| خانه 4 بلاگ 4 کج گردنی

کج گردنی

خرداد ۱۷, ۱۴۰۱ | بلاگ, درمانی | ۰ دیدگاه

تورتیکولیس یک لغت لاتین به معنی کج گردنی می باشد. تورتیکولیس مشکلی است که در آن حرکت دادن سر در جهت مخالف ، گاهی دشوار بوده و با درد همراه است. عضله ای که تحت تاثیر قرار می گیرد عضله جناغی پستانکی است که سر و گردن را به استخوان سینه متصل می کند. وقتی این عضله منقبض می شود باعث کشیده شدن سر به یک طرف می شود. این موقعیت می تواند در بزرگسالان و نیز در نوزادان ، کودکان و بچه های کم سن و سال رخ دهد. وقتی تورتیکولیس در نوزادانی که تازه متولد شده اند اتفاق می افتد ، کج گردنی نوزادی یا تورتیکولیس ماهیچه ای مادرزادی نامیده می شود. این عارضه یک مشکل مادرزادی است که نوزادان دختر و پسر را به یک اندازه تحت تاثیر قرار می دهد. کج گردنی گاهی در زمان تولد بروز کرده و گاهی سه ماه بعد از تولد ، نمایان می شود. اگر می خواهید با این عارضه آشنایی بیشتری پیدا کنید ، با راز جراحی همراه شوید تا با ارائه اطلاعاتی جامع و کامل در مقاله کج گردنی دیدگاه شما را وسعت بخشیده و شما را در بهره مند شدن از یک زندگی با کیفیت یاری کند.

کج گردنی - راز جراحی

علت کج ماندن گردن چیست؟

کوتاهی عضله جناغی پستانکی (SCM) باعث بروز کج گردنی مادرزادی است. عضلات جناغی پستانکی دو عضله بزرگ در گردن شما هستند. آنها پشت جمجمه شما را به استخوان سینه و ترقوه وصل می کنند. محققان دقیقاً نمی دانند که چرا یکی از این عضلات در برخی کودکان ، کوتاه می شوند. شاید علت این کوتاه شدن یکی از موارد زیر باشد :

  • نحوه قرار گرفتن کودک در رحم
  • رشد غیر عادی عضله جناغی پستانکی
  • تجمع خون در عضله گردن کودک ( هماتوم )
  • ضخیم شدن غیر عادی بافت عضله کودک ( فیبروز )
  • سندروم کلیپل فایل که یک نقص نادر در کودک بوده و باعث می شود که استخوان های مهره در گردن کودک نفوذ کند.

کج گردنی اکتسابی مکرراً به دلیل تورم در گلوی کودک اتفاق می افتد. این تورم باعث می شود که بافت اطراف بخش فوقانی ستون فقرات شما شل شود. این به مهره ها این امکان را می دهد تا از موقعیت نرمال خود خارج شوند. همین امر باعث می شود که عضلات گردن دچار گرفتگی شود و به این ترتیب ، سر به یک طرف متمایل می شود. تورم گاهی در اثر عفونت ، آسیب دیدگی یا دلیل نامعلومی اتفاق می افتد. علل دیگر تورتیکولیس اکتسابی شامل موارد زیر است :

  • ریفلاکس گاستروازوفاژیال
  • مشکلات بینایی
  • واکنش به داروهای خاص
  • بافت اسکار
  • آرتروز گردن
  • سندروم ساندیفر ، یک موقعیت نادر که در آن ریفلاکس گاستروازوفاژیال با اسپاسم های گردن ترکیب می شود.
  • سندروم گراسیل ، یک عارضه نادر در پی جراحی سر و گردن یا حلق و گوش و بینی

تشخیص کج گردنی

پزشک ، آزمایش فیزیکی را برای تشخیص تورتیکولیس انجام می دهد. او بررسی می کند که گردن کودک شما تا چه اندازه کج شده است. او همچنین گردن کودک شما را با هدف بررسی تورم یا گرفتگی عضلات ، مورد بررسی قرار می دهد. بر حسب شدت مشکل ، پزشک ، یکی از تست های زیر را تجویز می کند:

  • اشعه ایکس گردن
  • اسکن سی تی سر و گردن
  • اسکن ام آر آی سر و گردن

انواع کج گردنی

  • تورتیکولیس موقتی

این نوع کج گردنی معمولاً بعد از یک الی دو روز ناپدید می شود. تورتیکولیس در این نوع در اثر عوامل زیر اتفاق می افتد :

  • متورم شدن گره های لنفاوی
  • عفونت گوش
  • سرماخوردگی
  • آسیب دیدگی سر و گردن که باعث بروز تورم شده است.
  • کج گردنی ثابت

این عارضه دائمی اغلب در اثر وجود مشکل در ساختار عضلانی یا استخوانی اتفاق می افتد.

