| خانه 4 بلاگ 4 هپاتیت

هپاتیت

اسفند ۲۹, ۱۴۰۰ | بلاگ, درمانی | ۰ دیدگاه

به افرادی که به دلیل ابتلا به هپاتیت از التهاب کبد ، در پی تاثیر عفونت های ویروسی مختلف و عوامل غیر عفونی که منجر به بروز دامنه ای از مشکلات سلامتی، رنج می برند و به دلیل مرگبار بودن برخی از انواع این بیماری ، نگرانی هایی در آن ها ایجاد شده است ، راز جراحی توصیه می کند که حتماٌ این مقاله را مطالعه کنند تا با کسب اطلاعاتی گسترده درباره انواع گونه های ویروس هپاتیت ، نحوه انتقال آن ، روش های تشخیص و درمان بیماری و بسیاری اطلاعات دیگر ، چشم انداز خود را نسبت به این بیماری ، وسعت بخشیده و بتوانند با اقدامات صحیح ، خود را در برابر خطرات ناشی از این بیماری حفظ کرده و از زندگی ارزشمند خود در صحت و سلامت ، لذت ببرند.

هپاتیت - راز جراحی

هپاتیت کبد چیست؟

هپاتیت یا التهاب کبد ، دارای انواع مختلفی می باشد و برخی از انواع آن به آسانی قابل درمان بوده و برخی دیگر ، زندگی فرد مبتلا را تا مرز نابودی به خطر می اندازد. کبد اندامی مهم در بدن برای انجام فعالیت های مربوط به سوخت و ساز ، تولید برخی پروتئین ها و دفع سموم می باشد. برخی انواع این بیماری، با تاثیرات خود بر روی کبد ، باعث التهاب این اندام می شوند. بمنظور پیشگیری از بروز این مشکلات و مراقبت از این اندام حیاتی در برابر آسیب دیدگی ، شستشوی مرتب دست ها ، استفاده انحصاری از لوازم شخصی ، تزریق واکسن ، استفاده از سرنگ های استاندارد ، عدم نوشیدن آب یا خوردن غذای آلوده و رعایت بهداشت در روابط جنسی ، از نکات حائز اهمیت محسوب می شوند.

علل هپاتیت غیر عفونی

هر چند این بیماری معمولاً در اثر عفونت اتفاق می افتد ، ولی برخی فاکتورهای دیگر نیز می تواند باعث بروز این بیماری شود.

  • الکل و دیگر توکسین ها

مصرف بیش از حد الکل ، می تواند باعث آسیب دیدگی و التهاب کبد شود. این نوع بیماری ، تحت عنوان هپاتیت الکلی نیز شناخته می شود. الکل مستقیماً به سلول های کبد ، آسیب وارد می کند. در طول زمان ، این آسیب دیدگی ، دائمی شده و می تواند به ضخیم شدن یا شکل گیری بافت اسکار در کبد ( سیروز ) یا ناقص شدن این اندام ، منتهی شود.

برخی عوامل دیگر از جمله مواد سمی که باعث بروز این عارضه می شوند نیز شامل سوء مصرف مواد مخدر و قرار گرفتن بیش از حد در معرض توکسین ها می باشد.

  • واکنش سیستم خودایمنی

در برخی موارد ، سیستم ایمنی ، کبد را با یک مهاجم اشتباه گرفته و آن را مورد حمله قرار می دهد. این باعث بروز التهاب در حال پیشرفتی می شود که می تواند در دامنه ای از ملایم تا شدید ، گسترده بوده و عملکرد کبد را مختل نماید. این بیماری در زنان ، سه برابر رایج تر از مردان است.

علائم بیماری هپاتیت

اگر در حال زندگی کردن با فرم مزمنی از هپاتیت ، مثل نوع B و C هستید ، تا زمانی که آسیب ، عملکرد کبد را تحت تاثیر قرار ندهد ، علائمی نشان داده نخواهد شد. در عوض ، افرادی که به نوع حاد این بیماری مبتلا هستند ، مدت کوتاهی بعد از ابتلا به یک ویروس هپاتیت ، علائم را بروز می دهند.

