همیشه این سوال براتون پیش میاد که بعد از کاشت مو (Hair transplant) میزان تراکم به چه صورت میشه آیا مثل قبل موهای پرپشتی میتونید داشته باشید ؟؟!! یا اینکه خط رویش مو میتونه طبیعی باشه که کسی متوجه پیوند مو شما نشه ؟؟؟!! یا این سوال که آیا موها بصورت فلپ برداشته میشه یا بصورت تکی و جای برداشت مو بعد از ایمپلنت مو معلوم میشه؟؟؟ این مقاله کاشت مو ، شمارو میتونه به اون چیزی که میخواین نزدیکتر کنه و توقع شما رو نسبت به کاشتن مویی که میخواین انجام بدید معلوم کنه. البته ذکر این نکته هم لازمه که در سایت های زیاد دیگه ای مثل نی نی سایت ، سایت انجمن جراحی پلاستیک آمریکا (ISAPS) و غیره به این موضوع پرداخته شده اما ما توی این مقاله سعی کردیم همه اونچیزی که شما میخواهید بدونید و نیاز دارید رو توضیح بدیم پس با ادامه مقاله همراه ما باشید. کاشت مو یک گزینه رایج برای بازیابی مو می باشد. کاشتن موی سر روشی بسیار موثر برای درمان دامنه وسیعی از مشکلات مربوط به ریزش مو و طاسی است که نتایج طبیعی و دائمی را به دست می دهد. ریزش مو یا طاسی می تواند تاثیرات منفی بر روی روان افراد بر جای گذاشته و پیامدهایی از قبیل افسردگی، نارضایتی از ظاهر و از دست رفتن اعتماد به نفس را به همراه داشته باشد. کاشت طبیعی مو یک تکنیک قدرتمند است که می تواند به شکلی طبیعی و موثر دغدغه های شما در این خصوص را درمان کند. ولی برای رسیدن به هدف بهره مندی از ظاهری جذاب تر، باید اطلاعات خود را در خصوص تکنیک های کاشت طبیعی مو ، جامع و کامل نموده و راز جراحی اینجاست تا با ارائه مجموعه کاملی از هر آنچه دانستن آن در طی این مسیر و رسیدن به نتیجه مطلوب، الزامی است، شما را همراهی نماید.
مشاهده این که اکثر آقایان بعد از یک سن خاصی موهایشان را از دست می دهند ، به یک امر معمول مبدل شده است. طبق یکسری از آمارهای بدست آمده ۳۰ سالگی در مردان ، همان زمان ناخوشایند از دست دادن موهایشان است و با گذر از ۵۰ سالگی بر تعداد آقایانی که ریزش شدید مو و طاسی را تجربه می کنند نیز افزوده می شود. شایان ذکر است که تنها مردان نیستند که از این مشکل رنج می برند؛ بلکه شماری از بانوان نیز درگیر این رخداد گاهاً طبیعی می شوند. از این بابت می توان متوجه شد که چرا امروزه پروسه های مختلفی همچون کاشت مو در راستای ترمیم و احیای موهای آسیب دیده یا حتی از دست رفته هدف گذاری شده اند، به طور چشمگیری زنان و مردان زیادی را به سمت خود کشانده اند.
اگر اهل تماشای تلویزیون و فضای مجازی باشید، بی شک با تعداد زیادی از تبلیغات همچون کاشت مو نی نی سایت و غیره مواجه شده اید که ادعا می کنند می توانند بدون جراحی ، موهای از دست رفته تان را برای همیشه به شما بازگردانند. اما چنین چیزی حقیقت دارد؟ خدمت شما عرض کنیم که نباید فریب این سیاست های تبلیغاتی را بخورید. چرا که هیچ دارو و قرصی نمی تواند موهای رفته را بازگرداند؛ شاید سبب تقویت تارهای باقی مانده بر روی سر شوند اما در درمان کچلی بی فایده هستند. راز جراحی که یک منبع معتبر و قابل اعتماد در زمینه پزشکی می باشد و همواره صحیح ترین و بروز ترین اطلاعات را در اختیار بازدیدکنندگان خود قرار می دهد این را به شما می گوید که قطعی ترین و دائمی ترین روش برای درمان طاسی ، کاشت مو است.
چگونه کاشت مو انجام میشود ؟
خود را جای یکی از متقاضیان پروسه پیوند مو بگذارید؛ البته شاید خودتان هم یکی از داوطلبین باشید. در هر حال ، یکی از نخستین پرسش هایی که در ذهن شما شکل می گیرد نحوه انجام پروسه است؛ یعنی کاشت موی سر چگونه انجام می شود ؟ بعضی مواقع وقتی افراد نسبت به یک چیزی آگاهی ندارند، نسبت به انجام آن دچار تردید می شوند. ما در این بخش قصد داریم به آگاهی و کسب اطلاعات بیشتر شما در این زمینه کمک کنیم و روند عمل مو کاشتن را قدم به قدم و جز به جز توضیح دهیم. پیش از پرداختن به طریقه کاشت مو ، لازم دانستیم این مسئله را نیز بگوییم که برای کاشت طبیعی مو روش ها و متدهای مختلفی وجود دارند و بسته به فاکتورهای مختلفی یکی از انواع روش های کاشتن مو بکار گرفته می شود ؛ اما اصول و مراحل کلی فرایند برای تمامی متدها یکسان بوده و تفاوت موجود تنها در روش برداشت مو برای کاشت است.
-
نحوه آماده کردن بانک مو
در گام اول عمل کاشت ، بهترین دکتر کاشت مو به آماده سازی محل برداشت فولیکول های می پردازد که خود شامل دو مرحله می باشد. در ابتدا باید محیط مشخص شده برای استخراج گرافت های مو کاملاً استریل و ضدعفونی شود و بعد از آن بی حسی موضعی اعمال گردد. با اثر گذاری داروی بی حسی وارد مرحله بعدی کاشتن مو می شویم.
-
برداشت فولیکول های پیوندی
بعد از اینکه ناحیه بانک مو کاملا بی حس شد، جراح پیوند مو جهت برداشت گرافت ها اقدام می کند. در حقیقت تفاوت میان انوع روش های کاشت مو به این مرحله مربوط می شود. چرا که هر متد شیوه متفاوتی را برای برداشت فولیکول های پیوندی اتخاذ می کند.
-
آماده سازی فولیکول های پیوندی جهت پیوند در پوست سر
پس از اینکه گرافت ها از بانک مو برداشته شدند، باید از ان ها مراقبت به عمل آید و برای ایمپلنت مو در ناحیه طاس شده ، آماده شوند. برای اماده سازی ، گرافت ها زیر میکروسکوپ قرار می گیرند و از این طریق پزشک به طور دقیق هر تار از آن ها را جدا می کند.
-
آماده کردن محیط کاشت در سر
بعد از آماده کردن فولیکول های مو ، نوبت به اصلی ترین مرحله یعنی کاشتن مو می رسد. اما پیش از قرار دادن فولیکول ها در پوست سر ، لازم است ناحیه مورد نظر با مواد استریل از هر گونه آلودگی پاک شوند. همچون مرحله اول نیز باید داروی بی حسی تزریق شود.
-
پروسه کاشت فولیکول های پیوندی
در قدم آخر ، نوبت می رسد به قرار دادن فولیکول های آماده شده جهت پیوند. با توجه به متد انتخاب شده از سوی دکتر کاشت مو ، ایشان فولیکول ها را در قسمت های طاس شده که عموماً تاج سر می باشد و نیز خط رویش مو ، مطابق با جهت رویش طبیعی تار مو جایگذاری می کند.
مراحل کاشت مو
۱ . آماده شدن برای کاشت مو
درمرحله اولیه جراحی کاشتن مو طبیعی ، فولیکول های مو از پشت سر برداشته شده و در ناحیه طاس قرار داده می شود.
۲ . اصلاح ناحیه دهنده
قبل از شروع جراحی پیوند مو ، ناحیه دهنده اصلاح می شود.
۳ . آماده شدن ناحیه دهنده برای جراحی کاشت طبیعی مو
بعد از اینکه مو در ناحیه دهنده اصلاح شد، ناحیه تحت بی حسی موضعی قرار می گیرد.
۴ . برداشت بافت ناحیه دهنده و بخیه کردن آن
بافت ناحیه دهنده که حاوی فولیکول های موی مقاوم می باشد، با روش جراح برداشته شده و ناحیه دهنده بخیه زده می شود.
۵ . شانه کردن مو بر روی ناحیه بخیه شده
بخیه ها در ناحیه دهنده در زیر موهایی که از اطراف بر روی آن شانه شده اند، پنهان می شود. این بخیه ها تقریباً ده روز بعد از کاشت مو کشیده می شوند.
۶ . تقسیم بافت دهنده به گرافت های واحد فولیکولی
میکروسکوپ های توسط تکنسین های جراحی ایمپلنت مو برای مشاهده بافت دهنده و تشریح و آماده سازی گرافت های موی واحد فولیکولی، مورد استفاده قرار می گیرد.
۷ . آماده شدن ناحیه گیرنده طاس
بعد از بی حسی موضعی ناحیه تحت پیوند مو ، ناحیه گیرنده طاس برای فرایند جراحی کاشتن مو آماده می شود. اصلاح یا برداشت مو در بالای ناحیه گیرنده، مورد نیاز نمی باشد.
۸ . ایجاد برش در ناحیه گیرنده
گرافت های واحد فولیکولی در برش های ریزی که با یک الگوی نامنظم در ناحیه گیرنده ایجاد شده اند، قرار داده می شوند.
۹ . قرار دادن گرافت ها بر اساس تراکم آنها
کوچک ترین گرافت ها ( ۱ یا ۲ عدد ) در جلوی خط رشد مو قرار داده شده و ۳ تا ۴ گرافت ( متراکم تر از ۱ تا ۲ گرافت ) در پشت آنها قرار می گیرد.
۱۰ . بلافاصله بعد از کاشتن مو
بعد از جراحی مو کاشتن ، برش های ریز با موهای کوتاه در ناحیه جراحی شده سر بیمار، قابل مشاهده می باشد.
۱۱ . بستن ناحیه جراحی کاشت مو
آثار بر جای مانده از برش ها، به طور طبیعی بهبود یافته و قرمزی ناحیه گیرنده، در طول یک هفته به صورت خود به خود ناپدید می شود.
خط کاشت مو
یکی از مواردی که موجب می شود فرد تجربه کاشتن مو طبیعی داشته باشد ، مربوط محل تعیین شده برای خط کاشت مو و طرز پیوند مو در آن ناحیه می باشد. خط رویش مو در حقیقت مرزی است که محدوده رشد و قرار گیری موها را نشان می دهد. خط رویش موی هر شخص منحصر به خود اوست و در اکثر موقاع با چهره فرد سازگاری دارد چرا که بسیار طبیعی می باشد. اما وقتی صحبت از عمل کاشتن مو به میان می آید ، احتمال اینکه طبیعی بودن خط رستنگاه مو از بین برود زیاد است. همین امر میتواند نتیجه پیوند مو را مصنوعی جلوه دهد. در ادامه نکاتی را متذکر می شویم که موجب طبیعی بودن خط کاشت مو می شوند :
- خط کاشتن مو باید نزدیک ترین شباهت را به خط رویش موها پیش از ریزش داشته باشد.
- محل مشخص کردن خط طبیعی کاشت مو نباید در ناحیه پیشانی قرار بگیرد.
- گرافت ها به صورت زیگزاگی در امتداد خط کاشت مو ، پیوند زده شوند.
- زوایای خط طبیعی پیوند مو باید از تمام جهات بررسی گردد.
- مشخصه های منحصر به فرد چهره هر شخص باید در نظر گرفته شوند.
مشاوره قبل از کاشت مو
جهت رسیدن به موهای پرتراکم و پر پشت ، یعنی همان نتیجه ای که همه از عمل کاشتن مو سر انتظار دارند ، نیازمند این است که قدم اول محکم برداشته شود که همان مشاوره قبل از کاشت مو می باشد. طی این جلسه ، متخصص تمامی جوانب را با جزئیات کامل بررسی می کند تا مطمئن گردد در طول پروسه مشکلی پیش نمی آید و فرد بهترین نتایج را از کاشت طبیعی مو بدست می آورد. در حقیقت با انجام این بررسی ها متخصص و مشاور کاشت مو می خواهد از کاندیدا بودن شما جهت انجام این پروسه اطمینان حاصل کند. در ادامه کلیه مواردی که در مشاوره قبل از کاشتن موی سر به آن ها پرداخته می شود را مورد بحث قرار می دهیم.
در وهله اول بررسی پرونده پزشکی می باشد. ابتلا به برخی از بیماری ها پروسه کاشتن مو سر را ممکن است با مشکل مواجه کند. بدین ترتیب پزشک از شما می خواهد تمامی اطلاعات و موارد مربوط به سلامتی تان ، یعنی بیماری هایی که در گذشته مبتلا بوده اید یا درحال حاضر هستید ، جراحی هایی که در گذشته انجام داده اید با اگر تحت روندهای درمانی خاص مثل شیمی درمانی قرار گرفتید را در اختیار او قرار دهید. همچنین اگر به منظور کنترل عارضه خاصی همچن نوعی بیماری یا آلرژی دارو مصرف می کنید یا بدن تان به نوعی از ترکیبات دارویی حساس است ، می بایست متخصص از این امر آگاه گردد. با بررسی تمامی این موارد ، ایشان برای مطمئن شدن از اینکه شما گزینه مناسبی برای کاشتن مو سر هستید یا خیر انجام تست هایی را که میتوان گفت آزمایشات ضروری قبل از کاشت مو هستند ، برای شما تجویز می کند. در ادامه به این تست ها نیز می پردازیم.
در مرحله بعدی جلسه مشاوره کاشت طبیعی مو ، متخصص کاشت یک بررسی کلی از نواحی طاس پوست سر به انجام می رساند. طی این مرحله ایشان می خواهد به میزان موهای موجود در ناحیه اهداکننده ، روش برداشت مو برای کاشت و خط رویش در کاشت مو را تعیین کند.
