| خانه 4 بلاگ 4 کرونا

کرونا

اردیبهشت ۲۵, ۱۴۰۱ | بلاگ | ۰ دیدگاه

کرونا ویروسی است که از شهر ووهان چین آغاز و در طول مدت زمانی کوتاه همه دنیا را درگیر خود کرد. سرعت انتشار این بیماری چنان بالا بود که آن را باید بزرگترین تهدید بشریت در سال ۲۰۲۰ معرفی کرد. این ویروس با علائم متعدد خود ، همچنان در حال مانور دادن با شکل های جهش یافته در سراسر دنیا بوده و هنوز علم نتوانسته است آن را به طور کامل مهار کند. علیرغم وارد شدن واکسن ها از کشورهای مختلف از جمله کشور عزیزمان ایران در میدان مبارزه با این ویروس منحوس ، هنوز نگرانی هایی در خصوص تاثیرات جانبی و روحی و روانی آن ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است. با راز جراحی همراه باشید تا با مطالعه این مقاله ، پاسخ بسیاری از سوالات خود در خصوص کووید ۱۹ منسوب به کرونا را بیابید.

کرونا - راز جراحی

تفاوت علائم کرونا یا کووید ۱۹ و آنفولانزا

کووید ۱۹ و آنفولانزا دارای دوره های نهفتگی متفاوتی می باشند. افرادی که با کووید ۱۹ عفونی شده اند علائم را ۲ الی ۱۴ روز بعد از ابتلا به عفونت نشان داده در حالیکه علائم آنفولانزا بین ۱ الی ۴ روز نمایان می شود.

این دو بیماری دارای علائم مشترک بسیاری می باشند. برای مثال بدن درد ، سردرد و لرز علائمی هستند که گاهی در فرد مبتلا به کرونا نیز نمایان می شود. از طرف دیگر تنگی نفس ، علامت رایج این بیماری است که کمتر در فرد مبتلا به آنفولانزا مشاهده می شود.

آیا کودکان باید واکسن کرونا بزنند؟

در سراسر دنیا ، برخی کشور ها برنامه هایی را برای واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال آغاز کرده اند. با توجه به اینکه آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در کودکان بسیار پایین است ، هنوز دلایل قانع کننده ای برای لزوم واکسیناسیون در این گروه سنی به دست نیامده است.

چگونه با دوره قرنطینه و ماندن در خانه کنار بیاییم؟

قرنطینه خانگی در دوران کرونا ما را مجبور می کند تا در خانه حبس شویم ، پس بهتر است سرگرمی های جدیدی را برای خودمان پیدا کنیم تا کسل نشویم. برخی از این فرصت برای پختن غذاهایی با دستورات جدید و به اشتراک گذاشتن آنها با دیگران استفاده کرده اند. در این دوران می توانید از فاصله گرفتن از خوردن فست فود ها و خوردن غذاهای خانگی لذت ببرید.

آیا باید خودمان را برای پاندمی جدیدتری آماده کنیم ؟

شواهد نشان می دهد که آسیب های زیست محیطی مرتباً انسان ها را در معرض پاتوژن های جدید قرار داده و این امکان را بوجود می آورد که انسان به بیماری های بیشتر حیوانی مبتلا شود. علیرغم تمام مراقبت ها و بازبینی های انجام شده ، کنترل شیوع کرونا ، هنوز فرایند دشواری تلقی می شود.

آیا کرونا مانع پیشرفت کودکان است؟

بسیاری از والدین صاحب نوزاد یا کودکان کم سن و سال ، نگران هستند که این بیماری رشد اجتماعی نرمال کودکان آنها را به دلیل عدم برخورد و ارتباط با دیگران در معرض آسیب دیدگی قرار دهد. بسیاری والدین تصور می کنند که این بیماری با محدودیت های تحمیل کرده خود ، مانع از تعامل کودکان با اجتماع شود. تعامل به افراد کمک می کنند تا یاد بگیرند که چگونه احساسات بزرگ خود را تحت کنترل در آورند.

علائم کرونا چیست؟

علائم می تواند شامل تب ، سرفه و تنگی نفس باشد. در موارد حادتر ، عفونت می تواند باعث بروز ذات الریه یا مشکلات تنفسی شود. در موارد نادرتر ، بیماری می تواند مرگبار و کشنده باشد.

