عمل لیپولیز یک پروسه لاغری است، که با استفاده از لیزر، سلول های چربی آب شده و از بدن خارج می شوند. داشتن اندامی لاغر و متناسب خواسته تمام افراد است و بسیاری از زنان و مردان برای رسیدن به این خواسته راه های مختلفی را امتحان می کنند. لیزر لیپولیز روشی است که می تواند شما را به رویایتان برساند. اگر تمایل دارید روزی تحت پروسه لاغری قرار بگیرید، به هیچ عنوان این مقاله راز جراحی را از دست ندهید. به یاد داشته باشید که پیش از اقدام برای انجام هر فرایندی، بهتر است درباره آن آگاهی کسب کنید.
دستگاه لیزر لیپولیز چیست؟
دستگاه لیپولیز ، با انتشار امواج یا پرتوهای لیزر به آب کردن سلول های چربی بافت های زیر پوست کمک می کند. یکی از قابلیت های این دستگاه این است که به جراح اجازه می دهد تا انرژی پرتوهای لیزر را به میزان دلخواه تنظیم نمایید. همچنین دارای یک هندپیس مخصوص بوده که فیبر نور لیزر از طریق آن به درون بافت چربی نفوذ می کند.
قابلیت انتخاب میزان شدت پرتو لیزر باعث می شود تا احتمال بروز آسیب و صدمه دیدن بافت ها بسیار کاهش یابد. به علاوه لیزر منتشر شده از آن به راحتی به بافت نفوذ می کند و قادر است هم زمان با تخریب سلول های چربی، باعث انعقاد رگ های خونی بافت چربی شود و از بروز خونریزی تا حد بسیار زیادی جلوگیری کند.
این روند برای تمام کسانی که می خواهند چربی های موضعی خود را که حتی با ورزش و رژیم همچنان در بدن باقی مانده اند، از بین ببرند، بسیار گزینه مطلوبی محسوب می شود.
مراحل لاغری با لیزر لیپولیز
در این بخش نحوه لاغری به روش لیزر لیپولیز به طور کامل و به زبانی ساده توضیح داده شده است. به طوری که با خواندن مطالب حتی می توانید روند جراحی را در ذهن خود تصور کنید. به طور کلی مراحل لاغری با لیزر لیپولیز شامل آماده سازی، نحوه انجام پروسه و ریکاوری می باشد که در ادامه به شرح هر کدام پرداخته ایم :
- مرحله آماده سازی
به منظور آماده کردن بدن برای جراحی لاغری با دستگاه لیزر، جراح از شما می خواهد تا:
- دو هفته پیش از موعد عمل، داروهای رقیق کننده خون و داروهای ضدالتهاب را مصرف نکنید. چرا که ممکن است خونریزی را افزایش دهند و روند بهبودی را با مشکل مواجه سازند.
- یک هفته پیش از عمل، فعالیت هایی را که ممکن است به محل مورد نظر برای انجام عمل لیپولیز آسیب وارد کرده یا پوست آن ناحیه را تحریک کنند، کنار بگذارید.
- همچنین باید جراح را از وضعیت سلامتی تان و بیماری هایی که به آن دچار بوده و هستید، مطلع سازید. به علاوه، متخصص بایستی از داروها و مکمل های مصرفی شما آگاهی داشته باشد.
- فیلم لیزر لیپولیز
برای درک بهتر شما خوانندگان عزیز، تصمیم گرفتیم تا علاوه بر توضیح نوشتاری، فیلم لیزر لیپولیز را در اختیارتان قرار دهیم. پس از مطالعه توضیحات، حتماً انیمیشن مربوطه را تماشا کنید.
در قدم اول برای شروع پروسه، جراح عمل بیهوشی را انجام می دهد. او با توجه به شرایط فرد و وسعت محل تحت جراحی، نوع و میزان بیهوشی را تعیین می نماید. در صورت لزوم نیز می تواند در کنار عمل بی حسی موضعی، از داروی آرام بخش درون وریدی نیز استفاده نماید.
