باشد، از سواد کافی برخوردار است. برای مثال می توانید بپرسید: آیا پیشرفت های پزشکی وجود دارد که بتواند گزینه درمان سرطان پستان من را تحت تاثیر قرار دهد؟ آیا آزمایشات بالینی وجود دارد که من بتوانم در آنها شرکت کنم؟ شما می توانید با تحقیق درباره گزینه های تشخیص و درمان خود، از قبل برای این گفتگو آماده شوید.

۳ . آیا پرسنل ادرای، مسئولیت پذیر هستند؟

به پر تلاش و مسئولیت پذیر بودن پرسنل و پاسخگو بودن آنها به تماس های شما، توجه کنید. سعی کنید قبل از هر اقدامی، با پزشک خود در خصوص مشکلاتی که با پرسنل دارید، صحبت کنید.

۴ . آیا آنها مشکل شما را در دراز مدت پیگیری می کنند؟

پزشک شما برای چندین سال، خصوصاً در صورت متاستاتیک بودن سرطان سینه، یا دریافت هورمون درمانی بر یک مبنای دراز مدت، یا در صورت وجود یک ژن مادرزادی جهش یافته که خطر سرطان سینه شما را افزایش می دهد، با شما در ارتباط خواهد بود. بهمین دلیل، بهتر است پزشکی را انتخاب کنید که دوره بازنشستگی او نزدیک نباشد. صرفنظر از اینکه قرار است شما برای یک مدت کوتاه یا مدت زمان طولانی با پزشک در ارتباط باشید، بهتر است مطمئن شوید که او به الویت های شما ارزش قایل می شود.

۵ .آیا می خواهید به جستجو برای یک پزشک دیگر ادامه دهید؟

در نهایت، هدف شما باید دریافت بهترین مراقبت باشد تا بتوانید بیشتری مزیت را با حداقل عوارض جانبی، درست از ابتدای درمان و در مسیر حرکت رو به جلو در هر نقطه از مراحل دریافت درمان، بدست آورید. اگر در خصوص توصیه های درمانی سرطان سینه ، تخصص یا مهارت های ارتباطاتی یک پزشک، به اعتماد به نفس کافی دست پیدا نکرده اید، تردید نکنید. اگر احساس می کنید که تشخیص شما صحیح نبوده یا نیاز به اطلاعات بیشتری برای تصمیم گیری درباره درمان سرطان پستان خود دارید، جستجو در زمینه گزینه های پزشکان دیگر، می تواند مفید واقع شود.

راه های پیشگیری از سرطان سینه - راز جراحی

راه های پیشگیری از سرطان سینه

پیشگیری از سرطان پستان با عادات سالم از قبیل محدود کردن مصرف الکل و فعال بودن آغاز می شود. آنچه را که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان انجام دهید، شناسایی کنید. تحقیقات نشان می دهد که تغییرات سبک زندگی می تواند خطر سرطان را حتی در زنانی که در معرض خطر بالا قرار داند، کاهش دهد. برای کاهش دادن خطر ابتلا:

  • مصرف الکل را محدود کنید. هر قدر الکل بیشتری بنوشید، احتمال پیشرفت سرطان پستان در شما افزایش خواهد یافت.
  • وزن سالم را حفظ کنید. اگر وزن شما یالم است، برای حفظ آن تلاش کنید. اگر به کاهش دادن وزن نیاز دارید، از بهترین دکتر سرطان سینه بخواهید تا استراتژی هایی را برای تحقق این هدف در اختیار شما قرار دهد. تعداد کالری های مصرفی روزانه را کاهش داده و به تدریج، ورزش کردن را افزایش دهید.
  • از نظر فیزیکی فعال باشید. فعالیت فیزیکی می تواند به شما در حفظ وزن سالم کمک کند. بیشتر افراد بزرگسال باید در هفته، ۱۵۰ دقیقه فعالیت ملایم ایروبیک یا ۷۵ دقیقه فعالیت ایروبیک شدید به اصافه نرمش، حداقل دوبار در هفته را داشته باشند.
  • شیردهی . شیردهی نقش مهمی در پیشگیری از سرطان پستان ایفا می کند. هر قدر دوره شیردهی بیشتر باشد، تاثیرات حفاظتی و پیشگیرانه آن نیز بیشتر است.
  • هورمون درمانی قبل از یائسگی را محدود کنید . ترکیب هورمون درمانی می تواند خطر سرطان را افزایش دهد. با پزشک خود در خصوص خطرات و مزایای هورمون درمانی صحبت کنید. شما باید بتوانید علائم درمان ها و داروهای غیر هورمونی را مدیریت کنید.

