| خانه 4 بلاگ 4 نرمی استخوان

نرمی استخوان

فروردین ۴, ۱۴۰۱ | بلاگ, درمانی | ۰ دیدگاه

استخوان ها اجزای شکل دهنده بدن بوده و به ما امکان انجام فعالیت هایی از قبیل راه رفتن را می دهند. این ارگان های بدن ، با ذخایر کلسیم ، مواد معدنی و ویتامین D می توانند از استحکام و شکل مطلوب برخوردار باشند. کمبود این ذخایر در دوران کودکی و بزرگسالی ، مشکل نرمی استخوان و بدشکل شدن اندام اسکلتی بدن را به دنبال دارد. خوشبختانه راه های زیادی برای پیشگیری از بروز مشکل نرمی استخوان و درمان آن وجود دارد. در مقاله نرمی استخوان راز جراحی ، علاوه بر معرفی راه های پیشگیری و درمان ، علل و علائم این بیماری نیز ذکر شده است. با مطالعه این مقاله ، می توانید سطح آگاهی خود را در کمک به خودتان و کودکان تان در برخورداری از اندام استخوانی سالم ، بالا برده و از یک زندگی توام با سلامت ، لذت ببرید.

نرمی استخوانی - راز جراحی

چه چیزی باعث نرمی استخوان می شود؟

کمبود ویتامین D یا کلسیم رایج ترین علت نرمی استخوان است. ویتامین D تا حد زیادی از قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید تامین می شود ولی در غذاهای دریایی از قبیل ماهی های چرب و تخم مرغ نیز یافت می شود. ویتامین D برای شکل گیری استخوان های قوی و سالم در کودکان ، الزامی می باشد.

در موارد نادر ، کودکان ممکن است با یک شکل ژنتیکی نرمی استخوان متولد شوند. در صورت تاثیر گذاشتن شرایط دیگر بر روی نحوه جذب ویتامین D و مواد معدنی در بدن نیز ، نرمی استخوان به وجود می آید.

چه افرادی در برابر نرمی استخوان ، آسیب پذیرترند؟

نرمی استخوان در گذشته بسیار رایج بوده است ولی در طول اوایل قرن بیستم بعد از غنی سازی مواد غذایی از قبیل مارگارین و غلات با ویتامین D ، نرمی استخوان به طور کامل از بین رفت.

البته ، در سال های اخیر ، موارد ابتلا به نرمی استخوان ، در انگلستان ، افزایش یافته است. تعداد موارد نرمی استخوان هنوز نسبتاً کم است ، ولی مطالعات نشان می دهد که تعداد قابل ملاحظه ای از افراد در انگلستان ، در خون خود ، دارای سطوح پایین ویتامین D می باشند.

هر کودکی که از طریق رژیم غذایی یا نور خورشید ، ویتامین D و مواد معدنی کافی را دریافت نکند ، ممکن است دچار نرمی استخوان شود. ولی این مشکل در کودکان دارای پوست تیره رایج تر است و این بدان معناست که این کودکان به نور خورشید بیشتری برای به دست آوردن ویتامین D نیاز دارند. بعلاوه ، کودکانی که نارس به دنیا آمده اند یا داروهایی مصرف می کنند که درجذب ویتامین D اختلال ایجاد می کند نیز در معرض خطر بیشتر نرمی استخوان قرار دارند.

درمان نرمی استخوان

در بیشتر کودکان ، نرمی استخوان با تضمین مصرف غذاهای حاوی کلسیم و ویتامین D یا با مصرف مکمل های ویتامین D ، به شکلی موفقیت آمیز ، قابل درمان می باشد.

اگر کودک دچار مشکلات جذب ویتامین D یا مواد معدنی است ، به دوزهای بالاتر مکمل ها یا تزریق سالانه ویتامین D نیاز دارند.

سطح ویتامین D و کلسیم را می توان به روش های زیر ، افزایش داد:

  • خوردن غذاهایی که غنی از کلسیم و ویتامین D هستند.
  • مصرف روزانه مکمل های کلسیم و ویتامین D

نور خورشید نیز در ساخت ویتامین D به بدن کمک می کند ، بنابراین به شما توصیه می شود مدت زمان قرار گرفتن در معرض نور خورشید را افزایش دهید.

