| خانه 4 بلاگ 4 پیوند قلب

پیوند قلب

فروردین ۱۰, ۱۴۰۱ | بلاگ, درمانی | ۰ دیدگاه

قلب به عنوان یک ارگان بسیار حیاتی در بدن انسان به شمار می رود و کارکرد صحیح آن بسیار مورد اهمیت است و احساسات ، عواطف و بسیاری عوامل دیگر در بدن ما توسط آن کنترل می شود؛ اما گاهی بیماری های مادرزادی یا عارضه هایی که بعدا در افراد به وجود می آید می تواند باعث بروز مشکلاتی جدی و نارسایی در این اندام شود. در نتیجه این رخدادها، قلب وظایف خود را به نحو احسن انجام نداده و داروها قادر به کنترل و بهبود این عارضه نخواهند بود؛ در نهایت بروز این بیماری، افراد را ناگزیر به انجام دادن فرآیندی نجات دهنده به نام پیوند قلب می کند. حتما تاکنون در این خصوص شنیده اید یا شاید در اطرافتان افرادی را بشناسید که این عمل را انجام داده باشند، اما اطلاعات جامعی در این خصوص نداشته باشید. هیچ جای نگرانی وجود ندارد ؛ زیرا در این مقاله راز جراحی قرار است که در این خصوص صحبت کنیم پس می توانید متن زیر را برای کسب اطلاعات بیشتر دنبال کنید.

پیوند قلب - راز جراحی

پیوند قلب چیست؟

گاهی اوقات در محیط پیرامون خود این کلمه را شنیده اید یا متوجه این موضوع شده اید که شخصی از دوستان و نزدیکان به تازگی پیوند قلب انجام داده است اما این سوال در ذهن شما ایجاد شده که جزییات این پیوند چیست یا چگونه انجام می شود؟ پیوند قلب برای بیمارانی از وضعیت و بیماری حاد قلبی رنج می برند وحیات آن ها در خطر می باشد و از سوی دیگر گزینه های درمانی دیگر ازجمله داروها باعث بهبودی آن ها نشده است داوطلب انجام این فرآیند می شوند. لازم به ذکر است که مانند هر پیوند دیگر این مورد نیز جراحی بسیار سخت و پر چالشی به شمار می رود. معمولا افراد بعد از انجام این پروسه نیاز به مراقبت های ویژه برای ادامه زندگی و جلوگیری از هرگونه عوارض و شکایات خواهند داشت. در مورد نتایج این جراحی می توان گفت که تقریبا نتیجه ای مطلوب در انتظار این افراد می باشد و پس از دریافت قلب پیوندی و رعایت نکات مهم بعدا از جراحی تا سالها قادر به زنده بودن می باشند.

چه کسانی پیوند قلب میشوند ؟

حتما بارها و بارها نام متقاضیان پیوند قلب به گوش شما رسیده اما دقیقا نمی دانید به جز بیماران قلبی چه کسانی نیاز به دریافت پیوند دارند، بد نیست بدانید که پیوند قلب برای بیماران در تمامی سنین امکان پذیر است؛ اما معمولا افراد در سنین ۵۰ الی ۶۴ سالگی کاندیدای مناسب برای این پیوند می باشند. این فرآیند گاهی اوقات در کودکان انجام می شود این موضوع به دلیل وجود عارضه های قلبی مادرزادی در آنان می باشد؛ همچنین اشخاصی که ماهیچه های قلب انها ضعیف شده است ، بیماران مبتلا به عارضه شدید عروق کرونر و همچنین افرادی که پیش از این ، فرآیند پیوند قلبی ناموفق را تجربه کرده اند از جمله متقاضیان دریافت قلب پیوندی به شمار می روند.

آمادگی های مورد نیاز برای پیوند قلب چیست؟

برای انجام هر فرآیند جراحی ، خواه ساده یا پیچیده نیاز به رعایت نکاتی احساس می شود که انتخاب بیمارستان و جراح برای انجام این پروسه در زمره این لیست قرار دارند. سپس تیم پزشکی در مورد این موضوع که فرد کاندیدای مناسب این عمل می باشد یا نه تحقیق می کنند. این کار با انجام آزمایشاتی که در زیر به انها اشاره خواهیم کرد انجام می شود.

آزمایش خون: این تست را برای بررسی سطح گلبول های قرمز ، پلاکت و دیگر عواملی در خون که می تواند برنتیجه پیوند قلب تاثیر بگذارد انجام می دهند.

