| خانه 4 بلاگ 4 سرطان کلیه

سرطان کلیه

فروردین ۱۲, ۱۴۰۱ | بلاگ, درمانی | ۰ دیدگاه

اولین چیزی که در ذهن بسیاری از افرادی که ابتلا به سرطان در آن ها تشخیص داده شده است ، شکل می گیرد ، این است که زندگی آنها رو به پایان است. در حالیکه اگر پیشینه این بیماری را با دقت بیشتری بررسی کنیم ، می بینیم که چه بسیار افرادی بوده اند که با هدف شکست دادن سرطان ، نگاه خود را به این بیماری تغییر داده و در دستیابی به هدف خود نیز پیروز از میدان بیرون آمده اند. راز جراحی ، در این مجموعه از سری مقالات مربوط به سرطان ، بر روی سرطان کلیه تمرکز نموده و با جمع آوری یک پکیج کامل و جامع درباره این بیماری ، تلاش کرده است تا با انگیزه ای بالا و توکل به خدا ، همسفر شما برای شکست دادن بیماری سرطان کلیه و رسیدن به نقطه پیروزی باشد.

سرطان کلیه - راز جراحی

سرطان کلیه چیست؟

کلیه ها اندام های حیاتی بدن انسان می باشند که به تصفیه خون از طریق زدودن ضایعات از جریان خون و خارج نمودن آنها از بدن از طریق ادرار ، کمک می کنند. وجود سلول های سرطانی در کلیه ، سرطان کلیه نامیده می شود. این موقعیت باعث می شود که سلول های کلیه شروع به رشد با سرعت بالا نموده و یک تومور را شکل دهند. این نوع سرطان در صورت تشخیص در مرحله اولیه ، قابل درمان می باشد. البته در صورتی که این بیماری زود در بدن تشخیص داده نشود می تواند به اندام های مختلف ، انتشار یابد.

علل سرطان کلیه

هیچ نشانه مستحکمی که بتواند به عنوان علت سرطان کلیه معرفی شود ، شناسایی نشده است. پزشکان بر این باورند که سرطان کلیه در اثر تغییرات در DNA و ایجاد شرایطی برای تکثیر و تجمع سلول های ناهنجار شکل دهنده تومور بوجود می آید. برخی فاکتورهای خطر که احتمال سرطان کلیه را افزایش می دهند ، شامل موارد زیر می باشد:

  • جنسیت (مردان در مقایسه با زنان ، ۲ الی ۳ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند)
  • سوء مصرف مواد
  • سیگار کشیدن
  • جهش های ژنتیکی
  • چاقی
  • قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی
  • بیماری های قبلی کلیه
  • فشار خون بالا
  • سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان
  • لیمفوما

مراحل سرطان کلیه

مراحل سرطان کلیه بر اساس شدت بیماری تعریف می شوند. این کاملاً به اندازه تومور ، موقعیت آن و اینکه آیا به سایر بخش های بدن پخش شده است یا خیر وابسته است. سرطان کلیه به چهار مرحله تقسیم بندی می شود که عبارتند از :

مرحله ۱ : این استیج ، مرحله آغازین است که در آن سرطان تنها به کلیه ها محدود می شود. اندازه تومور در این مرحله ، تقریباً ۷ سانتی متر است.

مرحله ۲ : در این مرحله ، تومور یافت شده در کلیه ها به بیش از ۷ سانتی متر رشد کرده ولی همچنان در کلیه ها محدود می باشد.

مرحله ۳ : در این مرحله ، سرطان شروع به رشد به بخش های اطراف نواحی چربی کلیه ، گره های لنفاوی و بافت های اطراف می کند. همچنین تا رگ های اصلی و بافت های پری نفریک نیز ، پیشرفت می نماید.

مرحله ۴ : سرطان در این مرحله در استیج ۳ بوده و در آن ، سلول های سرطان به شدت در بافت های چرب موجود در اطراف کلیه ها نفوذ کرده اند. گره های لنفاوی مجاور و اندام هایی از قبیل روده ، پانکراس ، کبد و ریه ها نیز درگیر می شوند. این امر به عفونی شدن استخوان ها و مغز در مرحله نهایی منجر می شود.