بعلاوه ، پزشک به شما در خصوص مقدار ویتامین D و کلسیمی که کودک شما باید مورد مصرف قرار دهد ، توصیه های لازم را در اختیار شما قرار می دهد. این به سن کودک شما و علت نرمی استخوان وابسته است. اگر کودک به مشکل جذب ویتامین D مبتلا باشد ، باید دوزهای بیشتری مورد استفاده قرار گیرد.

درمان عوارض و مشکلات مرتبط با نرمی استخوان

وقتی نرمی استخوان بعنوان یک عارضه جانبی ناشی از یک بیماری دیگر اتفاق می افتد ، درمان بیماری اغلب باعث درمان نرمی استخوان می شود.

اگر کودک شما در اثر نرمی استخوان به بدشکلی استخوان دچار شده است و مثلاً پاهای او کمانی شده یا ستون فقرات او انحنا یافته است ، پزشک درمان لازم را برای رفع این مشکل توصیه خواهد کرد. در برخی موارد ، جراحی برای رفع مشکل توصیه می شود.

عوارض جانبی مکمل ها در درمان نرمی استخوان

بروز عوارض جانبی ناشی از مصرف مکمل های ویتامین D ، کلسیم یا فسفات در صورت مناسب بودن دوز آنها ، بسیار نادر است. پزشک در خصوص دوز مناسب ، مدت زمان مصرف و نظارت بر درمان ، توصیه های لازم را در اختیار بیمار خود قرار می دهد.

اگر دوز ویتامین D وکلسیم ، بسیار زیاد باشد یا درمان برای مدت زمان بسیار طولانی به طول انجامیده و به دقت تحت نظارت قرار نگیرد ، باعث افزایش سطوح کلسیم در خون می شود.این موقعیت ، هایپر کلسمی نامیده می شود.

علائم هایپر کلسمی ، شامل موارد زیر می باشد:

  • زیاد ادرار کردن
  • احساس تشنگی
  • کاهش اشتها
  • حالت تهوع ، درد شکم ، یبوست و استفراغ
  • سرگیجه و سردرد
  • درد استخوان

در صورت مشاهده این علائم در کودک خود ، بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.

پیشگیری از نرمی استخوان

نرمی استخوان به راحتی از طریق خوردن رژیم غذایی حاوی ویتامین D و کلسیم ، وقت گذراندن در برابر نور آفتاب و در صورت لزوم ، مصرف مکمل های ویتامین D ، به راحتی قابل پیشگیری می باشد.

در صورت مشکوک بودن به نرمی استخوان در چه شرایطی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت مشاهده هر گونه علائم و نشانگان نرمی ستخوان ، به پزشک مراجعه کنید.

پزشک برخی آزمایشات فیزیکی را به منظور کنترل وجود علائم آشکار ، انجام می دهد. او درباره سابقه پزشکی ، رژیم غذایی ، سابقه خانوادگی و داروهای مصرفی کودک شما ، کسب اطلاعات می نماید.

تست خون می تواند معمولاً تشخیص این بیماری را تائید کند ، البته در برخی موارد تست اشعه X و احتمالاً اسکن تراکم استخوان نیز بر روی کودک انجام می شود. این نوعی از تست اشعه X می باشد که محتوای کلسیم در استخوان ها را اندازه گیری می کند.

نوزادان از زمان تولد تا یک سالگی به ۸.۵ تا ۱۰ میکروگرم ویتامین D در هر روز ، نیاز دارند ، مگر اینکه هر روز ۵۰۰ میلی گرم یا بیشتر ، فرمول غذایی نوزاد را مصرف کنند.

کودکان از یک سالگی به ۱۰mcg ویتامین D بر یک مبنای روزانه نیاز دارند. این مقدار برای بزرگسالان نیز ثابت است.

دستور مصرف مکمل ها برای پیشگیری از نرمی استخوان به شرح زیر می باشد:

  • بزرگسالان از جمله افراد باردار و زنان در حال شیردهی ، کودکان بالای ۴ سال ، باید مکمل های حاوی ۱۰mcg ویتامین D را در ماه های سرد سال که نور خورشید کمتری وجود دارد ، مورد مصرف قرار دهند.
  • نوزادان از زمان تولد تا یک سالگی ، صرفنظر از تغذیه با شیر مادر با کمیت بالا یا متوسط ، باید روزانه مقدار ۸.۵ تا ۱۰mcg ویتامین D را جهت اطمینان از تامین میزان کافی این ماده مورد استفاده قرار دهند.
  • کودکان ۱ تا ۴ سال نیز باید روزانه ۱۰mcg ویتامین D مورد مصرف قرار دهند.