  • تورتیکولیس ماهیچه ای

این رایج ترین نوع تورتیکولیس است که در اثر ایجاد بافت اسکار یا سفت شدن عضلات در یک طرف گردن اتفاق می افتد.

  • سندروم کیپل فایل

این نوعی از تورتیکولیس نادر و مادرزادی می باشد که زمانی رخ می دهد که استخوان ها در گردن کودک شما ، به دلیل نفوذ دو مهره گردن در هم ، به درستی شکل نگرفته باشند. کودکانی که با این مشکل متولد می شوند ، اغلب با مشکلات شنوایی و بینایی روبرو هستند.

نشانه ها و علائم کج گردنی

یک نوزاد ، کودک یا حتی فرد بزرگسال مبتلا به تورتیکولیس ، سر خود را به سمت یک طرف بدن نگه می دارد چون زمانی که می خواهد گردن را در جهت مخالف حرکت داده یا آن را صاف کند ، با مشکل روبرو شده و احساس درد می کند. برای مثال ، اگر عضله سمت چپ گردن کوتاه ، ضعیف یا دچار اسپاسم باشد ، سر به سمت کتف چپ متمایل می شود و به سمت راست می چرخد.

چگونه از کج گردنی پیشگیری کنیم ؟

هیچ روش شناخته شده ای برای پیشگیری از کج گردنی وجود ندارد. ولی درمان زود هنگام می تواند به پیشگیری از بروز این مشکل در کودک جلوگیری کرده و از بدتر شدن وضعیت ، پیشگیری نماید. حتی اقدام به موقع برای درمان می تواند از نیاز به جراحی نیز جلوگیری کند.

حرکات کششی عضله را در گردن کودک خود در طول چند ماه اول تولد او آغاز کنید. اگر زود دست به کار شوید ، می توانید در مسیر مثبت از بروز عوارض دراز مدت ، جلوگیری کنید.

درمان کج گردنی

بیشتر اوقات ورزش های کششی و تغییر موقعیت ها می تواند تورتیکولیس مادرزادی را درمان کند. پزشک به شما آموزش می دهد که چگونه ورزش های کششی را بر روی عضلات گردن کودک خود انجام دهید. شما باید به آرامی سر کودک خود را در جهت مخالف کج شدن گردن ، حرکت دهید. شما باید این ورزش کششی را چندین بار در طول روز انجام دهید. به مرور زمان ، دامنه حرکات را افزایش دهید.

برای تغییر موقعیت ، کودک خود را در زمان چرت زدن او به پشت بخوابانید و سر او را در موقعیت مخالف با کج شدن گردن ، قرار دهید. وقتی کودک شما بیدار است ، اسباب بازی ها و وسایل سرگرمی او را در موقعیتی قرار دهید که ناچار شود برای برداشتن آنها سر خود را در جهت مخالف بچرخاند.

اگر این روش موثر واقع نشد ، پزشک شما را به یک متخصص معرفی می کند. متخصص نخست فیزیوتراپی را توصیه می کند. بهترین متخصص ارتوپد ، متخصص در زمینه سیستم ماهیچه ای اسکلتی است. کودک شما گاهی برای بلند شدن عضله جناغی پستانکی ، گاهی به جراحی نیاز پیدا می کند.

درمان برای کج گردنی اکتسابی روی موقعیتی که باعث بروز این مشکل شده است تمرکز کرده و تلاش می شود تا علائم تسکین داده شوند. درمان در این شرایط ، شامل موارد زیر می باشد :

  • آنتی بیوتیک ها
  • تزریق بوتاکس برای شل کردن عضلات گرفته و سفت شده در گردن
  • گرما درمانی
  • ماساژ
  • یقه ها و بریس های مخصوص گردن
  • فیزیوتراپی

جراحی برای درمان کج گردنی

جراحی تنها در چند مورد گزینشی مورد استفاده قرار می گیرد. در این نوع درمان ، بخشی از اعصاب فوقانی یا ماهیچه های گردن به صورت گزینشی در انقباض عضله ، اختلال ایجاد می کنند. درمان جراحی اغلب مفید واقع می شود ولی در بسیاری موارد ، گردن بعد از چند ماه دوباره به موقعیت قبل از عمل باز می گردد. در موارد بسیار نادر ، تحریکات عمیق مغزی از طریق وارد کردن یک سیم مخصوص در نقطه ای از مغز تحت حرکات کنترل شده ، وارد می شود. سپس سیگنال های الکتریکی برای مختل کردن سیگنال هایی که باعث تورتیکولیس می شوند ، ارسال می شوند.

