| خانه 4 بلاگ 4 فیزیوتراپی

فیزیوتراپی

اسفند ۲۰, ۱۴۰۰ | بلاگ, درمانی | ۰ دیدگاه

داشتن سلامتی و انجام دادن صحیح فعالیت ها برای داشتن یک زندگی سالم و آرام بسیار اهمیت دارد. البته گاهی اوقات افراد بر اثر وقوع یک تصادف یا یک برخورد ممکن است دچار مشکلات حرکتی شوند و یا قدرت انجام هیچ کاری را نداشته باشند. گاهی نیز این امکان وجود دارد که اعضای بدن افراد دچار اختلالات کاربردی شده باشد. اگر شما از جمله افرادی می باشید که دچار آسیب یا بیماری می باشید که قابلیت حرکت یا انجام کارهای روزانه را ندارید ، پزشک به شما مراجعه به فیزیوتراپی را ایستادن مجدد روی پا خودتان پیشنهاد می کند. در این مقاله راز جراحی قرار است در خصوص فیزیوتراپی صحبت کنیم و متوجه شویم که فرآیند فیزیوتراپی چگونه می تواند باعث توانمندی مجدد در افراد شود.

فیزیوتراپی - راز جراحی

فیزیوتراپی چیست؟

فیزیو تراپی از دو کلمه  physio  به معنی فیزیک و therapy به معنی درمان به وجود آمده است و این به این معنا می باشد که در فیزیوتراپی برای درمان بیماری ها و اختلالات از روش های فیزیکی بهره می جویند. فیزیوتراپی نوعی تکنیک درمانی در حوزه سلامت می باشد که قادر به برطرف کردن اختلالات حرکتی و برطرف کردن درد و گاهی درمان برخی بیماری های دیگر از طریق یک سری از حرکات بیانجامد. هنگامی که اشخاص دچار نوعی آسیب بیماری یا ناتوانی می شوند، معمولا به پزشک مراجعه می کنند و پزشک علاوه بر تجویز دارو برای آنها انجام فیزیوتراپی را توصیه خواهد کرد البته تعداد جلسات و مدت زمانی که هر شخص نیاز به انجام فیزیوتراپی دارد بستگی به وضعیت بیماری در هر شخص دارد.

چه هنگام از فیزیوتراپی استفاده می کنیم؟

انجام حرکات فیزیوتراپی می تواند برای تمامی افراد در تمامی سنین، با موارد مختلفی از شرایط پزشکی کاربردی باشد از جمله این موارد می توانیم به گزینه های زیر اشاره کنیم:

استخوانها، مفاصل و بافتهای نرم که شامل کمردرد، گردن درد، درد شانه و آسیب دیدگی های ورزشی باشد.

مغز یا سیستم عصبی : که شامل مشکلات حرکتی می باشد که دراثر سکته مغزی ،بیماری ام اس یا بیماری پارکینگسون پدید امده باشد.

قلب و گردش خون : که معمولا شامل مواردی بعد از عارضه های قلبی می شود.

ریه ها و تنفس : مانند بیماری انسدادی ریه و فیبروز کیستیک

فیزیوتراپی قادر می باشد فعالیت های فیزیکی را در حالی که به شما برای جلوگیری از آسیب های دیگر کمک می کند بهبود دهد.

فیزیوتراپیست کیست ؟

فیزیوتراپی نوعی تمرینات و اموزش ها می باشد که ت.سط شخصی به نام فیزیوتراپیست انجام می شود.فیزیوتراپیست ها معمولا در مکانهایی نظیر بیمارستان ها ،مراکز درمانی ،کلینیک ها ، تیم های جراحی ،تیم های ورزشی ،کلاب ها و ویزیت های خانگی به صورت انفرادی یاتیمی در زمینه های مختلف کار می کنند.

فیزیوتراپیست ها به جای اینکه تنها بر روی یک آسیب یا بیماری یک ناحیه به تنهایی تمرکز داشته باشند تمام نواحی بدن را در نظر می گیرند.

