| خانه 4 بلاگ 4 پسوریازیس

پسوریازیس

فروردین ۳۱, ۱۴۰۱ | بلاگ | ۰ دیدگاه

پوست یکی از آسیب پذیرترین بخش های بدن بوده و در معرض صدمات جدی و شدیدی قرار دارد. گاها ممکن است که در اطراف خود افرادی را مشاهده نمایید که دچار عارضه های پوستی شدید می باشند و از این حیث در سلامت به سر نمی برند یا خودتان به یک بیماری پوستی مبتلا شده باشید و در حال حاضر در مرحله درمان قرار داشته باشید. گاهی اوقات بیماری های پوستی خفیف و گاهی بسیار شدید و نگران کننده می باشند. یکی از موارد بیماری که باید جدی گرفته شود که به علت اختلال در سیستم ایمنی رخ می دهد، پسوریازیس می باشد که نوعی عارضه پوستی است که در آن سیستم ایمنی به پوست حمله می کند این بیماری با نام های صدفک یا صدف پوستی نیز شناخته شده است. در راز جراحی امروز می خواهیم در خصوص این رویداد که امروزه باعث بروز نگرانی هایی شده است صحبت کنیم و در مورد آن اطلاعاتی را به دست بیاوریم پس برای دانستن در خصوص این مورد بهتر است که با ما همراه باشید.

پسوریازیس - راز جراحی

پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس یک اختلال خود ایمنی به شمار می رود که پوست را درگیر می کند . معمولا رشد پوست در حالت طبیعی هر ۲۸ الی ۳۰ روز رخ می دهد و این در حالی است که افرادی که دچار این عارضه می شوند، هر سه یا چهار روز یکبار این موضوع را تجربه خواهند کرد. این عارضه پوستی ناشی از اختلالی می باشد که موجب می شود سلول های پوست با سرعت بیشتری رشد پیدا کنند. در نتیجه پوست متورم شده و به رنگ  قرمز در آمده و پولک های سفید رنگی بر روی آن ها قرار خواهد گرفت. این عارضه می تواند در هر نقطه ای از پوست شیوع پیدا کند، اما اغلب بر روی پوست سر، بازوها ، زانوها و کمر نمایان می شود. البته امکان بروز آن بر روی دست ها ، پاها ،گردن ، صورت ، ناخن ها ، دهان و نواحی آلت جنسی دیده شوند. این بیماری قابلیت انتقال از فردی به فرد دیگر را ندارد، اگرچه ممکن است در چند تن از اعضای یک خانواده روی دهد. معمولا این بیماری در سنین ابتدایی بزرگسالی اتفاق می افتد. این بیماری قسمت های بزرگی از بدن را پوشش می دهد. زخم ها ممکن است خوب و  ناپدید شده و مجددا پدیدار شوند. معمول ترین نوع این بیماری پسوریازیس پلاکی می باشد.

انواع پسوریازیس یا بیماری صدف پوستی

  • پسوریازیس پلاکی 

این نوع بیماری پوستی شایع ترین نوع این بیماری به شمار می رود که موجب ایجاد پلاک و فلس های نقره ای در پوست می شود. معمولا قابل مشاهده بر روی بازوها ، کمر و پوسته سر می باشد. این نواحی دردناک، دارای خارش و گاهی خونریزی می شوند.

  • پسوریازیس خالدار

دومین نوع از شایع ترین نوع پسوریازیس این گونه می باشد این مدل معمولا کودکان را درگیر می کند البته در بزرگسالان نیز دیده می شود. نشانه هایی آن شامل به وجود آمدن نقاط کوچک قرمز بر روی پوست و به خصوص روی پاها، بازوها و صورت می باشند. معمولا در نتیجه عفونت استرپتوکوکی به وجود می اید.