آیا رژیم سالم می تواند از سرطان پستان پیشگیری کند؟

پیشگیری از سرطان با تغذیه

خوردن غذاهای سالم خطر بروز برخی انواع سرطان و نیز دیابت، بیماری ها و سکته قلبی را کاهش می دهد. برای مثال، زنانی که غذاهای مدیترانه ای غنی شده با روغن زیتون و آجیل آلات می خورند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند. این رژیم عمدتاً بر پایه میوه ها، سبزیجات، غلات، حبوبات و آجیل استوار می باشد. حفظ رژیم غذایی سالم یک فاکتور کلیدی در پیشگیری از سرطان پستان محسوب می شود.

ضریب زنده ماندن مبتلایان به سرطان سینه

منظور از عنوان فوق این است که یک فرد مبتلا به سرطان پستان ، پس از تشخیص بیماری در قیاس با فردی که ابتلا بیماری برای او تشخیص داده نشده ، تا چه مدت زنده می ماند. موسسه ملی سرطان ایالات متحده آمریکا به اختصار NCI اخیراً آماری ارائه داده است که حدود ۹۰ درصد زنان مبتلا حداقل به مدت ۵ سال بعد از تشخیص سرطان زنده می مانند.

عوارض جراحی سرطان سینه

عوارض جانبی البته در موارد بسیار نادر ، بعد از انجام جراحی سینه ، دور از انتظار نمی باشد. برخی از این عوارض شامل موارد زیر است:

  • خونریزی از محل جراحی
  • عفونت زخم که در صورت وارد شدن باکتری به محل جراحی تفاق می افتد. عفونت می تواند روند بهبود را به تعویق بیاندازد.
  • ترومبوز رگ عمیق که یک لخته خون در یک رگ بزرگ در پا می باشد.
  • مشکلاتی در ریه ها که می تواند در طول یک دوره ۴۸ ساعته بعد از جراحی سینه به دلیل فقدان توانایی در کشیدن نفس عمیق ، درد قفسه سینه ، ضربان قلب شدید و عرق کردن اتفاق بیافتد.
  • واکنش به بیهوشی که البته در موارد بسیار نادر اتفاق می افتد. در برخی مواقع آلرژی به بیهوشی نیز مشاهده می شود. این علائم می تواند در دامنه ای از شدید تا خفیف گسترده شود.

سوالات پر تکرار درباره سرطان سینه

آیا سرطان سینه کشنده است؟

از هر ۳۹ نفری که به سرطان سینه مبتلا می شوند، یک نفر جان خود را از دست می دهد (۶.۲ درصد). در سال های اخیر میزان مرگ و میر خانم های زیر ۵۰ سال، تغییری  نداشته، اما در زنانی که سن بالاتری دارند، هر ساله یک درصد کاهش داشته است.

آیا سرطان سینه و سرطان تخمدان با یکدیگر ارتباط دارند؟

سرطان سینه و سرطان تخمدان گاهی هر دو به یک جهش ژن وراثتی از یکی از خویشاندان خونی به ارث می رسد. سرطان تخمدان در برخی موارد ، ممکن است از تخمدان ها به سینه ها یا سایر بخش های بدن ، گسترش پیدا کرده و این اندام را نیز درگیر کند.