آنها همچنین برای آموزش دادن و کمک به تمامی اقشار سنی از کودک تا کهن سال را که مشکل عملکردی و حرکتی به دلایل بیماری،آسیب ها، فاکتورهای محیطی ، سن،هرگونه اختلالات و شرایط سلامتی آمادگی دارند و برای اینکار از روش های زیر استفاده می کنند:

  • آموزش و انجام حرکات ورزشی برای بیماران
  • ماساژ دادن ماهیچه ها
  • استفاده ازدستگاههای تحریک عضلات
  • دستکاری مفاصل و کشش ماهیچه ها
  • آموزش دادن فعالیت هایی برای تغییر سبک زندگی نظیر راه رفتن ،وضعیت نشستن ،ایستادن و خوابیدن

دلایل مراجعه به فیزیوتراپی

دلایل مختلفی برای مراجعه به فیزیوتراپی وجود دارد  گاهی اوقات دکتر هنگامی که متوجه وجود یک آسیب یا اختلال در افراد می شود به انها انجام فیزیوتراپی را توصیه می کند. برخی اوقات نیز ممکن است خودتان برای درمان های فیزیکی به این مراکز مراجعه کنید یا از نوع خانگی آن بهره بجویید.

برخی از دلایل معمول که افراد به این جهات به فیزیوتراپی می روند شامل موارد زیر می شود:

  • بیماری ها

بعد از اینکه دراثر بیماری افراد دچار اختلالاتی چون  توانایی حرکت ،تعادل یا تحرک می شوند.

  • اختلالات سلامتی مزمن

برخی از این مشکلات سلامتی مانند دیابت می توانند بر تعادل و تحرک تاثیر بگذارند.

  • بعد از جراحی 

پس از جراحی از جا برخاستن و حرکت کردن قسمت مهمی از پروسه بهبودی را شامل می شود.در صورتی که ناحیه ای در بدن مانند دست ،پا و یا کمر تحت تاثیر قرار گرفته باشد، فیزیوتراپی می تواند به افراد در بدست آوردن بهبودی مجدد و بازگشت توانایی ها و عملکرد کمک کند.

  • آسیب ها

وجود آسیب ها و صدماتی که برای بیمار درد و ناتوانی در حرکت را به وجود می آورد می تواند با انجام فیزیوتراپی شرایط بهتری را تجربه کند.

  • بالا رفتن سن

با بالا رفتن سن افراد تغییراتی را در زمینه حرکت و عملکرد اعضا در بدن تجربه خواهند کرد فیزیوتراپی به بهبود برخی از این عوامل کمک کرده و به اشخاص راهنمایی می دهد که چگونه این نقص ها را برطرف کنند.

  • مشکلات جدی سلامتی

حمله قلبی سکته مغزی ،آسیب تروماتیک مغز  و دیگر مشکلات سلامتی از این قبیل می تواند مشکلات بسیاری در فعالیت های روزمره ایجاد کند.با انجام این کار می توانید همه یا برخی از این مشکلات را برطرف کنید.

  • بهبود عملکرد فیزیکی

ورزشکاران یا حتی فقط بیمارانی که می خواهند در فعالیت  های تناسب اندام بهتر عمل کنند، ممکن است به فیزیوتراپی مراجعه کرده  تا استراتژی ها را برای به حداکثر رساندن پتانسیل بدن برای بهبود عملکرد فیزیکی یاد بگیرند.

  • بهبودی وضعیت عمومی

اشخاصی که از این نوع فیزوتراپی استفاده می کنند به دلیل پا به سن گذاشتن دچار اختلال در برخی از عملکردها شده اند و با این کار می توانندمهارت هایی را برای انعطاف پذیری ، سلامتی و بهبود تحرک را بیاموزند.

پروسه فیزیوتراپی

برای انجام این پروسه ابتدا باید یک جلسه ویزیت را فیزیوتراپیست هماهنگ کنید. نیاز است که برای انجام این فرآیند لباسهای راحت و کم بپوشید .کفش هایی راحت مانند کتانی های ورزشی را به پا کنید ، زیرا این موضوع می تواند به بهتر انجام دادن این حرکات و نتیجه بهتر منجر شود.

