جراحی سینه پروسه ای است که طی آن پستان های زنان و حتی مردان اصلاح شده و شکل آن ها تغییر پیدا می کند. علل متعددی سبب می شوند تا فرد جهت عمل سینه اقدام نماید. برخی از عمل های سینه با اهداف زیبایی صورت می پذیرند تا پستان ها به ظاهری جوان تر و جذاب تر دست یابند. بعضی دیگر نیز در راستای اهداف درمانی انجام می شوند. راز جراحی در این بخش به طور کامل به مبحث فوق می پردازد. با مطالعه مطالب این قسمت اطلاعات زیادی بدست خواهید آورد.
در طول زندگی ، ممکن است اتفاقات غیرقابل پیش بینی رخ دهد و فرد را درگیر سازد. بیماری ، تصادف حتی تغییر بینش و دیدگاه های جوامع از جمله این موارد هستند. گاه افراد به دلیل تغییر سبک و معیارهای زیبایی تصمیم می گیرند که تحت پروسه هایی همچون جراحی های زیبایی پستان قرار گیرند. گاه نیز حوادث ناگواری همچون امراض کم علاج مانند سرطان سینه آن ها را وادار به انجام عمل های درمانی می کند.
انواع عمل سینه
به طور کلی فرد یا با تصمیم شخصی خود و با هدف تغییر شکل و سایز پستان ها برای عمل جراحی اقدام می کند یا به سبب وضعیت سلامتی خویش و ابتلا به بیماری هایی همچون سرطان به اجبار و جهت درمان عارضه وارد اتاق عمل می شود. به عبارتی جراحی پستان با دو هدف زیبایی یا درمانی انجام می پذیرند که برای کسب نتیجه مطلوب باید در انتخاب جراح سینه دقت داشته باشید. مثلا برای انجام ماموپلاستی کاهشی به بهترین دکتر جراحی کوچک کردن سینه مراجعه کرده و برای عمل بزرگ کردن پستان ها ، بهترین جراح پروتز سینه را انتخاب نمایید.
جراحی های زیبایی سینه به طور کلی در ۴ گروه قرار می گیرند:
- عمل پروتز سینه
هدف از پروتز سینه ، افزایش سایز و بهبود ظاهر و کانتورینگ پستان ها می باشد. شماری از زنان از اندازه کوچک سینه های خود ناراضی هستند و تمایل دارند که اندامشان برجستگی بیشتری پیدا کند. از طرفی دیگر امکان دارد بعضی مادران به سبب تعدد دوران حاملگی و زایمان ، پستان هایشان دچار تغییر شده باشند. سایر افراد نیز به دنبال ایجاد تقارن ، میان سینه ها می باشند. تمام موارد بالا ، برای تصمیم گیری و انجام عمل پروتز سینه ، دلایل قانع کننده ای در نظر گرفته می شوند.
طی این جراحی ، جراح سینه از طریق برش ایجاد شده در زیر بغل ، دور تا دور هاله پستان یا انحنای زیرین سینه ، پروتز سیلیکونی یا سالین را وارد پستان می کند. پروتز ، روی عضله یا زیر عضله سینه قرار می گیرد. ساهتارهای سیلیکونی یا سالین (آب نمکی) در اشکال و اندازه های گوناگون در دسترس هستند. بنابراین بانوان با توجه به فرم طبیعی پستان هایشان و سایز دلخواه ، می توانند پروتز مناسب خود را انتخاب نمایند.
- جراحی کاهشی سینه
اغلب زنانی که دارای پستان های بسیار بزرگ و سنگین هستند و به سبب آن ها از درد گردن و کمر رنج می برند ، به عمل کاهشی سینه یا عمل ماموپلاستی ، تمایل بیشتری نشان می دهند. طی این پروسه ، جراح با برداشتن پوست ، چربی و بافت اضافی ، سایز پستان را کاهش می دهد و در همین راستا برای اینکه به یک فرم عالی دست یابند بهترین دکتر جراحی کوچک کردن سینه را برای خود بر می گزینند.
طی این پروسه ، بهترین دکتر جراحی کوچک کردن سینه با برداشتن پوست ، چربی و بافت اضافی ، سایز پستان را کاهش می دهد. شمار زیادی از خانم هایی که تحت پروسه ماموپلاستی کاهشی قرار گرفته اند ، اظهار کرده اند که بعد از عمل از دردهای ناشی از سایز بزرگ سینه ها ، رهایی یافته اند و بسیاری از فعالیت های روزانه خود را با سرعت بیشتری انجام می دهند.