آنالیز سیستم ایمنی

این تست می تواند وضعیت سیستم ایمنی بدن افراد را مورد بررسی قرار دهد.

آزمایشاتی برای بررسی الکل، تنباکو و مواد مخدر که معمولا این تست ها برای انجام همچنین فرآیند های مهمی برای بررسی تاریخچه داروهای محرک و نوشیدن بیش از حد الکل یا استفاده از مواد مخدر یا استعمال دخانیات انجام می شوند.

تست های تصویربرداری که ممکن است شامل :

  • تصویربرداری به وسیله اشعه ایکس
  • تصویربرداری به کمک سی تی اسکن
  • انجام ام آر آی
  • اکوکاردیوگرافی که نوعی سونوگرافی قلب می باشد.
  • علاوه بر مواردی که گفته شد آزمایشاتی برای بررسی بیماری های خاص نظیر : اچ آی وی ، هپاتیت B ، هپاتیت C  ، ویروس هرپس تناسلی و ویروس وارسلا زوستر نیز ممکن است انجام شود.

بررسی بهداشت دندان ها

بهداشت دهانی علی الخصوص شرایط دندان ها نقش مهمی را در سلامت قلب ایفا می کنند. هرگونه عفونت در دهان و گلو می تواند باعث آسیب رسیدن به قلب شود.

پس از اینکه افراد واجد شرایط برای انجام این پیوند انتخاب شدند، گام بعدی اضافه شدن افراد به یک لیست انتظار پیوند قلب که شامل افرادی است که دراین لیست براساس سلامت جسمی و میزان زمانی که قادر به زنده ماندن می باشند، اولویت بندی خواهند شد.

پیش ازانجام این فرآیند باید داروهایی را طبق نظرپزشک مصرف کنند.

همچنین نوعی رضایت نامه وجود دارد که پیش از جراحی باید افراد امضا کنند.

پروسه جراحی پیوند قلب

فرآیند پیوند قلب یک پروسه بسیار پیچیده می باشد که شامل موارد زیر می شود:

بیهوشی عمومی

این جراحی، تحت بیهوشی عمومی انجام می شود که افراد را به خوابی عمیق فرو می برد که شامل نصب یک لوله درون عمق گلو می شود و در انتهای این لوله یک ماشین به نام ونتیلاتور می باشد که تنفس به هنگام بیهوشی از این طریق انجام می شود.

بعد از اینکه بیهوشی انجام شد، جراح برشی را بر روی سینه ایجاد می کند و این برش به گونه ای می باشد که دسترسی جراح به قلب راحت باشد. سپس وی قلب معیوب را خارج کرده و قلب اهدایی را بر سر جای آن قرار می دهد و در نهایت رگهای اصلی خون را به آن متصل می کند و با ورود مجدد جریان خون به درون رگهای خونی قلب مجددا به تپش خواهد افتاد البته گاهی اوقات نیاز به یک شوک الکتریکی برای به وجود امدن مجدد ضربان قلب وجود دارد.

بعد از پروسه پیوند قلب چه اتفاقاتی خواهد افتاد؟

بعد از پیوند افراد به مدت چند روز در بخش ICU  می مانند، سپس بعد از گذشت این زمان به بخش بستری بیمارستان منتقل می شوند و ممکن است که مدت دو هفته در این قسمت بستری باشند. این مدت زمان از فردی به فرد دیگر متغیر است.

بعد از ترک بیمارستان نیاز به تحت نظر بودن توسط کادر درمان تا ماهها پس از عمل برای این بیماران وجود دارد.

برای مقابله با رد کردن پیوند افراد باید داروهایی را برای مقابله با این عارضه مصرف کنند.

طول عمر بیماران پیوند قلب

معمولا افرادی که جراحی پیوند قلب انجام می شوند نیازمند انجام مراقبت ها برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل یا عفونت های احتمالی می باشند. مدت زنده ماندن در افراد بعد از این جراحی می تواند وابسته به عوامل متعددی مانند سن افراد یا سلامتی عمومی آنها باشد.اما تحقیقات نشان می دهد که حدود بیش از نیمی از افرادی که این پیوند را انجام می دهند می توانند حدود یک دهه یا بیشتر به زندگی خود مانند سابق ادامه دهند و فعالیت های خود را مانند سابق انجام دهند.