در گام بعدی جراح قسمتی از بدن را که قرار است تحت عمل لیپولیز قرار گیرد، ضدعفونی می کند. سپس با استفاده از مارکر جراحی، به منظور کاهش درصد خطا، محل برش ها را علامت گذاری می کند. متخصص زیبایی تا حد امکان سعی دارد که برش ها را در نواحی از بدن ایجاد کند که پس از جراحی با پوشیدن لباس، به راحتی در زیر آن پنهان شوند.
حال نوبت به برش دهی می رسد. با ایجاد برش های بسیار کوچک ( در بیشتر موارد تنها در حد چند میلی متر) بر روی پوست، جراح هندپیس لیزر را به لایه زیرین پوست وارد می کند؛ یعنی جایی که بافت های چربی قرار گرفته اند. سپس با تکان دادن آن در زیر پوست به زوایای مختلف، گرمای حاصل از اشعه های لیزر را به سلول های چربی می رساند. سلول های چربی با جذب گرما تخریب شده و لیپیدها را در فضای خارج از سلول رها می سازند.
پس از آن که سلول های چربی به میزان دلخواه، به ذرات ریز تبدیل شدند، جراح یک کانولا ظریف و کوچک را از طریق برش وارد بدن کرده و چربی های آب شده را ساکشن می کند.
مشخصه ای که لیزر لیپولیز را به یک روند لاغری بسیار مطلوب مبدل ساخته این است که نفوذ اشعه های لیزر به درون بافت چربی، عروق خونی آن را منعقد می سازد و همین امر خونریزی در حین جراحی را کاهش می دهد.
- ریکاوری
ریکاوری یک روند تدریجی است و ممکن است مدت آن برای تمام افراد یکسان نباشد. در هر حال توصیه می شود که حداقل ۸ روز از محل کار خود مرخصی گرفته و استراحت نمایید. در بازه زمانی با فعالیت و تحرک بیش از حد را نیز کنار بگذارید.
پس از فرایند عمل لیپولیز در محل جراحی، ورم و کبودی خفیفی مشاهده می شود که به مرور زمان بهبود می یابند. لازم است که آن ناحیه را تمیز نگه دارید تا عفونت بروز پیدا نکند. علاوه بر این برای پیشگیری از عفونت ، به مدت ۳ الی ۵ روز باید داروی آنتی بیوتیک مصرف نماید.
توصیه می شود در این مدت پیاده روی کنید تا لخته خون در بدن تشکیل نشود. همچین برای کاهش ورم و جلوگیری از بروز سروما، تا چند هفته از گن مخصوص استفاده نمایید.
رعایت تمام نکات ذکر شده در تمام مراحل، شما را به نتیجه دلخواه می رساند.
تفاوت لیپوماتیک و لیزر لیپولیز
لیپولیز و لیپوماتیک هر دو روش های کم تهاجمی برای از بین بردن چربی های موضعی می باشد. اساس کار و هدف هردو تکنیک یکسان بوده اما در نحوه خارج کردن چربی ها و بکارگیری آن با یکدیگر تفاوت هایی دارند.
آشکارترین تفاوت این دو تکنیک این است که در لیپوماتیک برای شکستن سلول های چربی از امواج اینفراسونیک استفاده می شود اما در عمل لیپولیز، پرتوهای لیزری و گرمای حاصل از آن ها برای آب کردن چربی ها بکارگرفته می شوند.
در لیپولیز، سلول های چربی به واسطه جذب حرارت ناشی از اشعه های لیزر به ذرت ریز تبدیل شده و از طریق یک کانولا کوچک به بیرون از بدن ساکشن می شوند. سلول های چربی استخراج شده به دلیل آن که در معرض گرما قرار گرفته اند، برای استفاده در زمینه جوانسازی و فرم و حجم دهی به دیگر قسمت های بدن یا صورت کاربرد پذیر نخواهند بود. اما از طرفی دیگر در روش لیپوماتیک به علت آن که خروج سلول های بافت چربی به سبب حرکت کانولا انجام شده و هیچگونه گرما و حرارتی در طی پروسه ایجاد نمی شود، پس از ساکشن و تصفیه، چربی ها برای تزریق به دیگر اندام ها و صورت می توانند مورد استفاده قرار گیرند. همچنین روند لاغری به کمک لیزر در مقایسه با پروسه لیپوماتیک، با ظرافت و دقت بالاتری انجام می شود.