پیشگیری از سرطان کلیه

علل ابتلا به این سرطان هنوز نامعلوم است. از اینرو پیشگیری نمی تواند یک اقدام قطعی محسوب شود. بر حسب فاکتورهای خطر مرتبط با سرطان کلیه ، اقداماتی وجود دارد که می توان در حفظ سلامت کلیه ها و پیشگیری از به وقوع پیوستن این بیماری ، به کار بست.

  • ترک استعمال سیگار: رکودهای ثبت شده ای وجود دارد که نشان می دهد استعمال سیگار احتمال ابتلا به سرطان را تا ۳۰ درصد در مردان و ۲۵ درصد در زنان ، افزایش می دهد.
  • فعال بودن و حفظ یک وزن سالم : چاقی احتمال سرطان کلیه را به دلیل تغییرات هورمونی ، افزایش می دهد. ورزش کردن به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در روز ، الزامی است.
  • خوردن غذاهای مغذی : یک رژیم متوازن ، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. وعده های غذایی حاوی میوه و سبزیجات تازه ، را به حداکثر و فست فودها را به حداقل برسانید.
  • اجتناب از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی: افرادی که در محیط های حاوی مواد شیمیایی خطرناک کار می کنند ، باید معیارهای ایمنی را قبل از شروع کار رعایت کنند. چک آپ کامل بدن ، سالی یکبار برای اطمینان از سلامت اندام های داخلی الزامی است.
  • کنترل قند و فشار خون : افزایش قند و فشار خون باعث وارد آمدن فشار به کلیه ها می شود و مشکلاتی از قبیل آسیب دیدن کل اندام را به همراه خواهد داشت. این امر نهایتاً می تواند به بروز سرطان کلیه منجر شود.

درمان سرطان کلیه

گزینه های درمان این سرطان تا حد زیادی به شدت سرطان وابسته است. اغلب اوقات ، سرطان از طریق جراحی درمان می شود که در آن ، پزشک تومور را از بدن ریشه کن می کند. جراحی بر حسب اندازه و موقعیت تومور می تواند در سطح ساده یا متوسط انجام شود. برخی از گزینه های درمان سرطان کلیه عبارتند از :

  • نفرکتومی رادیکال

این جراحی برای برداشتن کامل کلیه آسیب دیده به همراه بافت های سالم و گره های لنفاوی اطراف آن انجام می شود. این فرایند از طریق یک برش یا لاپاروسکوپی انجام می شود که در آن یک لوله نازک مجهز به دوربین ، وارد ناحیه مورد نظر می شود.

  • نفرکتومی نفرون اسپارینگ

در طول این فرایند ، پزشک ، برداشتن بخش آسیب دیده کلیه به همراه بخش کوچکی از بافت سالم و گره های لنفاوی اطراف را مورد هدف قرار می دهد. بخش باقی مانده کلیه سالم ، دست نخورده باقی مانده و به طور خودبخود بهبود پیدا می کند.

درمان های بدون جراحی

سرطان کلیه را می توان بدون جراحی نیز درمان نمود. روش های درمان بدون جراحی ، شامل موارد زیر می باشد:

  • کریوتراپی ( سرما درمانی )

این فرایند با منجمد کردن سلول های منشاء سرطان با کمک نیتروژن مایع انجام می شود. در این فرایند سوزن های مخصوص با کمک تصاویر سونوگرافی در تومور کلیه وارد می شوند. نیتروژن مایع از طریق سوزن های توخالی برای منجمد کردن سلول های ناهنجار و نهایتاً تخریب آنها انتقال داده می شوند.

  • ایمونوتراپی

با توجه به اینکه پروتئین های تولید شده توسط سلول های سرطان ، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کنند ، بدن قابلیت خود برای مبارزه با سلول های سرطان را از دست می دهد. این فرایند با کمک داروهایی از قبیل اینترفرون یا الدسلوکین که نسخه های سنتزی مواد شیمیایی موجود در بدن هستند ، بر عکس می شود.

  • هدف درمانی

هدف درمانی به مسدود شدن سیکنال های غیر عادی خاص موجود در سلول های سرطان کلیه و پیشگیری از تکثیر آنها ، کمک می کند. داروهای این فرایند درمان ، نقش حیاتی را در مسدود کردن رگ های خونی و درمان سلول های سرطانی ، ایفا می کنند.