علائم رایج نوع عفونی این بیماری ، شامل موارد زیر می باشد:

  • خستگی
  • علائم شبیه به آنفولانزا
  • تیرگی رنگ ادرار
  • بی رنگ بودن مدفوع
  • درد در ناحیه شکم
  • از دست رفتن اشتها
  • کاهش وزن بی دلیل
  • رنگ زرد در پوست و چشم ها که نشانه ای از بیماری یرقان می باشد.

تشخیص هپاتیت

شناسایی علت این بیماری، به منظور درمان صحیح آن ، امری حیاتی می باشد. پزشکان ، یک سری آزمایش برای تشخیص دقیق مشکل ، تجویز می کنند.

  • تست فیزیکی

برای تشخیص تمام شکل های هپاتیت ، پزشک نخست تاریخچه پزشکی شما را بررسی کرده و فاکتورهای خطر شما را کنترل می نماید. در طول آزمایش فیزیکی ، پزشک به آرامی شکم شما را فشار می دهد تا ببیند که آیا دردی احساس می شود یا خیر. وی همچنین تورم کبد و زرد شدن چشم ها یا پوست را نیز بررسی می کند.

  • تست عملکرد کبد

در تست های عملکرد کبد ، از نمونه های خون برای تعیین کیفیت عملکرد کبد شما استفاده می شود. نتایج غیر عادی این تست ها ، اولین شاخص بیماری ، خصوصاً در صورت مشاهده علائم دیگر در تست فیزیکی ، می باشد. سطوح بالای آنزیم کبد نیز نشانگر این مطلب است که کبد دچار استرس شده ، آسیب دیده و به درستی کار نمی کند.

  • تست های خون

اگر تست های عملکرد کبد ، نتایج غیر عادی را نشان دهد ، پزشک ، تست های خون را برای شناسایی منبع بیماری ، تجویز می کند. این تست ها می تواند از طریق کنترل وجود ویروس های هپاتیت یا آنتی بادی هایی که بدن شما برای مبارزه با آنها تولید کرده است ، می تواند ابتلای شما به نوع عفونی را تائید نماید.

انواع هپاتیت

  • هپاتیت نوع A

هپاتیت نوع A  ، نتیجه عفونت ناشی از ویروس A (HAV) می باشد. این نوع بیماری ، یک بیماری کوتاه و حاد می باشد.

  • هپاتیت نوع B

ویروس هپاتیت نوع B (HBV) عامل ایجاد نوع B است. این بیماری اغلب مزمن و پیشرونده می باشد. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) برآورد کرده است که حدود ۸۲۶۰۰۰ نفر در ایالات متحده و ۲۵۷ میلیون نفر در سراسر دنیا ، با نوع مزمن نوع B زندگی می کنند.

  • هپاتیت نوع C

هپاتیت نوع C ، از ویروس نوع C (HCV) منشاء می گیرد. HCV در میان رایج ترین عفونت های ویروسی منتقل شده از راه خون بوده و به عنوان یک بیماری دراز مدت ، محسوب می شود.

  • هپاتیت نوع D

این نادرترین نوع هپاتیتی است که به همراه عفونت نوع B اتفاق می افتد. ویروس هپاتیت D (HDV) مثل دیگر گونه ها باعث التهاب کبد می شود.

  • هپاتیت E

هپاتیت E ، بیماری منشاء گرفته از آب می باشد که در نتیجه قرار گرفتن در معرض ویروس نوع E (HEV) بروز می کند. هپاتیت E عمدتاً در نواحی که بهداشت در آنها ضعیف است ، اتفاق افتاده و معمولاً از طریق بلعیدن پسماندهای مدفوع که منابع آبی را آلوده کرده است ، اتفاق می افتد.