آیا سرطان پستان قدرت انتشار به سایر بخش های بدن را دارد؟

سرطان پستان می تواند به بافت نرمال در سینه و نیز به اندام های فراتر از سینه نیز راه پیدا کند. این اندام ها شامل موارد زیر می باشند:

  • گره های لنفاوی
  • کبد
  • ریه ها
  • استخوان ها
  • مغز

وقتی سرطان پستان به اندام های دیگر علاوه بر سینه ها و گره های لنفاوی زیر بغل شیوع پیدا کرد ، در این شرایط ، تحت عنوان متاستاز یا سرطان سینه پیشرفته خوانده می شود.

چرا سرطان پستان در میان زنان در مقایسه با مردان ، رواج بیشتری دارد؟

سرطان سینه از آن جهت در میان زنان در مقایسه با مردان ، رواج بیشتری دارد که سلول های پستان در زنان در مقایسه با مردان ، بیشتر است. هومورن های زنانه در سلول های سینه های زنان می تواند باعث تشدید پیدا کردن رشد سلول های این نوع سرطان شود. سرطان سینه در زنان در حدود ۱۰۰ برابر بیشتر از مردان است. البته در برخی موارد ، ابتلا به این بیماری در مردان نیز گزارش شده است.

آیا نژاد یا قومیت می تواند بر روی خطر ابتلا به سرطان پستان اثر بگذارد؟

نژاد یا قومیت در برخی نژادهای خاص از قبیل زنان آمریکایی آفریقایی تبار ، خصوصاً در سنین جوانی در معرض خطر ابتلای بیشتر به بیماری قرار دارند. احتمال بروز خطر ابتلا به این بیماری در زنان دارای نژاد آمریکایی آسیایی ، بومیان آمریکایی و بومیان آلاسکا کمتر است.

آیا برای تعیین احتمال ابتلا به بیماری سرطان سینه ، انجام تست ژنتیک الزامی است ؟

در صورتی که شما یا یکی از اعضای خانواده تان ، دارای یکی از شرایط ذکر شده در زیر باشد ، توصیه می شود که تست ژنتیک BRCA1 یا BRCA2 را انجام دهید:

  1. سابقه ابتلا به سرطان سینه ، سرطان تخمدان یا سرطان لوله فالوپ
  2. سرطان پستانی که قبل از سن ۵۰ سالگی تان در شما تشخیص داده شده است.
  3. ابتلا به سرطان پستان در میان چندین عضو از اعضای خانواده
  4. ابتلای یکی از اعضای مرد خانواده به سرطان سینه
  5. دارای سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پروستات یا سرطان پانکراس

آیا یائسگی بر روی سرطان سینه اثر می گذارد؟

یائسگی می تواند بر روی رشد سلول های سرطان اثر بگذارد. تعداد کل سال هایی که زن دوره قائدگی را تجربه کرده است ، قرار گرفتن او در معرض استروژن و پروژسترون را به عنوان دو فاکتور مرتبط با خطر ابتلای بالا به سرطان پستان ، افزایش می دهد.

آیا سرطان پستان بر روی قائدگی اثر می گذارد؟

روش های استفاده شده برای درمان سرطان ، از قبیل شیمی درمانی و پرتو درمانی می تواند باعث شود که شما برخی دوره های قائدگی خود را از دست بدهید.

آیا ماموگرافی تنها روش غربالگیری سرطان پستان است ؟

ماموگرافی ، رایج ترین روش برای غربالگری سرطان سینه می باشد. البته ماموگرافی های سنتی ، تومورهای کوچک را در زنانی که دارای سینه های متراکم بوده و بافت غده ای و فیبری آنها زیاد است ، نشان نمی دهد. توموسنتز سینه ذیجیتال (DBI) ، سونوگرافی سینه و تصویر برداری ام آر آی نیز می توانند سرطان هایی که ماموگرافی سنتی قادر به تشخیص آنها نمی باشد ، پیدا کنند.