  • پسوریازیس اریترودرمیک

این گونه عارضه ای بسیار نادر و خطرناک است که شامل قرمزی شدید و تغییر رنگ در پوست و پوشیده شدن ناحیه بیشتر در بدن به وسیله این عارضه می باشد. از جمله عارضه هایی که ممکن است در پی این مورد به وجود بیاید تب می باشد. این بیماری باید خیلی سریع درمان شود زیرا می تواند باعث بروز مریضی های دیگر شود. پوسچولار که نادر ترین فرم صدف پوستی این مورد می باشد . علائم این نوع شامل پوسته های کوچک در نواحی دست ها و پاها شود.

  • پسوریازیس معکوس 

این مورد باعث بروز لکه های قرمز روشن می باشد که در پوست ایجاد می شود و در نواحی چون زیر بغل ، کشاله ران و زیر سینه به وفور دیده می شود.

علل بروز پسوریازیس

علت پدید آمدن پسوریازیس گوناگون می باشند. اگرچه دانشمندان براین باورند که علت بروز این مشکل رشد بی رویه در سلول های پوست می باشد ، باید اضافه کرد که عوامل زیست محیطی می توانند در بروز این علائم این بیماری موثر باشند.

بیشتر افرادی که با این عارضه درگیر می باشند ۱۵ الی ۳۵ ساله هستند. هنگامی که اشخاص به این بیماری مبتلا می شوند سلول T که نوعی از گلبول های سفید خون به شمار می آید به طور اشتباه سلول های پوست را مورد حمله قرار می دهند.

علائم پسوریازیس

علائم این عارضه از فردی به فرد دیگر می تواند متفاوت باشد و بستگی به نوع پسوریازیس که فرد با آن درگیر می باشد. نواحی که با این بیماری درگیر هستند می تواند بسیار کوچک باشد یا قسمت عظیمی از بدن را درگیر کرده باشد.

بسیاری از علائم این بیماری شامل موارد زیر می شوند:

پلاک هایی به رنگ قرمز که معمولا از پوسته های نقره ای رنگ پوشیده شده اند پلاک ها ممکن است دردناک باشند و گاهی اوقات نیز امکان دارد با خونریزی همراه باشند. در شرایط شدید، پسوریازیس پلاکی رشد می کنند و نقاط بسیار بزرگتر را می پوشانند. در مواردی بیماری پسوریازیس باعث تغییر رنگ و ایجاد حفره در ناخن ها می شود.

چگونگی شناسایی بیماری پسوریازیس

ممکن است که تشخیص این بیماری مشکل به نظر بیاید. این موضوع به این دلیل است که این مشکل پوستی بسیار مشابه دیگر مشکلات پوستی می باشد. در ابتدای کار و بعد از مشاهده برخی از علائم افراد به پزشک مراجعه می کنند و او با انجام تستی فیزیکی و مشاهده کردن علائم مرحله تشخیص را پیش می برد. همچنین انجام بیوپسی و آزمایش بر روی آن در برخی از موارد نیاز است.

به طور کلی سه درجه مختلف از پسوریازیس یا صدف پوستی وجود دارد:

  • نوع خفیف : علائم کمتر از سه درصد بدن وجود دارد.
  • نوع متوسط یا ملایم : علائم ۳ تا ۱۰ درصد بدن را می پوشانند.
  • نوع شدید : که در ان نشانه های این عارضه پوستی بیش از ۱۰ درصد بدن را دربرگرفته اند.

روش های درمان پسوریازیس

چندین تکنیک درمانی برای این بیماری وجود دارد. دکتر بهترین روش درمانی که برای شما مناسب می باشد را انتخاب می کند. در ابتدای کار از یک لوسیون و کرم مرطوب کننده استفاده کنید. این موضوع میزان خشکی پوست و ترک خوردن را برطرف می نماید.

حمام کردن در نمک های اپسوم و نمک های بحرالمیت یا استفاده از انواع روغن های حمام می تواند علائمی چون قرمزی و خارش را در افراد تا حدودی بهبود دهد.

در صورتی که این راه حل ها کاربردی نباشد، دکتر داروهای موضعی را  که شامل ژل ها ، لوسیون ها  و پمادها را تجویز می نماید. برای تاثیر گذاشتن بر روی این نواحی داروهایی که به آن اشاره شد را برروی پوست قرار داده  و با کاوری پلاستیکی می پوشانند.