- عمل جراحی ترمیمی پستان
متقاضیان جراحی ترمیمی یا بازسازی سینه ، عموماً زنانی هستند که در گذشته به سبب بیماری سرطان سینه ، یک یا هر دو پستان خود را به تیغ جراحان سپرده اند. طی عمل درمانی ممکن است تمام بافت پستان یا بخشی از آن تخلیه شود. به همین سبب فرد ، جهت بازگرداندن حالت اولیه پستان و متقارن ساختن آن ها با یکدیگر ، به عمل ترمیمی روی می آورد.
در جراحی ترمیمی ، جراح با استفاده از پروتز یا بافت پستان خود فرد ، ظاهر ، حجم و کانتورینگ از دست رفته را مجدداً به سینه ها بازمی گرداند. البته در صورتی که حین عمل های درمانی بخشی از رشته های عصبی آسیب جدی دیده باشند ، با انجام عمل ترمیمی درمان نخواهند شد و ممکن است تحریک پذیری و حس سینه ها تا حدودی کاهش یابد. جراحی ترمیمی پستان می تواند هم زمان با عمل های درمان سرطان سینه یا پس از آن انجام پذیرد.
- لیفت سینه
لیفت سینه یا ماستوپکسی ، عملی است که با هدف رفع حالت شل و افتاده پستان ها انجام می پذیرد. در طول زندگی عواملی مانند افزایش سن ، بارداری ، شیردهی ، نداشتن وزن ثابت و غیره سبب کشیدگی و افتادگی پستان می شوند. در این حالت ، میزان پوست سینه از بافت های آن بیشتر خواهد بود. از این رو جراح ، با انجام یک عمل جراحی پوست اضافه را برداشته و پستان ها را به سمت بالا لیفت می کند.
کسانی که از سایز کوچک سینه های خود و نیز حالت افتاده آن ها رضایت ندارند ، می توانند دو پروسه لیفت و پروتز سینه را به طور هم زمان انجام دهند تا به نتیجه بسیار مطلوبی دست یابند.
پروسه های فوق مربوط به جراحی سینه زنان می باشند. البته پیش تر نیز اشاره شد که مردان نیز می توانند تحت عمل سینه که به ژنیکوماستی مصطلح است ، قرار گیرند.
- جراحی ژنیکوماستی
منظور از ژنیکوماستی ، افزایش سایز یا ورم بافت های سینه در مردان می باشد. این عارضه عموماً به سبب عدم تعادل سطح هورمون ها نمود پیدا می کند. استروژن هورمون زنانه و تستسترون هورمون مردانه هستند. هر دو آن ها در بدن مردان و زنان تولید می شوند اما قاعدتاً تولید هورمون های مطابق با جنسیت فرد ، در سطح بالاتری قرار دارد. حال اگر در مردان ، سطح تولید هورمون استروژن (زنانه) بیش از تستسترون باشد ، ژنیکوماستی وقوع می یابد. در این راستا ، آقایان به جهت بهبود ظاهر سینه های خود بایستی به بهترین دکتر جراحی کوچک کردن سینه رجوع نمایند.
این عارضه امکان دارد که زندگی اجتماعی فرد را با مشکل مواجه سازد و فرد به سبب خجل بودن از این شرایط از شرکت در جمع دوستان و آشنایان دوری کند. بدین ترتیب آقایان با قرار گرفتن تحت جراحی ژنیکوماستی ، می توانند مشکل بوجود آمده را برطرف سازند.
در سوی دیگر ، اهداف درمانی جراحی سینه قرار دارند. اصلی ترین عامل این گروه از عمل های مربوط به پستان ، بیماری سرطان می باشد. سرطان سینه ، یکی از شایع ترین انواع سرطان در میان زنان به حساب می آیند و شخص بیمار با توجه به خوش خیم یا بدخیم بودن بیماری و میزان درگیری بافت های مختلف ، تحت پروسه های جراحی قرار می گیرند.
- جراحی لامپکتومی
زمانی که سلول های سرطانی همچنان در بافت پستان قرار دارند و دیگر بافت های مجاور را آلوده نکرده اند ، جراح می تواند با خارج کردن تنها بخش آلوده بافت سینه ، سرطان سینه را بهبود بخشد. این پروسه را جراحی لامپکتومی می گویند. البته پس از عمل ، معمولاً فرد تحت یک دوره پرتو درمانی نیز قرار می گیرند.
- جراحی ماستکتومی
همیشه سرطان های سینه در حالت خوش خیم باقی نمی مانند. در صورت عدم تشخیص زود هنگام آن ، سلول های سرطانی همچنان به رشد و تکثیر بی رویه خود ادامه می دهند و علاوه بر کل بافت پستان ، بافت های مجاور آن را نیز آلوده می سازند. در این شرایط جراح با انجام عمل ماستکتومی ، تمام پستان را تخلیه می کند.
با توجه به پیشرفت سرطان ، جراحی ماستکتومی بر روی یک یا هر دو پستان انجام می پذیرد. ماستکتومی خود نیز در دو سطح ساده و کامل صورت می گیرد. پس از این عمل نیز انجام یک دوره هورمون درمانی ، پروتو درمانی یا شیمی درمانی نیز محتمل است.