دارو برای درمان کج گردنی

اگر به کج گردنی اسپاسمی که در اثر وارد آمدن ضربه یا دارو بوجود آمده است ، دچار شده اید ، پزشک ، ریلکس کننده های عضله و داروهای ضد التهاب را برای شما تجویز می کند. این دارو ها اغلب علائم را به طور کامل در طول چند روز تسکین می دهند. داروهای رایج برای درمان کج گردنی اسپاسمی حاد شامل بنزتروپین یا دیفن هیدرامین می باشد. متخصصان معمولاً این دارو ها را از طریق رگ به ماهیچه تزریق می کنند. پزشک گاهی ریلکس کننده عضله را نیز اضافه می کند. این داروها برای جلوگیری از بازگشت علائم ، به شکل خوراکی در طول یک دوره ۴۸ تا ۷۲ ساعته مورد استفاده قرار می گیرند. کیسه یخ و ماساژ درمانی نیز برای تسکین ، مفید می باشد.

برای اسپاسم های عضلات گردن مزمن ، نورولوژیست ، تزریق موضعی بوتاکس را توصیه می کند. این سم از باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم گرفته می شود و به صورت موضعی برای پیشگیری از انقباض عضلات در محل تزریق عمل می کند. این سم اغلب از پیشرفت دراز مدت کج گردنی جلوگیری کرده و اغلب می تواند باعث بهبود کامل شود.

عوارض کج گردنی چیست؟

اگر کودک شما دچار تورتیکولیس باشد ، بدشکلی در صورت او به علت ناکافی بودن حرکات عضلات اتفاق خواهد افتاد. عارضه دیگری که ممکن است در کودک شما رخ دهد ، سندروم سر صاف است. جمجمه کودک شما صاف و انعطاف پذیر می شود. به این ترتیب ، کودک در موقع خواب ، بیشتر بر روی سطح مشخصی از سر می خوابد. فشار وارد شده به سر در طول خوابیدن باعث صاف شدن همان قسمت سر و در نتیجه دفرمه شدن سر می شود.

درمان های خانگی برای کج گردنی

وقتی کج گردنی در شما تشخیص داده شد ، برخی راهکارهای خانگی وجود دارد که می توانید برای تسکین علائم مورد استفاده قرار دهید.

  • به پشت دراز بکشید. علائم اغلب در طول خواب ناپدید می شوند بنابراین برای تسکین یافتن ، زمانی را به بدن خود استراحت داده و به پشت دراز بکشید.
  • از کیسه آب گرم استفاده کنید. برای شل شدن عضلات سفت شده ، بر روی آن ، کیسه یا کمپرس آب گرم قرار دهید.
  • تکنیک های کاهش استرس. علل تشدید استرس یا اضطراب را بررسی کنید چون این عوامل استرس زا می تواند به بروز تنش و بدتر شدن علائم منجر شود.

در نوزادان ، کشش عضلات گردن به جهت مخالف توصیه می شود. در کودکانی که سن بالاتری دارند ، استفاده از اسباب بازی یا صدا کردن کودک برای تشویق او به چرخاندن سر به سمت مخالف کج گردنی مفید می باشد. فیزویوتراپیست ها ، حرکات کششی و ورزش های دیگر را برای دستیابی به نتیجه موثر توصیه می کنند.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آخرین مقالات

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

هرآنچه باید در مورد پروتز سینه بدانید⭐عوارض انواع و هزینه

  خانم های عزیزی که به خاطر بارداری های متعدد ، کاهش و افزایش وزن ، بالا رفتن سن یا اصلا به طور ژنتیکی سینه های کوچک و دفورمه ای دارند ، یا حتی اگر به سبب درمان بیماری سرطان بخشی یا تمام بافت پستان های خود را از دست داده اند ، مطلب پروتز سینه برایشان حتما بحث...

مقالات پربازدید

درخواست مشاوره

"(*)" indicates required fields

نام و نام خانوادگی(*)
جنسیت(*)

پرسش و پاسخ تکمیلی

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

بوتاکس

بوتاکس

بوتاکس (Botox) ، عمدتاً به دلیل توانایی آن در کاهش دادن شکل ظاهری چین و چروک ها و جوانسازی صورت در میان همگان شهرت یافته است. این روند همچنین برای درمان مشکلاتی از قبیل اسپاسم گردن، عرق کردن زیاد، سردردهای میگرنی، کبد بیش فعال و تنبلی چشم نیز کاربرد دارد. در صورتی که...

لیفت سانترال لب

لیفت سانترال لب

لب ها عضوی در صورت می باشند که زیبایی و شادابی آن ها می تواند باعث زیبایی چهره شود. با بالا رفتن سن لب ها مانند دیگر اجزای صورت تحت تاثیر جاذبه حالت افتادگی پیدا می کنند. روش های مختلفی برای زیبا سازی لب وجود دارد که تزریق فیلر و پروتز لب از جمله این روش ها به شمار می...

باسن برزیلی

باسن برزیلی

شکل و تناسب باسن، فاکتور مهمی در جذابیت و داشتن یک اندام تراشیده می باشد. جراحی باسن برزیلی (BBL Butt Lift) ، می تواند با استفاده از تکنیک هایی از قبیل تزریق چربی ، شکل ظاهری پر تری را در باسن شما خلق کرده و کانتور باسن شما را بهبود بخشد، البته افرادی هستند که با...