معمولاً عمل لیپولیز دوره ریکاوری کوتاه تر و آسان تری نسبت به لیپوماتیک دارد. چرا که پرتوهای لیزر با منعقد کردن عروق خونی بافت چربی، میزان خونریزی را کاهش می دهند در نتیجه پس از اتمام فرایند ورم و کبودی به میزان کمتری نمود پیدا می کند و برای برطرف شدن نیز به زمان کمتری نیاز دارد.
از سوی دیگر در لیپوماتیک برخلاف لیپولیز احتمال سوختن پوست و بافت وجود ندارد؛ چرا که امواج اینفراسونیک حرارت و گرما تولید نمی کنند.
لیپولیز بهتر است یا لیپوماتیک
حالا که با تفاوت این دو پروسه لاغری آشنا شدید، به نظر شما کدام یک نسبت به دیگر برتری دارد؟ هر کدام از دو تکنیک ذکر شده دارای مزایا و معایبی هستند و نمی توان گفت یک روش صد درصد عالی و روش دیگر اصلا کارآمد نیست. هدف لیپولیز و لیپوماتیک یکسان می باشند و نتیجه بدست آمده از هر دو تفاوت چشمگیری با یکدیگر ندارند؛ مگر آن که جراحی که به آن مراجعه نموده اید، در این زمینه از تجربه و تخصص کافی بهره مند نباشد.
اما به طور کلی با توجه به شرایط فرد و تشخیص جراح، ممکن است برای یک شخص فرایند لیپولیز در مقایسه با لیپوماتیک بهتر بوده و برای شخص دیگر خلاف این قضیه صادق باشد. پس انتخاب بهترین روش به شما و جراحتان بستگی دارد.
هزینه لیپولیز
مشخصاً هزینه، در تصمیم گیری فرد برای انجام پروسه لاغری لیپولیز و حتی انتخاب جراح تأثیر بسزایی دارد. البته تعیین هزینه به عوامل مختلفی مربوط می شود؛ از جمله:
- حق الزحمه جراح
- دارو و نوع بیهوشی
- تجهیزات و داروهای مورد استفاده در طول جراحی
- محل زندگی
تمامی موارد فوق در تعیین مبلغ مورد نیاز برای عمل و زیاد یا کم بودن آن دخیل هستند. برای آگاهی از هزینه دقیق جراحی، بهتر است به جراح مورد نظر مراجعه کنید. بدین صورت او می تواند معاینات لازم را انجام دهد و با در نظر گرفتن آیتم های ذکر شده، هزینه نهایی را اعلام کند.
لازم به ذکر است که هزینه به تنهایی نمی تواند فاکتور مناسبی برای انتخاب جراح باشد.
نتیجه لیزر لیپولیز
طبق مطالعات و آمارهای مربوطه، گفته شده است که یکی از نتایج مثبت روند لاغری به کمک لیزر، سفت و محکم شدن پوست می باشد و حالت شل و افتاده پوست تا حدودی برطرف می شود. اما توجه داشته باشید که لیپولیز مانع افزایش وزن نمی شود بلکه چربی های اضافی را از بدن خارج می کند. حفظ لاغری بدست آمده تنها و تنها در دستان خود شما است. به این صورت که علاوه بر رعایت نکات گفته شده در دوران ریکاوری پس از انجام جراحی، برای نگه داشتن نتیجه حاصل شده تا سال های سال، باید یک رژیم غذایی سالم را در پیش بگیرید و در کنار آن روتین ورزشی را نیز فراموش نکنید. ترجیحاً غذاهای پر چرب و پر نمک را تا حد امکان از برنامه غذایی خود حذف نمایید. توصیه می شود روزانه حداقل به مدت ۳۰ دقیقه ورزش کنید. با رعایت این نکات می توانید برای مدت طولانی از اندام زیبا و لاغر بهره مند باشید.