در جلسه اول فیزیوتراپیست پرونده پزشکی شما را مطالعه کرده و تصویر هایی که توسط اشعه ایکس از موضع مورد نظر شما گرفته شده را بررسی خواهد کرد.سپس سوالاتی ازشما در خصوص سوابق پزشکی ،جراحی های انجام شده، بیماری ها و یا آسیب هایی در گذشته برای شما به وجود آمده که برای انها تحت درمان قرار گرفته اید می پرسد. این موضوع بسیار مهم است که اطلاعات صحیح و کاملی را در اختیار او بگذارید. در مرحله بعدی از شما خواسته می شود که قدم زده ،خم شوید و یک سری کارهای ساده را انجام دهید تا آنها بتوانند عوامل فیزیکی و محدودیت های هر فرد را مورد بررسی و مشاهده قرار دهند.بعد از این مرحله وی برنامه درمانی را برای شما طرح ریزی می کند . در جلسات دیگر مراجعه ممکن است تمرینات یا فعالیت هایی را انجام دهید. در مورد تعداد جلسات مورد نیاز نمی توان به قطعیت پاسخ داد زیرا این موضوع بستگی به مدت زمان بهبودی و دوره ریکاوری داشته باشد.

انواع فیزیوتراپی

به طور کلی فیزیوتراپی به دو دسته تقسیم می شوند : فیزیوتراپی منفعل و فیزیوتراپی فعال

در فیزیوتراپی منفعل بیمار فعالیتی ندارد و فیزیوتراپیست با روش هایی از قبیل گرما درمانی ،ماساژ درمانی ، الکترو تراپی و غیره به بهبود عملکرد بیمار کمک می کند.

اما در فیزیوتراپی فعال تمرینات کششی و فعالیت هایی را به بیمار آموزش می دهند تا درد را کاهش دهند و فشارهایی که در مواضع وجود دارد را کاهش دهند.البته فیزیوتراپی منفعل و فعال به چند دسته  تقسیم می شوند که شامل گزینه های زیر می شود:

انواع منفعل

سرما درمانی و گرما درمانی : از این تکنیک برای کاهش درد و ورم استفاده می کنند البته با گرم کردن و سرد کردن موضع می توان گرفتگی در عضلات را برطرف کرد.

ماساژ درمانی : در این روش از ماساژ برای شل کردن عضلات کمک می گیرند.

الکتروتراپی : این روش با کمک گرفتن از جریان الکتریکی درد را کاهش می دهند.

استفاده از اولتراسوند : مورد استفاده این تکنیک علاوه بر انچه تصور می شود تنها در سونوگرافی نیست و گاهی اوقات برای درمان نیز می توانند این متد را به کار ببرند.

انواع فعال 

حرکات ورزشی و کششی که از ان برای تقویت عضلات استفاده می شود.

فعالیت های هوازی ، شناور شدن در آب که قادر به کنترل هرگونه فشار بر ستون فقرات می شوند.

هزینه هر جلسه فیزیوتراپی

فیزیوتراپی با توجه به موضع مورد درمان ،دستگاهها و تکنیک های مورد استفاده ، تعداد جلسات مورد نیاز، دستمزد پزشک ،هزینه کلینیک و عواملی از این قبیل تعیین می شود.البته ناگفته نماند که انواعی از فیزیوتراپی در منزل وجود دارد که به دلایل اینکه از دستگاه های قابل حمل برای انجام متد های درمانی بهره می گیرد، معمولا هزینه بالاتری را برای افراد به همراه دارد.

برای اینکه از میزان هزینه هایی که می بایست بپردازید، آگاه شوید، باید از کلینیک یا مرکز فیزیوتراپی سوال کنید. در مورد هزینه های فیزیوتراپی دنبال مراکز ارزان قیمت نباشید زیرا این موضوع می تواند منجر به انتخاب متخصصان بی تجربه شود.