در کنار این موارد ، دکتر شما را به لحاظ روانی هم مورد ارزیابی قرار می دهد ؛ به این سبب که مطمئن گردد شما در سلامت کامل عقلی این تصمیم گیری را انجام می دهید. زیرا کسانی هستند که تحت تاثیر نوعی از بیماری های روانی ، تصمیم گیری هایی انجام می دهند که به احتمال خیلی زیاد بعد از مدتی با پشیمانی روبرو می شوند.
در انتها یک دکتر خوب کاشتن مو سر از شما درخواست می کند تا خواسته هایتان را از انجام این پروسه بیان کنید و اگر سوالی در این خصوص دارید حتما بپرسید. در طول مقاله راز جراحی سعی داریم به خیلی از این پرسش ها پاسخ دهیم تا شما با آمادگی کامل و دید باز برای انجام عمل زیبایی اقدام کنید.
آزمایشات ضروری قبل از کاشت مو
در بخش فوق که راجع به جلسه مشاور قبل از کاشت مو صحبت کردیم متذکر شدیم که پزشک انجام یک سری آزمایشات را پیش از کاشتن موی سر الزامی می داند ؛ حال می خواهیم بدانیم آزمایشات قبل از کاشت مو چیست. به طور کلی هدف از انجام ین تست های بررسی یکسری فاکتورها در خون می باشد تا پروسه با مشکل روبرو نشود. قبل از کاشت موی طبیعی سر نیاز است که آزمایشات زیر را انجام دهید :
- تست CBC ( Complete Blood Count ) یا شمارش کامل خون یا هموگرام
- به جهت معین نمودن و سنجیدن مدت زمان لخته شدن پلاسما ، آزمایشی تحت عنوان زمان پروترومبین به انجام می رسد که با عبارت اختصاری PT نیز معرفی می شود.
- تست PTT در حقیقت بازه زمانی تشکیل لخته در خون را مورد ارزیابی قرار می دهد.
- آزمایش های تشخیصی ویروس HIV که آنتی بادی های IgG و IgM شناسایی می شوند.
- تست هپاتیت یا HBS
انجام آزمایشات قبل از کاشت مو را جدی بگیرید ؛ چرا که در صورت نرمال نبودن شرایط ممکن است به عوارضی دچار گردید.
محدودیت های کاشت مو
انجمن جهانی کاشت مو ISHRS ( The International Society of Hair Restoration Surgery ) ، طبق آمار و آنالیزهایی که ارائه می دهد ، می توان گفت که درصد موفقیت عمل کاشتن موی سر بالا می باشد. البته این موفقیت بسته به یکی سری فاکتورها دارد که پیش تر در مقاله به طور مفصل به آن ها پرداخته ایم ؛ مثل مشاوره قبل از کاشت مو و آزمایشات پیش از کاشت. اما لازم است این را هم بدانید که فرایند مذکور محدودیت هایی را نیز شامل می شود. به عبارتی در وضعیت های خاصی از سلامت عمومی افراد ، ایمپلنت طبیعی مو نمی تواند به انجام رسد. به بیانی دیگر این افراد کاندیدای مناسبی برای پیوند طبیعی مو نیستند :
- بیماران هپاتیتی و کسانی که به ویروس HIV آلوده هستند
- کاشت مو در زنان و مردانی که به عارضه های قلبی و فشارخون مبتلا هستند انجام نمی شود.
- بانوانی که ریزش موی سرشان بسیار شدید و در سطح گسترده ای می باشد.
- کسانی که ر ناحیه اهداکننده به میزان کافی مو برای پیوند ندارند.
- کاشت مو برای مردان و زنانی که به سبب عمل جراحی یا آسیب دیدن ، بر روی پوست سرشان اسکارهای کلوئیدی تشکیل شده است.
- بیمارانی که ریزش موی آن ها به سبب ابتلا به نوعی مریضی یا قرارگیری تحت روند درمانی خاص مثل شیمی درمانی نمود یافته است.
ویژگی های بهترین روش کاشت موی طبیعی
همانطور که به دفعات ذکر کردیم روش برداشت مو برای کاشت متنوع می باشد. هر یک از متدها شامل سه مرحله اصلی برداشت ، آماده سازی و کاشت می شود ؛ منتها طریقه انجام هر یک متفاوت است. اگر بخواهیم ویژگی های بهترین روش کاشت موی طبیعی را بررسی کنیم باید موارد زیر را مد نظر قرار دهیم :
- تا حد امکان کمترین برش ها ایجاد گردد تا احتمال تشکیل اسکار نیز کاهش یابد.
- با کمترین درد و خونریزی همراه باشد.
- تعداد گرافت های سالم آن برای پیوند بیشتر باشد.
- در یک جلسه بتواند تمامی فولیکول های مورد نیاز را به پوست سر پیوند بزند.
- خط رویش طبیعی در کاشت مو را به همراه داشته باشد.
- نتیجه حاصل از آن موهایی پر پشت و پرتراکم باشد.
با مطالعه انواع روش های کاشت مو ، مزایا و معایب هر یک و چگونگی انجام آن ها ، می توانیم تا حدودی بگوییم کدام متدها نسبت به متدهای دیگر برتری دارند.
درمان قطعی ریزش مو و پر پشتی مو
آیا می دانید از نظر انجمن جراحی پلاستیک آمریکا ، ISAPS (The International Society of Plastic Surgery ) ، قطعی ترین درمان ریزش مو چیست ؟ پاسخ کاشت طبیعی مو است که حتی انجمن نامبرده دوره های آموزشی در این زمینه را نیز برگزار می کند. از آنجایی که انجمن جراحی پلاستیک آمریکا بسیار معتبر است و میتوان به گفته و تاییدیه های آن استناد کرد ، پس شما میتوانید با اطمینان تحت این روند قرار بگیرید.
همه ما خواهان این هستیم که موهایی سالم ، درخشان و پر پشت داشته باشیم. شاید در طول زندگی مان به خاطر شرایط فیزیکی و روانی ، شاهد از دست دادن تارهای زیادی از موی سر خود باشیم که خیلی خیلی ناراحت کننده است. اما خوشبختانه امروزه راه های زیادی برای مقابله با این امر وجود دارد. مواردی مثل مزوتراپی و پروسه های احیای مو ، فرایندهایی هستند که طول درمان چند جلسه ای داشته و به ترمیم و رشد مجدد مو کمک می کنند اما کمی زمان بر هستند. بهترین روش برای درمان قطعی ریزش مو و پر پشتی مو ، کاشت موی طبیعی است. طریقه کاشتن موی سر به نحوی است که فولیکول ها بعد از پیوند ، برای همیشه در محل باقی مانده و توانایی رشد مجدد دارند. روش برداشت مو برای کاشت نیز مختلف بوده که با توجه به وضعیت هر شخص ، یک متد برای او تخاذ می گردد؛ البته جدیدترین انواع روش های کاشت مو به گونه ای هستند که برای اکثر متقاضیان مناسب بوده و نتیجه ای فوق العاده را رقم می زنند.
آنچه پس از کاشت مو تجربه خواهید کرد:
نتیجه گرفتن از پروسه ایمپلنت مو یک روند تدریجی دارد که لازم است در این بازه صبور باشید و مراقبت های بعد از پروسه را نیز به درستی انجام دهید. در ادامه به شما تجربه احتمالی که در این بازه خواهید داشت را یادآور می شویم :
بازه زمانی رشد مو بعد از کاشت | پروسه رشد مو ( فولیکول های پیوندی ) در ناحیه کاشت | پروسه بهبودی ناحیه اهداء کننده مو |
یک الی دو روز ابتدایی | اگر متخصص اجازه داده باشد می توانید برای برداشتن پوسته های ایجاد شده و تمیز کردن خون های خشک شده روی پوست سر از شامپو بچه یا شوینده ای که پزشک تایید کرده باشد، استفاده کنید. | انتظار می رود مواردی مثل سوزش ، درد یا بی حسی در موضع را نیز متحمل شوید. |
روز سوم الی ششم پس از کاشتن مو | عموماً خونریزی متوقف شده و التهاب ، سوزش و ورم ملایمی بر محل کاشت باقی می ماند. | درد به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند. |
یک هفته اول | نوک موها از پوست سر بیرون زده | عموم اثرات جانبی برطرف شده است. |
دو هفته اول بعد از کاشت مو | در این بازه شاهد ریزش موهای کاشته شده خواهید بود که البته امری طبیعی است و نیازی نیست نگران باشد. | اگر زخم یا جراحتی بر روی پوست سر باشد، پروسه ترمیم آن آغاز شده و رو به بهبودی می روند. |
یک ماه بعد از کاشت طبیعی مو | در این بازه فولیکول ها در حالت استراحت قرار گرفته اند و شما شاهد هیچ تغییری یا رشد مویی نخواهید بود. | ورم و التهاب ها برطرف شده اما جهت جلوگیری از بروز عفونت مراقبت ها باید انجام شوند. |
پس از ۵ ماه | جوانه زدن موهای جدید آغاز شده ؛ هر چند نازک و کمرنگ می باشند. | تقریبا در این مرحله بهبودی زیادی حاصل شده است. |
پس از ۹ ماه بعد از کاشتن مو | در این بازه دیگر موها حالت طبیعی تری پیدا کرده و به عبارتی با ناحیه کاشت سازگار شده اند. | از نظر ظاهری بهبودی کامل در ناحیه بانک مو حاصل شده است. |
یک سال الی ۲ سال بعد از کاشت | افزایش تراکم مو و پر پشت شدن ناحیه پوست سر را خواهید دید. | بهبودی کامل حاصل شده است. |
کاشت مو مردان
امروزه میلیون ها نفر از مردان صرف نظر از نگاه دیگران به این موضوع، کاشتن مو را انجام می دهند. حقیقت این است که طاسی در مردان استرس زا بوده و بنابراین بسیاری از مردان به مدد تکنیک های پیشرفته امروزی می توانند از این شرایط تنش زا رهایی یابند.
در قدم اول پیوند مو ، جراح کاشت مو ، پوست سر را بی حس کرده و تزریق موضعی را برای کمک به تسکین درد در حین اجرای روند ایمپلنت مو انجام می دهد. در قدم دوم، جراح قوی ترین گرافت های مو را جهت استفاده برای کاشت انتخاب می کند. وی برداشت این گرافت ها را بر حسب تکنیک مورد نظر انجام می دهد. گرافت ها به منظور اجتناب از آسیب دیدگی آن ها، به شکل صحیحی مدیریت می شوند.
در قدم سوم، کاشت فولیکول ها انجام می شود. گرافت ها در شکاف های ایجاد شده در ناحیه گیرنده قرار داده می شوند. در حین اجرای این مرحله، نظارت دقیق بر روی جهت و موقعیت مو جهت خلق یک نمای طبیعی از آن انجام می پذیرد.
کاشت مو زنان
کاشت مو در زنان می تواند راه حل فوق العاده ای برای بسیاری از زنانی که ریزش مو را تجربه کرده اند محسوب شود. به مدد تکنیک های جدید، نتایج بسیار طبیعی از این درمان حاصل می گردد. این روند رو به رشد کم کم در میان عموم راه گشوده و بسیاری از سلبریتی های زن امروزه از روش کاشتن مو بهره می برند.
در زمان انجام کاشت موی زنان فولیکول های مو از ناحیه دهنده گرفته شده و به کمک پانچ در ناحیه گیرنده کاشته می شود. از آنجایی که زنان دارای تارهای موی نازک تر از مردان هستند، قطر پانچ بین ۰.۶ تا ۰.۷ میلی متر متغیر می باشد.
اگر تعداد گرافت ها برای کاشت طبیعی مو ، کمتر از ۲۰۰۰ عدد بوده و کاشت عمدتاً در خط پیشانی انجام شود، تراش کامل مورد نیاز نمی باشد. در این حالت تنها ناحیه دهنده به شکل یک شکاف کوچک بین هر دو گوش در قسمت فوقانی پشت گردن ایجاد می شود. اگر تعداد گرافت ها بیش از ۲۰۰۰ عدد بوده و ناحیه پیوند مو در قسمت فوقانی نباشد، یک تراش کامل مورد نیاز خواهد بود.
انواع روش کاشت مو طبیعی
با توجه به پیشرفت دانش در این زمینه روش های متفاوتی برای رفع کم پشتی یا طاسی مو به وجود آمده است که عبارتند از :
-
روش FIT
-
super fue
-
روش ایمپلنت مو bht
-
کاشتن مو به روش sut
-
تکنیک hrp
-
تکنیک fue
-
روش dhi
-
روش کاشت fut
-
روش کاشت مو با سلول بنیادی
-
کاشت به روش pbs
-
روش کاشتن مو sfit
-
تکنیک ffb
-
روش tsut
-
تکنیک FUSS
-
روش کاشت ترکیبی و غیره
در ادامه مقاله توضیحاتی را درباره تعدادی از انواع روش کاشت مو می دهیم ، میتوانید در مقاله مربوطه که با همین عنوان تهیه شده و در سایت موجود است توضیحات بیشتری را در تمامی موارد فوق مشاهده کنید.
روش کاشت مو FUT
کاشت واحد فولیکولی ( FUT ) یک روند جراحی پیوند مو است که در آن مو از یک ناحیه دائمی، ناحیه ای در پشت و پهلوهای پوست سر که مقاومت مو در برابر طاسی در آن بیشتر است، گرفته شده و به ناحیه کم مو یا طاس انتقال داده می شود. این تکنیک با استفاده از گروه های حاوی ۱، ۲، ۳ یا ۴ موی طبیعی به نام واحدهای فولیکولی انجام می پذیرد.
بعد از بی حس شدن پوست سر، پزشک رشته ای از بافت از ناحیه دهنده را برداشته و پس از استخراج، رشته دهنده، با استفاده از تکنیک تشریح میکروسکوپی، به واحدهای فولیکولی متعدد مجزایی تفکیک می شود. بعد از آماده سازی این گرافت های واحد فولیکولی، پزشک سوراخ های زیری را در پوست سر یعنی ناحیه گیرنده که گرافت ها در آن قرار داده می شوند، ایجاد می نماید.