آیا پیوند قلب خطرناک است ؟

پیوند قلب معمولا موجب نجات افراد بسیاری می شود اگرچه همیشه این پروسه به خوبی پیش نمی رود و گاهی افراد پیوند را رد می کنند یا دچار عفونت می شوند.داروهایی که برای جلوگیری از رد پیوند در افراد پیشنهاد می شود افراد را در معرض بروز بیماری های کلیوی ، فشار خون بالا ، سرطان لنفوم و غیره قرار می دهد.

علت پس زدن پیوند قلب

به طور کلی سیستم ایمنی بدن وظیفه حمایت از بدن در برابر عوامل خارجی یا متفاوت را دارد. سلولهای سیستم ایمنی به طور مداوم در بدن حرکت می کنند و هر گونه عامل بیگانه ای را از بین می برند. در حالت پیوند نیز اوضاع به همین روال پیش می رود و سیستم ایمنی بدن قلب پیوندی را به عنوان عامل بیگانه تلقی می کند، به آن حمله ور شده و اصطلاحا قلب پیوندی را پس می زند. به همین دلیل بیماران برای جلوگیری از این پیشامد از چند هفته پیش وهفته ها پس از انجام پیوند نیاز به مصرف داروهایی برای سرکوب کردن سیستم ایمنی برای جلوگیری از آسیب رسیدن به قلب اهدایی دارند. البته لازم به ذکر است که برای جلوگیری از بروز این مشکل و کاهش این خطر سعی می کنند که قلب اهدایی، با فاکتورهای خون و بافت بیمار گیرنده قلب تطابق بسیاری داشته باشد.

آیا بیماران بعد از پیوند قلب می توانند به روال عادی زندگی بازگردند؟

بعد از عمل جراحی افراد در بیمارستان  بستری می مانند این زمان معمولا به تشخیص پزشک چیزی حدود یک الی سه هفته به طول خواهد انجامید. برحسب نیاز،هر فرد نیاز به انجام مراقبت هایی در این زمینه دارد که شامل موارد زیر است:

داروهایی که باید پس از پیوند مرتب استفاده شوند.

رژیم غذایی ورعایت نکاتی درخصوص تغذیه که می تواند شامل استفاده نکردن از غذاهای چرب و پر نمک باشد.

ورزش کردن که خود شامل باید ها و نباید هایی می باشد. یعنی افراد بعد از انجام این پیوند نباید یک سری از ورزش ها را انجام بدهند.

بعد از مرخص شدن از بیمارستان اشخاصی که قلب پیوندی را دریافت کرده اند ،در برنامه های بازپروری قلبی شرکت می کنند که شامل انجام فعالیت های مخصوص و افزایش قدرت بدنی می شود.

فواید و معایب پروسه عمل پیوند قلب چیست ؟

بزرگترین فایده انجام این فرآیند نجات جان انسانها در شرایطی می باشد که گزینه های انتخابی دیگر درمان موثر واقع  نشده است.

علاوه بر این این جراحی نیاز به تجهیزات و افراد بسیار متخصص در این زمینه دارد و تیم پزشکی موفقی قادر به انجام این جراحی هستند.

این روزها اغلب خانواده های افرادی که نزدیکان آن ها دچار عارضه مرگ مغزی شده اند، معمولا با اهدای اعضا موافقت می کنند و این کار آنها باعث نجات جان بسیاری از افراد می شود. علاوه بر موارد بسیار خوبی که در خصوص این پیوند وجود دارد، مواردی چون پس زدن، عفونت ، آسیب های کلیوی، فشار خون بالا ، آسیب به اعصاب و ریتم قلبی نا منظم و غیرطبیعی  از جمله عوارض این جراحی به شمار می رود.علاوه بر مواردی که گفته شد سکته مغزی ، درد و افسردگی را نیز باید به این موارد اضافه کرد.