علائم نرمی استخوان

نرمی استخوان باعث می شود که استخوان های کودک شما نرم و ضعیف شده و بدشکلی هایی در آن اتفاق بیافتد.

علائم و نشانگان نرمی استخوان ، شامل موارد زیر می باشد:

  • درد : استخوان های آسیب دیده در اثر این بیماری ، دردناک می باشد ، بنابراین کودک برای راه رفتن بی میل بوده و زود خسته می شود. بعلاوه ، نحوه راه رفتن کودک ، متفاوت است.
  • بدشکلی های اسکلتی : ضخیم شدن قوزک پا ، مچ و زانو ، پاهای خمیده ، استخوان جمجمه نرم و در برخی موارد نادر ، خم شدن ستون فقرات
  • مشکلات دندان : شامل مینای دندان ضعیف ، تاخیر در بیرون زدن دندان ها ، و افزایش خطر پوسیدگی و شکل گیری حفره در دندان ها
  • رشد آهسته : اگر ساختار اسکلتی بدن به شکل صحیح رشد نکند ، کودک در مقایسه با حد میانگین ، کوتاه قد تر می شود.
  • استخوان های شکننده : در موارد حاد ، استخوان ها ضعیف تر شده و در برابر شکنندگی ، آسیب پذیر تر می شوند.

برخی کودکان مبتلا به این بیماری ، دارای سطوح پایین کلسیم در خون خود می باشند. این امر می تواند باعث بدتر شدن علائم نرمی استخوان شده و گرفتگی عضله ، مورمور  شدن در دست ها و پاها را به همراه داشته باشد.

بزرگسالان نیز علائم مشابه از قبیل درد استخوان ، ضعف عضله و آسیب پذیر تر بودن در برابر شکنندگی استخوان را تجربه می کنند.

علل ابتلا به نرمی استخوان

نرمی استخوان معمولاً به دلیل کمبود ویتامین D یا کلسیم اتفاق می افتد. البته ، برخی عوامل ژنتیکی و بیماری ها نیز می تواند در بروز آن دخیل باشد.

  • کمبود ویتامین D و کلسیم

رایج ترین علت نرمی استخوان ، کمبود ویتامین D یا کلسیم در رژیک غذایی کودک می باشد. هر دو ماده برای رشد استخوان های قوی و سالم ، الزامی می باشد.

منابع ویتامین D عبارتند از :

  1. نور خورشید : پوست شما در زمان قرار گرفتن در معرض آفتاب ، ویتامین D تولید کرده و بخش عمده ویتامین D خود را از این راه تامین می کند.
  2. غذا : ویتامین D در برخی غذاها از قبیل ماهی های چرب ، تخم مرغ و غلات غنی شده ، یافت می شود.
  3. مکمل های غذایی : کلسیم عموماً در لبنیات از قبیل شیر ، پنیر ، ماست و سبزیجات برگ سبز از قبیل بروکلی و کلم ، یافت می شود.

در طول زمان ، کمبود ویتامین D و کلسیم ، باعث بروز نرمی استخوان در کودکان و نرم شدن استخوان ها در بزرگسالان می شود.

  • مشکلات ژنتیکی

شکل های نادر نرمی استخوان ، در برخی ناهنجاری های وراثتی اتفاق می افتد. فسفات با کلسیم پیوند می خورد و ترکیبی را به وجود می آورد که استخوان ها و دندان ها را محکم می کند. برخی مشکلات ژنتیکی باعث می شود که سطح فسفات در خون و استخوان پایین باشد و در نتیجه استخوان ها نرم و ضعیف می شوند.

برخی انواع دیگر این بیماری ژنتیکی بر روی پروتئین های خاص در خون که توسط ویتامین D مورد استفاده قرار می گیرند ، اثر می گذارد.