برای درمان پسوریازیس پوسته سر نوعی شامپو مخصوص را برروی سر استفاده می کنند.

موارد تزریق یا قرص توسط پزشک برای افراد ممکن است تجویز شود این داروها برای موارد شدید و گسترده این عارضه پوستی به کار می برند.

برخی از داروها افراد را با عارضه های پس از مصرف درگیر می کنند.

نورخورشید می تواند به درمان پسوریازیس کمک کند. اما ماندن بیش از حد در معرض اشعه خورشید نیز توصیه نمی شود.مشورت با پزشک در خصوص چگونگی استفاده از خورشید به عنوان راه حل درمانی توصیه می شود. نوردرمانی می تواند یک آپشن درمانی برای برخی از نواحی پوست به شمار برود.

آیا امکان پیشگیری از عارضه پسوریازیس وجود دارد؟

امکان اجتناب از این بیماری وجود ندارد اما می توان آن را مورد کنترل قرار داد. افرادی که مشکل بیماری پسوریازیس دارند ممکن است مدت زمانی را بدون هیچ علامتی تجربه کنند. برای کاهش دادن علائم و جلوگیری از تشدید این موارد را فراموش نکنید:

  1. از استرس دور بمانید و هرگونه استرس را در خود از طریق مدیتیشن و ورزش کنترل کنید.
  2. از خشکی پوست جلوگیری کنید.
  3. از مواردی که باعث آزار پوستی می شوند دور بمانید.
  4. زیاد در معرض هوای سرد نمانید.
  5. سیگار نکشید.
  6. در صورت بروز عفونت سریعا آن را درمان نمایید.
  7. عدم مصرف داروهای خاص بدون هیچ دلیلی

زندگی با پسوریازیس

پسوریازیس برای برخی از افراد ناراحتی محدودی دارد.البته این نکته را از یاد نبرید که ابتلا به این عارضه به صورت شدید و حاد می تواند  تاثیر بسیار زیادی بر افرادی که دچار این بیماری پوستی هستند بگذارد. تاکنون درمانی قطعی برای این عارضه یافت نشده است، اگرچه با انجام روش های درمانی می توانند علائم را از بین ببرند و عوارض ناشی از بیماری را کاهش دهند. این عارضه گاهآ با بیماری هایی دیگری از قبیل دیابت و ناراحتی قلبی ترکیب می شوند.

تفاوت مابین پسوریازیس و اگزما

این دو بیماری کاملا در شرایط متفاوتی می باشند. عدم تشابه انها در محلی که علائم بیماری نمایان می شود ، میزان خارش و اینکه از لحاظ ظاهری چگونه به نظر می رسند کاملا مشهود می باشد. اگزما معمولا در پشت زانوها و درون بازوها ظاهر می شود. اگزما همچنین خارش بیشتری را نسبت به بیماری پسوریازیس برای افراد به ارمغان می آورد. البته در نظر داشته باشید که بسیاری از افراد علی الخصوص کودکان می توانند به هر دو این عارضه ها مبتلا شوند.

سوالات متداول در خصوص بیماری پسوریازیس

  • چه اشخاصی در خطر ابتلا به این عارضه قرار دارند؟

اشخاصی که معمولا دچار این عارضه پوستی می شوند بزرگسال می باشند، اما گاهی اوقات ممکن است کودکان نیز دچار این مشکل شوند. مردان و زنان هر دو به یک میزان در معرض خطر بروز این بیماری می باشند و شانس ابتلای بیشتری از لحاظ جنسیت وجود ندارد.

  • آیا امکان ابتلا به بیماری فوق از شخصی دیگر وجود دارد؟

این بیماری مسری نیست و این موضوع به این معنی می باشد که از طریق تماس یا لمس کردن زخم های پوستی فرد مبتلا امکان انتقال این عارضه به دیگری وجود ندارد.