پیوند قلب خوک به انسان

حتما شما هم در خصوص این خبرکه درکشور آمریکا مردی به عارضه قلبی دچار شده و خیلی فوری نیاز به قلب پیوندی داشته است اما از انجایی که پروسه یافتن قلب پیوندی بسیار مشکل به شمار می رود، قلب یک خوک را به قلب او پیوند زده اند. پیوند قلب یک خوک به یک انسان برای اولین بار در سال ۲۰۲۲ میلادی در تاریخ علم پزشکی رخ داد. دیوید بنت مردی ۵۷ ساله بود که مبتلا به عارضه شدید قلبی بود و حال او روز به روز رو به وخامت می رفت، در نهایت او به عنوان نخستین نفر تصمیم گرفت که قلب خوک را به عنوان قلب پیوندی دریافت کند؛ در پی این اقدام برای اولین بار در امریکا سازمان غذا و دارو مجوزی را برای انجام این عمل صادر کرد. پروسه پیوند صورت گرفت و حاصل کار در ابتدا به دلیل سریع پس زده نشدن عضو پیوندی موفق به نظر می آمد؛ اگرچه این مرد بعد از حدود دوماه به دلیل عفونت و پس زده شدن قلب پیوندی حال وخیمی پیدا کرد ودر نهایت درگذشت.

هزینه عمل پیوند قلب

در بسیاری از موارد هزینه های پیوند قلب به وسیله بیمه پوشش داده می شوند. در این خصوص می بایست در مورد بیمه تکمیلی خود حتما سوال کنید. به طور کلی پیوند کلیه عمل جراحی می باشد که نیازمند تجهیزات بسیار پیشرفته و کادر پزشکی کاملا با تجربه و حرفه ای است. بنابراین سخن گفتن در مورد هزینه های آن به این آسانی نیست. هزینه بیمارستان ، دستمزد جراح ، تیم جراحی و بیهوشی از جمله هزینه هایی است که باید تک به تک  برآورد شود، علاوه بر این افرادی که پیوند را انجام می دهند، معمولا نیازمند مصرف داروهایی می باشند که این موارد نیزپرداخت هزینه جداگانه ای را نیازدارد.

سخن اخر

همانطور که در این مقاله راز جراحی خواندیم، پیوند زدن قلب یک فرآیند نجات دهنده در افراد به شمار می رود. زیرا می تواند اشخاصی که دارای عارضه های شدید قلبی هستند و نیاز به پیوند قلبی دارند را حیاتی دوباره ببخشد. البته با توجه به شرایط شخص ممکن است این پیوند به افراد پیشنهاد شود و شامل تمامی افراد نمی شود و برای افراد در ابتدا داروها را تجویز می کنند و در صورتی که شرایط حاد شود پیوند قلبی مورد نیاز می باشد. در این مقاله همچنین متوجه شدیم که لیست انتظار برای واجدین شرایط پیوند قلب وجود دارد که افراد را با توجه به شرایط کلی در آن قرار می دهند.معمولا افرادی که این پیوند قلبی را انجام می دهند می توانند چندین دهه یا سالها بدون بروز هیچ مشکلی به زندگی خود ادامه دهند.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

  خانم های عزیزی که به خاطر بارداری های متعدد ، کاهش و افزایش وزن ، بالا رفتن سن یا اصلا به طور ژنتیکی سینه های کوچک و دفورمه ای دارند ، یا حتی اگر به سبب درمان بیماری سرطان بخشی یا تمام بافت پستان های خود را از دست داده اند ، مطلب پروتز سینه برایشان حتما بحث...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

بوتاکس

بوتاکس

بوتاکس (Botox) ، عمدتاً به دلیل توانایی آن در کاهش دادن شکل ظاهری چین و چروک ها و جوانسازی صورت در میان همگان شهرت یافته است. این روند همچنین برای درمان مشکلاتی از قبیل اسپاسم گردن، عرق کردن زیاد، سردردهای میگرنی، کبد بیش فعال و تنبلی چشم نیز کاربرد دارد. در صورتی که...

لیفت سانترال لب

لیفت سانترال لب

لب ها عضوی در صورت می باشند که زیبایی و شادابی آن ها می تواند باعث زیبایی چهره شود. با بالا رفتن سن لب ها مانند دیگر اجزای صورت تحت تاثیر جاذبه حالت افتادگی پیدا می کنند. روش های مختلفی برای زیبا سازی لب وجود دارد که تزریق فیلر و پروتز لب از جمله این روش ها به شمار می...

باسن برزیلی

باسن برزیلی

شکل و تناسب باسن، فاکتور مهمی در جذابیت و داشتن یک اندام تراشیده می باشد. جراحی باسن برزیلی (BBL Butt Lift) ، می تواند با استفاده از تکنیک هایی از قبیل تزریق چربی ، شکل ظاهری پر تری را در باسن شما خلق کرده و کانتور باسن شما را بهبود بخشد، البته افرادی هستند که با...