  • پرتو درمانی

پرتو درمانی اغلب برای کشتن سلول های سرطانی که در بخش های دیگر بدن از قبیل اندام های مجاور ، استخوان ها و مغز پراکنده شده اند ، استفاده می شود. این درمان با استفاده از پرتوهای اشعه X پر قدرت که علائم این سرطان را تحت کنترل قرار می هند ، انجام می شود. همه درمان ها ، عوارض جانبی خود را به همراه دارند. قبل از قرار گرفتن تحت هر درمان ، با پزشک خود در خصوص عوارض جانبی آن گفتگو کنید.

رژیم غذایی برای حفظ سلامت کلیه ها

دنبال کردن عادات سالم در برخورداری از یک سبک زندگی سالم ، بسیار حائز اهمیت است. خوردن رژیم غذایی متعادل ، استراحت کافی ، رعایت تعادل در نوشیدن مشروبات ، سیگار نکشیدن ، ورزش ، رعایت بهداشت و غیره ، علائم عادات سالم در زندگی هستند.

زندگی با سرطان کلیه باعث کم اشتهایی می شود و رعایت رژیم غذایی در طول درمان می تواند به بدن در غلبه بر استرس و کمک به پیشرفت فرایند درمان کمک کند. در این بخش از مقاله ، برخی اقلام غذایی مفید در طول درمان سرطان کلیه ، ذکر شده اند:

  • غلات کامل : محصولات غذایی حاوی آهن ، ویتامین B و فیبر فراوان از قبیل پاستا ، نان کامل ، برنج ، سطح انرژی بدن را افزایش می دهد.
  • میوه و سبزیجات : میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه به تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند. این محصولات ، حاوی فیبرهای محلول بوده و قند و کلسترول خون را در سطح سالم حفظ می نمایند. همچنین منابع غنی مواد معدنی و ویتامین ها نیز محسوب می شوند.
  • پروتئین ها : پروتئین ها مواد غذایی حیاتی برای حفظ جرم عضلات می باشند ، ولی در افرادی که از بیماری کلیه رنج می برند ، سطح جذب پروتئین به دلیل تاثیر آن بر روی افزایش فشار عملکرد کلیه ، باید کنترل شود. افرادی که این سرطان در آنها تشخیص داده شده است ، باید سطح مصرف پروتئین خود را محدود کنند.
  • غذاهای حاوی محتوای نمک بالا : جذب نمک زیاد باعث افزایش فشار خون شده و عدم تعادل در سطح مایعات بدن را ایجاد می کند. این بهم خوردگی تعادل باعث بالا رفتن فشار برروی کلیه و در نتیجه آسیب دیدن کلیه ها می شود. بنابراین از خوردن غذاهای حاوی نمک زیاد خودداری کنید.
  • غذاهای حاوی فسفر زیاد : فسفر در غذاهایی از قبیل آجیل ، تخمه ، لوبیا ، و غلات فراوری شده ، فراوان است. فسفر یک ماده غذایی مهم در کمک به حفظ استحکام استخوان ها می باشد. البته مصرف زیاد آن باعث افزایش فشار بر روی کلیه ها می شود و تجمع آن در جریان خون باعث بروز علائمی از جمله درد مفاصل و خارش می شود.
  • مصرف بیش از حد آب : نوشیدن روزانه ۸ الی ۱۰ لیوان آب ایده ال است. نوشیدن بیش از این مقدار ، باعث وارد آمدن فشار به کلیه ها می شود. به بیماران کلیوی توصیه می شود در مقایسه با افراد سالم ، آب کمتری بنوشند.

رژیم غذایی در طول درمان سرطان کلیه

اشتها در بیمارانی که این سرطان در آنها تشخیص داده شده است ، به شدت کاهش می یابد. با این حال ، خوردن یک رژیم غذایی متعادل می تواند به پیشرفت ریکاوری کمک کند. بیماران سرطانی اغلب احساس حالت تهوع می کنند ولی این نباید باعث ترک عادات غذایی سالم شود. در اینجا نکاتی را در خصوص رژیم غذایی در طول درمان سرطان کلیه ، متذکر می شویم:

  • در فواصل زمانی کوتاه ، وعده های غذایی کوچک میل کنید.
  • تا زمان گرسنه شدن ، صبر نکنید.
  • درمان سرطان باعث تضعیف سیستم ایمنی می شود. قبل از خوردن هر چیزی ، از تمیز بودن آن اطمینان حاصل کنید.
  • در زمان غذا خوردن در بیرون از منزل از قبیل رستوران ، مراقب باشید. از خوردن غذاهای خیابانی خودداری کنید.
  • حتماً گوشت را قبل از خوردن ، خوب بپزید.
  • شیر را قبل از نوشیدن ، حتماً بجوشانید.