کدام نوع هپاتیت خطرناک است؟

هپاتیت نوع C بعنوان خطرناک ترین نوع بیماری گزارش شده است. از میان انواع این بیماری شناسایی شده ، هپاتیت B ، شایع ترین نوع این بیماری بوده و هپاتیت C ، خطرناک ترین نوع آن محسوب می شود. این نوع هپاتیت ها ، با تاثیرات خود بر روی کبد ، این اندام حیاتی را در سوخت و ساز بدن و دفع سموم و تولید برخی انواع پروتئین ، نقش مهمی را ایفا می کند ، مختل کرده و باعث بروز مشکلاتی می شود. زندگی بدون کبد ، عملاً ناممکن است.

راه های انتقال هپاتیت

  • راه های انتقال هپاتیت نوع A

این ویروس می تواند در نتیجه پایین بودن کیفیت رعایت بهداشت ، تماس با فرد آلوده ، خوردن غذای آلوده ، آشامیدن آب آلوده و از طریق رابطه جنسی دهانی یا مقعدی ، اتفاق بیافتد.

  • راه های انتقال هپاتیت نوع B

این ویروس از طریق تماس با افراد حامل ویروس یا بیماران مبتلا به شکل حاد این بیماری ، تماس جنسی از راه دهان ، انتقال از مادر به نوزاد در مرحله پیش از تولد ، و وسایل تیز آلوده که باعث ایجاد برش در سطح پوست شود ، اتفاق می افتد.

  • راه های انتقال هپاتیت نوع C

این نوع از راه خون آلوده ، ارتباطات جنسی ، ارتباط با افراد مبتلا به بیماری ، تماس با وسایل آلوده ای که امکان ایجاد بریدگی در پوست را داشته باشند ، قابل انتقال است.

  • راه های انتقال هپاتیت نوع D

الگوی انتقال هپاتیت نوع D مانند نوع B بوده و از طریق با افراد حامل ویروس ، تماس در رابطه جنسی از راه دهان ، انتقال از مادر به نوزاد در مرحله پیش از تولد ، و برخورد با وسایل تیز آلوده ایجاد کننده برش در سطح پوست شود ، اتفاق می افتد.

  • راه های انتقال هپاتیت نوع E

این نوع بیماری، از راه مدفوع ، رابطه جنسی از راه دهان و تماس با فرد آلوده اتفاق می افتد.

درمان هپاتیت

گزینه های درمان بیماری ، بر اساس نوع هپاتیتی که به آن مبتلا هستید و حاد یا مزمن بودن بیماری ، فرق می کند.

  • درمان هپاتیت نوع A

هپاتیت A یک بیماری کوتاه مدت است و نیازی به درمان ندارد. البته ، اگر علائمی باعث بروز مشکلات بیشتر شود ، استراحت ، الزامی خواهد بود. بعلاوه ، در صورت تجربه استفراغ یا اسهال ، پزشک یک برنامه رژیمی را برای حفظ آبرسانی و رسیدن مواد مغذی به بدن ، توصیه می کند.

  • درمان هپاتیت نوع B

هیچ برنامه درمان ویژه ای برای نوع B حاد وجود ندارد. البته ، اگر به نوع مزمن  B دچار هستید ، به داروهای ضد ویروسی نیاز دارید. این شکل درمان ، پر هزینه بوده و گاهی درمان آن تا چند ماه یا چند سال طول می کشد.

درمان هپاتیت مزمن B نیز به ارزیابی های پزشکی منظم و نظارت برای تعیین این موضوع که آیا ویروس به درمان ، پاسخ داده است یا خیر ، نیاز دارد.

  • درمان هپاتیت نوع C

داروهای ضد ویروسی را می توان برای درمان شکل های مزمن و حاد هپاتیت C مورد استفاده قرار داد. معمولاً افرای که نوع C در آنها اتفاق می افتد ، از ترکیبی از درمان های دارویی ضد ویروسی ، استفاده می کنند. این افراد به تست بیشتر برای تعیین بهترین شکل درمان ، نیاز پیدا خواهند کرد.