تنظیم و تعیین موقعیت این گرافت های واحد فولیکولی، کیفیت بی حسی در کاشتن مو را تعیین می کند. بنابراین این هماهنگی باید بر یک مبنای مورد به مورد، بر حسب سابقه ریزیش مو در بیمار و احتمال ریزش موی آتی انجام پذیرد. از آنجایی که الگوی کاشت واحد فولیکولی از شیوه رشد موی طبیعی تبعیت می کند، در صورت اجرای ایمپلنت مو با این روش به دست یک متخصص با تجربه، همین الگو دنبال شده و بدین ترتیب نتیجه حاصل بسیار طبیعی بنظر خواهد رسید.
یکی از مهمترین جنبه های روش کاشت موی FUT ، تشریح میکروسکوپی می باشد. این تکنیک امکان تفکیک واحدهای فولیکولی از نوار دهنده، بدون آسیب دیدن یا شکسته شدن آنها را فراهم می آورد. در طول تشریح گرافت، دست نخورده نگه داشتن واحد فولیکولی کامل با توجه به تاثیر آن در به حداکثر رساندن رشد مو، حائز اهمیت می باشد. واحدهای فولیکولی دست نخورده، بیشترین حالت پر بودن در بازیابی مو را خلق می نمایند، چون حاوی ۱ تا ۴ موی کامل طبیعی می باشند.
در تکنیک کاشت طبیعی مو FUT بعد از بی حسی موضعی در ناحیه دهنده، گرافت ها یک تکه، از ناحیه دهنده گرفته می شوند و سپس با بخیه بسته می شوند. در این تکنیک، دوره بهبود طولانی تر بوده و جای زخم آشکاری در ناحیه دهنده باقی می ماند.
کاشت مو به روش FUT چه مزایا و معایبی دارد ؟
مزیت های روش کاشت مو fut :
- در این روش فولیکول های پیوندی با سرعت بیشتری برداشت می شوند.
- به سبب سرعت بالا در برداشت و کاشت فولیکول ها ، احتمال آسیب دیدگی و مرگ آن ها کمتر است.
- نسبت به سایر روش ها هزینه کمتری دارد.
- ریسک خطا جراحی در روش FUT پایین تر است.
معایب روش کاشتن مو fut :
- احتمال بر جای ماند اسکار در محل برداشت فولیکول مو
- این روش به نسبت تهاجمی بوده و دوره نقاهت آن طولانی تر است.
- محدودیت های ورزشی و فعالیتی باید به مدت بیشتری ادامه پیدا کنند. ( حداقل دو ماه )
- کسایی که پوست سرشان سفت است نمی توانند به این روش کاشت مو را انجام دهند.
- برداشت مو از دیگر نواحی بدن امکان پذیر نیست.
- افرادی که در گذشته زخم های گوشتی داشته اند ، نمی توانند با روش FUT کاشت مو انجام دهند.
روش کاشت مو fue
برش واحد فولیکولی ( FUE ) روش استخراج یا برداشت مو از ناحیه دهنده در یک روند کاشت موی فولیکولی می باشد. در روش پیوند مو FUE ، ابزاری برای ایجاد برش دایره ای شکل کوچک در پوست در اطراف واحد فولیکولی و جدا کردن آن از بافت اطراف مورد استفاده قرار می گیرد. سپس این واحد مستقیماً از پوست سر جدا شده و یک سوراخ کوچک باز را بر جای می گذارد.
این فرایند تا زمانی که واحدهای فولیکولی کافی برای بازیابی موی برنامه ریزی شده، برداشت شود، تکرار می گردد. این فرایند تقریباً یک تا دو ساعت طول کشیده و در بیش از یک جلسه انجام می شود. گاهی جلسات کاشتن مو با روش fue در طول روزهای متوالی برگزار می شوند. زخم های ناحیه دهنده تقریباً ۱ میلی متر بوده و در طول یک دوره ۷ تا ۱۰ روزه به طور کامل بهبود می یابند و جای زخم های سفید کوچکی را که در پوست پشت سر پنهان می شوند را بر جای می گذارند.
این روش برداشت مو از ناحیه دهنده، واحدهای فولیکولی را مستقیماً به صورت یک به یک از پوست سر بر می دارد. همین ویژگی، کاشت موی super fue را از روش های کاشت فولیکولی سنتی (FUT ) متمایز نموده است. قبل از برداشت گرافت ها، نواحی ریز گیرنده با استفاده از ابزار سوزن مانند با نوک ریز، در بخش بدون موی سر ایجاد می شود. واحد های فولیکولی در ناحیه گیرنده قرار داده شده و واحدهای فولیکول های موی سالم در آنجا شروع به رشد می کنند. خلق نواحی گیرنده و قرار دادن گرافت های واحد فولیکولی، الزاماً در دو روند کاشت طبیعی مو FUE و FUT یکسان می باشد. تفاوت در شکل ظاهری ناحیه دهنده و کیفیت و کمیت گرافت های به دست آمده در هر تکنیک نهفته است.
در تکنیک super fue ، گرافت ها به صورت تک به تک جمع آوری شده و در ناحیه مورد نیاز کاشته می شوند. در این تکنیک به دلیل عدم نیاز به بخیه در ناحیه دهنده هیچ جای زخمی بر جای نمی ماند. بنابراین کاشتن مو با FUE به شکلی منصر بفرد در سال های اخیر شهرت یافته است. بعد از ۷ روز ریکاوری، روند بدون بر جای ماندن اثری بر روی پوست، تکمیل می شود.
کاشت مو به روش super fue ، چه مزایا و معایبی دارد ؟
مزایای روش پیوند مو fue :
- در مقایسه به تکنیک FUT ، این روش ایمپلنت مو کم تهاجم تر بوده و طبیعتاً دوره نقاهت کوتاه تری دارد
- متقاضیان متحمل درد بسیاری نخواهند شد
- روش FUE برای کسانی که پوست سرشان منعطف نیست و سابقه ایجاد زخم های گوشتی دارند ، مناسب است
- به کمک این متد برداشت فولیکول های مو از دیگر قسمت های بدن امکان پذیر است.
- مدت کوتاهی بعد از عمل کاشتن مو ، فرد می تواند تمرینات سبک ورزشی را آغاز کند.
- عدم تشکیل اسکار ، عدم خونریزی و عدم نیاز به بخیه از دیگر مشخص های برتر تکنیک مذکور هستند.
معایب روش fue :
- برداشت فولیکول ها با سرعت پایینی انجام می شود. به این خاطر که برداشت ها به صورت واحدهای جداگانه بوده و دقت جراح باید بسیار بالا باشد.
- کاشت مو به روش FUE ممکن است در چند جلسه انجام شود ؛ زیرا نمی توان در یک جلسه با بکارگیری این متد تعداد واحدهای پیوندی زیادی برداشت کرد.
- فولیکول های خارج شده از پوست سر ، ممکن است مدت طولانی تری در محیط بیرون باقی بمانند ؛ از این بابت احتمال آسیب دیدن ان ها افزایش می یابد.
- برداشت فولیکول های پیوندی از نواحی نزدیک به هم در پوست سر امکان پذیر نیست.
آخرین پیشرفت های کاشت مو به روش FUE
بر اساس توضیحات ارائه شده ، اصلی ترین تکنیک های کاشت مو FUT و FUE هستند که روش دوم نیز نسبت به روش اول جدیدتر و پر کاربرد تر است ؛ چرا که FUE توانسته خیلی از معایب تکنیک قبل از خود را برطرف سازد و کاشت مو با تراکم بالا را به انجام رساند. اما اگر مقاله را مطالعه کرده باشید متوجه شده اید که برای کاشت طبیعی مو ، تکنیک های دیگری نیز به انجام می رسند. شایان ذکر است که اکثر این متدها بر پایه FUE هستند و به عبارتی می توان گفت نوع پیشرفته تکنیک مذکور می باشند. از این رو لازم دانستیم در ادامه ، آخرین پیشرفت های کاشت مو به روش FUE را در اختیارتان بگذاریم :
روش Sapphire FUE : پیش از این اشاره شد که در حین پروسه کاشت ، جراح برای قرار دادن فولیکول بر روی پوست سر برشی ایجاد می کند. با استفاده از تیغ های استیل که در پروسه های پزشکی پرکاربرد هستند ، از یک حدی به بعد دیگر نمی توان برش هایی کوچکتر ایجاد کرد. اما در روش Sapphire FUE ، همانطور که از اسم آن مشخص است به جای تیغ از سنگ تراش خورده یاقوت کبود (Sapphire) برای برش دادن پوست استفاده می شود. این سنگ در قیاس با تیغ مقاوم تر ، تیزتر و روان تر است. به کمک این سنگ تراش خورده می توان برش های بسیار کوچکی را بر روی پوست ایجاد نمود.
روش DHI : در کاشت مو به روش DHI نوعی قلم ایمپلنت مو که ایمپلنتر هم نامیده می شود ، جایگزین تیغ جراحی و سنگ یاقوت کبود و پنس جراحی شده است . به کمک ابزار ایمپلنتر ، فولیکول ها در زمان کوتاه تری در محل کاشته می شوند.
کاشت مو رباتیک : کاشتن مو با تجهیزات رباتیک یکی از آخرین پیشرفت های کاشت مو به روش FUE می باشد و حدود یک دهه است که وارد این عرصه شده است. زمانی که این دستگاه های هوشمند وارد یک حوزه مثل پزشکی می شوند ، دقت را در انجام پروسه های مربوطه بالا می برند. ARTAS ، ربات کاشت مو در سال ۲۰۰۷ از سوی دکتر ویلیام راسمن و رابرت برنشتاین معرفی شد و استفاده از این دستگاه در سال ۲۰۱۱ مورد تایید قرار گرفت.
روش نئوگرافت (NeoGraft) : تکنیک نئوگرافت یکی دیگر از پیشرفت های حاصل بر پایه تکنیک FUE است. در این روش برای برداشتن فولیکول ها از ناحیه اهداکننده ، از فرایند ساکشن کمک گرفته می شود. بدین صورت با بهره گیری از این روند ، دیگر برش و زخمی در ناحیه بانک مو ایجاد نمی شود.
کاشتن مو به روش SHI
در گام اول به متد SHI می پردازیم که در خیلی از سایت ها به عنوان جدیدترین روش کاشت مو شناخته می شود. SHI اختصار عبارت Simultaneous Harvesting and Implantation می باشد. دو روش FUT و FUE که اولین و اصلی ترین متدهای برای کاشت به احساب می آیند برای مدت طولانی نسبت به دیگر روش های برتری خود را حفظ نموده اند. هر چند که طرز کاشت مو به این دو روش یک پروسه به نسبت طولانی بوده و ریکاوری زمان بری نیز دارد. علاوه بر این مسئله یکی از معایب متد FUT این است که امکان دارد خط اسکار در محل برداشت مو به طور کامل محو نگردد.
در ارتباط با اصول به انجام رساندن پروسه ، باید بگوییم که متد SHI به FUE شباهت بسیاری دارد اما مسئله ای که آن را از دیگر تکنیک ها منحصر می کند ، همزمانی چند جراح کاشت مو می باشد که می تواند طی ۵ الی ۶ ساعت ۳۰۰۰ گرافت را به پوست سر پیوند بزنند. در روش های سنتی مو کاشتن ، پیوند این تعداد گرفت حدوداً ۸ الی ۱۰ ساعت طول می می کشید. همچنین در روش SHI به این خاطر که فولیکول های پیوندی به مدت کمتری در معرض هوا قرار می گیرند شانس زنده ماندن شمار زیادی از آ ها بالاتر بوده و احتمال موفقیت آمیز بودن پروسه نیز بیشتر می شود. در کاشتن موی طبیعی با این متد از جدیدترین روش های کاشت مو ، یکی از جراحان وظیفه محافظت از گرافت های مو را بر عهده دارد.
تکنیک کاشت مو FUSS
ایمپلنت مو به روش جراحی واحد فولیکولی ( FUSS) تکنیکی قدیمی تر برای استخراج موی دهنده می باشد، که در آن جراح یک نوار خطی از مو و بافت را از پوست پشت سر استخراج می کند. این بافت با استفاده از تکنسین های جراحی به فولیکول های مجزا تشریح شده و در ناحیه کم مو یا فاقد مو قرار داده می شود. در این میان، زخم ها با استفاده از بخیه ها بسته می شوند. برای آگاهی بیشتر میتوانید به مقاله انواع روش کاشت مو مراجعه کنید تا توضیحات کامل تری را مشاهده کنید.
فیلم کاشت مو
کاشت مو به روش SUT
تکنیک کاشتن مو SUT با تکنیک FUE مشابه است. منتها در این روش برای برداشت فولیکول های مو از ابزارهای جدید و اتوماتیک استفاده میشود. بدین ترتیب به کمک روش پیوند مو SUT احتمال خطا انسانی کاهش می یابد ، آسیب کمتری به فولیکول ها وارد می شود و چنانچه در یک بخش از پوست سر ، تراکم کافی وجود داشته باشد می توان بیش ۱۴۰۰۰ فولیکول پیوندی برداشت کرد. تکنیک SUT ، پروسه ای کم تهاجم تلقی می شود که دوره ریکاوری پس از آن نیز کوتاه بوده و دشواری چندانی ندارد. روند بهبودی منافذ ایجاد شده در محل برداشت و کاشت مو ، یک تا دو هفته زمان می برد و در نهایت اسکار و زخمی بر جای نمی گذارد. به لحاظ هزینه نیز به جهت آن که از ابزارهای اتوماتیک استفاده می شود ، در مقایسه با تکنیک های FUT و FUE ، به مراتب مبلغ پرداختی آن بیشتر خواهد بود. مهارت جراح برای بکارگیری این تکنیک بسیار حائز اهمیت است و چنانچه فرد از تخصص کافی برخوردار نباشد ، احتمال بروز مشکل نیز افزایش می یابد.