- بیوپسی گره لنفاوی سنتینل
این پروسه نیز مربوط به سینه می باشد. طی آن ، جراح میزان پیشرفت سلول های سرطانی و اینکه آیا سیستم لنفاوی به تومورهای سرطانی آلوده شده است یا نه را مورد بررسی قرار می دهد. در صورت پیشرفت سرطان به گره های لنفاوی ، جراح حین عمل و تخلیه بافت سینه ، گره های لنفاوی درگیر سرطان را نیز از بدن خارج می کند.
- جراحی ماستکتومی پروفیلاکتیک
جراحی نامبرده ، یک پروسه پیشگرانه در برابر سرطان پستان است. برخی افراد به دلیل قرار گرفتن در معرض ریسک فاکتورهای موجود در رابطه با ابتلا به سرطان، احتمال بروز این بیماری برای آنان افزایش می یابد. به طور مثال اگر مادر ، خواهر یا دختر فرد به سرطان پستان دچار شود ، احتمال درگیر شدن او به این بیماری نیز بالا می رود.
بدین نحو جراح توصیه می کند که فرد تحت جراحی ماستکتومی پروفیلاکتیک قرار گیرد و یک یا دو پستان خود را تخلیه سازد تا از پیشامد سرطان جلوگیری شود.
- جراحی سرطان سینه در مردان
بروز بیماری سرطان سینه در مردان هر چند متداول نیست اما امری محتمل است. معمولاً این بیماری یکی از سینه های آقایان را درگیر می سازد. در این حالت سینه فرد بسیار سفت می شود و برآمدگی هایی بر روی بافت آن ظاهر می گردد. همچنین گره های لنفاوی نزدیک پستان ، بزرگ و متورم خواهند شد. بهترین و رایج ترین درمان برای عارضه مذکور ، عمل سینه می باشد. تقریباً تمام آقایان با انجام عمل ماستکتومی درمان می شوند.
بافت سینه آقایان در قیاس با بافت پستان خانم ها کمتر و کوچکتر است ، به همین سبب عمل سینه ای که فقط بخشی از بافت را خارج می سازند برای درمان سرطان سینه در آقایان ، مؤثر واقع نمی شوند.
پیش نگری دوران پس از جراحی سینه
بعد از هر یک از پروسه های ذکر شده در رابطه با عمل پستان ها ، احتمال می رود که فرد مجدداً به جراحی نیاز پیدا کند. چرا که این امکان وجود دارد پس از جراحی های درمانی ، سرطان مجدداً نمود یابد ، بعد از عمل افزایشی سینه، پروتز درون پستان تکان بخورد ، بعد از ماموپلاستی کاهشی فرد دچار اضافه وزن شده یا دوره بارداری بر ظاهر سینه های تاثیر بگذارد و یا اینکه پس از جراحی ماستوپکسی با گذشت زمان و افزایش سن ، پستان ها مجدداً شل و افتاده شوند. البته به این منظور نیست که انجام جراحی سینه هیچگونه فایده ای ندارد و مؤثر واقع نمی شود. هدف این است که شما با تمام جوانب و احتمالات پروسه آشنا شوید و نسبت به آن ها آگاه باشید. بنابراین باید قبل از هر یک از عمل ها با بهترین دکتر جراحی کوچک کردن سینه ، جراح پروتز و جراح لیفت سینه خود مشورت کنید.
البته به این منظور نیست که انجام جراحی سینه هیچگونه فایده ای ندارد و مؤثر واقع نمی شود. هدف این است که شما با تمام جوانب و احتمالات پروسه آشنا شوید و نسبت به آن ها آگاه باشید.
بیمه و جراحی سینه
همان طور که احتمالاً آگاهی دارید پروسه های زیبایی و انتخابی ، تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرند. بنابراین برای انجام هر یک از جراحی زیبایی سینه ، خود فرد باید تمام و کمال هزینه عمل را متقبل شود. در ارتباط با جراحی های درمانی ، قضیه کمی متفاوت است. سرطان ، بیماری مزمنی بوده و شمار زیادی از داروهای آن تحت پوشش بیمه قرار ندارد. از این رو حدود ۷۰ درصد هزینه درمان و جراحی را فرد بیمار باید بپردازد و تنها ۳۰ درصد از مبلغ ، توسط دولت و بیمه پرداخت می شود ؛ البته به شرط آن که فرد تحت پوشش بیمه باشد. باتوجه به شاغل بودن یا نبودن فرد و بیمه ای که تحت پوشش آن می باشد ، مزایا و میزان پرداختی از جانب بیمه مورد نظر ، متفاوت خواهد بود.
سلام عالی بود ممنون