افرادی که دچار سیروز یا بیماری کبد ناشی از هپاتیت مزمن C می شوند ، داوطلبین پیوند کبد هستند.

  • درمان هپاتیت نوع D

سازمان بهداشت جهانی ، اینترفرون پیگله آلفا را بعنوان نوعی درمان نوع D ، معرفی کرده است. البته ، این دارو  می تواند عوارض جانبی جدی را بر جای گذارد. در نتیجه ، برای افراد مبتلا به آسیب دیدگی کبد سیروز و افرادی که به بیماری های خود ایمن مبتلا هستند ، توصیه نمی شود.

  • درمان هپاتیت نوع E

در حال حاضر هیچ درمان دارویی برای درمان نوع E  وجود ندارد. با توجه به اینکه عفونت اغلب حاد است ، به خودی خود ، فروکش می کند.

پزشکان معمولاً به افراد مبتلا به عفونت ، توصیه می کنند که به اندازه کافی استراحت کرده ، مقدار زیادی آب و مایعات نوشیده ، مواد غذایی مغذی میل کرده و از مصرف الکل ، خودداری کنند. البته ، بانوان بارداری که دچار عفونت شده اند ، به نظارا دقیق نیاز دارند.

  • درمان هپاتیت خود ایمن

کورتیکواستروئید ها ، مثل پردنیزولون یا بودزوناید ، در مراحل اولیه درمان نوع خود ایمن ، بسیار حائز اهمیت می باشند. این گزینه ها بر روی ۸۰ درصد افراد مبتلا به این مشکل ، اثر بخش هستند.

آزاتیوپرین دارویی است که سیستم ایمنی را سرکوب می کند و می تواند بعنوان بخشی از برنامه درمان ، مورد استفاده قرار گیرد. در برخی افراد ، این دارو به همراه استروئید ها یا بدون آنها مورد استفاده قرار می گیرد.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

  خانم های عزیزی که به خاطر بارداری های متعدد ، کاهش و افزایش وزن ، بالا رفتن سن یا اصلا به طور ژنتیکی سینه های کوچک و دفورمه ای دارند ، یا حتی اگر به سبب درمان بیماری سرطان بخشی یا تمام بافت پستان های خود را از دست داده اند ، مطلب پروتز سینه برایشان حتما بحث...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

بوتاکس

بوتاکس

بوتاکس (Botox) ، عمدتاً به دلیل توانایی آن در کاهش دادن شکل ظاهری چین و چروک ها و جوانسازی صورت در میان همگان شهرت یافته است. این روند همچنین برای درمان مشکلاتی از قبیل اسپاسم گردن، عرق کردن زیاد، سردردهای میگرنی، کبد بیش فعال و تنبلی چشم نیز کاربرد دارد. در صورتی که...

لیفت سانترال لب

لیفت سانترال لب

لب ها عضوی در صورت می باشند که زیبایی و شادابی آن ها می تواند باعث زیبایی چهره شود. با بالا رفتن سن لب ها مانند دیگر اجزای صورت تحت تاثیر جاذبه حالت افتادگی پیدا می کنند. روش های مختلفی برای زیبا سازی لب وجود دارد که تزریق فیلر و پروتز لب از جمله این روش ها به شمار می...

باسن برزیلی

باسن برزیلی

شکل و تناسب باسن، فاکتور مهمی در جذابیت و داشتن یک اندام تراشیده می باشد. جراحی باسن برزیلی (BBL Butt Lift) ، می تواند با استفاده از تکنیک هایی از قبیل تزریق چربی ، شکل ظاهری پر تری را در باسن شما خلق کرده و کانتور باسن شما را بهبود بخشد، البته افرادی هستند که با...