پیوند مو FIT
گاهی اوقات وقتی در گوگل عبارت کاشت مو به روش FUE را سرچ می کنید مقالاتی برای شما نمایش داده می شوند تحت عنوان پیوند مو FIT و شما را دچار سردرگمی می کنند. لازم دانستیم این نکته را متذکر شویم که این دو متد در واقع یکی هستند و فقط با دو اسم متفاوت شناخته می شوند. معمولا در سرچ به زبان انگلیسی شما به اسم FUE برخورد می کنید و در سرچ به زبان فارسی پیوند مو FIT را می بینید.
میکروگرافت
در روش میکروگرافت کاشت مو ، پس از انجام بی حسی ، دکتر در بخش بانک مو حفره های خط مانندی را بر روی پوست ایجاد می کند. بسته به نیاز فرد ، گرافت های پیوندی با یکی از دو تکنیک هولدرهای اتوماتیک یا تریکوفیتیک اسکارلت از محل برداشته می شوند. تکنیک دوم برای زمانی است که پزشک می خواهد سطح گسترده ای از طاسی را پوشش دهد.
بعد از برداشت گرافت ها ، به چهت پیوند در محل کاشت ، بی حسی تزریق شده و با سوزن های ظریف و کوچک ، حفره های یک میلی متری ایجاد می شوند. سپس با بهره گیری از ابزار مخصوص به نام میکرو ایمپلنتر ، فولیکول ها در حفره های ایجاد شده قرار می دهد. عموما مدت زمان این روند ۲ تا ۸ ساعت در نظر گرفته می شود.
روش Bio Graft
در حقیقت تکنیک Bio Graft کاشت مو با متد پیوند مو FIT مشابه است. اما تفاوتی که میان آن دو وجود دارد این است که فولیکول های پیوندی بعد از برداشت از بانک مو ، برای مدتی کوتاه درون محلول ویژه که ترکیبی از مواد مغذی همچون بیوتین است ، قرار می گیرد. این امر سبب تقویت فولیکول می شود.
روش ICE grafts
روش ICE grafts هم از زیر مجموعه های کاشتن موی سر با روش FUE یا همان FIT است. همچنین مراحل این تکنیک تقریبا با متد Bio Graft یکی بود اما محلول نگهدارنده در تکینک ICE دمای پایین تری دارد و باعث عمر طولانی و طراوت فولیکول ها می شود.
روش مزوتراپی مو
مزوتراپی کاشت نیست بلکه پروسه ای است که طی آن تزریقات مواد مغذی به طور مستقیم به پوست سر و فولیکول های مو انجام شده و آن ها را برای رشد و ترمیم تحریک می کند.
کاشت مو سلول بنیادی
می توانیم کاشت مو با سلول بنیادی را یکی از جدیدترین روش های کاشت مو بدانیم. سلول های بنیادی ، از این قابلیت برخودارند که به هر نوع سلول دیگری در بدن تبدیل شوند. شایان ذکر است که سلول های بنیادی وظیفه خاصی در بدن ندارند. اگرچه می توانند تقسیم شوند و به بازسازی خود بپردازند تا همچنان یک سلول بنیادی باقی بمانند یا این که به نوعی دیگر از سلول های بدن تبدیل شوند.
طرز کاشت مو با سلول بنیادی
یک محقق ایتالیایی در سال ۲۰۱۷ برای اولین بار موفق به کاشتن مو با سلول های بنیادی شد. پروسه بدین صورت آغاز گردید که برای استخراج سلول های بنیادی از روش بیوپسی استفاده گردید. در این روش ابزاری که مورد استفاده قرار می گیرد یک تیغ حلقه مانند است که بر روی پوست چرخانیده می شود تا سمپل های استوانه مانندی از بافت ها برداشته شود. پس از آن با استفاده از یک دستگاه به نام سانتریفیوژ ، سلول های بنیادی از بافت جدا می شوند. بدین ترتیب سلول ها در مرحله سوسپانسون ( معلق ) قرار گرفته و سپس به نواحی از پوست سر که موهایش را از دست داده ، مجدداً تزریق می شود. برخی از پژوهش های انجام شده در خصوص مو کاشتن با سلول های بنیادی ، حاکی از این مسئله هستند که این طریقه کاشت مو در درمان شرایط زیر عملکرد بسیار موثری دارد :
- الگوی ریزش مو مردانه
- ریزش مو آندروژنیک مردانه
- طاسی به سبب وجود زخم و اسکار بر روی پوست سر
عکس کاشت مو
متد نئوگرافت (NeoGraft) کاشت مو
متد نئوگرافت یا نیوگرافت ، ورژن نیمه اتوماتیک متد FUE در نظر گرفته شده و امروزه به عنوان یکی از مدرن ترین تکنیک های کاشتن مو شناخته می شود. گفته می شود این روش در قیاس با دیگر تکنیک های زیر مجموعه متد FUE موثر تر می باشد چراکه در متد نیوگرافت برخی از اشتباهات و خطاهای انسانی که ممکن است در کاشت مو رخ دهند، حذف شده اند.
در پیوند مو به روش FUE جراح هر یک واحد فولیکولی مو را به طور دستی از محل برداشت که پشت یا دو طرف سر می باشد ، خارج می کند. پس از آن برای کاشت فولیکول ها در بخش طاس سر ، برش هایی را ایجاد می نماید. اما در بکارگیری روش نیوگرافت ، فولیکول های مو به کمک یک اپلیکاتور طی فرایند ساکشن از ناحیه بانک مو برداشت می شوند. سپس برای پیوند فولیکول ها در محل کاشت ، دیگر نیازی به ایجاد برش جداگانه نیست بلکه در این روش جراح با استفاده از یک ابزار مخصوص به طور همزمان برشی ایجاد کرده و فولیکول را در آن ناحیه قرار می دهد.
مزایا متد نئوگرافت
کاهش احتمال آسیب دیدگی فولیکول ها : در مقایسه با روش های سنتی FUE و FUT ، سیستم نئوگرافت به گونه ای است که احتمال صدمه دیدن واحدهای فولیکولی را پایین آورده و در نتیجه تعداد فولیکول های بیشتری زنده مانده و برای کاشت قابل استفاده هستند.
عوارض کمتر : از ان جایی که متد مذکور ، تهاجم کمتری را شامل می شود ، احتمال اینکه بعد از پروسه عوارضی نمود پیدا کنند ، پایین تر خواهد بود ؛ خصوصا در قیاس با تکنیک FUT که طی ان یک برش نواری شکل ایجاد می شود. همچنین در کاشت مو به روش نئوگرافت ، بعد از اتمام پروسه از نخ بخیه استفاده نمی شود و روند انجام آن به گونه ای است که به حذف خطاهای انسانی که سبب آسیب دیدن رشته های عصبی یا عروق خونی می شوند ، کمک می کند. پروسه انجام آن از روش FUE سریع تر است : به نسبت پیوند مو به روش قدیمی FUE که ممکن است حتی چند جلسه طول بکشد ، متد نیوگرافت طی یک جلسه ۴ الی ۱۰ ساعته به انجام می رسد.
فیلم کاشت مو به روش FUT و NeoGraft
کاشت مو ترکیبی چیست ؟
منظور تکنیک ترکیبی پیوند مو چیست ؟ امروزه به خاطر اینکه همه به دنبال کاشت مو با تراکم بالا هستند ، متدهای جدید برای انجام پروسه ابداع می شود که تکنیک ترکیبی یکی از آن هاست. در روش ترکیبی تلاش بر این است که با کمترین تهاجم کاشت با تراکم بالا به انجام برسد.
کاشت مو ترکیبی ادغامی از سه روند FUT ، FUE و BHT است. کسانی که بخش زیادی از سرشان به طاسی دچار شده و گاهاً میزان مناسبی از فولیکول های پیوندی در ناحیه بانک مو را دارا نیستند ، این تکنیک برایشان مناسب است. زیرا با کاشت مو ترکیبی می توان تعداد زیادی فولیکول پیوند از نواحی مختلف سر و بدن استخراج کرد.
کاشت مو برای کسانی که بانک مو ندارند :
BHT (استفاده از موی بدن برای کاشت موی سر) تکنیکی است که در آن همان تکنیک ایمپلنت مو FUE استفاده می شود و تنها تفاوت این است که با توجه به عدم وجود بانک مو در پشت سر بیمار، موی مورد نیاز برای کاشت، از بدن شخص تهیه می شود. این بانک مو می تواند موی ریش، قفسه سینه، کمر، ناحیه شکم، پاها و بازوها باشد. بعد از برداشت گرافت ها از هر یک از این نواحی، کاشت در ناحیه طاس بدن انجام می شود.
BHT تنها در افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که از طاسی مفرط رنج می برند یا منبع مو در پشت سر آنها بسیار کم بوده یا موی های واقع در ناحیه پشت سر، بسیار ضعیف می باشند. بنابراین این تکنیک افق روشنی برای حتی آندسته از افرادی است که به شدت دچار ریزش مو می باشند.
-
مزایای کاشت مو سر با استفاده از موی بدن ( BHT )
افرادی که از طاسی مفرط رنج می برند، بعد از امتحان کردن توام با شکست روش های سنتی برای کاشتن مو، امید خود را از دست می دهند. ولی خبر خوش برای این دسته از افراد این است که تکنیک BHT می تواند موی از دست رفته آنها در ناحیه سر را بازیابی کرده و آنها را از دغدغه مشکلات ناشی از طاسی نجات دهد. استفاده از روند BHT، نتایج قابل ملاحظه ای را نشان می دهد، ولی انتخاب صحیح بیماران بسیار حائز اهمیت است. این تکنیک تنها باید برای افرادی که دچار طاسی شدید بوده و در پشت سر خود، موی کافی برای استفاده بعنوان بانک مو در اختیار ندارند، استفاده شود.
جدیدترین روش کاشت مو
در طول مقاله راز جراحی با انواع روش های کاشت مو ، نحوه انجام آن ها م مزایا و معایب هر یک آشنا شدیم. در این بخش می خواهیم جدیدترین روش های عمل کاشت طبیعی مو را مورد نقد و بررسی قرار دهیم و ببینم که آیا جدیدترین تکنیک می تواند بهترین هم باشد یا خیر !
چگونه به کاشت مو با تراکم بالا دست یابیم ؟
همه متقاضیان کاشت طبیعی موی سر به دنبال این هستند که تجربه کاشت مو آن ها دقیقا همان چیزی باشد که در ذهن شان داشتند. اولین هدفی که آن ها در سر دارند رسیدن به تراکم بالا و داشتن موهای پر پشت می باشد. حالا برای رسیدن به این خواسته چه عواملی دخیل هستند ؟ یکی از اصلی ترین فاکتورها که می تواند تاثیر مستقیمی در نتیجه پیوند گرافت های مو داشته باشد ، انتخاب بهترین دکتر کاشت مو است. ایشان به اتکا به تجربه بالای خود ، متدهای منحصر به فرد و ابزار و تجهیزات با کیفیت خود قادر خواهد بود پروسه کاشتن موی طبیعی با تراکم بالا را با موفقیت به انجام برساند.
یک متخصص خوب برای این که به کاشت مو پر تراکم دست پیدا کند ، به طور معمول در طول پروسه در هر یک سانتی متر مکعب به تعداد کافی ریشه و فولیکول های مو را جایگذاری می کند. اما لازم است این نکته را متذکر شویم برای اینکه تجربه کاشت مو با تراکم بالایی را داشته باشید ، تنها پر کردن قسمت طاس شده کافی نخواهد بود. بلکه قسمت هایی از پوست سر که موهای کم پشت و نازکی دارد نیز ناحیه مناسبی برای کاشتن گرافت ها می باشد. بدین ترتیب یک دکتر خوب کاشت طبیعی موی سر ، برای هر فرد مناسب با شرایط و نیازهایی که دارد ، پروسه را پیاده سازی می کنم تا او به تراکم مورد نظر خود برسد.
طریقه کاشت مو طبیعی با تراکم بالا
در ادامه گفته های فوق باید متذکر شوم که روش برداشت مو برای کاشت نیز در نتیجه نهایی نقش مهمی را ایفا می کند. در این راستا طریقه کاشت مو باید بدین صورت باشد که تمام فولیکول های پیوندی در جهت رشد طبیعی مو در پوست سر قرار گیرند و تعداد آن ها نیز متناسب باشد. جراح در خط رویش طبیعی مو ، در هر سانتی متر مکعب تنها از یک گرافت پیوندی استفاده می کند تا خط کاشت مو جلوه ای طبیعی داشته باشد. اما در بخش تاج سر و پشت سر در فواصل تعیین شده تکنیک چند گرافتی را در پیش می گیرد و بین ۲ تا ۵ فولیکول را در آن بخش قرار می دهد.
بهترین روش کاشت مو با تراکم بالا
پرسش بعدی این است که امروزه بهترین روش برای کاشت مو با تراکم بالا چیست ؟ سابقاً یکی از پر کاربردترین متدهای پیوند مو طبیعی سر تکنیک FUT شناخته می شد. اما امروز به خاطر توسعه یافتن این صنعت و فناوری های مربوط به آن روش های مدرن تر مثل FUE و DHI به عنوان بهترین روش های کاشت مو کاربرد بیشتری پیدا کرده اند.
کاشت مو با تراکم بالا ، خواسته همه متقاضیان !
اول از همه باید بگوییم اگر به دنبال پر پشت شدن موهایتان هستید و می خواهید نواحی طاس ، مجدداً تراکم سابق خود را بدست بیاورند ، باید کاشت انجام دهید. حال هر شخصی که تصمیم به انجام عمل کاشتن موی طبیعی می گیرد ، مشخصاً هدف او پر کردن جاهای خالی از مو می باشد. در حقیقت همه انتظار دارند که بعد از کاشت شاهد تراکم بالایی از تارهای مو در نواحی که قبلا طاس بوده باشند. برای دستیابی به این نتیجه دو مورد را باید مد نظر قرار دهید :
- مراجعه به یک پزشک یا کلینیک خوب
- انتخاب بهترین روش کاشت مو با تراکم بالا
در واقع دو مورد فوق مکمل هم هستند ؛ یعنی هر دو باید به درستی انتخاب شوند تا نتیجه دلخواه رقم بخورد. بدین نحو زمانی که شما نزد بهترین دکتر پیوند موی طبیعی می روید ایشان با انجام دقیق بررسی های لازم ، از جمله تعداد گرافت های موردنیاز ، تعیین نواحی اهدا کننده ، تعیین خط رویش مو و در نهایت انتخاب بهترین روش کاشت مو با تراکم بالا ، نتیجه بسیار عالی را پدید می آورد.