احتمال بازگشت سرطان سینه چگونه است؟

خطر برگشت سرطان سینه به اندازه سرطان اصلی ، سرعت رشد ، تعداد گره های لنفاوی مبتلا به سرطان و واکنش به درمان وابسته است. در ده درصد از بیماران مبتلا به سرطان پستان ، که تومور آنها کوچک بوده و رشد آن سریع نمی باشد ، سرطان می تواند در خارج از سینه در طول یک دوره ۱۵ ساله بعد از جراحی سرطان سینه ، بازگشت داشته باشد.

آیا در صورت ابتلا به سرطان پستان ، انجام ماستکتومی مورد نیاز است ؟

ماستکتومی زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که امکان انجام لامپکتومی بر روی بیمار مورد نظر وجود نداشته باشد. رایج ترین دلیل ، بزرگ بودن تومور یا عدم توانایی بیمار برای دریافت درمان های پرتوتابی می باشد.

آیا همه بیماران مبتلا به سرطان پستان به انجام شیمی درمانی نیاز دارند؟

همه بیماران مبتلا به سرطان سینه به انجام شیمی درمانی نیاز پیدا نمی کنند. دریافت شیمی درمانی به خطر بازگشت سرطان و نیاز به تخریب سلول های شناسایی نشده ، وابسته است. تست های جدید می تواند اطلاعات ارزشمندی را در خصوص تصمیم گیری برای انجام شیمی درمانی در اختیار تیم پزشکی قرار دهد. این تست ها می تواند ژن های بیشماری را در سلول های تومور شناسایی کرده و نحوه پیشرفت سرطان در یک دوره ۱۵ ساله را پیش بینی کند.

چه زمان در فرایند درمان سرطان پستان ، پرتودرمانی مورد نیاز است؟

پرتودرمانی برای تخریب سلول های سرطان سینه در شرایط زیر مورد نیاز است :

  • سینه بعد از جراحی لامپکتومی
  • دیواره قفسه سینه بعد از ماستکتتومی در صورتی که اندازه تومور ، بزرگ تر از ۵ سانتی متر باشد.
  • گره های لنفاوی در طول سینه یا قفسه سینه و در صورت سرطانی بودن آنها

دانلود : سرطان سینه – PDF

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

همه چیز درباره عدم تقارن سینه + علل شایع ، بهترین روش درمان

آیا فکر می‌کنید یکی از سینه‌هایتان اندازه یا شکل متفاوتی نسبت به دیگری دارد؟ آیا این موضوع باعث می‌شود که احساس ناخوشایندی داشته باشید و این عدم تقارن باعث شده است که در زمان پوشیدن لباس هایی که تا حدودی جذب هستند ، احساس ناراحتی کنید ؟ آیا فکر می کنید هیچ چاره ای...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

4.7 76 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
64 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
لیلا حجتی
لیلا حجتی
3 سال قبل

سرطان سینه چند درصد ممکنه باعث مرگ بشه؟

سمیرا حسینی
سمیرا حسینی
3 سال قبل

چطوری خودمون باید متوجه سرطان سینه بشیم

راضیه عمادی
راضیه عمادی
3 سال قبل

سلام در سرطان سینه چند درصد احتمال تخلیه سینه هست؟

مهسا لطفی
مهسا لطفی
3 سال قبل

در مورد هزینه های سرطان سینه هم میشه بگید

سارا احمدی
سارا احمدی
3 سال قبل

برای جلوگیری از سرطان سینه باید چیکار کنیم

فائزه کیانی
فائزه کیانی
3 سال قبل

سرطان سینه بیماری شیمی درمانی معمولا چقدر طول میکشه

پریا صادقی
پریا صادقی
3 سال قبل

درد سینه میتونه نشونه سرطان سینه باشه

pedlerson
pedlerson
3 سال قبل

ممنون میشم درباره روشای درمان سرطان سینه هم تو مقاله توضیح بدین.