این علائم شبیه آنفولانزا یا سرماخوردگی بوده و در کرونا ، رواج بیشتری دارند. به همین دلیل است که تست کرونا برای تائید ابتلای یک فرد ، الزامی می باشد. باید به خاطر داشته باشید که معیارهای پیشگیری کلیدی یکسان بوده و شامل شستشوی مرتب دست ها ، رعایت بهداشت ، پوشش دادن دهان با آستین بازو یا دستمال کاغذی در موقع عطسه کردن و دور انداختن دستمال کاغذی آلوده به داخل سطل زباله می باشد.

چگونه می توان از خطر عفونت کرونا اجتناب کرد؟

در اینجا چهار نکته که شما و خانواده تان می توانید برای اجتناب از ابتلا به عفونت انجام دهید ، ذکر شده است:

  1. دست هایتان را مرتباً با استفاده از آب و صابون بشویید و یا آنها را به مواد ضد عفونی کننده با پایه الکل آغشته کرده و ضد عفونی کنید.
  2. دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی یا آستین بازویتان در زمان عطسه و سرفه کردن بپوشانید و از پخش شدن آب دهان در فضا جداً خودداری کنید. دستمال کاغذی مصرف شده را بلافاصله در سطل زباله بیاندازید.
  3. از تماس گرفتن با افراد مبتلا به سرما خوردگی و هر فردی که هر گونه علائمی شبیه به آنفولانزا و کرونا در او دیده می شود ، جدا خودداری کنید.
  4. در صورتی که احساس می کنید تب دارید یا سرفه و عطسه کرده و دچار تنگی نفس هستید ، به پزشک مراجعه کنید.

اهمیت ماسک زدن در دوران کرونا ویروس

استفاده از ماسک برای محافظت از خود و دیگران در برابر احتمال انتقال بیماری از یک فرد به فرد دیگر ، بسیار موثر می باشد. بعد از اینکه ماسک مورد استفاده قرار گرفت ، دیگر قابل استفاده مجدد نخواهد بود و باید آن را به شکلی صحیح بمنظور اجتناب از افزایش خطر انتقال ویروس کرونا دور بیاندازید.

استفاده از ماسک به تنهایی نمی تواند در توقف ابتلا یا انتقال عفونت موثر باشد. شما باید مرتباً دست هایتان را با آب و صابون شسته و فاصله اجتماعی را رعایت کنید.

آیا کرونا ، کودکان را نیز مبتلا می کند؟

کووید ۱۹ یک ویروس جدید است و هنوز در دست تحقیق و بررسی بوده و تاثیرات آن بر روی کودکان و بانوان باردار باید به طور کامل ارزیابی شود. ما می دانیم که هر فردی در هر سنی می تواند مستعد ابتلا به این بیماری عفونی بوده و خود ، یک منبع انتقال بیماری باشد. البته ، افراد مسن تر و آنهایی که به بیماری های زمینه ای دچار هستند ، ظاهراً در برابر ابتلا به کرونا به شکلی شدید تر ، آسیب پذیر تر و مستعد تر هستند. احساس سرما ، سرفه ، تب و بدن درد ، علائم رایج عفونت محسوب می شوند. همچنین علائمی از قبیل احساس درد در ناحیه شکم ، کم تحرکی و استفراغ نیز می تواند بعنوان علائم موجود در کودکان ، مورد اشاره قرار گیرد.

ویژگی ها یا علائم بالینی که کودکان و بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد و احتمالاً با کرونا در ارتباط است می تواند شامل این موارد باشد ولی باید خاطر نشان کنیم که تنها محدود به آنها نمی شوند. این علائم عبارتند از :

تب ، سردرد ، درد بدن ، خستگی ، سرفه ، تنگی نفس ، کم اشتهایی ، از دست دادن حس بویایی و چشایی ، قرمز شدن چشم ها ، متورم شدن و قرمز شدن لب ها ، زبان ، دست ها ، پاها و مشکلات گوارشی از قبیل اسهال و استفراغ.