همانطور که واقف هستید شما می توانید تحت روش های مختلفی این پروسه را به انجام رسانید اما می دانید بهترین روش کاشت مو با تراکم بالا چیست ؟ در گذشته برای انجام عمل پیوند موی طبیعی به سر ، تکنیک FUT رواج بیشتری داشت. اما در حال حاضر تکنیک FUE و آخرین متدهای پیشرفته بر مبنی آن مثل DHI و روش نئوگرافت به میزان بیشتری برای کاشت پر تراکم مو ، مورد استفاده قرار می گیرند.
کاشت مو پیشانی بلند
اگر دقت کرده باشید ، برخی افراد پیشانی بلندی دارند یا به عبارت دیگر خط رویش موی آن ها ازحالت عادی کمی عقب تر است. این افراد می توانند برای نرمال کردن این ناحیه از صورت خود و تغییر خط رشد مو ، از فرایند پیوند طبیعی فولیکول مو بهره بگیرند. بلندی پیشانی ممکن است به صورت ژنتیکی باشد یا این که به خاطر بالا رفتن سن و ریزش موها و با دنبال آن عقب رفتن خط رویش ، پدید آمده باشد.
در پروسه کاشت مو پیشانی بلند ، جراح فولیکول های برداشته شده را در ناحیه ای جلوتر از محل رستنگاه طبیعی مو ، به پوست سر پیوند می دهد ؛ در حقیقت جراح راستای جدیدی را برای رویش موها بر می گزیند. بدین صورت ارتفاع پیشانی کم شده و چهره به هارمونی بهتری دست پیدا می کند. در این شرایط می توان از هر دو تکنیک اصلی کاشت یعنی FUE و FUT بهره گرفت.
منظور از کاشت مو چسبی چیست ؟
ممکن است اصطلاح فوق برای شما نیز آشنا باشد اما آیا نسبت به آن اطلاعات دقیقی دارید ؟ در این روش در حقیقت شمار زیادی از تار موی طبیعی بر روی یک لایه چسبی قرار گرفته اند. این لایه در بخش طاس به پوست سر چسبانده می شود و تراکم مو در آن ناحیه را بالا می برد. اما با وجود کاشت طبیعی مو ، اعمال چنین تکنیکی پیشنهاد نمی شود. ؛ زیرا شامل محدودیت هایی است که در روند پیوند فولیکول های طبیعی همگی کاملا برطرف شده اند.
در کاشت مو چسبی ، تارهای مو چسبانده شده ، قابلیت رشد ندارند و همیشه در یک اندازه و حالت باقی می مانند. همچنین نمی توان به عنوان پروسه ای که نتیجه ای ماندگار دارد از آن یاد کرد. علاوه بر این نحوه نگهداری و محافظت از آن ها در طولانی مدت می تواند خسته کننده باشد. اگر به دنبال یک نتیجه ایده آل و موهای پر پشت و طبیعی هستید ، کاشت فولیکول هایی که از پوست سر خود شما برداشته می شوند ، مناسب ترین فرایند است.
شرایط موهای کاشته شده بعد از دو ماه به چه صورت است ؟
در دو الی سه روز اول از دو ماه ابتدایی دوره نقاهت کاشتن موی طبیعی ، اکثر افراد در پوست سر خود درد نسبی را تجربه می کنند که این مسئله کاملا عادی است ؛ چرا که پوست تحت تاثیر تغییراتی قرار گرفته است. با گذشت دو ماه اصلی ترین موردی که ممکن است شاهد آن باشید ، ریزش موها می باشد. این ریزش در حقیقت به سبب شوک وارد شده به پوست و فولیکول های مو پدید می آید. برای اینکه از کاشت مو بعد از دو ماه نتیجه مطلوبی را بدست آورید ، خوب است بخشی از مراقبت های بعد از پیوند طبیعی مو را که پیش تر توضیح داده شده اند به انجام رسانید ؛ در ادامه مهمترین نکات مراقبتی در این بازه دو ماهه را یاد آور می شویم :
- در معرض گرما و دمای بسیار بالا قرار نگیرید
- از کشیدن سیگار دوری کنید
- فعالیت و تمرینات ورزشی انجام ندهید
- به استخر نروید تا پوست سر با نمک و کلراید تماس پیدا نکند.
- از لمس پوست سر خود و خراشیدن آن بپرهیزید.
باورهای غلط و حقایق کاشت مو
مزایای کاشت مو
جراحی ایمپلنت مو ، زندگی افراد را تغییر داده و به جوان تر بنظر رسیدن آنها کمک می کند. همه افرادی که موی خود را از دست داده اند، اکنون می توانند فرایند ریزش مو طاسی را معکوس نمایند. بسیاری از این افراد به دلیل از دست دادن حجم زیادی از موی خود، اعتماد به نفس شان را از دست داده اند. کاشتن مو می تواند زمان را سال ها به عقب بازگردانده و راه حل شگرفی را در اختیارتان قرار دهد. اکنون به بحث درباره برخی مزایای کاشت مو می پردازیم:
- فرایند طبیعی : برخی افراد به فرایند کاشت مو بعنوان یک روند خطرناک نگاه می کنند. ولی به ادعای متخصصان علم پزشکی، این تصور غلط بوده و ایمپلنت مو کاملاً بی خطر و طبیعی است. هیچ ماده شیمیایی یا دارویی که به مو آسیب بزند در این روند وجود ندارد.
- رفع طاسی : وقتی شما کاشتمو را انجام می دهید، با مشکلات مرتبط با مو خداحافظی می کنید. دیگر نگران ایجاد نقطه های بدون مو در سر خود نیستید، چون جراحی کاشتن مو، مشکل شما را حل کرده است. نتایج حاصل از کاشت مو بسیار موثر بوده و دیگر شاهد طاسی سر خود نخواهید بود. رشد مو بعد از کاشت، به کیفیت اولیه نمی باشد ولی بسیار نزدیک به آن است.
- بهبود چهره : افرادی که در سنین پایین طاس می شوند، عمدتاً از سوی دیگران به یک شیوه منفی نگریسته می شوند. گاهی از سوی همکاران و سایرین مورد تمسخر قرار می گیرند. این امر می تواند باعث نارضایتی از ظاهرتان شده و حس پیری را درشما ایجاد نماید. جراحی کاشتمو می تواند این مشکل را درمان نموده و چهره ای بهتر را به شما هدیه دهد.
- نیاز به نگهداری اندک : مزیت دیگر جراحی کاشت مو این است که موهای بدست آمده، بسیار قابل مدیریت کردن می باشند. موهای کاشته شده مثل موهای طبیعی تان رشد کرده و برای حفظ تراکم آن ها، شامپو یا ماده شیمیایی خاصی مورد نیاز نمی باشد. همچنین مراجعه مکرر به پزشک نیز مورد نیاز نبوده و در تمام طول عمر شما ماندگار خواهد بود.
- مقرون به صرفه بودن : افراد باید ویژگی مقرون به صرفه بودن این روش را در نظر داشته باشند. اگر شما هزینه درمان های دیگر را در نظر بگیرید، متوجه می شوید که آن هزینه ها هرچند کم، ولی پایان ناپذیر هستند. در طول یک دوره زمانی طولانی، هزینه راه حل های موقتی از هزینه کاشت مو فراتر می رود. اگر می خواهید یک راه حل دائمی و دراز مدت برای طاسی خود بیابید، جراحی پیوند مو را مد نظر قرار دهید.
اقدامات قبل از کاشت مو
کاشت مو روندی است که در آن یک جراح پلاستیک یا یک متخصص پوست و مو، موهای نواحی دیگر سر را بمنظور بازیابی موهای از دست رفته، به ناحیه طاس شده سر انتقال می دهد. جراح معمولاً مو را از ناحیه پشت سر که سرعت ریزش مو در این ناحیه کندتر بوده و موها در این ناحیه از پوست سر قوی تر هستند، به جلوی سر انتقال می دهد.
جراحی کاشتن مو اغلب در کلینیک تخصصی کاشت مو یا در مرکز مجهز به تجهیزات مورد نیاز برای کاشتمو ، انجام شده و معمولاً برای اجرای این روند، از بی حسی موضعی استفاده می شود. الگوی طاسی عامل اصلی اکثر ریزش های مو می باشد. این موضوع بیشتر به عوامل ژنتیکی نسبت داده می شود. برخی فاکتورهای دیگر تاثیر گذار بر روی بروز این روند، شامل موارد زیر می باشد:
- رژیم غذایی
- استرس
- بیماری
- بهم ریختگی هورمون
- داروها
امروزه افراد در هر جایی به دنبال زیبایی هستند و کاشت مو نیز یکی از مهم ترین آنها می باشد که در آن، موی از دست رفته، بازیابی شده و چهره ای جذاب دوباره به فرد بازگردانده می شود. موفقیت هر عمل جراحی تا حد زیادی به رعایت دستورالعمل های پزشکی وابسته است؛ بنابراین ما در اینجا قصد داریم برخی از اقدامات لازم الاجرا قبل از جراحی کاشت مو را در اختیار شما قرار دهیم. اگر نسبت به این اقدامات، دقت و حساسیت لازم را به خرج ندهید، نتیجه درمان شما با شکست روبرو خواهد شد.
۱ . انتخاب مرکز خوب برای کاشت مو
بهتر است در زمان اقدام برای پیوند مو ، به یک جراح که در این زمینه درمان، از شهرت زیادی برخوردار است، مراجعه کنید. در جلسه مشاوره قبل از کاشت مو ، کلیه مشکلات و عوارض جانبی که ممکن است بعد از جراحی برای بیمار اتفاق بیافتد، به بیمار اطلاع رسانی می شود. ما فراموش نکرده ایم در افرادی که اقدام به جراحی ایمپلنت مو می کنند، ناحیه دهنده مو محدود است. اگر اولین روند کاشتن مو به دلیل بد اجرا شدن روند یا بی تجربه بودن پرسنل، با شکست روبرو شود، شاید برای تکرار روند برای دومین بار، ناحیه دهنده مویی باقی نمانده باشد. بنابراین تجربه جراح قطعاً از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
۲ . از نوشیدنی های الکلی دور بمانید قبل از کاشتن مو
جراح به همه بیماران توصیه می کند تا حداقل یک هفته قبل از پیوند مو، بنا به دلایل زیر از مصرف مشروبات الکلی دوری کند:
- افزایش احتمال خونریزی
- احتمال بروز عفونت و التهاب در طول دوره ریکاوری کاشت طبیعی مو
- آسیب پذیر شدن در برابر درد در طول جراحی
- محدود شدن جریان خون در برخی نواحی سر و پوست سر و در نتیجه کاهش جریان خون در گرافت های تازه کاشته شده و افزایش احتمال ایجاد نتیجه نامطلوب بعد از جراحی
۳ . از استعمال سیگار دوری کنید قبل از عمل کاشت مو
اگر کاشتمو انجام می دهید، تا جایی که می توانید حداقل به مدت یک هفته قبل از کاشتن مو ، از استعمال سیگار دوری کنید. سیگار کشیدن، نه تنها برای سلامت عمومی فرد مضر است بلکه می تواند تاثیرات معکوسی در نتیجه جراحی بر جای گذارد. تاثیرات استعمال سیگار در کاشت مو شامل موارد زیر می باشد:
- گردش خون ضعیف
- تضعیف پوست برای بهبود زخم و طولانی شدن دوره بهبود
- افزایش احتمال خونریزی در طول جراحی ایمپلنت مو
- کاهش احتمال زنده ماندن گرافت ها به دلیل کاهش تامین اکسیژن و مواد مغذی
۴ . مصرف آسپرین را متوقف کنید قبل از جراحی کاشت مو
شما باید مصرف آسپرین و کلیه محصولات حاوی این ماده را قبل از روند پیوند مو ، ترک کنید. آسپرین باعث افزایش احتمال خونریزی در طول کاشت مو می شود.
۵ . چای سبز یا مکمل های غذایی میل نکنید قبل از کاشت مو
شما باید مصرف برخی مواد از قبیل چای سبز و برخی مکمل های غذایی، ویتامین ها و داروهای گیاهی را حداقل دو هفته قبل از کاشتن مو کنار بگذارید. این داروها باعث افزایش احتمال خونریزی و کاهش پایداری فولیکول های مو در پوست سر می شوند
۶ . از مصرف محصولات حاوی مینوکسیدیل خودداری کنید قبل از کاشت
هر نوع لوسیون، شامپو یا داروی حاوی مینوکسیدیل، که به توقف ریزش مو کمک می کند باید حداقل یک ماه قبل از کاشت مو کنار گذاشته شود. این ماده باعث افزایش گردش خون و جریان آن به پوست سر شده و در نتیجه می تواند خونریزی در طول درمان را افزایش دهد.
۷ . در زمان حضور در محل درمان کاشت مو ، لباس های راحت بپوشید.
۸ . قبل از جراحی کاشت طبیعی مو خوب بخوابید.
۹ . موهایتان را کوتاه نکنید قبل از کاشت مو
این کار درست قبل از شروع روند کاشتن مو در محل درمان انجام خواهد شد. تراشیدن مو کمک می کند تا بتوان بانک مو را بهتر ارزیابی نموده و تعداد فولیکول هایی که می توان از ناحیه دهنده تهیه نمود را تعیین کرد.