درمان نرمی استخوان با داروهای گیاهی

گیاهان سرشار از ویتامین D ، کلسیم و فسفات هستند که می تواند به ما در درمان نرمی استخوان کمک کند. برخی از این گیاهان شامل موارد زیر می باشند:

  • گیاه دم اسبی : این گیاه یکی از منابع غنی پتاسیم ، منیزیم و مواد معدنی بوده و مصرف دمنوش آن می تواند برای درمان پوکی و نرمی استخوان ، مفید واقع شود.
  • گیاه گزنه : این گیاه برای درمان درد های استخوان از گذشته های دور مورد استفاده قرار می گرفته است. این محصول به صورت دم شده در آب داغ ، قابل مصرف می باشد.
  • گیاه قاصدک : این گیاه در قسمت ریشه و برگ های خود حاوی منابع غنی از ویتامین D و کلسیم می باشد. می توان از برگ های این گیاه ، سوپ درست کرده و میل نمود.

نرمی استخوان تا چه اندازه شایع است؟

این بیماری در میان گروه های زیر ، شیوع بیشتری دارد:

  • افراد دارای پوست تیره
  • افرادی که مدت زیادی را در فضاهای سرپوشیده سپری می کنند.
  • افراد سالمند که بخش عمده وقت خود را در داخل منزل می گذرانند.
  • افرادی که با پوشیدن لباس زیاد ، مانع رسیدن نور خورشید به بدن می شوند.
  • افرادی که بیش از حد از کرم های ضد آفتاب استفاده می کنند.
  • افرادی که در رژیم غذایی خود از محصولات حیوانی استفاده نکرده و اصطلاحاً گیاه خوار هستند.

نرمی استخوان بزرگسالان

نرمی استخوان در بزرگسالان تحت عنوان استئو مالاسی خوانده می شود. این بیماری با علائمی از قبیل ضعیف شدن عضلات ، درد ماهیچه ها و مفاصل ، گرفتگی عضلات ، تغییر در شکل راه رفتن ، و بروز ناهنجاری هایی در شکل ستون فقرات ، از علائم این بیماری در بزرگسالان می باشند.

عواملی از قبیل موارد زیر باعث شیوع این بیماری در بزرگسالان می شود:

قرار گرفتن برای مدت زمان کوتاه در معرض نور خورشید ، باعث می شود که سطح سنتز در سطح پوست ، کاهش پیدا کند.

چاقی نیز از جمله عواملی است که با تجمع خود در پوست ، سطح فعال شدن ویتامین D را کاهش می دهد.

با بالا رفتن سن ، میزان ذخایر ویتامین D کاهش پیدا می کند.

برای پیشگیری از نرمی استخوان در بزرگسالان ، اطمینان از مصرف مقدار کافی ویتامین D و کلسیم ، تحرک کافی و انجام آزمایشات لازم جهت تشخیص کمبود کلسیم و ویتامین D با هدف تجویز داروهای مکمل ، راهکار های مناسبی محسوب می شود.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

  خانم های عزیزی که به خاطر بارداری های متعدد ، کاهش و افزایش وزن ، بالا رفتن سن یا اصلا به طور ژنتیکی سینه های کوچک و دفورمه ای دارند ، یا حتی اگر به سبب درمان بیماری سرطان بخشی یا تمام بافت پستان های خود را از دست داده اند ، مطلب پروتز سینه برایشان حتما بحث...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

بوتاکس

بوتاکس

بوتاکس (Botox) ، عمدتاً به دلیل توانایی آن در کاهش دادن شکل ظاهری چین و چروک ها و جوانسازی صورت در میان همگان شهرت یافته است. این روند همچنین برای درمان مشکلاتی از قبیل اسپاسم گردن، عرق کردن زیاد، سردردهای میگرنی، کبد بیش فعال و تنبلی چشم نیز کاربرد دارد. در صورتی که...

لیفت سانترال لب

لیفت سانترال لب

لب ها عضوی در صورت می باشند که زیبایی و شادابی آن ها می تواند باعث زیبایی چهره شود. با بالا رفتن سن لب ها مانند دیگر اجزای صورت تحت تاثیر جاذبه حالت افتادگی پیدا می کنند. روش های مختلفی برای زیبا سازی لب وجود دارد که تزریق فیلر و پروتز لب از جمله این روش ها به شمار می...

باسن برزیلی

باسن برزیلی

شکل و تناسب باسن، فاکتور مهمی در جذابیت و داشتن یک اندام تراشیده می باشد. جراحی باسن برزیلی (BBL Butt Lift) ، می تواند با استفاده از تکنیک هایی از قبیل تزریق چربی ، شکل ظاهری پر تری را در باسن شما خلق کرده و کانتور باسن شما را بهبود بخشد، البته افرادی هستند که با...