عوارض فیزیوتراپی

حتما بعد از اینکه در خصوص فیزیوتراپی مطالعه کردید سوالای شبیه به این برای شما به وجود بیاید.مثلا اینکه آیا انجام این تکنیک ها می تواند درافراد عوارضی را به وجود بیاورد یا خیر؟

انجام فیزیو تراپی نیاز به متخصصین در این خصوص دارد که تجارب زیادی در این زمینه داشته باشند و در صورتی که درست و آگاهانه فیزیوتراپیست خود را انتخاب کنید علاوه بر اینکه هیچ عارضه ای را برای افراد ایجاد نمی کند، فواید زیادی نسبت به همراه خواهدداشت. برخی از دستگاههای انجام فیزیوتراپی می بایست تنها توسط کارشناسان استفاده شوند زیرا اشخاص بی تجربه ممکن است با استفاده از این دستگاه افراد را دچار مشکل کنند.

فیزیوتراپی در منزل

گاهی اوقات افراد برای انجام این فرآیند ،به مطب یا مراکز فیزیوتراپی مراجعه نمی کنند و میل به این موضوع دارند که این کار را در خانه انجام دهند. همچنین برخی بیماران قادر به حرکت کردن و بیرون آمدن از خانه و رفتن به کلینیک نیستند ولی همچنان به درمان و کمک فیزیوتراپی نیاز دارند.فیزیوتراپی در منزل یکی از بهترین و آسان ترین راههای درمانی به شمار می رود.

در صورتی که می خواهید فیزیوتراپی را در خانه انجام شوید فضای مناسب و آرامی که دارای نور و تهویه مناسب می باشد را انتخاب کنید. در انجام تمرینات دقت مناسب را داشته باشید که روند بهبودی را به سرعت سپری کنید.

سخن پایانی :

فیزیوتراپی فرآیندی می باشد که معمولا هیچگونه عارضه شدیدی برای افراد ایجاد نخواهد کرد. این پروسه می تواند به افراد بهبودی در تحرک ، انعطاف و تعادل ببخشد و زندگی افراد را بسیار متحول کند. همچنین می تواند ورزشکاران را در اصلاح حرکات ورزشی و کسب بهترین نتیجه یاری کند.در بسیاری از اختلالات اسکلتی و عضلانی بدن، فیزیوتراپی می تواند روش درمانی جایگزین برای برخی عمل‌های جراحی باشد. حتی در بسیاری از مواقعی که فیزیوتراپی نتیجه کافی در درمان مشکل نداشته باشد. در صورتی که نیاز به انجام این تکنیک دارید حتما این کار را نزد فردی با تجربه و متخصص انجام دهید.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

  خانم های عزیزی که به خاطر بارداری های متعدد ، کاهش و افزایش وزن ، بالا رفتن سن یا اصلا به طور ژنتیکی سینه های کوچک و دفورمه ای دارند ، یا حتی اگر به سبب درمان بیماری سرطان بخشی یا تمام بافت پستان های خود را از دست داده اند ، مطلب پروتز سینه برایشان حتما بحث...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

بوتاکس

بوتاکس

بوتاکس (Botox) ، عمدتاً به دلیل توانایی آن در کاهش دادن شکل ظاهری چین و چروک ها و جوانسازی صورت در میان همگان شهرت یافته است. این روند همچنین برای درمان مشکلاتی از قبیل اسپاسم گردن، عرق کردن زیاد، سردردهای میگرنی، کبد بیش فعال و تنبلی چشم نیز کاربرد دارد. در صورتی که...

لیفت سانترال لب

لیفت سانترال لب

لب ها عضوی در صورت می باشند که زیبایی و شادابی آن ها می تواند باعث زیبایی چهره شود. با بالا رفتن سن لب ها مانند دیگر اجزای صورت تحت تاثیر جاذبه حالت افتادگی پیدا می کنند. روش های مختلفی برای زیبا سازی لب وجود دارد که تزریق فیلر و پروتز لب از جمله این روش ها به شمار می...

باسن برزیلی

باسن برزیلی

شکل و تناسب باسن، فاکتور مهمی در جذابیت و داشتن یک اندام تراشیده می باشد. جراحی باسن برزیلی (BBL Butt Lift) ، می تواند با استفاده از تکنیک هایی از قبیل تزریق چربی ، شکل ظاهری پر تری را در باسن شما خلق کرده و کانتور باسن شما را بهبود بخشد، البته افرادی هستند که با...