۱۰ . در صورت ابتلا به بیماری یا هرگونه مداخلات قبلی، حتماً پزشک را در جریان قرار دهید قبل از کاشتن مو
عکس قبل و بعد کاشت مو
کدام روش پیوند مو برای شما مناسب تر است ؟
از دیگر مسائلی که باید راجع به آن بدانید این است که کدام روش کاشت مو برای شما مناسب است ؟ قطعا انتخاب درست در این زمینه ، به پیدایش یک نتیجه عالی منتهی می شود. اما نکته اینجاست که از کجا بفهمید کدام روش پیوند مو برای شما مناسب تر است ؟
اگر کمی دقت کنید متوجه می شوید که هیچ دو متقاضی با شرایط و وضعیت یکسان برای پیوند طبیعی مو به کلینیک مراجعه نمی کنند. یعنی ممکن است یک نفر نواحی شقیقه اش فقط تو خالی شده باشد و می خواهد کاشت مو در شقیقه انجام دهد ؛ در عوض ، فرد دیگر موهای قسمت تاج و جلوی سر او ریخته و تراکم دیگر نواحی موهای سر او کم می باشد. با توجه به این موارد می توانیم بگوییم خواسته هر یک از انجام فرایند ایمپلنت طبیعی مو متفاوت است. پس برای کسانی که هدف های یکسانی ندارند نمی توان متد یکسانی را نیز تعیین کرد.
برای این که بدانید کدام روش پیوند مو برای شما مناسب تر است باید حتما با بهترین دکتر پیوند طبیعی مو مشورت کنید. ایشان بعد از بررسی و تعیین الگوی ریزش و طاسی شما ، میزان فولیکول های پیوندی موجود و همچنین خواسته ای که در سر دارید یکی از متدها را برایتان انتخاب می کند.
بهترین روش پیوند مو تا چه حد موفقیت آمیز است ؟
همانطور که می دانید بهترین روش برای رسیدن به موهای پر تراکم کاشت طبیعی مو است. اما درصد موفقیت این پروسه به عواملی که در زیر به آن ها اشاره می کنیم ، بستگی دارد :
- تکنیک کاشت مو : همانطور که چندین بار گفتیم ، تکنیک FUE و سایر متدهای بر مبنای آن ، به سبب استفاده از تجهیزات نوین و مدرن نتیجه حاصل بسیار موفقیت آمیز خواهد بود.
- نوع مو کاشته شده : نوع ، حالت و مشخصه های مو می تواند بر درصد موفقیت پروسه تاثیر گذار باشد. به طور مثال موهایی با ویژگی های آفریقایی برای رسیدن به نتیجه مطلوب به زمان بیشتری نیاز دارند. در طرف دیگر موهای ضخیم و فر می توانند با برداشت تعداد محدودی فولیکول پیوندی تراکم قابل قبولی را ایجاد کنند.
- کیفیت کلینیک و پزشک متخصص : انتخاب این موارد یکی از مهمترین فاکتورهای دخیل در این امر است. چنانچه به یک شخص غیر متخصص یا کلینیک کاشت مو غیر حرفه ای مراجعه کنید قطعا میزان رضایت از نتیجه پایین خواهد آمد.
- مراقبت های بعد از کاشت : نکات مراقبتی که دکتر بعد از کاشت از شما می خواهد به درستی انجام دهید ، به سازگار شدن سریع تر فولیکول ها در محل پیوند و تسریع بخشیدن پروسه بهبودی هرگونه زخم و جراحت کمک می کند. اگر مراقبت های بعد از کاشت مو را به درستی انجام ندهید ، قطعاً درصد موفقیت آمیز بودن پروسه کاهش پیدا می کند.
تمامی موارد مذکور برای پاسخ به پرسش بهترین روش پیوند مو تا چه حد موفقیت آمیز است ، باید مورد نظر قرار بگیرند. در صورتی که کلیه موارد به طور درست و دقیق انجام شده باشند ، می توان گفت موفقیت ۹۸ درصدی از پروسه بدست خواهد آمد.
کاندیدای مناسب کاشت مو
برای این که بدانید شما یک داوطلب مناسب برای پروسه ایمپلنت یا کاشتن مو هستید یا خیر ، مواردی که در زیر متذکر شده ایم را در خود بررسی کنید :
- عموماً افرادی که در یک بازه تدریجی ۵ ساله ، ریزش مو چشمگیری داشته اند، می توانند کاشت مو انجام دهند. البته این افراد بایستی در محل برداشت یا همان بانک مو ، به میزان کافی فولیکول سالم برای پیوند داشته باشند و همچنین روند ریزش موهایشان متوقف شده باشد.
- کسانی که بیماری ، روندهای درمانی و مصرف داروهای خاص ، شرایط پر استرس و پر فشار زندگی و سبک زندگی ناسالم دلیل ریزش مو شدید آن ها نباشند.
- کسانی که راه های مختلف غیر جراحی را برای توقف ریزش مو و رشد مجدد موها امتحان کرده اند اما نتیجه ای نگرفته اند.
- کسانی که از طاسی و نازکی تار موهایشان خسته شده اند و به دنبال ایجاد تغییر در ظاهر خود هستند.
- افرادی که به سبب حوادثی همچون سوختگی ، بخشی از موهای سر خود را از دست داده اند.
و در نهایت این افراد باید همگی از سلامت مطلوبی برخوردار بوده و ترجیحاً به بیماری خاص و سخت علاجی مبتلا نباشند. همچنین متقاضیان بایستی نسبت به نتایجی که حاصل می شوند ، دیدگاه معقول و واقع بینانه ای داشته باشند.
چقدر زمان می برد تا نتیجه نهایی کاشت مو پدیدار گردد ؟
همه ما زمانی که برای انجام ایمپلنت مو اقدام می کنیم ، بی صبرانه منتظر دیدن نتیجه حاصل از آن هستیم اما در خصوص فرایند کاشت مو بهتر است این مسئله را به ذهن خود بسپارید که نتیجه گرفتن از این روند تدریجی بوده و به زمان نیاز دارد. پس پیش از انجام آن خودتان را به لحاظ ذهنی آماده کنید. البته عواملی نیز در این امر دخیل هستند و رعایت برخی نکات نتیجه گیری از فرآیند کاشتن مو را تسریع می کند که در ادامه به آن ها می پردازیم.
یکی از عواملی که بسیار در نوع نتیجه گرفتن شما از روند مذکور در کاشت طبیعی مو دخالت داشته و بارها به آن اشاره شده است، پزشک یا کلینیکی است که به آن مراجعه می کنید و دستورالعمل مراقبتی که آنان در اختیارتان قرار می دهند. برای آن که بعد از کاشت روند رشد موها سریع تر اتفاق افتد بایستی رژیم غذایی متعادلی داشته باشید همیشه بدن تان را هیدراته نگه دارید. همچنین ماساژ منظم پوست سر ، جریان خون را در آن ناحیه تحریک می کند. همچنین اثبات شده است که مصرف ماینوکسیدیل در ۲ الی ۶ ماه اول می تواند در رشد سریع موها تاثیرگذار باشد.
لازم به ذکر است که میزان سرعت رشد موها، به ناحیه کاشت نیز بستگی دارد. موهای پیوند زده شده در بخش جلویی بسیار سریع تر از موهای کاشت شده در قسمت تاج سر، رشد می کنند. طبق برخی از مطالعات انجام شده رشد کامل موها در نواحی مختلف سر با حداقل جریان گردن خون در آن ناحیه، حدود ۲۴ ماه به طول می انجامد.
تصاویر نتایج کاشت مو
کوتاه کردن موها بعد از روند کاشت مو
بعد از کاشت ، می توانید به روتین پیشین خود بازگردید و بدون تفاوت با گذشته ، موهای خود را کوتاه کنید. اما سوالی که برای بسیاری از متقاضیان پیش آمده ، این است که چند وقت بعد از کاشتن مو می توان آن ها را کوتاه کرد؟ در این قسمت در این باره توضیح داده ایم.
نباید بلافاصله بعد از پیوند مو ، موهای خود را کوتاه کنید!
احتمالا عبارت “مراقبت های بعد از کاشت کردن مو” را زیاد شنیده اید. دلیل این امر این است که باید مدتی بیش از اندازه مراقب محل کاشت باشید و به صورت کامل دستورات و راهنمایی های پزشک خود را رعایت نمایید تا به بهترین نتایج برسید. پس قبل از اینکه به سراغ این پروسیجر بروید ، باید بدانید که حتی شستن موها نیز باید با ظرافت و دقت بالا انجام شود.
برای اینکه قرار گرفتن گرافت ها در جای خود به زمان نیاز دارد ، بنابراین باید توجه ویژه ای به کف سر خود داشته باشید. پس از حدود ده روز ، فولیکول های کاشت شده در یک موقعیت ثابت قرار می گیرند و به پوست جوش می خورند. قبل از اینکه پوسته های ناشی از کاشت مو ، جای زخم ها و قرمزی به طور کامل بهبود نیافته اند ، بهتر است کمی صبر کنید.
بهترین زمان کوتاه کردن مو بعد از کاشت
پس از مدتی ، مشاهده می کنید که موهایی که از قبل روی سر خود داشته اید شروع به بلند شدن می کنند و سرعت رشد آن ها نیز بیشتر از موهای کاشته شده خواهد بود. در صورتی که از ظاهر موهای خود به دلیل این تفاوت در سرعت رشد راضی نیستید ، می توانید موهای خود را کوتاه کنید. اما توجه داشته باشید که این کار را تنها در قسمت اهدا کننده انجام دهید نه دریافت کننده. به صورت ایده آل ، توصیه می شود قبل از کوتاه کردن موها در حدود سه ماه منتظر بمانید.
می توانید بعد از ریزش موهای جدید ، موها را کوتاه کنید
موهای کاشته شده نیز بعد از ماه دوم شروع به رشد می کنند ، اما موهای این قسمت بسیار نازک تر از مناطق دیگر خواهد بود. علاوه بر این ، پس از مدت کوتاهی این موها برای بار آخر می ریزند. به این رویه ، ریزش مو بر اثر شوک می گویند که درست مثل دندان های شیری ، موها ضخیم تر و با تراکم بیشتر باز می گردند.
بعد از این دوره از کاشت مو ، می توانید تمام موهای خود را کوتاه کنید ، اما فقط با قیچی. زیرا هنوز فولیکول ها درست در جای خود قرار نگرفته اند و استفاده از ماشین ریش تراش می تواند به آن ها آسیب بزند. بنابراین در صورتی که می خواهید از این دستگاه استفاده کنید ، باید حداقل شش ماه منتظر بمانید تا با هیچ ریسک و مشکلی مواجه نشوید.
عوارض کاشت مو
عوارض کاشت مو سر معمولاً جزئی بوده و ظرف چند هفته فروکش می کند. این عوارض جانبی پیوند مو عبارتند از:
- خونریزی
- عفونت
- تورم پوست سر
- کبودی اطراف چشم ها
- تشکیل پوسته در ناحیه ای از پوست سر که مو از آن برداشته شده یا در آن کاشته شده است
- بی حسی ناحیه درمان شده پوست سر
- التهاب یا عفونت فولیکول های مو
- ریزش موقتی موهای کاشته شده
- دسته های مو با شکل غیر طبیعی
خارش بعد از کاشت مو
این عارضه ، کاملا عادی می باشد و می تواند بین هفت تا چهارده روز بعد از پروسه رخ دهد. در بیشتر موارد این خارش نشانگر این است که پوست سر در حال بهبود یافتن می باشد. زمانی که این احساس خیلی شدید بود ، می توانید از قرص آنتی هیستامین کمک بگیرید.
اگر موها از ریش پیوند خورده باشند
در موارد زیادی و زمانی که بانک مو به اندازه کافی وجود نداشته باشد ، از موهای ریش کمک گرفته می شود. ناحیه دریافت کننده باید یک ماه بعد از پروسیجر شیو شود ؛ ناحیه دونر نیز را می توان یک هفته بعد از این روند اصلاح نمود ، البته تا زمانی که پوسته ها از بین رفته باشند.
پروسه ریکاوری کاشت مو به چه صورت است ؟
به عنوان یک متقاضی برای عمل کاشت مو باید بدانید که دوره نقاهت این پروسه به چه صورت است و چه چیزی در این بازه در انتظار شماست. در مرحله ریکاوری انتظار می رود پوست سر نسبت به لمس حساس شود و خارش ، سوزش ، التهاب و کمی درد در هفته های ابتدایی بعد از پروسه نمود پیدا کنند. اما به طور متوسط بیماران تنها بروز علائم خفیفی را تا یک الی دور روز بعد از کاشت گزارش داده اند. شماری از افراد به جهت کاهش شدت علائم از داروهای مسکن همچون آسپرین ، ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده می کنند. در نهایت بهترین راه برای رفع اثرات جانبی و به حداقل رساندن درد ناشی از کاشتن مو ، این است که به دستورالعمل هایی که دکتر برایشان شرح می دهد به طور کامل عمل کنند. بدین ترتیب پوست سر نیز زودتر و بهتر بهبود می یابد. در ادامه به طور کامل مراقبت های بعد از کاشت مو را توضیح می دهیم. اما اول از همه می خواهیم توضیح دهیم که در هر بازه زمانی دوره ریکاوری چه اتفاقی می افتد.
بعد از ۲۴ ساعت از پیوند مو ، برخی از پزشکان توصیه می کنند که به جهت شستن موها و محل جراحت ها به مطب یا کلینیک مراجعه کنند. تعداد زیادی از افراد هم می توانند به محل کار بروند ؛ منتها نباید کارشان شامل فعالیت های فیزیکی باشد. از همان روز بعد از کاشت مو ، پروسه ترمیم در محل برداشت و پیوند فولیکول ها آغاز می شود. به طور معمول برای اینکه زخم ها هر چه سریع تر بهبود پیدا کنند ، پزشک پماد مخصوصی تجویز می نماید که باید از ان استفاده کنید. از ۲۴ ساعت اول تا چند هفته بعد ، از قرار گرفتن در معرض نور خورشید ان هم به طور مستقیم ، اجتناب کنید و بدون مشورت با پزشک خود از هر محصولی برای شستن یا حتی تقویت موهایتان استفاده نکنید.
در روز دوم از دوره نقاهت کاشت طبیعی مو ممکن است ناحیه پیشانی شما کمی متورم شود و به مدت چند روز به همین صورت باقی بماند. دکتر برای رفع این مورد داروهایی تجویز می کند و یک سری راه کار موثر در کاهش ورم را نیز به شما ارائه می دهد.