چه عواملی در کسب نتایج موثر از لیپولیز تاثیرگذار هستند ؟
یکی از فاکتورهای مهم در این امر ، دستگاه ها و تجهیزات مورد استفاده برای عمل لیپولیز است. طبیعتاً هر چه از دستگاه های جدیدتری استفاده شود ، نتایج بهتری رقم می خورند. زیرا با پیشرفت علم دستگاه هایی که در این حوزه کاربرد دارند نیز پیشرفته تر شده و محدودیت های هم نوعان پیش از خود را برطرف کرده اند.
عامل دیگر که بسیار بسیار مهم است مراجعه به پزشک یا یک کلینیک زیبایی معتبر است. از آن جایی که لیزر لیپولیز یک تکنیک دستی است ، یعنی اپلیکاتور لیزر با دست جراح زیر پوست جا به جا می شود ، لازم است که دکتر منتخب شما از مهارت بالایی برخوردار باشد تا با تکان دادن کانولا و اپلیکاتور لیزر بتواند به درستی چربی ها را آب کرده و در صورت لزوم خارج سازد.
ساکشن بیش از حد بافت چربی ممکن است به طور دائم باعث تو رفتگی ناحیه شود. از طرفی عدم ساکشن چربی کمتر از حد در نظر گرفته شده ، نتیجه دلخواه را به دنبال نخواهد داشت. پس یک جراح ماهر و البته با تجربه با نظارت کاملی که دارد می تواند میزان چربی که باید خارج شود را کنترل نماید.
عوارض لیزر لیپولیز
هرچند پروسه لیپولیز با لیزر، نسبت به دیگر روش های لاغری مانند لیپوماتیک، کم تهاجم تر در نظر گرفته می شود؛ اما به این منظور نیست که هیچگونه عوارضی در پی ندارد؛ بلکه همانند دیگر پروسه می تواند در برخی موارد مشکل ساز شود. بروز تعدادی از این عوارض همچون کبودی، عفونت، هماتوم و اسکار طبیعی بوده و حتی قابل پیشگیری و درمان هستند. برخی دیگر از این عارضه ها به ندرت رخ می دهند و جدی تر از موارد قبلی نیز تلقی می شوند. خون ریزی بیش از حد نرمال، واکنش غیر طبیعی بدن به پروسه و سوختن پوست یا بافت زیرین آن توسط اشعه لیزر از جمله این موارد هستند. در این حالت باید به جراح خود مراجعه کنید تا با انجام معاینه بتواند عارضه پیش آمده را درمان کند.
لیپولیز چه مزایایی دارد ؟
عمل لیپولیز به کمک لیزر سلول های چربی را می شکند و حجم بافت های چربی تجمع یافته را کاهش می دهد. همچنین گفته می شود امواج اولتراسوند لیزر ، کلاژن سازی پوست را تحریک می کنند. بدین ترتیب بعد از پروسه حالت شل و افتاده پوست ناحیه تحت درمان ، تا حد زیادی برطرف می شود البته نوع پوست فرد نیز در این مورد تاثیر گذار است.
به طور کلی مزایای لیزر لیپولیز با دیگر پروسه های ساکشن کردن چربی های اضافه بدن ، مشابه می باشد. اشعه لیزری که در این فرایند مورد استفاده قرار می گیرد کاملاً بی خطر بوده و ریسک سوختگی پوست یا بافت های اطراف را در پی ندارد.
اما یکی از مزیت های برتر این عمل در مقایسه با روندهای مشابه دیگر همچون لیپوساکشن ، دروه ریکاوری کوتاه مدت آن است. عمل لیپولیز حتی در مطب دکتر نیز قابل انجام بوده و عموماً افراد بعد از آن دیگر بستری نمی شوند. برخلاف لیپوساکشن که فرد به چندین هفته برای بهبودی کامل نیاز دارد ، بیمار یک هفته بعد از لیپولیز می تواند فعالیت های روزانه خود را آغاز کند.