سوالات پر تکرار درباره سرطان کلیه

  • سرطان کلیه درمان دارد؟

سرطان در بیمارانی که سرطان تنها به کلیه آنها محدود شده و به بخش های دیگر بدن انتقال نیافته باشد ، می تواند قابل درمان باشد. بیشتر اوقات ، سرطان کلیه ای که زود تشخیص داده شده است را می توان با برداشتن تومور از کلیه برای اجتناب از بازگشت سرطان ، درمان نمود. البته ، در بیمارانی که سرطان علاوه بر کلیه به بخش های دیگر نیز شیوع یافته است ، درمان ، چندان امیدوار کننده نخواهد بود.

  • تومور ویلمز چیست؟

تومور ویلمز نوعی سرطان کلیه است که در کودکان زیر ۵ سال یافت می شود. تومور ویلمز ، ۹۵ درصد سرطان کلیه کودکان را به خود اختصاص می دهد.

  • سرطان کلیه کشنده است؟

افرادی که در دهه های هفتم و هشتم زندگی خود به سر می برند و سرطان آنها در مرحله ۱ است ، اغلب از دنیا می روند. افراد اغلب در این دهه زندگی خود از بیماری های قلبی ، سکته و سایر بیماری ها رنج می برند. ولی این بیماری ها به اندازه سرطان کلیه ، زندگی آنها را تهدید نمی کند.

  • سرطان کلیه نخست در کدام قسمت های بدن پخش می شود؟

سرطان کلیه اغلب در ریه ها و استخوان ها پخش می شود و می تواند به مغز ، تخمدان ها ، کبد و بیضه ها نیز راه پیدا کند. علت این است که در مراحل اولیه ، این بیماری هیچ علائمی را از خود نشان نداده و قبل از اینکه تشخیص داده شود ، می تواند به راحتی انتشار پیدا کند.

  • آیا سرطان کلیه باعث کمر درد می شود؟

کمر درد علامت نادر این نوع سرطان است. برخی بیماران تا زمانی که سرطان به مراحل پیشرفته خود برسد ، کمر درد را تجربه نمی کنند.

  • آیا سرطان کلیه در سی تی اسکن نشان داده می شود؟

تست های تصویر برداری از قبیل سی تی اسکن و ام آر آی ، اغلب برای یافتن سرطان های کلیه کوچک مورد استفاده قرار می گیرند.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

  خانم های عزیزی که به خاطر بارداری های متعدد ، کاهش و افزایش وزن ، بالا رفتن سن یا اصلا به طور ژنتیکی سینه های کوچک و دفورمه ای دارند ، یا حتی اگر به سبب درمان بیماری سرطان بخشی یا تمام بافت پستان های خود را از دست داده اند ، مطلب پروتز سینه برایشان حتما بحث...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

بوتاکس

بوتاکس

بوتاکس (Botox) ، عمدتاً به دلیل توانایی آن در کاهش دادن شکل ظاهری چین و چروک ها و جوانسازی صورت در میان همگان شهرت یافته است. این روند همچنین برای درمان مشکلاتی از قبیل اسپاسم گردن، عرق کردن زیاد، سردردهای میگرنی، کبد بیش فعال و تنبلی چشم نیز کاربرد دارد. در صورتی که...

لیفت سانترال لب

لیفت سانترال لب

لب ها عضوی در صورت می باشند که زیبایی و شادابی آن ها می تواند باعث زیبایی چهره شود. با بالا رفتن سن لب ها مانند دیگر اجزای صورت تحت تاثیر جاذبه حالت افتادگی پیدا می کنند. روش های مختلفی برای زیبا سازی لب وجود دارد که تزریق فیلر و پروتز لب از جمله این روش ها به شمار می...

باسن برزیلی

باسن برزیلی

شکل و تناسب باسن، فاکتور مهمی در جذابیت و داشتن یک اندام تراشیده می باشد. جراحی باسن برزیلی (BBL Butt Lift) ، می تواند با استفاده از تکنیک هایی از قبیل تزریق چربی ، شکل ظاهری پر تری را در باسن شما خلق کرده و کانتور باسن شما را بهبود بخشد، البته افرادی هستند که با...