با سپری شدن ۲ هفته از کاشتن مو ، متوجه می شوید که تار موهای کاشته شده ، ریزش پیدا می کنند که امر طبیعی در سیکل کاشت مو محسوب می شود. اما نگران فولیکول های پیوندی نباشید. آن ها سالم بوده و در سر جای خود باقی می مانند. پس از گذشت دوره نهفتگی ، رشد مجدد فولیکول های جدید طی ۴ الی ۵ ماه آغاز می گردد.
پس از یک ماه از ایمپلنت مو ، تمایز میان موهای اصلی و موهای کاشته شده در نواحی مختلف پوست سر ، تا حد زیادی از بین می رود. هر چه زمان بیشتری بگذرد ، تشخیص و تفکیک موهای جدید و قدیم از یکدیگر سخت تر می شود. ادامه دادن روتین ورزشی تان در این مرحله از دوره ریکاوری ، مجاز است. البته همچنان در این مقطع ریزش مو ادامه دارد.
بعد از سه ماه ، در محل ورود گرافت ها به پوست سر ، ممکن است شاهد برآمدگی های جوش مانندی باشید. این مورد بدان معناست که تارهای مو به سمت سطح پوست سر حرکت کرده اند. کمپرس گرم می تواند باعث تسکین جوش های کف سر شود. هر چند نمود یافتن این برامدگی های جوش مانند در پروسه ریکاوری کاشت مو ، امری رایج است؛ اما اگر فردی شاهد چنین مواردی نبود به این معنا نیست که رشد تارهای مو متوقف شده است.
در بازه ۴ الی ۹ ماه بعد از عمل ، رشد موهای جدید به طور معمول آغاز می شود ؛ به گونه ای که حدود ۶۰ درصد از تار موهای پیوندی قابل مشاهده خواهند بود. در رشد اولیه تار موها مانند مو بچه نازک هستند اما با گذر زمان ضخامت آن ها افزایش پیدا می کنند. امکان دارد همچنان برآمدگی های جوش مانند وجود داشته باشند که خود به خود با گذشت زمان بر طرف می شوند. اگر این برآمدگی ها دردناک باشند ، همانطور که گفته شد می توانید از کمپرس گرم برای التیام درد کمک بگیرید. پس از یک سال ، رشد موهای جدید کامل شده و ظاهر جدیدی برایتان به همراه دارد.
مراقبت های بعد از کاشت مو
همانطور که گفتیم مراقبت های بعد از پیوند مو می تواند تاثیر زیادی در نتیجه ای که حاصل می شود ، داشته باشند ؛ از این بابت در ادامه به یکسری از مهم ترین بایدها و نبایدهای بعد از کاشتمو اشاره می کنیم. اگر قصد انجام کاشتن مو را دارید ، این بخش از مقاله راز جراحی را با دقت بخوانید !
بعد از کاشت مو نباید این کارها را انجام دهید :
۱ . خوابیدن به حالت صاف بعد از کاشت مو
به منظور کمک به کاهش ورم ایجاد شده از کاشت طبیعی مو ، بایستی در حالتی استراحت کنید یا بخوابید که سرتان نسبت به بدن و زمان ، کمی بالاتر قرار گرفته باشد. برای اینکار می توانید بیش از یک بالش را زیر سر قرار دهید. بهتر است این نحوه خوابیدن را به مدت ۷ روز ادامه دهید.. البته امکان دارد که برخی افراد در کمتر از ۷ روز به حالت نرمال بازگردند یا به طور کلی دچار تورم زیادی نشوند. در شرایطی که در نواحی اطراف پیشانی فشاری را احساس نکنید ، می توانید به حالت نرمال بخوابید.
۲ . عدم توجه به داروها و نحوه مصرف آن ها بعد از کاشت مو
یکی از اشتباه و نادرست ترین کارهایی که می توانید بعد از کاشت مو انجام دهید این است که مصرف داروهایتان را جدی نگیرید. آنتی بیوتیک ها برای آن که موثر واقع شوند بایستی درست سر وقت تعیین شده مصرف شوند ؛ بدین نح از بروز عفونت جلوگیری می شود. دقت داشته باشید که بیش از اندازه نوعی از دارو را مصرف نکنید. در صورت دستور پزشک ، داروهایتان را همراه با وعده غذایی بخورید ؛ زیرا مصرف بعضی از آن ها مانند داروهای مسکن ، با شکم خالی موجب بروز برخی از مشکلات گوارشی می شوند.
۳ . عدم استفاده از کمپرس یخ بعد از کاشتن مو بعد از کاشت مو
این احتمال وجود دارد که شماری از افراد بعد از کاشت مو در نواحی مربوطه تورم را تجربه و احساس کنند. تعدادی از پزشکان تاکید دارند که در این شرایط برای پایین آوردن ورم کمپرس یخ را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه به طئر دقیق بالا ابروهایتان نگه دارید. حتی اگر ورمی نداشتید استفاده از کمپرس یخ ۳ الی ۴ روز بعد از کاشت نیز می تواند به التیام هرگونه درد و ناراحتی کمک کند.
۴ . مالش و سایش موها یا دوش گرفتن بعد از عمل کاشت مو
در بازه ۴۸ ساعت اولیه بعد از پروسه کاشت مو ، نباید سر و موهایتان را بشویید اما در روز سوم مجاز به انجام این کار هستید. دقت داشته باشید که نباید هنگام شستن موها با فشار و خشونت رفتار کنید و همچنین فشار آب را مستقیما بر روی کف سر اعمال نکنید.
۵ . رنگ کردن موها بعد از جراحی کاشت مو
تا هفته چهارم دوره نقاهت پیوند مو اجازه ندارید موهایتان را رنگ کنید. اگر تمایل به انجام ان دارید باید مدتی پیش از پروسه ایمپلنت مو در جهت آن اقدام کنید. تا الان گزارشی مبنی بر بروز مشکل به سبب رنگ کردن موها پیش از فرایند کاشت ارائه نشده است. اما چنانچه این امر بعد از کاشت مو ، پیش از مدت معین شده به انجام رسد ، مواد و ترکیبات شیمیایی رنگ مو می توانند میزان موفقیت آمیز بودن پروسه کاشت را پایین آورند. به طور کلی برای چند هفته بعد از پیوند ، تارهای مو ضعیف و شکننده هستند و باید به خوبی از آن ها مراقبت شود.
۶ . داشتن رابطه جنسی بعد از کاشتن مو
تا هفت روز پس از کاشت مو بایستی از هر گونه فعالیت و رابطه جنسی فاصله بگیرید. زیرا در حین رابطه جنسی ، فشار خون و ضربان قلب بالا می روند. بالا رفتن جریان خون در نواحی کاشت واحدهای فولیکولی ممکن است تاثیرات مثبتی همچون تسریع روند ریکاوری کاشت طبیعی مو را به همراه داشته باشد اما تکان و تحرک بیش از حد و تعریق به سبب آن یا لمس موها حین رابطه می تواند ریسک تشکیل اسکارهای پوست و عفونت را بالا ببرد.
۷ . مصرف الکل و سیگار بعد از کاشت مو
نوشیدنی های الکلی باعث دهیدراته شدن بدن می شوند. همانطور که اشاره کردیم حفظ آب بدن به حفظ سلامتی آن و کوتاه تر شدن دوره ریکاوری کمک می کند. بر این اساس در صورت مصرف مشروبات الکیلی پیش از بهبودی کامل باعث می شوند که دوره ریکاوری آهسته و کند تر سپری شود. همچنین این نوشیدنی ها به طرز خطرناکی فشار خون را بالا برده و فراورده های خونی و مواد مغذی حیاتی که را که پوست سر برای ترمیم و احیا به آن نیاز دارد را کاهش می دهد. لازم است تا ۵ روز اول هیچ نوشیدنی حاوی الکلی را مصرف نکنید.
سیگار و دخانیات نیز عملکردی مشابه با مشروبات الکلی دارندو ماده نیکوتینی که در ترکیبات آن ها وجود دارند ، باعث کند شدن روند ترمیم بدن شده و ریسک وقوع عفونت را بالا می برد. به همین خاطر جراح کاشتن مو توصیه می کند اگر سیگاری هستید ، مدتی پیش از جراحی کاشت مو این عادت را ترک کنید.
تغذیه بعد از کاشت مو
تحقیقات نشان می دهد که دنبال کردن یک رژیم غذایی فاقد مواد ضروری ( مواد معدنی ، ویتامین ها ، پروتئین ها و اسیدهای چرب ) در دوره مراقبت های بعد از کاشت مو ، می تواند باعث نقص عملکرد سلول ها شود. این امر ریزش موقتی یا دائمی را به دلیل اختلال در چرخه نرمال رشد مو و ناتوانی فولیکول ها در تولید موی جدید به همراه خواهد داشت.
همچنین باید به خاطر داشته باشید که در فرایند کاشت مو یک فاز ریزش مو در طول دو ماه اول فرایند ، اتفاق می افتد. رژیم غذایی مغذی می تواند این شوک جراحی را کاهش دهد. یک رژیم غذایی حاوی آهن و روی برای تولید فولیکول های موی سالم ، الزامی می باشد.
آب مهم ترین ماده جهت مصرف در مراقبت های بعد از کاشت مو در خصوص تغذیه می باشد. حتماً روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشید. نوشیدن آب ، فشار خون را تضمین کرده و ریزش موی ناشی از خشکی پوست سر را حذف می کند.
بهترین غذاهایی که می توان در دوره مراقبت های بعد از کاشت مو میل کرد ، شامل موارد زیر می باشد:
- ویتامین ب – کمپلکس برای کمک به رشد مو و بهبود زخم ها
ویتامین های ب کمپلکس نقش مهمی در ساختار مو و رشد آن ایفا می کنند. این ویتامین ها در متابولیسم چربی و پروتئین و کمک به لخته شدن در طول فرایند بهبود ، بسیار اهمیت دارند. غذاهایی از قبیل مرغ ، گوشت ، موز ، آووکادو ، برنج قهوه ای ، آجیل و تخم مرغ ، منابع غنی ویتامین ب هستند.
- ماده معدنی ( روی ) از ریزش مو بعد از کاشت مو جلوگیری می کند.
کمبود روی می تواند باعث ریزش جدی مو شود و گنجاندن آن در رژیم غذایی بعد از کاشت مو بسیار حائز اهمیت است. روی نقش مهمی را در ترمیم بافت ایفا کرده و به تولید کلاژن ، تکثیر سلول ، حفظ سطوح هورمونی ، سنتز پروتئین و جذب ویتامین ها و سایر مواد معدنی کمک می کند.
غذاهای دریایی ، اسفناج ، بادام هندی و جگر گوساله از منابع غنی روی هستند.
- ویتامین ای سرعت دهنده ریکاوری و بهبود بخش بافت و گرافت های آسیب دیده
ویتامین ای دارای ماهیت آنتی اکسیدانی می باشد و به سرعت گرفتن بهبود پوست آسیب دیده کمک کرده و از شکل گیری اسکار جلوگیری می کند. استفاده از روغن ویتامین ای بر روی ناحیه دهنده و ناحیه ای که در آن کاشت مو انجام شده است ، می تواند باعث نرم شدن زخم های در حال بهبود شده و کیفیت بافت را افزایش داده و فولیکول های آسیب دیده مو را ترمیم کند.
شستشوی مو بعد از کاشت
این موضوع ، یکی از مهم ترین مواردی است که می تواند روی نتیجه نهایی کاشت مو تاثیرگذار باشد. به همین خاطر باید در کلینیک ، نحوه صحیح شستن مو به هر مراجعه کننده آموزش داده شود. این رویه شامل سه مرحله مهم می شود :
- ناحیه دریافت کننده با لوسیون ، روغن یا هر نوع نرم کننده دیگری پوشانده می شود و حدود پانزده تا سی دقیقه در همان حالت رها می شود. این امر باعث می شود پوسته هایی که اطراف گرافت ها و ناحیه دونر تشکیل شده اند ، نرم شوند. این فاز منجر می شود تا هر ردی از خون پاک شده و درمان سریع تر پیش رود. پس از این پانزده تا سی دقیقه ، باید کف سر را با آب گرم شست. هم ناحیه اهدا کننده و هم دریافت کننده باید با شامپوی مخصوص پزشکی شسته شوند. برای این کار ، مقدار کمی از یک شامپوی با کیفیت را کف دست خود بریزید و با دقت روی کل اسکالپ بگذارید ، اما مالش ندهید. تمام مراحل شستشو باید با کف دست و به آرامی انجام شوند و هیچ فشاری وارد نشود.
- پس از شستشو ، ناحیه کاشت مو را با یک حوله کاغذی خشک کنید. حوله را روی سر نکشید ، تنها به آرامی روی سر ضربه بزنید. نرم کننده باید تا زمانی که پوسته ها از سر جدا شوند ، یا زمانی که کف سر خشک شد استفاده شود. همچنین زمانی که حس کردید خشکی سر از بین نمی رود ، می توانید از این مواد نرم کننده بین دو شستشو نیز بهره بگیرید.
- عمل شامپو زدن باید هر روز انجام شود تا پوسته ها از بین بروند. پس از حدود هفت روز تا یک هفته ؛ نباید اثری از خون خشک شده یا پوسته روی سر باقی مانده باشد. حتی ممکن است زودتر از چهارده روز پس از کاشت مو قادر باشید موهای خود را به روش همیشگی بشویید. اگر نیاز بود ، فرد می تواند موهای خود را بیشتر از یک بار در روز نیز بشوید. تا زمانی که بطری خالی شود ، از همان شامپوی پزشکی استفاده نمایید. نوع این شامپو معمولا توسط پزشک پیشنهاد می شود. اما در صورتی که شخص مایل بود به سلیقه خود از یک محصول بهره بگیرد ، باید توجه داشت که این شامپو حاوی سیلیکون ، رنگ و عطر نباشد.