از دیگر مزایای این پروسه می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- این روش برای کسانی که مقادیر چربی های تجمع یافته در بدنشان بسیار نیست ، کاربرد خوبی دارد.
- نتیجه ای که از آن بدست می آید بسیار رضایت بخش است.
- بروز کبودی و ورم در مقایسه با روندهای تهاجمی تر بسیار کم شدت می باشد.
- احتمال بروز عفونت در محل درمان شده بسیار کم است.
- معمولاً از بیهوشی عمومی استفاده نمی شود ؛ به همین خاطر احتمال بروز واکنش های ناشی از آن نیز کم است.
در کدام نواحی بدن میتوان لیزر لیپولیز را انجام داد ؟
طبق گفته جراحان پلاستیک از لیزر لیپولیز برای خارج کردن چربی های نواحی زیر می توان استفاده کرد :
- شکم
- پهلو
- کمر
- بازو ها
- ساق پا
- باسن
- گردن
- صورت
- قسمت های داخلی و خارجی ران پا
چه کسانی داوطلب مناسبی برای عمل لیپولیز هستند ؟
به طور کلی تمامی افرادی که می خواهند از شر چربی های جمع شده در نقاط مختلف بدن خود خلاص شوند ، می توانند تحت این پروسه قرار بگیرند. اما بایستی این افراد وزن معقولی داشته باشند. کسانی که بیش از حد طبیعی اضافه وزن داشته و به اصطلاح به چاقی مفرط مبتلا هستند ، نباید لیپولیز انجام دهند. چرا که این افراد برای رسیدن به تناسب اندام باید بافت های چربی زیادی را از بین ببرند که با انجام لیزر لیپولیز این امر امکان پذیر نخواهد بود. همچنین لازم است که دیدگاه فرد متقاضی نسبت به عمل و نتیجه آن واقع بینانه باشد. بدین معنا که نباید از لیپولیز انتظار کاهش وزن چشمگیری داشته باشید. زیرا هدف اصلی این پروسه ، فرمدهی اندام است. خوب است بدانید زنان باردار نمی توانند لیپولیز انجام دهند.
از نظر سن ، افرادی که در بازه ۱۸ تا ۶۵ سالگی قرار دارند ، مشکلی جهت انجام لاغری موضعی با لیپولیز ندارند. البته کسانی که بالای ۶۵ سال هستند ، چنانچه به بیماری های قلبی و عروقی یا بیماری های خاص مبتلا نباشند نیز قادر به انجام این عمل هستند. به جهت مطمئن شدن از این مسئله که آیا شما کاندید مناسبی هستید یا خیر ، می بایست به یک جراح پلاستیک مراجعه نمایید.
از دیگر ویژگی های یک کاندید ایده آل میزان توده های چربی درون بدن اوست. همانطور که گفتیم این روند برای کسانی که چربی های زیادی دارند مناسب نیست. مقادیر توده های چربی افراد مختلف متفاوت است اما در کل کسانی که ضخامت بافت چربی زیر جلدی آنان بین ۱ تا ۶ سانتی متر می باشد ، برای انجام لیزر لیپولیز مشکلی نخواهند داشت. گفته می شود آن دسته افرادی که ضخامت توده چربی زیر پوستی شان کمتر از ۱ سانتی متر است ، برای لیپولیز کاندیدای خوبی نیستند.
افرادی که میزان افتادگی پوستشان خفیف تا متوسط می باشد نیز گزینه خوبی هستند. ولی در طرف دیگر افرادی که به دلایل مختلف پوستی بسیار شل دارند لیپولیز نمی تواند درمان مناسبی برایشان باشد. در این شرایط حتی ممکن است فرایند مذکور باعث شل شدگی و افتادگی بیشتری شود.