اگر فرزند شما با فردی که نتیجه تست کرونا او مثبت بوده تماس پیدا کرد ، چه باید کنیم؟

در چنین شرایطی باید به پزشک مراجعه کنیم. در صورت توصیه پزشک ، کودک شما باید تست کووید ۱۹ بدهد. همچنین بازهم در صورت توصیه بهترین دکتر کرونا ، لازم است کودک شما در منزل قرنطینه شده و از دیگر اعضای خانواده فاصله داشته باشد.

هر شش ساعت یک بار ، در صورتی که در منزل دستگاه تب سنج در اختیار دارید ، تب و اکسیژن کودک خود را کنترل کنید. دمای بدن را مرتباً اندازه گیری کنید. در صورت بالا بودن تب ، لازم است با اسفنج کار پاشوره کردن را انجام دهید. برای این کار از آب شیر استفاده کنید. به کودک خود شربت یا قرص پاراستامول بدهید.

همچنان شستشوی مرتب دست ها و رعایت بهداشت در زمان عطسه یا سرفه کردن را دنبال کنید. دست ها را با آب و صابون بشویید تا کودک شما در معرض کرونا ویروس یا باکتری بیشتر عامل بیماری های دیگر قرار نگیرد.

از خود و کودک تان خوب مراقبت کنید. کودک شما باید هر زمان که به افراد دیگر نزدیک می شود ، ماسک بزند. بعد از هر ۸ ساعت استفاده مستمر از ماسک ، آن را تعویض کنید. اگر کودک شما تحت مراقبت پرستار است ، پرستار او حتماً باید دستکش به دست داشته و ماسک زده باشد.

حتماً غذاهای خانگی به کودک تان بدهید و آبرسانی به آنها را به خوبی انجام دهید. مقدار زیادی مایعات به کودک خود بدهید و سعی کنید رژیم غذایی آنها یک رژیم غذایی نرم و سبک باشد. برای بهبود سلامت عمومی و تقویت ایمنی بدن ، به کودک خود زینک و ویتامین C بدهید.

مکمل های غذایی دیگر از قبیل شربت مولتی ویتامین ، ویتامین C ، ویتامین D و کلسیم را نیز می توانید طبق توصیه دکتر کرونا ، در رژیم غذایی بگنجانید.

مراقب علائم خطر باشید و در صورت نمایان شدن هر کدام از این علائم خطر ، بلافاصله به نزدیک ترین بیمارستان مراجعه کرده و خدمات پزشکی را دریافت کنید.

علائم کرونا شامل موارد زیر می باشد:

  • گرفتگی صدا
  • رنگ پریده شدن
  • احساس سرما
  • خشکی دهان
  • ادرار نکردن برای بیش از ۳-۴ ساعت ( در کودکان کمتر از ۵ سال )
  • بی اشتهایی
  • احساس سرگیجه
  • حرکات غیر عادی بدن
  • اسهال شدید ، استفراغ و درد در ناحیه شکم

بهترین روش برای شستشوی دست ها در دوران کرونا چیست؟

مرحله اول : دست ها را با آب روان خیس کنید.

مرحله دوم : مقدار کافی صابون به دست های خود بمالید.

مرحله سوم : تمام سطح دست ها را به هم بمالید. این شامل پشت دست ها ، بین انگشتان و زیر ناخن ها می شود. این کار را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه ادامه دهید تا ویروس کرونا به صورت کامل از روی دست شما شسته شود.

مرحله چهارم : دست ها را با آب روان به طور کامل آبکشی کنید.

مرحله پنجم : دست ها را با حوله تمیز یا دستمال کاغذی ، خشک کنید.

به دفعات بخصوص قبل از غذا خوردن ، بعد از گرفتن بینی ، سرفه یا عطسه کردن و استفاده از سرویس بهداشتی ، بشویید.

اگر در شرایطی هستید که آب و صابون در دسترس نیست ، می توانید از الکل حداقل ۶۰% استفاده کنید. اگر دست ها کثیف به نظر می رسند ، آنها را حتماً بشویید.

نکاتی که قبل از سفر خود و خانواده تان در دوران کرونا باید مد نظر قرار دهید:

هر فردی که قصد سفر به خارج از کشور را دارد باید توصیه های مربوط به سفر کشور مقصد و محدودیت های ورود ، الزامات قرنطینه و دیگر توصیه های مرتبط با سفر را رعایت کند.