مهدیس عزیزی
مهدیس عزیزی
3 سال قبل

بهترین روش برای درمان سرطان بعد از تخلیه سینه چیه؟

سارا ملک
سارا ملک
3 سال قبل

با شیمی درمانی اوکی میشه؟

فاطمه حجتی
فاطمه حجتی
3 سال قبل

درمان سرطان سینه خیلی دردناکه ؟

نگار اسدالهی
نگار اسدالهی
3 سال قبل

هر توده ای زیربغل نشانه سرطانه؟ تا زه چند ماهه که سونو سینه انجام دادم و نتیجه نرمال بود.

باران اسماعیلی
باران اسماعیلی
3 سال قبل

سلام هزینه شیمی درمانی سرطان سینه چقدره ؟

علی فیاضی
علی فیاضی
3 سال قبل

علائم سرطان سینه در مردان چیه؟

فاطمه عسگری
فاطمه عسگری
3 سال قبل

من از نوک سینم یه ترشحاتی میاد ممکنه سرطان باشه؟

pedlerson
pedlerson
3 سال قبل

اگه موقع شیردهی به نوزاد متوجه بشی به سرطان سینه مبتلا شدی چه اقدامی باید انجام داد؟

رها
رها
3 سال قبل

سلام.تورم غدد لنفاوی میتونه باعث سرطان سینه بشه ؟

خورشید حبیبی
خورشید حبیبی
3 سال قبل

قرمزی پوست سینه میتونه نشونه سرطان سینه باشه؟ میشه راهنمایی کنید چیکار کنم؟

پردیس غفاری
پردیس غفاری
3 سال قبل

من خیلی از سرطان سینه میترسمف چجوری میشه از ابتلا بهش جلوگیری کرد؟

سمیه نادری
سمیه نادری
3 سال قبل

سلام خسته نباشید ببخشید من یکی از سینه هام خیلی التهاب داره یعنی ممکنه سرطان باشه؟

زهرا کوهنورد
زهرا کوهنورد
3 سال قبل

سلام ممنون از مطالب مفیدتون. وجود توده های فیبروکیستیک در پستان، میتونه نشونه سرطان سینه باشه؟

الهه قدیری
الهه قدیری
3 سال قبل

سلام عذر میخوام من هاله سینم خیلی پوست پوست شده یعنی ممکنه سرطان باشه؟

الهام حقیقت
الهام حقیقت
3 سال قبل

خسته نباشید ببخشید من یه هفته س درد خیلی بدی داخل سینه هام دارم ممکنه سرطان باشه؟