  • آرتروز پسوریازیس چیست؟

از هر سه نفر، یک نفر از افرادی که دچار صدف پوستی می باشند، به آرتروز پسوریازیس مبتلا خواهند شد. نشانه های این بیماری شامل تورم در مفاصل و سفتی در آن می شوند. در صورت مشاهده هر کدام از عوارض فوق سریعا به پزشک مراجعه نمایید تا درمان را برای شما آغاز نماید.

سخن آخر

همان گونه که در این مقاله راز جراحی مطالعه کردیم متوجه شدیم که پسوریازیس یک مشکل پوستی می باشد که موجب خارش در پوست خواهد شد. دلیل اصلی ابتلا افراد به این عارضه اختلال در سیستم ایمنی می باشد و به هیچ عنوان مسری نمی باشد. همچنین متوجه شدیم  که تا به امروز درمان قطعی برای این عارضه پیدا نشده است ، اما با انجام یک سری تکنیک ها این امکان وجود دارد که بسیاری از علائم و عارضه ها بهبود یابند. هنگامی که افراد علائمی را مشاهده می کنند به پزشک مراجعه می کنند و او نوعی کرم یا پماد مخصوص یا دارو را برای بهبود علائم تجویز می کنند.در صورتی که این درمانها پاسخی در افراد نداشته باشد درمانهای دیگر را امتحان می کنند در نظر داشته باشید که بالا بودن سلامت عمومی بدن می تواند در کاربردی بودن روش های درمانی بسیار موثر واقع شود. بهتر است که در حفظ سلامت خود بکوشید و تلاش کنید تا رفتارهای ناسالم را برای همیشه کنار بگذارید تا از خطر ابتلا به مواردی از این قبیل در امان باشید.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

همه چیز درباره عدم تقارن سینه + علل شایع ، بهترین روش درمان

آیا فکر می‌کنید یکی از سینه‌هایتان اندازه یا شکل متفاوتی نسبت به دیگری دارد؟ آیا این موضوع باعث می‌شود که احساس ناخوشایندی داشته باشید و این عدم تقارن باعث شده است که در زمان پوشیدن لباس هایی که تا حدودی جذب هستند ، احساس ناراحتی کنید ؟ آیا فکر می کنید هیچ چاره ای...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

همه چیز درباره عدم تقارن سینه + علل شایع ، بهترین روش درمان

آیا فکر می‌کنید یکی از سینه‌هایتان اندازه یا شکل متفاوتی نسبت به دیگری دارد؟ آیا این موضوع باعث می‌شود که احساس ناخوشایندی داشته باشید و این عدم تقارن باعث شده است که در زمان پوشیدن لباس هایی که تا حدودی جذب هستند ، احساس ناراحتی کنید ؟ آیا فکر می کنید هیچ چاره ای...

جراحی ماستکتومی یا پستان برداری | تکنیک پیشگیری از شیوع سرطان

جراحی ماستکتومی یا پستان برداری | تکنیک پیشگیری از شیوع سرطان

جراحی اغلب تجربه‌ای استرس‌زا است. داشتن تصویری واضح از نحوه انجام کار در روز عمل و بلافاصله پس از آن می‌تواند کمک کند تا این مسیر را با استرس کمتری سپری کنیم. در این مجموعه تهیه شده توسط راز جراحی درباره ماستکتومی یا جراحی پستان برداری ، سوالاتی که ممکن است در خصوص...

نکروز پوست پستان پس از ماستکتومی + علائم ، علل و راه های درمان

نکروز پوست پستان پس از ماستکتومی + علائم ، علل و راه های درمان

اگر پس از ماستکتومی ، با علائم نکروز پوستی مواجه شدید ، فوراً به تیم جراحی خود اطلاع دهید. اگر بازسازی پستان با ایمپلنت یا فلپ همزمان با این عمل انجام شود ، گاهی پوست پستان به درستی بهبود نمی‌یابد و تکروز پوست پستان پس از ماستکتومی اتفاق می افتد. علت این تاخیر در روند...