سوالات متداول کاشت مو
هزینه پیوند موی طبیعی چقدر است ؟
این سوال همه متقاضیان است. در جواب باید بگوییم که برای مطلع شدن از هزینه پیوند موی طبیعی لازم است با دکتر مربوطه ملاقات داشته باشید. زیرا بر اساس شرایط هر شخص ، یعنی میزان و نوع طاسی ، تکنیک کاشت و تعداد فولیکول های مورد نیاز این مبلغ تعیین می شود.
کاشت مو چند ساعت طول میکشه ؟
در مورد اینکه عمل کاشت مو چقدر طول میکشه باید بگوییم که بسته به متد مورد استفاده و تعداد فولیکول های آماده برای کاشت این پروسه می تواند به طور متوسط از ۲ تا ۸ ساعت به طور بی انجامد.
برای کاشت مو به کدام کلینیک مراجعه کنیم ؟
برای اینکه از پیوند طبیعی مو به یک نتیجه عالی برسید کلینیکی را انتخاب کنید که کادر و پزشکان حرفه ای داشته ، مجهز به نوین ترین تجهیزات کاشتن مو باشد و سابقه درخشانی در این زمینه داشته باشد.
چندبار میتوان کاشت مو انجام داد ؟
در حقیقت برای دفعات کاشت طبیعی مو محدودیتی تعیین نشده است. بلکه تعداد فولیکول های مورد استفاده هستند که محدودیت دارند. به طور کلی توصیه می گردد طی پروسه کاشت ، نهایتاً ۶۰۰۰ گرافت مورد استفاده قرار بگیرد. حالا اینکه در چند جلسه یا چند مرتبه به انجام برسد محدودیتی را شامل نمی شود.
برای کچلی سکه ای کدام روش کاشت مو بهتر است؟
کچلی سکه ای که برخی افراد از آن به دلیل ریزش مو در سر یا صورت به صورت پراکنده و به اندازه یک سکه ، رنج می برند ، مشکلی است که به اعتقاد برخی پزشکان ، در پی مورد حمله قرار گرفتن فولیکول های مو توسط سیستم ایمنی بدن اتفاق می افتد.
پزشک معالج شما روش های متعددی را بر حسب نیاز شما برای مدیریت کردن کچلی سکه ای پیشنهاد می کند.
او ترکیبی از FUE ، کاشت مو و تکنولوژی نئوگرافت را برای جبران کردن موهای از دست رفته در بخشی از سر که دچار کچلی سکه ای شده است ، مورد استفاده قرار می دهد.
انجام فرایند ایمپلنت مو به دست یک متخصص کاشتن مو مجرب ، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چون اگر این فرایند کاشت به درستی انجام نشود ، احتمال ریزش موها بعد از چند سال وجود خواهد داشت.
آیا جای سوختگی را میشود کاشت مو انجام داد ؟
نواحی که دچار سوختگی شده و بافت اسکار در آن ها شکل گرفته است ، دارای رگ های خونی نیستند. از طرفی ، فولیکول های مو که در طول فرایند ایمپلنت مو در محل فاقد مو کاشته می شوند ، برای تغذیه و رشد ، به مواد مغذی نیاز دارند. همین امر ، کاشتن مو در نواحی که دچار سوختگی شده اند را به فرایندی زمان برتر و پیچیده تر تبدیل می کند. به همین دلیل نمی توان انتظار داشت که فرایند کاشت مو ، در یک جلسه تکمیل شود. گاهی برای تکمیل فرایند به دو جلسه درمان نیاز خواهد بود. بمنظور مساعد نمودن شرایط برای تامین مواد مغذی و خون در ناحیه ای که قبلاً دچار سوختگی شده و اکنون مو کاشتن سر در آن انجام شده است ،پزشک ، دستورالعمل هایی را برای بالاتر بردن کیفیت درمان ، توصیه می کند.
بهترین سن برای کاشت مو چند سالگی است؟
نیاز به انجام پیوند مو به عوامل متعددی وابسته است. ازجمله این موارد می توان به جنسیت و علت ریزش مو و طاسی اشاره کرد. برخی افراد به دیل آسیب دیدگی برای مثال سوختگی ، دچار طاسی می شوند. ایمپلنت مو هیچ محدودیت سنی ندارد. برخی افراد بنا به دلایل ژنتیکی ، خییلی زود طاسی را تجربه می کنند. در این گروه از افراد ، بهتر است ایمپلنت مو بعد از ۲۵ سالگی انجام شود.
بیشتر پزشکان بهترین زمان کاشت مو را موقعی می دانند که فرایند ریزش مو تکمیل شده و الگوی طاسی در فرد ، شکل اصلی خود را پیدا کرده است. با توجه به متفاوت بودن ویژگی های بدن هر بیمار ، نمی توان زمان قطعی را در خصوص سن مناسب برای کاشت طبیعی مو اعلام نمود. بیمار با شرکت در جلسه مشاوره با پزشک متخصص ، تحت بررسی های لازم قرار می گیرد و بعد از انجام ارزیابی های کامل ، زمان مناسب برای قرار گرفتن تحت کاشتن مو ، مشخص می شود.
آیا برای کاشت مو محدودیت سنی در نظر گرفته می شود ؟
تاکنون دلیل علمی و موثقی برای اینکه یک رده سنی را به طور مشخص برای کاشت مو اعلام کنند ، ارائه نشده است. با اینحال به این خاطر که باید بعد از توقف ریزش مو برای کاشت اقدام کرد ، گفته می شود بعد از ۳۰ سالگی نتایج بسیار مطلوب تری از روند مذکور حاصل می شود. زیرا ریزش مو به طور معمول از دهه ۲۰ سالگی شروع شده و تا سی سالگی ادامه دارد و بعد از آن متوقف می شود.
چرا پوشیدن کلاه بعد از کاشت مو مهم است؟
دلیل اینکه اکثر پزشکان این توصیه را به بیماران خود می کنند این است که شما باید گرافت های کاشته شده را از خورشید ، باد ، باران ، خاک و دیگر آلودگی ها محافظت کنید. در صورتی که کلاه بگذارید ، از زخم ها نیز حفاظت کرده و جلوی عفونت احتمالی را گرفته اید.
شاید کلاه ماهیگیری بهترین گزینه باشد ، زیرا گشاد است و فشاری را روی گرافت های کاشته شده وارد نمی کند. یکی دیگر از مزایای این نوع کلاه ، این است که منجر به تحریک و سوزش پوست سر نخواهد شد ، به همین دلیل پروسه ریکاوری ناحیه دهنده و دریافت کننده ، با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.
چه زمانی می توان بعد از کاشتن مو ، کلاه دیگری استفاده کرد؟
تمامی پزشکان توصیه می کنند تا در پنج روز اول بعد از جراحی به هیچ عنوان روی سر خود را نپوشانید. بیشتر آن ها به بیماران خود پیشنهاد می کنند تا حداقل ده روز منتظر بمانند و سپس کلاه را روی سر خود بگذارند. حدودا بین هفت تا ده روز طول می کشد تا ریشه گرافت ها در نواحی طاس محکم شود. هر واحد فولیکولی باید بدون اختلال سر جای خود باقی بماند تا آسیبی به گرافت ها نرسد و بهترین و دائمی ترین نتیجه به دست آید.
در صورتی که مجبور شدید قبل از روز دهم از کلاه استفاده کنید ، یک مدل گشاد را انتخاب نمایید که با گرافت های کاشت مو تماس نداشته باشند.
در صورتی که مراقبت های لازم پس از کاشت مو را انجام ندهید چه اتفاقی خواهد افتاد؟
اگر این نکات ساده که بالاتر ذکر شدند را رعایت نکنید امکان دارد گرافت ها از جای خود بیرون آیند و میزان ماندگاری کاشت ، پایین آید ؛ و حتی احتمال دارد نیاز به یک جراحی دیگر باشد تا دوباره به نتیجه دلخواه خود برسید.
دانلود کاشت مو – PDF
منابع :
www.auraskininstitute.com/hair-transplant/bht
www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/hair-transplants
شما کدوم روش کاشت مو رو توضیه میکنید؟
حتما باید مشاوره اولیه انجام بشه با توجه به طاسی سر و بانک مو تشخیص داده میشه که از چه روش کاشت مو استفاده بشه
کاشت مو از چند سالگی انجام میشه؟
سلام برای کچلی سکه ای کدوم روش کاشت مو بهتر هست؟
مقاله کاشت مو واقعا جامع و کامل بود
موفق باشید
بعد از کاشت مو چه مواردی رو باید رعایت کنیم؟
حتما در این مورد مقاله جامعی نوشته خواهد شد
سلام آیا جای سوختگی رو هم میشه کاشت مو انجام داد؟
اگر روی پوست سر شما دچار سوختگی شده است و جای اسکار براثر سوختگی روی پوستتان می باشد،این موضوع مانعی برای انجام کاشت مو ندارد البته باید حتما مشاوره انجام شود
بهترین سن برای کاشت مو چندسالگی؟
کاشت ابرو هم انجام میدین؟؟
با بیهوشی انجام میشه یا بی حسی
بعد از کاشت مو دیگه ریزش مو نداریم؟
موهای کاشته شده ریخته نمیشه اما موهای خودتون ریزش دارند البته بستگی به سن شما هم دارد
بعد از کاشت مو میتونم موهامو کوتاه کنم؟
بله موها بعد از کاشت مجدد رشد طبیعی دارن
کاشت مو برای خانم ها چقدر هست؟
علت پوسته پوسته شدن سر بعد از کاشت مو چیه؟
هزینه کاشت مو چقدر هست؟
باید حضورا مراجعه کنید و مشاوره بشید
هزینه کاشت مو چنده؟
باید حضورا مراجعه و مشاوره بشید
عرض خسته نباشید حضور تیم خوب راز جراحی و تشکر بابت مطالب خوبتون. بعد از کاشت مو سرعت رشد موها کمتر میشه؟و اینکه موها ممکنه دوباره ریزش پیدا کنن؟
ممنون از شما
کاشت مو از بانک مو خود فرد استفاده میکنه و بعد از کاشت هم روند طبیعی رشد مو ها حفظ میشه.بله به هر حال با گذر زمان و سن ریزش موها برای افراد با سرعت متفاوتی انجام میگیرد ولی در حالت کلی با کاشت مو مخصوصا جلوی سر این ریزش کمتر و دیرتر اتفاق میوفته و به چشم میاد چون قبلا فضاهای خالی بین موها پر شده
بهترین روش کاشت مو چیه؟
سلام علت دون دون شدن پوست بعد از کاشت مو چیه؟
بینهایت از تیم راز جراحی ممنون بابت مطالب مفید و جامعی که در اختیار ما میگذارن، خواستم ببینم هزینه کاشت مو برای خانم ها گرونتر از آقایونه یا خیر؟
کاشت مو با کدوم روش بهتره؟
برای موهای کم پشت هم کاشت انجام میشه یا حتما باید کچل باشه؟
سلام. وقت خوش. می خواستم بپرسم برای خانم ها اگر فقط بخوان بخش جلوی مو ( یعنی قسمت چتری و شقیقه ) مو کاشته بشه و موها تو این قسمت پر پشت تر بشه ، امکانش هست یا خیر؟
چند روز بعد از کاشت مو میتونم برم سرکار؟
یک هفته تا ۱۰ روز بعد از کاشت مو میتونید سر کار برید
کاشت موی سفید هم انجام میشه؟؟
سفید یا مشکی بودن موها تأثیری روی جراحی کاشت مو نمیزاره اگر مو از قسمت مشکی به ناحیه ای که سفید شده کاشت بشه بعدا دوباره این موها هم سفید میشه و امری طبیعی هست
هزینه حدودی بگید
سلام موهایی که کاشت میشه امکان داره بازم بریزه؟
قیمت مو تاری چند هست؟ کاشت مو واقعا جواب میده ؟
بعد از کاشت مو ، امکان رنگ کردن موها وجود داره؟
چند وقت بعد از کاشت مو میشه موها رو رنگ کرد؟
برای جلوگیری از ریزش شدید چه راه حلی دارید؟
باید در ابتدا دلیل ریزش موتون بررسی بشه و بعد درمان متناسب پیشنهاد بشه
هزینه کاشت مو فقط قسمت شقیقه برای خانم ها حدودا چقدر هست؟
با بی حسی انجام میشه؟
اگه موها به هر دلیلی بعد از کاشت، بریزن. ممکنه دوباره تو همون نواحی مو رشد کنه یا نه؟
من ۱۸ سالمه و به خاطر یه مشکل پوستی، موهای جلوی سرم خیلی از بین رفته. میتونم کاشت مو انجام بدم؟
سلام خسته نباشید با بی حسی انجام میشه یا بیهوشی؟
برای کاشت مو خانم ها ، از کجا مو بر میدارن؟
معمولا چند ساعت تایم میبره کاشت مو؟
روش های کاشت و میزان مو جهت کاشت متفاوت هست ولی میانگین یک روز تا دو روز ممکنه زمان ببره
کاشت موی جلوی سر، برای پرپشت کردن حجم موی جلوی سر در خانم ها هزینه اش چقدر هست؟
مقاله تون عالی بود
سپاسگذاریم از لطف شما
بعد از کاشت مو ممکنه ریزش مو داشته باشیم؟
برای از بین رفتن جای بخیه چه کاری بهتره انجام بدیم
عالی بود و کاربردی
سلام خسته نباشید عفونت بعد از کاشت مو طبیعیه؟
هزینه کاشت مو چقدره؟
برای اطلاع از هزینه ها باید حضورا مراجعه داشته باشید
ممنون از مقاله خوبتون
ممنون از همراهی شما
سلام خسته نباشید کبودی دور چشم بعد از کاشت مو طبیعیه؟
تا چند روز این التهاب و تورم طبیعی هست اگر بیشتر از یک هفته شد حتما پزشک خودتون رو در جریان بزارید
اگه موها کم پشت باشه جای ناحیه برداشت مو بعد از کاشت مشخصه؟
سلام وقت خوش
کاشت مو هم ریزش داره؟
خیلی خوب میشه
کاشت مو ریزش داره؟
هزینه کاشت مو چقدر؟