ساناز امامی
ساناز امامی
3 سال قبل

ممکنه با شیمی درمانی خوب شه کار به برداشتن سینه نکشه؟

آتوسا شریفی مقدم
آتوسا شریفی مقدم
3 سال قبل

کیست پستان میتونه سرطان زا بشه؟

ساحل ضیایی
ساحل ضیایی
3 سال قبل

با شیمی درمانی امکان بهبود هست؟

سارا روزبهانی
سارا روزبهانی
3 سال قبل

پیدایش خال روی هاله سینه، خالی که قبلا نبوده میتونه خطرناک باشه؟

الناز اکبری
الناز اکبری
3 سال قبل

ممکنه با شیمی درمانی درمان بشه؟

سعیده عباسی
سعیده عباسی
3 سال قبل

مقاله خیلی کامل بود سپاسگزارم

سارا قره حسنلو
سارا قره حسنلو
3 سال قبل

میشه لطفا بهترین جراح سرطان سینه زن رو معرفی کنین

فرزانه
فرزانه
3 سال قبل

عالی بود مقاله سرطان سینه متاپلاستیک

ساناز سعادتی
ساناز سعادتی
3 سال قبل

برای درمان سرطان سینه نیازی به مراجعه به روانشناس هست؟

مینا سعدحسینی
مینا سعدحسینی
2 سال قبل

مطالب درباره سرطان سینه عالی بود 👏🏻

لیلی حسنی
لیلی حسنی
2 سال قبل

اگر سرعت متاستاز توده های سرطانی زیاد باشه ، حتما باید سینه ها بریده بشه؟

شراره
شراره
2 سال قبل

آیا کسی به خاطر سرطان سینه فوت کرده؟

مونا
مونا
2 سال قبل

برای جلوگیری از سرطان سینه واکسن کشف شده😍

مصطفی ناظم
مصطفی ناظم
2 سال قبل

خیلی جامع بود

نازنین ناصری
نازنین ناصری
2 سال قبل

مصرف الکل ممکنه باعث بدتر شدن سرطان بشه؟

مرضیه نظری
مرضیه نظری
2 سال قبل

رو چه اساسی میگن سرطان خوشخیمه یا بدخیم؟

صبا حسنی
صبا حسنی
2 سال قبل

چرا مصرف الکل خطر ابتلا به سرطان رو افزایش میده؟

ماندانا فرهادی
ماندانا فرهادی
2 سال قبل

با دارو ممکنه سرطان سینه خوب شه

مهسا
مهسا
2 سال قبل

هرچند ماه لازمه دکتر چک کنه وضعیتمونو؟

لیلا
لیلا
2 سال قبل

سلام وقت بخیر سرطان سینه درمان قطعی داره؟

اشکان رضایی
اشکان رضایی
2 سال قبل

واکسن کویید رو میشه زد واسه افرادی که سرطان سینه دارن؟

سحر
سحر
2 سال قبل

من یک ماهه خیلی درد سینه دارم و روی سینم پوسته پوسته شده ممکنه بخاطر سرطان سینه باشه؟

نسرین
نسرین
2 سال قبل

برای سرطان سینه اگه به موقع درمانش شروع بشه ممکنه مجبور به تخلیه سینه نشیم؟

نازگل
نازگل
2 سال قبل

سرطان سینه خوب میشه واقعا؟ 😔

مقالات مرتبط

زگیل تناسلی و راه های درمان آن ✔ توضیح کامل در راز جراحی

زگیل تناسلی و راه های درمان آن ✔ توضیح کامل در راز جراحی

زگیل تناسلی (Genital warts) یک توده رشد کرده بدون درد در پوست اندام تناسلی، واژن، دهانه رحم ، مقعد و پوست بیضه می باشد. زگیل های تناسلی به رنگ پوست بوده و به شکل برآمدگی نرم و گوشت مانند می باشند که شبیه به یک گل کلم کوچک به نظر می رسد. برخی از آنها بزرگ، برخی کوچک،...

بواسیر از تشخیص تا درمان + راز جراحی

بواسیر از تشخیص تا درمان + راز جراحی

بواسیر یا هموروئید (Hemorrhoid) زمانی ایجاد می شود که عروق یا رگ های خونی در داخل یا اطراف مقعد و قسمت تحتانی راست روده، متورم و حساس شوند. این اتفاق زمانی رخ می دهد که فشار خارجی بر روی این رگ ها ایجاد گردد. مجموعه راز جراحی با هدف آگاه سازی خوانندگان عزیز، اطلاعات...

لیزیک چشم صفر تا ۱۰۰ + راز جراحی

لیزیک چشم صفر تا ۱۰۰ + راز جراحی

لیزیک یک نوع فرایند جراحی اجرا شده بر روی چشم می باشد که در آن از نور لیزر برای درمان عیوب قرنیه که مشکلاتی از قبیل نزدیک بینی ، دوربینی و آستیگماتیسم را به وجود آورده است ، استفاده می شود. این فرایند درمان ، اساساً با هدف حذف استفاده از عینک یا لنز انجام می شود ولی...