چه مدت پس از عمل لیپولیز نتیجه اصلی نمایان می شود ؟
دوره نقاهت عمل لیپولیز حدود یک الی ۲ هفته می باشد. پس از این مدت متوجه تغییرات قابل توجهی خواهید شد. اما همچنان زمان باید بگذرد تا نتیجه اصلی مشخص گردد. روند بهبودی و متابولیسم بدن افراد با همدیگر متفات است ؛ بنابراین برای همه زمان یکسانی در نظر گرفته نمی شود. به طور معمولا پس ۳ تا ۴ ماه رسوبات چربی ذوب شده در بدن به طور کامل جذب می شوند. البته گاهی اوقات این پروسه ممکن است ۶ ماه تا یکسال همچنان زمان ببرد.
چه بیماری هایی مانع به انجام رساندن عمل لیپولیز می شوند ؟
همچون سایر فرایند های تخلیه چربی (لیپوساکشن و لیپوماتیک ) مبتلایان به بیماری های زیر نباید لیزر لیپولیز انجام دهند :
فشار خون پایین
اختلالات انعقادی و ناهنجاری های خونی
بیماری ترومبوز در عروق پا
دیابت
بیماری های خاص مثل سرطان
لیپولیز صورت
به سبب افزایش سن و پیری ، پوست کشسانی کمتری پیدا می کند و بدین ترتیب بافت های چربی به طور نامناسب در نقاط مختلف صورت و گردن تقسیم می شوند که می تواند ظاهر نه چندان زیبایی را بوجود آورد. بدین ترتیب به کمک لیزر لیپولیز می تواند ایرادات این چنینی در نواحی صورت ، گردن ، چانه و گونه را رفع کرد و چهره ای شاداب را پدید آورد.
این نکات را در دوره ریکاوری عمل لیپولیز رعایت کنید :
بدن تان را هیدراته نگه دارید. در این راستا بایستی آب و آب میوه های طبیعی مصرف کنید و از نوشیدن مشروبات الکلی امتناع ورزید.
فعالیت های سنگین ورزشی را تا ۴ هفته انجام ندهید.
به مدت ۴ هفته در وان آب گرم ، آب دریا یا استخر آب گرم قرار نگیرید.
روندهای لاغری موضعی مشابه با لیزر لیپولیز
در کنار لیزر لیپولیز ، روندهای غیر تهاجمی یا کم تهاجم دیگری برای از بین بردن چربی ها وجود دارند که هدف آن ها با هدف لیپولیز لیزری یکسان بوده و تنها در نحوه انجام آن ها تفاوت هایی وجود دارد. در ادامه مقاله راز جراحی توضیحاتی درباره هر یک از تکنیک ها داده شده است.
کرایولیپولیز (Cryolipolysis) : برخلاف لیپولیز لیزری که از حرارت و گرمای لیزر برای آب کردن چربی ها استفاده می شود ، در متد کرایولیپولیز سلول های چربی بر اثر سرما و کاهش دما از بین می روند. سلول های چربی به سرعت تحت تاثیر سرما قرار می گیرند و منجمد می شوند
لیپولیز تزریقی : لیپولیز تزریقی به کمک یک ماده شیمیایی به نام اسید داوکسیکولیک ، تعداد سلول های چربی در محل تزریق شده را کاهش می دهد. بدین صورت که این ماده باعث تخریب سلول ها و در نهایت مرگ آن ها می شود.
لیپولیز با دستگاه آر اف (رادیوفرکوئنسی) : در لیپولیز با دستگاه آر اف ، به کمک امواج رادیویی گرما به سلول های چربی منتقل شده و آن ها را ذوب می کنند. اما تفاوت این جاست که در این پروسه برشی ایجاد نشده و دستگاه در فاصله یک سانتی متری پوست قرار می گیرد و از این طریق گرما را با آزادسازی امواج به چربی ها می رساند. بدنی ترتیب بدون آن که به بافت و ساختارهای دیگر بدن آسیب وارد شود ، سلول های چربی از بین می روند.
باید رژیم غذایی مناسب رو هم رعایت کرد همراهش
بسیار عالیه مقالتون
چه رژیم غذایی برای عمل لیپولیز باید استفاده کرد
آیا میشه از عمل لیپولیز برای کوچک کردن باسن استفاده کرد ؟
با لیپولیز کبودی ها تا چند وقت هست؟
چقدر کاربردی و حرفه ای هست لیپولیز لاغری