علاوه بر مد نظر قرار دادن اقدامات احتیاطی برای یک سفر استاندارد ، و به منظور اجتناب از قرنطینه در زمان ورود به کشور خود ، توصیه می شود که آخرین به روز رسانی کرونا را در وب سایت انجمن حمل و نقل هوایی بین المللی که شامل فهرستی از کشورها و معیارهای محدودیتی می باشد ، کنترل کنید.

در طول سفر همه والدین باید معیارهای استاندارد بهداشت را هم برای خود و هم برای فرزندانشان دنبال کنند. دست ها را مرتباً شسته یا از ضد عفونی کننده های الکلی حداقل ۶۰% استفاده کنند.

همچنین رعایت نکات زیر در دوران کرونا نیز حائز اهمیت است:

ضد عفونی کردن صندلی قبل از نشستن در هواپیما یا هر وسیله نقلیه دیگر

استفاده از ضد عفونی کننده برای تمیز کردن سطوح اصلی از قبیل جاکلیدی ، ریموت و غیره در هتل یا دیگر اماکن اقامتی

آیا بانوان باردار ، ویروس کرونا را به کودک درون شکم خود انتقال می دهند؟

در این خصوص شواهد کافی برای تعیین این موضوع که آیا ویروس کرونا می تواند از مادر به نوزادی که هنوز متولد نشده است انتقال پیدا کند یا خیر ، وجود ندارد. این موضوع در حال حاضر در دست بررسی است. زنان باردار نیز باید کلیه نکات بهداشتی را با هدف مراقبت از خود در برابر ویروس دنبال کنند.

درمان کرونا در منزل

یکی از راه های درمان کویید ۱۹ البته در نوع خفیف آن ، استفاده از دستورات طب سنتی می باشد. دستورالعمل های درمان متناسب با فصل ، دارای تغییراتی می باشد. بر اساس اطلاعات به دست آمده از منابع طب سنتی ، گیاهان دارویی زیر می تواند در برقراری حالت تعادل در عملکرد سیستم ایمنی و کمک به بهبود از بیماری کرونا ، تاثیر مثبتی را بر جای گذارد.

  • مورد
  • بالنگ
  • زرشک
  • سیب
  • دارچین
  • هل
  • پرتقال
  • لیموشیرین
  • نارنج
  • زعفران
  • گل گاوزبان
  • نعناع
  • زنجبیل

این دارو ها با تاثیرات خود بر روی کاهش تب و تسکین مشکلات تنفسی می توانند در درمان کرونا در سطح خفیف خود ، موثر واقع شوند .

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

  خانم های عزیزی که به خاطر بارداری های متعدد ، کاهش و افزایش وزن ، بالا رفتن سن یا اصلا به طور ژنتیکی سینه های کوچک و دفورمه ای دارند ، یا حتی اگر به سبب درمان بیماری سرطان بخشی یا تمام بافت پستان های خود را از دست داده اند ، مطلب پروتز سینه برایشان حتما بحث...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

بوتاکس

بوتاکس

بوتاکس (Botox) ، عمدتاً به دلیل توانایی آن در کاهش دادن شکل ظاهری چین و چروک ها و جوانسازی صورت در میان همگان شهرت یافته است. این روند همچنین برای درمان مشکلاتی از قبیل اسپاسم گردن، عرق کردن زیاد، سردردهای میگرنی، کبد بیش فعال و تنبلی چشم نیز کاربرد دارد. در صورتی که...

لیفت سانترال لب

لیفت سانترال لب

لب ها عضوی در صورت می باشند که زیبایی و شادابی آن ها می تواند باعث زیبایی چهره شود. با بالا رفتن سن لب ها مانند دیگر اجزای صورت تحت تاثیر جاذبه حالت افتادگی پیدا می کنند. روش های مختلفی برای زیبا سازی لب وجود دارد که تزریق فیلر و پروتز لب از جمله این روش ها به شمار می...

باسن برزیلی

باسن برزیلی

شکل و تناسب باسن، فاکتور مهمی در جذابیت و داشتن یک اندام تراشیده می باشد. جراحی باسن برزیلی (BBL Butt Lift) ، می تواند با استفاده از تکنیک هایی از قبیل تزریق چربی ، شکل ظاهری پر تری را در باسن شما خلق کرده و کانتور باسن شما را بهبود بخشد، البته افرادی هستند که با...